30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. :-))) 3.6.2007 15:07

Re: Samozřejmě - opět podvodník!

S tím, co tady předvádíte za počty a logiku, by vás v žádné bance nevzali... ;-P Ostatně - "kdo zůstal komunistou po třicítce, nemá rozum...;-)

F.VÍZEK 3.6.2007 19:06

Re: Re: Samozřejmě - opět podvodník!

Takže vidíte, Ladislave,  bylo mi  29, když mě strana shledala závadným a vytěsnila jako antikomunistu ze svých řad.  Stalo se to před 38 lety...  Mám rozum? Nemám rozum ?

F.VÍZEK 3.6.2007 12:53

Nezbývá než opakovat, opakovat, opakovat...

Dospělí lidé by se neměli vůbec urážet, pouze věcně přít a dokládat svoje tvrzení argumenty.  Diiskusní stránky slouží přece  k výměně různých názorů, protože výměna názorů stejných postrádá smysl a nikoho neobohacuje.  Umlčování oponentů vede k degeneraci.  Příkladem jsou např. i totalitní systémy v zemích někdejšího sovětského bloku. Pluralita názorů není nemístná a není ani nebezpečná. Naopak : je předpokladem pro zdravý vývoj společnosti.   Život v totalitě = jeden názor, jedna pravda, jedna cesta, jedna strana, jeden vůdce .... to tady 50 let bylo a nic dobrého z toho nevzešlo.  Obrůstají nám  mechem mnozí naši namodralí  „takydemokraté“.  Měli by pochopit, že opozice je ozdravná a že  je dobré, když v demokracii "každý chvilku tahá pilku".  Aspoň z moci nikdo neonemocní.

StandaT 3.6.2007 13:08

Opozice je ozdravná

...a máme opozici?

Pořád jen samé ODS Mínus na sto variant, ale kde je jedna jediná ČSSD Plus, za k terou by vlastní vvůrci stáli déle, než dojde k posunu po vyplodnění další varianty ODS Mínus? Kdy zde bude něco co bude platit déle než Agenda2010, která drží neoficiální rekord a platila takřka půl roku, co měl Paroubek šanci být více, než řadovým poslancem?

F.VÍZEK 3.6.2007 13:26

Re: Opozice je ozdravná

Osm let byla vládnoucí stranou ČSSD a nyní je v opozici. Tehdy i nyní se pokouší svoji roli zvládat. O totéž se snaží i ODS.  Každá ze stran je přesvědčena, že je nej, nej, nej...  Vy i já si o nich můžeme myslet cokoliv.  Nic z toho ale není důvodem pro pokřik, pro nadávky, pro umlčování, pro urážky a výhrůžky.... Tečka.

Ladislav N. 3.6.2007 18:08

Re: Re: Opozice je ozdravná

Výměna názorů je ale něco výrazně odlišného, než dementní propaganda, kterou tady provozujete vy osobně, Vízku. To tlusté písmo po celé ploše textu vás usvědčuje.

StandaT 3.6.2007 12:52

Vízku, co je hanebnost?

Co je hanebnost?

Akceptace různých schopností a různého nasazení(=flákači v Pantagonu - (c) šéfodborář ze Škodovky) nebo "teorie" jsme si rovni ve všen, nikoliv jen před zákony?

Spravedlivé daně? Nebo "teorie" stejné oběti?

Respektování individuálních potřeb(=sobeckost) nebo "teorie" stejných žaludků?

StandaT 3.6.2007 12:43

To vaše volání po dialogu je farizejstvím, Vízku

Pořád, dnes a denně voláte po dialogu. Ale na ten dialog musí být dvě strany. T.J i vy musíte reagovat na to, co říkají druzí. Ale vy druhé jen ignorujtete a melete si své. Za poslední rok jste se nikam neposunul, žádný názor nejen nezměnil, ale ani neopravil, nepřizpůsobil. Nic. Jste idelologická skála, co si na demokrata hraje. Vidíte jen své a demokracie je pro Vás dobrá jen proto, aby ostatní mohli následovat Vás. Aby přijali vaší pravdu. Nic jiného nevidíte, než sebe.

Vy jste nikdy dialog nevedl!

F.VÍZEK 3.6.2007 13:23

Stando,

každý můj text (a byly jich v době mného politického angažmá spíše tisíce než stovky) je o něčem. V každém vyjadřuji svoje názory.  Je možné s nimi nesouhlasit a máte možnost je ignorovat. Jde mi opravdu o to, abych ke svému vidění problému a ke své pravdě "přivedl" ostatní čtenáře.  Soudím, že se o to pokuší každý, kdo má "drápek" v politice.  Já to považuji za normální.  Primitivní ideologické vidění světa jsem alew zavrhl už před 38 lety, když mi bylo 29 let.  I s tou ČSSD jsem se přes obrovskou finanční újmu  - která nutně následovala - dokázal sám a dobrovolně rozejít...   A když jsem pro někoho cílem osobního útoku, potom opravdu bráním jen a jen sebe.  To bych si neměl dovolovat?

StandaT 3.6.2007 13:38

Re: Stando,

Ano, prosazujte své názory. Ano, braňte se. Ale nezývejte to dialogem. Ten Vy nevedete.

StandaT 3.6.2007 12:39

Vízku

To, zda se Paroubek přilne k Filipově straně nebo ne, není a nemůže být záležitostí médiíí jak píšete níže. Toto rozhodnutí - za prvé - již padlo, takže klidně používejte minulý čas, nikoliv budoucí. A za druhé, toto bylo rozhodnutí Paroubka jako politika, nikoliv Paroubka jako čtenáře novin.

Nerelativizujte, nerozmělňujte a nezakrývejte zodpovědnost konání neokomunistů, kteří ovládli SocDem

F.VÍZEK 3.6.2007 13:36

Žádný rozdíl, Stando, nevidíte ? Zopakuji jich jenom hrstku"

1)  KSČM odmítala vstup do EU,  ČSSD pro vstup silně horovala a pomohla prosadit referendum.  2) KSČM zásadně odmítá členství v NATO, zatímco ČSSD vstup v době své vlády dokonce realizovala. 3 ) KSČM odmítá jakoukoli účast Česka ve vojenských misích v zahraničí, ČSSD jako vládní strana to prosazovala a organizovala.  4) Celá EU vnímá zcela rozdílně komunisty a socialisty už proto, že socialisté tvoří druhou nejsilnější frakci v Evropském parlamentu a v rozhodujících zemích se celá desetiletí účastnili vládnutí a sama evropská integrace je doslova "jejich dítě".  5) Ve volbách 2002 měli komunisté s ČSSD pohodlnou většinu 111 křesel v Poslanecké sněmovně a dohromady je to NEDALO!    6)Nikde na světě po vítězných volbách socialisté svoje vítězství nepovažovali za vhodné uzákonit do Ústavy "na věčné časy". 7) Za osm let vlády ani naše ČSSD neměla jediné nedemokratické "nutkání" (zavést cenzuru, šikanovat politické oponenty, zpochybňovat volby, přidusit tisk, rozhlas, televizi atd.).  8) S ČSSD spolupracuje celá evropská demokratické levice a považuje ji za spojence, za svoji součást. Ke KSČM se chová chladně.

StandaT 3.6.2007 13:43

Re: Žádný rozdíl, Stando, nevidíte ? Zopakuji jich jenom hrstku"

Popisujete i Paroubkovskou, současnou ČSSD? Dáte "ruku do ohně" že to, co platilo pro Zemanovu a Špidlovu ČSSD platí i pro Paroubkovskou ČSSD?

F.VÍZEK 3.6.2007 19:36

Re: Re: Žádný rozdíl, Stando, nevidíte ? Zopakuji jich jenom hrstku"

Evropa hodnotí současnou ČSSD určitě lépe než současnou ODS. To je pravda pravdoucí a ironizovat to lze do aleluja...  Bitva "s Bruselem" je trapná fraška, která má pomoci udržet přízeň u voličů, protože občané Česka po ohnutém hřebetu  za Rakouska, za Německa a za Ruska si pletou systém demokratický  a totalitní.    Teprve vstup do Unie umožňuje ČR "do toho mluvit", naše reprezentace je slyšena a je respektována.  Poněkud se ztrapňuje, ale co se dá dělat - jsme v EU - batolata. Roztomilá, ale poněkud ...  

Radek 3.6.2007 12:00

Běsnění v modrém

Ta přehlídka modrých primitivů,kteří umí jen nadávat, je opravdu poučná.Na věcné argumenty jen nenávistné sliny.Proti všem modrým fanatikům zde vystupujícím je pan Vízek šlechticem ducha.

Pepa 3.6.2007 12:06

Když tak soudruh doktor :-)

Komunista nemůže být šlechtic,pitomče zasloužilej marxista-leninista na volné noze už vůbec ne;-D;-D;-D

Radek 3.6.2007 12:11

Re: Když tak soudruh doktor :-)

Jen potvrzuješ to,co jsem napsal.S lidmi tvého ražení je veškerá diskuse zbytečná.

F.VÍZEK 3.6.2007 13:09

Re: Re: Když tak soudruh doktor :-)

Ty s někým diskutuješ,pitomče ?;-DFlušeš jen jedovaté sliny jako Vízek ;-D

F.VÍZEK 3.6.2007 12:39

Demokracie se teprve klube...

Tak mladou a křehkou máme v Česku demokracii a už ji Pepa (a nejen on) posílá  "do důchodu". Pluralitu názorů má za nemístnou, možná nebezpečnou. Život v totalitě = jeden názor, jedna pravda, jedna cesta, jedna strana, jeden vůdce .... to považuje za řešeníé !  Obrostl mechem !

F.VÍZEK 3.6.2007 11:58

V demokraciích se totiž levice s pravicí "přetahuje" a každý chvilku tahá pilku - o tom je pluralita ! Zkuste to pochopit.

Proto se můžeme s Jyrkou posrat když jsme museli od válu ;-D

F.VÍZEK 3.6.2007 12:35

Dám ruku do ohně...

Že si nikdo ze čtenářů nemyslí, že tento příspěvek vyšel z mého pera. Připomenu: IP: 88.100.57 . A děkuji za podporu (byť i nesmělou), kterou mi občas tady, ale hlavně v desítkách a desítkách meilů dennodenně vyslovují čtenáři, kteří dobře rozumí pojmům demokracie, diskuse, pluralita... Posiluje mě to.

Pepa 3.6.2007 11:25

Vízku,kdo lže ráno, v poledne i večer ??? :-)

Na internetových stránkách ministerstva financí dosud visí dokument, který se jmenuje Rozpočtový výhled 2003–2006 (koncepce reformy veřejných financí). A to je dobře. Každý se může podívat, jak byly vlády v posledním volebním období přístupné reformám a co z toho vzešlo. A Sobotkové a Paroubkové asi nejsou z tohoto počinu moc šťastní. Je to totiž nevyvratitelný důkaz byzantského hospodaření s veřejnými financemi, byť se socialisté pokoušejí tvrdit opak.

F.VÍZEK 3.6.2007 11:40

Argument proti argumentu = rozumná diskuse

Klaus jako premiér padl, když ČR jako jediná v Evropě měla "růst" HDP v mínusu. proto se mu rozpadla vláda, skončila vládní koalice, rozštěpila strana a proto byly předčasné volby.  Zůstal po něm i "bankovní socialismus", který z rozpočtu státu před privatizací bank donutil Miloše Zemana vydat až 400 (podle některých až 600) miliard korun, škody na privatizaci - zlodějizaci nepočítám (nejen Stehlíkovo SONP Kadno a Soudkova plzeňská Škodovka, Tatra, Zetor....). Je zázrak, že po tom všem se ČSSD (4 roky v oposmlouvě s ODS a 4 roky s lidovci a US - DEU) podařilo dostat zemi pouze do polovičního (t.j. 30% k HDP) veřejného dluhu k HDP, zatímco Maastricht povoluje 60%. Je zázrak, že konvergenční program se za vlád ČSSD nejen přijal, ale i plnil. Letos se poprvé znovu vrátíme ke 4% deficitu rozpočtu, zatímco povolena jsou  3% . Eurozóna se vzdaluje. Vina je na všech stranách, protože šly proti vládě a ve Sněmovně si hrály na   předvolebního "Mikuláše". Ano, nejen ODS a KDU-ČSL, KSČM ale i někteří poslanci z ČSSD nerespektovali vládní návrhy a zvedli  ruku pro rozhazování.  Každé proto má svoje proč. Jenom mít objektivní brýle...

Pepa 3.6.2007 11:52

Bankovní socializmus zůstal po vás bolševicích :-)

Nějak jste vynechal Špidloreformu a to jak jste mlaskal v Senátu na dluh ;-D

F.VÍZEK 3.6.2007 11:59

Bohužel...

Z primitiva se ani ten orangutan nevyvine... Bez argumentů - na co reagovat ?  Pepa, Pepa !

Pepa 3.6.2007 11:21

Vízku jste rudej vůl :-)

Paroubek 3.6.2007 11:16

Vízka teda urážet nebudete ,všechny si vás píšu !!!

http://i.idnes.cz/07/022/maxi/TON191983_cssd.jpg

F.VÍZEK 3.6.2007 11:45

Psát netřeba, stačí vysvětlit...

Soudím, že dospělí lidé by se neměli vůbec urážet, pouze věcně přít a dokládat svoje tvrzení argumenty.  Soudím také, že diskusní stránky slouží k výměně různých názorů, protože výměna stejných nemá smysl a nikoho neobohacuje.  Umlčování oponentů vede k degeneraci. Příkladem jsou totalitní systémy v zemích někdejšího sovětského bloku.

F.VÍZEK 3.6.2007 11:09

Pro oživení text komentátora Jiřího HANÁKA. Stojí za přečtení a za úvahu...

...Topolánkova vláda je ta nejbizarnější vláda, jakou kdy svobodné Česko(slovensko) mělo. Zázrak stvoření. Považme: strana se šesti poslanci ve Sněmovně obhospodařuje čtyři ministry. Aby vláda držela pohromadě, volební vítěz musel se vzdát tak významných postů, jako je ministerstvo financí(!), obrany či místního rozvoje. Věci zahraniční spravují ministři hned dva a k tomu ještě jeden půlministr. První místopředseda vlády a ministr místního rozvoje je obviněn z korupce, jeho náměstkovi hrozí totéž pro křivou výpověď a nadržování. Jedna ministryně ještě nedávno za pomoci rakouských  grantů bojovala proti české jaderné energetice. V čele premiér s mravy řeznického psa, ve srovnání s nimiž vypadá pověstný neurvalec Miloš Zeman jako dobře vychovaný pudl. A všechno dohromady stojí na dvou přeběhlících….

Reformní smršť, se kterou dokonce vláda kdysi spojovala svoji další existenci, změnil se v batoh a batoh se proměnil v soubor stabilizačních opatření…  V reformním snažení bych jí i jeden palec držel, kdyby se nepokoušela o neuvěřitelnou hanebnost: odbourávání základního solidárního pilíře mezi bohatými a chudými. Protože stejná procentuální daň bohatých a chudých je hanebnost, za kterou se  snad i nejeden bohatý zastydí… V boji za rozvolnění Evropské unie a proti integraci spojila se česká vláda s bigotní vládou polskou… Praha se skoro pokouší EU diktovat, co má a měla by dělat, a neuvědomuje si, že se tak pomalu posouvá do marginálního postavení v Unii. A ještě nám to vláda pyšně prezentuje jako vlastní odvahu… Co koneckonců čekat od vlády, které k životu pomohla objednaná a falešná Kubiceho zpráva? Právě toto.

Dr. František Vízek 3.6.2007 10:57

Místo věcnosti osobní útoky - 18 let po pádu totality? Proč nám v jiném kábátě mnozí předkládají bolševismus - jako způsob myšlení a oživují praktiky, které měly být pohřbeny?

Na ohlupování, čtenářů, které opakovaně mnozí prezentují, mi nezbývá než znovu poodhalit snadno ověřitelnou pravdu:  Před 38 lety právě komunisté (a jejich totalitní soudy) označili pana Vízka za „pravicového oportunistu, antisocialistu, antisovětistu a antikomunistu, který útočil na vedoucí roli KSČ ve společnosti a porušoval tak tehdejší Ústavu ČSSR.  Na dvacet let se stal občanem 2.kategorie (se všemi důsledky pro jeho rodinu) a z manuální práce v kamenolomu se dostal až po „sametu“ 1989 díky peticím občanů Jablonecka.  Po celých těch 38 let až 99,9% občanů nejen nezajímaly osudy oné jedné desetiny procenta ( 0,1%), ale dokonce ve volbách tato obrovská masa lidí dávala KSČ opakovaně svoje ANO... Nad tím stojí za to se zamýšlet...