30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

JETE: Temelínský otesánek?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenik 28.8.2007 15:11

Re: Ale kdeš, chce to klíííd, člověče. To je jen ten švejk v nás, Kuchtová je to, co nás potká, když "volíme odborníky"!!

to jméno jsem si musel přeložit, já jí říkám Žákesová

Sebaus 28.8.2007 22:11

Re: Ale kdeš, chce to klíííd, člověče. To je jen ten švejk v nás, Kuchtová je to, co nás potká, když "volíme odborníky"!!

Ta "lina pruvodkyne" stihla podepsat pro svuj vzdelavaci fond smlouvy na dost dlouho dopredu, aby ji to vystacilo do duchodu ... Inu, odesacka.

vládík 28.8.2007 11:27

Re: Z článku jednoznačně vyplývá . . .

Och. Jak inspirující!!!

oakman 28.8.2007 10:59

Diletantismus na straně technologů je také děsivý

Pan Tyc by už měl pochopit, že vystudoval nejen proto, aby dostal práci, ale také - zejména ve firmě konající "veřejnou službu" - musí být schopen té dávky empatie, která ho přiměje k pochopení, že mnohé triviality jeho oboru jsou pro p.t. veřejnost španělskou vesnicí, potlačit aroganci fachidiota a pokusit se vysvětlit názorně okolním hlupákům, co je společným zájmem jich i JETE - stabilní síť. Ponechme ČEZ a jeho cenovou politiku bokem, chtělo by to hlasitý technologický exkurs do nutných parametrů sítě, který by laické veřejnosti ukázal, co je prostě do budoucna nutné a co může být ponecháno politikům na hraní.

Vlastimil 28.8.2007 12:18

Pokud vím,

tak pan Tyc pracuje na JE Temelín jako směnový inženýr. Je tedy zodpovědný za provoz obou bloků Temelína v průběhu své směny. Není tedy žádným specialistou pro styk s veřejností nebo pro rozvodnou síť elektrické energie. Ono je obtížné diskutovat s argumenty hlupáků typu "vítr fouká zadarmo" zároveň s empatií k znalostem těchto lidí a současně na odborné úrovni. Hloupost často vyletí z úst jednou větou razdva, ale na její vyvrácení je mnohdy třeba celý douhý článek. Laikovi se pak ještě zdá, že ten odborník je arogantní. Panu Tycovi bych nic nevyčítal. Svým psaním dělá vlastně nadpráci jenom proto, že už nemůže poslouchat mnohé nesmysly šířené v médiích.

Jura Jurax 28.8.2007 12:48

Re: Pokud vím,

Ono jsou jedinci, jimž nic nevysvětlíte; oni totiž vědí, neboť jim bylo zjeveno.

A p.t. veřejnost si musí taky něco naštudovat, jinak žádné vciťování nepomůže.

Petr Benes 28.8.2007 15:26

Re: Diletantismus na straně technologů je také děsivý

Dubinku, to ze tomu nerozumis jeste neznamena, ze Tyc je arogantni. :-)

Jimmy Keen 28.8.2007 15:52

Re: Diletantismus na straně technologů je také děsivý

S tou empatií, co tady požadujete, je to vůbec divné. Požadujete ji od pana Tyce, který je ovšem fachidiot. Z vaší strany přímo titánská empatie. Zelení požadují empatii, multikulti požadují empatii, muslimové požadují empatii, bolševici požadují empatii, všichni tito požadují empatii do momentu jejich vítězství. Potom již empatie není třeba a už vůbec ne z jejich strany. Excelentní myšlení.

Emp 28.8.2007 10:57

díky

Jirko za pěkný článek. Mám doma kompletní sérii těchto letáčků, kterých bylo asi 5. Pokud by byl zájem mohu dát k dispozici. Zdravím 

oakman 28.8.2007 10:52

Zelení - povídka o tom, jak to vypadá, když se nedělá, co by se mělo...

Oni zelení jsou také potřeba - on je občas potřeba nějaký ten magor, protože "normální ldé" ani nechtějí separovat odpad, ani netuší o nutnosti správně skládkovat, nemají chuť investovat do ČOVek, rádi se zbavují svinstva pokoutně, pletou si řeky a lesy s motokrosem.

Svou naprostou idiocii nám Zelení (myšleno "ti praví, političtí") demonstrují na jednom naprostém principielním lapsu rozumu.

Ta základní zakopaná mrcha není v palivu, ale v jeho přetvoření v jinou energii. To znamená, že tu - pokud bojujeme s sifonovým plynem - bojujeme s hořením. To znamená, že VĚŠKERÉ technologie založené na oxidaci plamenem jsou bez ohledu na palivo špatné. Jednak uvolňují sifon, za druhé jsou NEEFEKTIVNÍ - využijeme méně než třetinu výkonu motoru či pece, zbytek odchází formou odpadního tepla. To, že Zelení hodlají vyrábět ELEKTRICKOU - ne tepelnou energii tím, že proženou komínem vše, co hoří, sice možná odstraní trochu tu naši feťáckou záislost na ropných zdrojích, ale samo o sobě to antagonizuje tu jejich misi. Nadto to, jako obvykle u ideologistů, vůbec neřeší vedlejší efekty změny palivové politiky na domácí trh.

Pro všechny fanoušky "nové generace" v poltice to musí být smutná kocovina - jsou to stejní diletanti ve "svém" oboru jako ODS v ekonomice a KDU v obraně.

Nejsmutnější je to, že kromě diletantů jsou tu už jen sockomouši.

cb 28.8.2007 10:45

Uz ma Bursik

zajistene misto v Gazpromu?

Jura Jurax 28.8.2007 10:50

Re: Uz ma Bursik

No, to se neví, ale pracuje na tom. Očividně nemíří do Mostecké uhelné ... :-D

amiZ .M 28.8.2007 10:44

Pane Tyc,

je vidět, že Vám i doma, stejně jako na JETE chybí pracovní kázeň. Místo, abyste uklízel sklep, jak Vám nařídila manželka, tak fantazírujete o bezpečnosti Temelína, jako byste byl na šichtě.

Zase blábolíte jako Urban o nedostatku kapacit v Západní Evropě. Je příslovečné, že celé Česko včetně médií zcela minulo výpadky Krúmmel, Brunsbúttel před dvěma měsíci, po kterých by podle Vaší zmatené teorie o nedostatku kapacit museli zachraňovat svícení v Evropě Češi. O tom, že při zmíněné příležitosti předložil Vattenfall zprávu, která ukazuje, jak se má takový případ zpracovávat, raději nechcete při Vašem pracovním stylu ani slyšet.  

A ještě k těm cenám. Trochu Vás poučím. Udáváte Vaši prodejní cenu, cca. 42 €/MWh o výrobních nákladech neříkáte nic. V Evropě je to asi takto: Ve starých JE's se produkuje za 10€/MWh, ve starých hnědouhelných elektrárnách za cca. 15€/MWh. Prodává se to na zmanipulované Lipské burse za 55€/MWh, protože nefunguje trh. Na této skutečnosti participujete a vyděláváte na aktivity, které podtrhují mafiózní charakter činnosti energetických bossů. (Financování pochybných, s politikou spjatých akcí a odsávání nehorázných sum na privátní účty managementu).   V současnosti je situace nejenom v Česku již tak pokročilá, že není jasné, kdo vlastně určuje, rozhoduje, dělá politiku, zda manageři, nebo politici.

Ccecil 28.8.2007 10:47

Re: Pane Tyc,

Pro tvou informaci, kam a jak momentálně teče proud z Temelína se můžeš kouknou sem http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0 a raději zklapnout, neb co píšeš jsou howadiny.

oakman 28.8.2007 11:03

To je v klidu, přítel Zima jen popisuje atav na německém, jeho rudými soudruhy kontrolovaném trhu.

Ano Zimo, krásně popisuješ ten psí socanismus na západě. Díky!!:-D

amiZ .M 28.8.2007 11:13

Máte česky jednoduchý pohled na svět a

podléháte klausovským zmateným postulátům o kapitalismu a trhu. Obojí v energetice dávno nefunguje a proto navrhuje komisařka EU rozbití koncernů s monopolním charakterem. (Podívejte se, jak dokáže taková veřejnoprávní ZDF situaci rozkrýt a porovnejte to s českými poměry.)

amiZ .M 28.8.2007 11:08

Není to pro mě nic nového, ale

je to s vámi pořád stejné: Nejde o nedostatek na Západě, ale o cenu. Na "české elektřině" se na Západě vydělává kolem 25-ti % bez hnutí prstu.

oakman 28.8.2007 11:18

Zase ty omyly levičáka

1) to není česká ale CEZská energie

2) nutnost existence JETE nemá s obchodováním více společného než to, že podmiňuje svým nominálním výkonem stabilitu sítě, na které se vexluje se špičkovou energií. Vy strašně žvaníte, člověče!!!;-D

amiZ .M 28.8.2007 11:31

Zase jeden

Honzík s přehledem. 1) Zamyslete se nad vlastnickými vztahy ČEZu, pak Vám to "česká státní elektřina" nebude vadit. 2) JETE šije do západní sítě socialisticky nejlevnější silovou elektřinu, drahou regulaci jedou jiní. Vzhledem k tamním poměrům je s podivem, že na JETE zrušili oslovení "soudruhu", mnohým managerům je to velmi líto, hlavně při přijímání idiotských odměn, které si vzájemně přisunují, tam by se hodila sem tam i ta nějaká rudá hvězda a Lenin v říji.

vládík 28.8.2007 11:33

Re: Zase ty omyly levičáka

A jak se to dělá při odstavení obou bloků JETE? Jsme častými svědky.

balthasar 28.8.2007 11:38

Re: Re: Zase ty omyly levičáka

Přihodí se do kotle v Počeradech.

Emp 28.8.2007 11:59

Re: Re: Zase ty omyly levičáka

Nepamatuji si, že by poslední dobou stály oba bloky současně. naopak, poslední dobou jde o plánované odstávky

BM 28.8.2007 11:10

Re: Pane Tyc,

Vyborne sudruh Zima, si este vacsi blbec ako sme dufali.

Tvoj riadiaci dostojnik.

amiZ .M 28.8.2007 11:23

Na Vás je to moc složité,

ale pan Tyc s managementem JETE a s monopolisty ČEZu mají k socialismu podstatně blíž, nežli komisařka EU, která požaduje odtržení sítí od výrobců a rozbití velkých výrobců. (Jedná se o opatření, jakým se např. v USA brzdí monopolisace a ovládnutí trhu prakticky běžně, chytráku.) Z USA také pochází praktiky, kterými se "legálně" táhnou bursovní ceny nahoru, ale s tím si raději nelamte hlavu. 

Emp 28.8.2007 12:05

Re: Na Vás je to moc složité,

:)) Víte, proč došlo v USA k tomu mohutnému blackoutu před několika lety?

qwert 28.8.2007 12:22

Re: Re: Na Vás je to moc složité,

jo, protože nebyly nasmlouvány odběry, nikoli proto že by nebyl nedostatek energie. Kalifornie si mohla koupit od okolních států energie kolik chtěla. Až na to, že ta energie by byla podstatně dražší a distributoři v Kalifornii by ji musel dodávat se ztrátou, což by je položilo. Proto byl zvolen způsob regulace - vypínání.

Ladislav N. 28.8.2007 12:29

Re: qwert IP: 81.30.232.xxx

Vy jste ale žvanil!! A k tomu ještě rudý...;-D

Emp 28.8.2007 12:35

Re: Re: Re: Na Vás je to moc složité,

přirozeně máte pravdu. reagoval jsem na větu: "USA brzdí monopolisace a ovládnutí trhu prakticky běžně" což není úplně pravda, neboť dochází ke kartelum (běžně). Primární příčina byla v nedostatku zdrojů v kalifornii a vyšponovaných cenách s nepřímým přičiněním státu.

Když by nastal u nás výpadek zdrojů a aukce byla vyšponovaná, zajímalo by mě, jestli by distribučky nakupovaly větší množství elektřiny ze zahraničí za 35Kč/kWh

Ladislav N. :-))) 28.8.2007 13:25

...Re: Na Vás je to moc složité,

Když stát resp. vláda stanoví prodejní cenu elektřiny nižší, než jsou náklady na výrobu a dopravu ke spotřebiteli, jenom blázen by ji nakupoval dráž a prodával levně. Zastáncům tvrdé ruky státu tyhle souvislosti nedocházejí.... ;-)

Josef Kotrba 28.8.2007 10:41

Stránky www.referendum2000.cz

pokud hledáte nějaké materiály, které byly v minulosti vystaveny na Internetu a nyní již nejsou, je možné zkusit nahlédnout do některého z archivů, které provádí pravidelné "sklizně obsahu vybraných domén". Asi nejznámější je dostupný na adrese web.archiv.org, viz příklad url ze subj. http://web.archive.org/web/*/http://referendum2000.cz