1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 29.7.2006 11:15

Re: Re: Re: Re: Re: Poznámka k bodu 5

Americke, stejne jako kazde jine civilizovane soudy nehraji na to co kdo urcite vedel, ale na to co se prokaze. A kvuli tomu obcas zjevny vinik obcas unikne bez trestu. Povazujeme to za lepsi, nez obcas zavrit nevinneho.

Ten pilot nebyl potrestan za shozeni lanovky, protoze mu nebylo dokazano, ze vedel, ze podleta lanovku. Vyznamnym dukazem v tehle zalezistosti byly zaznamy o letu, ktere ovsem pilot znicil. Takze byl odsouzen za mareni vysetrovani - a z tohoto pohledu velmi prisne.

Pokud nekdo zjevne opily zpusobi dopravni nehodu, tak pokud bude jeho vysledek krevniho testu znicen, tak bude potrestan, jako by ridil strizlivy. A pokud by se zjistilo, ze ten vysledek znicil sam, tak dostane jenom maly trest navic. U nas tyhle vzorky sice obvykle nenici vinik sam, ale je to ukazka, ze u nas to v podobnych pripadech funguje uplne stejne. Zniceni dukazu se ani u nas ani v USA nepovazuje za formalni priznani viny.

Luboš 29.7.2006 10:52

Re: Poznámka k bodu 5

To nedělá žádná armáda na cizím území. U nás byla rusácká posádka a každý voják ,který tu něco provedl byl v rychlosti odlifrován do sajuzu.

jiný Honza 30.7.2006 0:23

Re: Re: Poznámka k bodu 5

Blbost - byl zlikvidován. Okamžitě

zoch 29.7.2006 6:52

Pane Haasi

Obdivuji,že dáváte tolik energie do výměny názorů s hlupáky,opožďěnci a lidmi  třeba i normálními ale zakopanými ještě hluboko v bipolárním světě minulého století. Je to Váš čas,Vaše energie.

vládík 30.7.2006 12:11

Re: Pane Haasi

Proč myslíš, že každý, kdo nesouhlasí s tvým názorem je hlupák?  Přemýšlej, zda to nemůže být i opačně?  Nebo půl:půl

zalozak 29.7.2006 3:29

Ponekud lacina analyza - bohuzel

Autor ma jiste pravdu ze Iranske rakety na USA prez CR nepoleti. (kdyz uz vubec pripustime takoveto nebezpeci) Problem potom ale je proc se budovani tohoto "destniku" zduvodnuje prave nebezpecim z Iranu a Koreje ? (Co kdyby se nad tim autor zamyslel)

Ten destnik prirozene neni budovan pro abstraktni nebezpeci ze by Iran odstreloval UA ale ze 3 duvodu:  - Velky kseft ... coz je alfa a omega rozjeti zbrojnich programu tak jak to udelal Bush a jeho parta. (z hlediska rozhodovacich duvodu tohle je 60%)

- "Obrana" proti raketam startujicim z Ruska (protoze ta saskarna je pouze efektivni proti rakete behem vzestupu) (20% )

- Prilezitost rozsirit "pratelke" zakladny pro dalsi budouci pouziti (20%)

Autor je dost inteligentni aby tohle mohl vedet. A mimochodem, oni se tim moc netaji. Mozna. s ohledem na nadchazejici polarizaci sveta a "valku" o suroviny,  je lepsi se "kamosit" s USA nez s jinymi ... ale pak jest treba si prestat alespon nalhavat duvody a rici si to narovinu.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:31

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

neleti rakety z ruska pres severni pol???

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:38

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

a nejde jen o kseft firem. jde i o rozpocty americkych generalu. kazdy general jako jiny urednik chce mit co nejvice lidi a nejvetsi rozpocet

to ale neznamena ze protiraketovy system nemuze ochranit taky evropu

wandy 29.7.2006 9:06

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

Irán již údajně od severní koreje koupil 18 sad BM-25 na zvětšení doletu svých raket na 3500 km - primárním cílem bude na tuto vzdálenost kdo asi? Střílet je zřejmě nehodlá (hlavice, až je bude mít, dodá Hizballahu, aby provedl špinavou práci), ale k vydírání a blokování jakékoliv akce EU a NATO se tyto střely hodí výborně. A pokud se týče reakce Rusů - pro jejich nové generace balistických střel by tato protiraketová obrana asi nebyla vážnou překážkou.

Flasi 29.7.2006 11:20

Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

Natahnete si na globusu spagat mezi Iranem a SV pobrezim USA. Pokud iranske rakety poleti na USA, tak to bude pres Stredni Evropu.

onlooker 30.7.2006 19:35

Re: Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

učinil jsem tak, ale jde to severněji od Střední Evropy!!!

Flasi 30.7.2006 23:44

Re: Re: Re: Ponekud lacina analyza - bohuzel

Tak to mate spatny globus, nebo "neodpalujete" ze severozapadu Iranu. Jde to pres Ukrajinu, Polsko a Dansko. Ty posledni dva Stredni Evropa jsou. Ale u tohohle systemu neni 500 ci 1000 km zadna mira a vychodneji nez v Polsku byt proste z politickych duvodu nemuze a severneji ho nejspis nechteji, aby nebyli poplaseni Rusove (skutecne, nejenom v politickych prohlasenich).

Hipik - pravicovy recidivista 29.7.2006 1:21

Auvajs Tomasi,

strefil jsi peacemakery rovnou do brnavky. Stara bolsevicka pravda byla, rici jen procenticko pravdy. Jak to tady pozoruju, nikdo za dob Rudeho Prava vlastbe ani nevedel, ze kdyz USA prisly s raketami s plochou drahou letu, nebyla mozna okamzita odpoved. Tak prisli generalove a marsalove z Varsavske smlouvy s napadem, jadernymi minami zaminovat Krusne hory a Sumavu. Ze by se nekoho ptali, jestli sim to mohou dovolit ? Ne, jenom nic nerekli a tak vlastne nikdo nic nevedel. A jak to vypada, kdyz nevedel, tak to nebylo. Kdo z peacemakeru si dokaze predstavit dusledky odpaleni techto min, ktere mely zmast elektroniku raket a mely spadnout po pruletu timto uzemim ???? Proto pane Strasidlo, nez budete psat zase tak, ze jste vsude byl, vsechno videl a vsechno znate, napocitejte nejdriv do deseti a pritom zhluboka dychejte. Uvidite, jak to pomaha. Na takovou vlastni obranu nemame, tak potrebujeme dobreho spojence. Tenhle spojenec se zatim nikdy nepokakal pred protivnikem, proto mu verim. Tak a je to.

Hipik - pravicovy recidivista 29.7.2006 1:23

Re: Auvajs Tomasi,

sorry za par preklepu:-D

Strašidlo D.Z. 29.7.2006 4:03

Re: Auvajs Tomasi,

Milý Hipíku,než začneš plkat něco o bolševické pravdě a dřistat o raketách s plochou dráhou letu(které ve skutečnosti raketami nejsou) a plány Varšavské smlouvy,doporučuji skutečně prostudovat historické vojenské podklady a časové souvislosti.Není to zas takový problém.Dozvíš se kdo a kdy začal budovat  "díry" pro atomové miny,že nešlo původně o likvidaci řídicí elektroniky atomovým šokem,ale o zastavení event. útoků tankových klínů Varšavské smlouvy na uzemí tehdejší NSR a dalších.Předpokládám,že nepodezříváš němce,že ty "díry" chtěli vyhrabat na území ČSSR.Tvé další úvahy o zaminování Krušných Hor a Šumavy je z kategorie scifi. A o žádnou naši obranu nejde.Vynech tedy politické emoce a vem na vědomí,že jsem panu Hassovi a dalším dobrým rádcům z emigrace, jen chtěl říci svůj vlastní názor o elementární nutností referenda k této záležitosti.Tvé další plky,kde jsem byl,co jsem viděl a jak mám dýchat si prosím ponech k vlastnímu využití,potřebuješ to.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:36

Re: Re: Auvajs Tomasi,

takze co to teda je "cruise missile", kdyz ne raketa???

Halladin 30.7.2006 21:38

Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

Je to křižující střela, nikoli raketová, ale s proudovým motorem. Pedobným , jako mají tryskáče.

jeník 29.7.2006 7:41

Re: Re: Auvajs Tomasi,

milé strašidlo, vůbec si nemyslím, ža by bylo referendum pro tuto věc dobré. Svoji dměnku opírám o historickou zkušenost z těsně předmnichovské doby - jak by asi dopadlo referendum ve Francii a Anglii, kde by byla otázka "Máme bojovat za střední Evropu proti Hitlerovi ?" Pravděpodobnou odpověď najdeme v nadšených reakcích Britů po příletu Chambereina z Mnichova.

damian.frach@atlas.cz 29.7.2006 7:56

Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

referendum o US zakladne je stejny nesmysl jako referendum o danich, atomovych elektrarnach a trestu smrti. 70% ceskych obcanu si preje trest smrti a presto ho nemame.

Strašidlo D.Z. 29.7.2006 10:23

Re: Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

Jen tak dál pánové,vidím,že radostně odhýkáte třeba vydání Sudet a Těšínska.Vždyť jsme přece v EU.

jezevec 29.7.2006 14:52

Re: Re: Re: Re: Re: Auvajs Tomasi,

myslim že sudetáci i těšíňáci by příslušnost k německu brali hned od zítra.

německé zákony, německý pořádek, německy důkladnou byrokracii a německé platy.  

ano, chuj s hranicema a chuj s českym ísečkem, vždyť jsme v eu. už aby to bylo!

mile Strasidelko 29.7.2006 20:58

Re: Re: Auvajs Tomasi,

cemu rikas historicke podklady ?

S.P. 29.7.2006 0:59

dotaz

Kterakto ze ceska legistlativa Senat i Poslanecka snemovna se o tz. umyslu "vystavby US MDS" dozvedela az z novinovych clanku? MO obdrzelo memorandum ktere do inspekce moznych prostoru pro MDS technologii (Block 2009-2011) v roce 2004. Inspekce se tykala 20 statu Evropy, tedy vetsiny teritoria mimo Monaco, Andorru pripadne Albanii atd. Skupinu vedl plk USAF W. Lamb.

Jestlize si MO a zamini ceske republiky muze takovou zpravu zatloukat pred nejvyssim zakonodarnym shromazdenim statu ... tak "potes koste"! To teda je demokracie v uplne jinych rovinach :-/. BTW mozna ze vzhledem k tomu ze rada hospodskych by rada mela nejakou tu "zimmer frei" blizsko takove zakladny .... ledacos je mozny ;o).

Nemyslim ze CR ktera je do dnesniho dne zpravodajskou labilitou bude v dohledne dobe (3-6 let) jakkoliv pro USA zajimava jako vojenska zakladna cehokoliv - byt se jednalo o sklad ponozek.

Tomáš Haas 29.7.2006 7:54

Re: dotaz

Vláda projednala zahájení výměny technických informací o systému protiraketové obrany na svém zasedání 4.2.2004, za řízení místopředsedy vlády B Sobotky, a vydala k tomu usnesení č. 119/D. Toto usnesení bylo označeno jako tajné.

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané dne 12. července 2006 (26. schůze)  19. Zrušení utajení usnesení vlády ze dne 4. února 2004 č. 119/D, k průběhu výměny technických informací o systému protiraketové obrany, a utajení související části záznamu z jednání schůze vlády ze dne 4. února 2004. Vláda z podnětu ministra obrany přijala usnesení č. 866.

Na svém zasedání 12.7.2006 vláda toto usnesení odtajnila (usnesením č. 866). Ani původní, nyní odtajněné, usnesení vlády (č. 119/D), ani

"odtajňovací" usnesení z 12. července 2006 (č. 866) není dosud na

serveru vlády přístupné.

vlad 29.7.2006 12:28

Re: Re: dotaz

Haas lže jako zkušený propagandista. Postoj Ruska je jednoznačně odmítavý - viz např. vyjádření ruských generálů (např. www.rian.ru).  Že se na každou zbraň najde odpověď je známo z historie ( dnes Topol M, Bulava na nových ponorkách Jirij Dolgorukij - od. r. 2007, Tu 160 -letos dokupují daší stroje). Dále Čína zavádí DongFeng 31 na zemi i na ponorkách. Rakety jsou vybaveny mnohonásobnými manévrujícími hlavicemi a klamnými hlavicemi. Světovláda nebude.

 

S.P. 29.7.2006 17:39

Re: Re: dotaz

Podle pana poslance Hanuse - vlada Poslance a senatory NEINFORMOVALA! Toto neni tomasi o "utajeni" (rozpoctova zprava MDS pro rok 2004 byla na NETu uz 14 dni po schvaleni - myslim USA) - toto je o bezprikladnem chaozu, ktery v CR panuje.

Vsichni "vedi vse nejlepe" takze radeji se "utajuje" :-/ (Stabni system se rovnez utajoval - prisel tusim na 10 miliard korun a mohli na nem hrat leda solitaire!) - Gripiny, kseftiky z ujezdy atd.atd. .... utajeni? z jakeho duvodu - MDS stranky jsou dost explicitni, aby si z nich mohl vybrat ten kdo tomu opravdu rozumi (a umi anglicky) co potrebuje! .... dokonce tam maji PR - 24 hodin odpovida co se kdo pta!

Suma sumarum - ne amici, ale domocesi maji maslo na hlave a ted to kryjou jak se da. Zdravim - clanek je dobry.

Alex Juchelka 29.7.2006 22:39

Re: dotaz

Ještě před dvěma týdny Steve Prošek tvrdil, že americká vláda nemá o rozšíření raketového štítu do centrální Evropy zájem (i když jsem mu vzápětí dokázal opak - na základě svědectví samotného šéfa celého programu před americkým Kongresem) a že k žádným stykům mezi českou vládou a Američany v tomto ohledu nedošlo.

Poté, co se v tisku objevily zprávy, že ČR v této věci navštívila komise amerických expertů, začal tento 'odborník' klasicky mlžit a své předchozí výroky popírat.

Doporučuji ignorovat. Tento člověk nemůže přijít ČR na jméno, a to způsobem, který je zcela za hranicemi oprávněné kritiky. Je to vůl, který o problematice nemá ponětí, ale svou 'expertízu', klasicky maskovanou nesmyslnými akronymy a rádoby vojenskou hantýrkou, nabízí na potkání všem těm, kdo se nechají oblbnout jeho neskutečně pitomými kecy... ;-D;-D;-D

S.P. 30.7.2006 6:42

Re: Re: dotaz

Hlavne ze jsi si Juchelko ulevil, s chipackem Tveho kalibru nema cenu jakkoliv diskutovat - ses sokoliku degenerovany grafoman. Solong debilku. Dokazal jsi kulove!  (Y)

Andy 30.7.2006 8:48

Re: Re: dotaz

to samé si myslím o vás, Juchelko. Popsal jste se výborně.

Alex Juchelka 30.7.2006 18:17

Re: Re: Re: dotaz

To je Vaše právo Andyo. Myslete si, co chcete. Ovšem já proti ČR žádnou patologickou nenávist nechovám, akronymy a podobné nesmysly nepoužívám a své názory jsem byl vždy schopen oddůvodnit a doložit, popř. uznat své chyby. Proškův, arogantně presentovaný, názor na základny, o jejichž rozšíření do centrální Evropy prý údajně nikdo neuvažuje, jsem jednoznačně vyvrátil. Myslím si, že Vám Vaše osobní nevraživost brání realisticky zhodnotit, kdo má pravdu. Nehledě k tomu, že se zde vyjadřuji v drtivé většině pouze o situacích, které zahrnují USA. O situacích, kde konkrétně Vaše znalosti a potenciál kvalitních příspěvků do diskuse je minimální a Vaše negativní kádrování proto beru jako kdákání hašteřivé domovnice... Šalom! ;-)