30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrN 2.6.2007 14:40

A kterápak Vy jste minorita?

A kterápak Vy jste minorita? Sexuální, nebo volič KSČSSD? ;-D

Minorita 2.6.2007 14:44

Re: A kterápak Vy jste minorita?

Pokud sexuální, jako libertariánovi vám po tom nic není. (To NENÍ sprosté slovo, já jich na rozdíl pravičáků na Psu nepoužívám.)

Minorita 2.6.2007 12:00

Upravený vzorec chování levice a pravice

Že prý v demokracii pravice musí střádat, aby mohla levice rozhazovat. To je článek víry nejen Malého , ale možná i velkého Astona.

Tak pojďme verifikovat:

1) Pozdní socialismus - nic extra moc, ale za privatizaci to rozhodně stálo, nebo ne? 2) Klausova léta pod psa skončila na prahu krize 3) Zemanova doba nastartovala konjunkturu, která jede dodnes 4) Topolánek a spol. ???

Takže po editační úpravě - v téhle zemi musí levice vydělávat na experimenty na lidech, kterých se s jiskrou v oku ujímá pravice.

A neplácejte o dluzích, ze kterých si budou zoufat naše děti. Kdyby vám věřili pánové Neumann, Pašek a další občané USA, museli by z vašich nářků nad zhoubností veřejného dluhu propadnout naprosté depresi. Ale pro vás je přece zadlužená konjunktura v USA symbolem jejich životaschopnosti (pro mne také). Reaganův dluh smazal Clinton, další vlastní vytvořil Bush mladší. Že by amerikanizovaná verze mé editované poučky?

LOJR 2.6.2007 12:34

Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

To je vtip týdne. Zemanova vláda nastartovala investičními pobídkami politiku, díky níž se z naší země stává montovna Evropy a exportér výrobků s minimální přidanou hodnotou ve spojení s velkou energetickou náročností, navíc v drtivé většině je zaměření na automobilový průmysl, takže krize tohoto odvětví bude mít naprosto fatální následky. Že v těch montovnách tvoří desítky procent zaměstnanců cizinci, protože zdejší lůze se přece nevyplatí pracovat, nýbrž parazitovat na sociálním systému, je už jenom vedlejší produkt této "konjunktury". Zkuste si člověče zjistit něco o fabrice Philips v Hranicích na Moravě, kolik nás na daních prostřednictvím investičních pobídek se vším ostatním stálo jedno zde (na několik let vytvořené) pracovní místo. Takových "úspěšných projektů" bude v budoucnu přibývat a socani si určitě prostřednictvím svých arcilhářů typu Sobotky jen umejou ruce za nadšeného hýkání trotlů vašeho ranku. ;-O

Minorita 2.6.2007 13:27

Re: Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

No pokud dáváte přednost Klausově krizi... Vaše věc, máte na to plné lidské právo.

I lidé vašeho slovníku mají totiž lidská práva, to byste možná nevěřil.

emersonskej 2.6.2007 14:44

Re: Re: Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

Proboha tomuhle říkáte slušná a seriözní odpoveď ??? 8-o

Minorita 2.6.2007 14:51

Re: Re: Re: Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

Tu si LOJR nezaslouží při vulgaritách, jaké užívá.

emersonskej 2.6.2007 15:04

Re: Re: Re: Re: Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

Nezlobte se na mě, ale musím se znovu opakovat - tomuhle říkáte slušná a racionální reakce - čert vem fakt, že ve svém příspěvku LOJR použil pár invektiv - mezi námi já bych možná reagoval na bláboly některých zdejších prostoduchů ještě ostřeji. Podstatné je, že tu LOJR uvedl pár (pro vás - a v podstatě i pro nás všechny) nepříjemných skutečností, které onen puchejřem tolik vychvalovaný ekonomický růst stavějí do " krapet horšího " světla. A na to vy mu odpovíte, to o tom Klauzovi. Tomu říkáte argument ??? Mě to krapet připomíná to ohrané Husákovo -" a vy zase bijete černochy.."   

Fakt, že se z nás stala montovna evropy, je všeobecně dostatečně známý. Ale už nikdo neřeší problém, co bude poté, až odtud po pár letech vzhledem k rostoucím mzdovým nákladům dotyčné firmy odejdou na východ. Pak nám tu zůstanou prázdné haly, státní dluh a zhýčkaná populace uvyklá žití na dluh. Až se tak stane, velmi by mě zajímala vaše reakce. Určitě bychom se pak dozvěděli, že za to všechno opět může Klauz, že !!!

TBB - falešný mormonský kněz 3.6.2007 17:55

Re: Zemanova vláda nastartovala konjunkturu?

Lojre,

s potěšením jsem zaznamenal, že už jste vystřízlivěl a umíte taky vykat. Posun k lepšímu.

Nicméně bych Vám doporučil, abyste se věnoval své parketě - t.j. právo. O investičních pobídkách nevíte nic, Philips + další propadák v Brně (teď si nevzpomenu na jméno, ale už to tam zabrali jiní a ztráta se rovná 0) nemění nic na tom, že na "blbé montovny" se nabaluje výzkum a vývoj a nebýt investičních pobídek, tak máme kulové. Vzpomínám si na Klause, jak v Japonsku hřímal, že jsme tak dobří, že nic nemusíme nabízet. Skočil na to jen Panasonic (4 roky práce na tom, aby se rozhoupali) a dnes tady má 3 fabriky a výzkumák. Ale většina ostatních přišla až za socanů - proč asi? Že by ty investiční pobídky?A proč 3/4 zaměstnanců Czechinvestu odkráčelo po odvolání jejich GŘ? Není to tím, že Říman je stejný zoufalec jako Klaus , ale ti lidi se mnohem lépe uživí (na rozdíl od něj) někde jinde. Oni umějí a nepotřebují k tomu partaj.

Víte, tam kde není kapitál, jen tunel, tak investiční pobídky přilákají ty, co nás mohou posunout o kousek dál. Jenže jsou věci, které navzdory tomu, že jste GÉNIUS NAŠEHO LIDU, nikdy nepochopíte.

Dnes jsem si v tramvaji četl ve velmi půvabné knize Z. Šmída "Za písní Severu" a pochopil jsem - Vy jste troll "  - nezaměňovat za "trotl", i když i tam se občas můžete skrýt.

LOJR 2.6.2007 12:38

Reaganův dluh smazal Clinton.

Já to původně nedočetl, takže se omlouvám, kdybych to udělal hned, tak bych vůbec nereagoval, protože vy si čéče musíte dělat srandu, to jinak není možný. Nebo to říkal velkej Jyrka někde na schůzi? ;-D;-D;-D;-D

Minorita 2.6.2007 13:30

Re: Reaganův dluh smazal Clinton.

Ano, za Clintona se USA nakrátko dostaly do plusu. Zapátrejte na internetu. To jistě umíte, to je pro pravicového voliče přímo povinná kvalifikace, protože internet vznikl v USA (s podporou Gora, ale pssssst!)

Starý J. 2.6.2007 14:56

Re: Re: Reaganův dluh smazal Clinton.

Takže Vy opravdu tvrdíte, že Clinton oddlužil spojené státy? To myslíte vážně?

Ladislav N. :-))) 2.6.2007 18:08

Re: Re: Re: Reaganův dluh smazal Clinton.

Komunista "Minorita" má dnes svůj "Den bláznů"... ;-D

Kylchap 2.6.2007 11:44

Modrásci

se místo obhajoby TopShita pustili do nadávání na autora.  Proč asi?

Malý Aston 2.6.2007 11:56

Re: Modrásci

Soudruh autor,totiž dělá to co my. Pomlouvá a neříká jak z dluhové pasti ven.Takže pokud nemá zájem aby jsme mu nadávali ať laskavě napíše,že socani za posledních 8 let udělali špatně to nebo ono a co navrhuje.Jenže on nic nenavrhuje jenom pomlouvá. Reforma,která je předkládána je slabá,je to kompromis naprosto nepřijatelný a není žádnou motivají pro ty,kteří chtějí pracovat a mít se báječně. Zásadně odmítám levičácké myšlení těm schopným je nutné všechno vzít a rozdat lemplům.:-D

Kylchap 2.6.2007 11:59

Re: Re: Modrásci

Jojo, máme plno schopných. Kožený, Krejčíř,Pitr.... Jen více takových Kožených!

Starý J. 2.6.2007 14:49

Re: Re: Re: Modrásci

Krejčíř - hm Krejčíř.... není to ten co sponzoroval ČSSD?

Kylchap 2.6.2007 12:00

Re: Re: Modrásci

To přiznání, že pomlouváte je velice potěšitelné. Inu je to echt pravicové (to pomlouvání).

Blik 2.6.2007 12:05

Re: Re: Re: Modrásci

Ty budeš mít asi velký mozeček! ;-D

Kylchap 2.6.2007 12:13

Re: Re: Re: Re: Modrásci

A ty jsi echt pravičák, že? To se hned pozná.

Starý J. 2.6.2007 14:52

Re: Re: Re: Modrásci

Máte pravdu - když někdo hodinu řve v TV o chybách a hrůzách ODS (jako dnes Paroubek), tak jen pravdivě popisuje situaci. Když někdo řekne něco podobného o ČSSD tak pomlouvá! Jak správně jste vše pojmenoval!

PetrN 2.6.2007 14:37

Re: Modrásci

Obhajovat TopShita nikdy nebudu. To bych se asi nedřív musel zblíznit, abych obhajoval sviňárny, které TopShit dělal a dělá. TopShit je prostě zločinec... PS pro neznalé. Výkladový slovník: TopShit - lékařská diagnóza bývalého předdsedy vlády, vlastním jménem Paroubek.:-)

Malý Aston 2.6.2007 11:34

Pan Vízek nemá informaci-státní pokladna je prázdná!

Co má stát? Jenom naše daně.O co má zájem soudruh Vízek? Všechno všem ukrást jako komančové a znovurozdělit aby měl každý kulové jako za vlády jeho předchůdců a spolustraníků.Kdo může za stávající stav podle soudruha Vízka?Všichni kromě socanů a komoušů.A já tvrdím,že za to mohou vízkové a jemu podobní dementi.Kdo donutil všechny občany aby po získání vlády v roce 1948 komunistickou sebrankou byl přerušen normální demokratický systém v naší republice?Kdo všechno znárodnil a co neznárodnil to ukradl? Komančové a vízkové. A dnes zase budou radit,jak to dělat? Měli na to 41 let a předvedli kulové. Pokud nemám pravdu,sedněte na kola a jeďte se podívat do Rakouska,ještě v roce 1950 jsme měli stejnou životní úroveň a kde jsme po vládě vízkovců? V perdeli vážení.:-D

emersonskej 2.6.2007 14:51

Re: Pan Vízek nemá informaci-státní pokladna je prázdná!

Nelze než souhlasit !!!!!!

Jenda 2.6.2007 11:05

Vízku,kdo lže ráno, v poledne i večer ?

Na internetových stránkách ministerstva financí dosud visí dokument, který se jmenuje Rozpočtový výhled 2003–2006 (koncepce reformy veřejných financí). A to je dobře. Každý se může podívat, jak byly vlády v posledním volebním období přístupné reformám a co z toho vzešlo. A Sobotkové a Paroubkové asi nejsou z tohoto počinu moc šťastní. Je to totiž nevyvratitelný důkaz byzantského hospodaření s veřejnými financemi, byť se socialisté pokoušejí tvrdit opak.

Pohled na skutečné účty je neúprosný. Na konci roku 2002 dospěla vláda Vladimíra Špidly k názoru, že vývoj veřejných financí je neudržitelný a zdroje na naslibované sociální programy prostě a jednoduše nejsou. Bohuslav Sobotka, „mladý a talentovaný“ ministr financí, přispěchal s takzvanou reformou veřejných financí, jejímž základem mělo být částečné zvýšení daní a omezené zabrzdění rychle rostoucích výdajů státu. Těžiště ozdravení rozpočtů mělo být ve výdajích. Jejich růst měl být oproti pasivnímu scénáři, tedy stavu, kdy by stát nedělal nic, snížen o dvě stovky miliard korun během tří let. Zároveň vláda přijala závazek veškeré dodatečné příjmy použít na snižování deficitu, tedy neměly být utraceny za další dávky či stavby silnic, železnic a státních úřadů.

Jenda 2.6.2007 11:06

A jak to dopadlo? Cynik by se za břicho popadal

Na straně příjmů se předpokládal růst ekonomiky zhruba o tři procenta ročně. Byl o hodně vyšší, ale dodatečné výnosy byly bez milosti a bez rozmyslu rozházeny. Podle reformy měly mírně stoupnout daň z přidané hodnoty a klesnout zdanění firem. Výsledkem mělo být navýšení příjmů státního rozpočtu na 851 miliard korun v roce 2006. A jak to dopadlo poté, co socialistická vláda snížila daně nejnižším příjmovým skupinám, zavedla společné zdanění a další úlevy, jako je třeba nižší DPH na cukrovinky, s nimiž se v Sobotkově reformě nepočítalo opravdu ani náhodou? Podle předběžných výsledků hospodaření státu za rok 2006 stát vybral od daňových poplatníků 923,3 miliardy korun.

Tedy zhruba o sedmdesát miliard korun více, než počítala Sobotkova reforma. Kdyby nedošlo k původně neplánovaným daňovým úlevám, bylo by to ještě minimálně o třicet miliard více. Možná i o padesát.

Zcela zásadní je však pohled na výdaje. Pokud by se nic nedělo a vláda by za minulé volební období s výdaji nic nedělala, měly v roce 2006 činit podle krizového scénáře 1,016 miliardy korun. Po Sobotkových „výdajových reformách“ to bylo ve skutečnosti 1,02 miliardy korun. Úsporný scénář, který Evropská unie označila za „málo ambiciózní“, měl stlačit útraty vlády na 938 miliard korun. Pokud by tedy Paroubkova vláda splnila své závazky ve snižování rozpočtových výdajů z vlastní rozpočtové reformy, činil by rozpočtový schodek v minulém roce pouze nějakých patnáct miliard korun, nikoli 97,3 miliardy.

A ani předvolební rozhazovačné šílenství poslanců a zejména socialistickokomunistické hlasovací koalice, které zvedlo povinné výdaje v letošním roce o neuvěřitelných a zcela nepřijatelných sedmdesát miliard korun, by zdaleka nevytlačilo deficit celkových veřejných financí nad hranici maastrichtských kritérií ve výši tří procent hrubého domácího produktu

kuk 2.6.2007 11:13

Když citujete, tak to aspoň označte

ať víme, odkud vítr vane. Stačí říct, že tenhle panflet sepsal modrý komunista Páral, který přišel do MF Dnes z RP, což je taky jasně vidět na stylu jeho psaní. Ta Kojzarovská škola (Sobotkové a Paroubkové...) se hold nezapře.

Minorita 2.6.2007 11:47

Re: Když citujete, tak to aspoň označte

Člověče, co to žvaníte? Páral působil v Euru a HN, ale nikdy v RP. (Aspoň po listopadu, předtím nevím.) A co sem pletete Sobotku a spol.? Zkuste si sednout a znovu pomalu přemýšlet, dvakrát měřte a jednou řežte.

Starý J. 2.6.2007 14:48

Re: Když citujete, tak to aspoň označte

Ještě mně v uších zní Paroubkův povolební projev:...Všichni ti Steigerwaldové, , Komárkové...pracující v žoldu ODS....

Má také Kojzarovskou školu? Ani nevíte, jak často to používá!

Starý J. 2.6.2007 10:49

Pane Vízku - jenom aspoň k jedné větě, nebo raději ke dvěma větám

....za vlád Špidly, Grosse i Paroubka ani jedinkrát Evropská komise nemusela směrem k Česku dělat důrazné „tytyty“....

To nám opravdu chcete namluvit, že to důrazné tytyty se týká vlády Topolánka? Rozpočet na letoší rok zdědil a státní kasa je prázdná a dluhy také nenasekal Topolánek! Vy dokážete obrátit v socanský prospěch i to varování EU komise! To snad i malé dítě školou poviné pochopí, že to tytyty nezpůsobil Topolánek, ale socanské vlády!

A dále se zmiňujete o tom, že máme dluh ještě malý, že jsme s "odřenýma ušima jakžtakž ty kritéria (deficit 3% HDP) dodržovali. Jenže letos už ne a nedodržel by je býval ani Sobotka. A když tak jásáte nad tím, jak malý máme dluh, proč se nezmíníte o tom, že v roce 2009 převíší mandatorní výdaje příjmy státu (i bez snížených daní)? proč tak důležitou věc opominete? To je také důsledek Topolánkova vládnutí?

Proč se nás snažíte přesvědčit, že Paroubek a Vy rozumíte té ekonomice a financím lépe, než drtivá většina ekonomů a anylitiků a finančníku státní banky, kteří právě v té drtivé většině prohlašují, že ani Topolánkův batoh nám zřejmě nepomůže. Proč ignorujete i to varování EU (kteránám zřejmě zatrhne dotace), proč ignorujete varování MMF a vůbec všech finančních institucí. Můžete mi jmenovat jediného finančníka, analytika, ekonoma, který Váš a Paroubkův přístup schvaluje?