22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda, Mgr. etc. 21.8.2008 15:08

Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

Za cára gosudára obsazovali na východě, co se dalo. V revoluci zase rabovali a třeba s českou armádou chtěli udělat kšeft. Dodat je Němcům a Rakušákům k popravení, za to by jim obdarovaní všelicos nabídli. Naštěstí však naši legionáři cítili tu čertovinu a dali těm banditům na frak.

Na Ukrajině Rusové úmyslně vyvolali hladomor, rozkulačili je tak, že milióny zemřely. S německou dělnickou stranou uzavřeli spojenectví a rozdělili si Polsko. Polské důstojníky pak popravili aby Polákům vzali elitu národa. Později se obě dělnické socialistické strany znesvářily a Adolf Hitler to řešil ruskou metodou. Věděl dobře, že chce-li své nepřátele porazit, musí je studovat. Takže Hitlerovy koncentráky jsou věrným obrazem GULagů. Pojem arijská lest znali také oba vojevůdci, na vysílačku v Katovicích zaútočili esesáci v polských uniformách, tím bylo jasné, že agresoři jsou Poláci, stejně jako dnes v Gruzii napadli gruzijské město Chinvali gruzijští vojáci, ta drzost! Po válce jakýmsi zázrakem veškeré země, obsazené sovětskými osvoboditeli převzaly ruský druh socialismu. Občas vznikly pochybnosti, v NDR, Maďarsku, později i v Polsku. V Československu následovala poslední bratrská pomoc před 40 lety. Poláci pak měli pouze stanné právo, v Afgánistánu se árijskou lstí pokusili osvoboditelé obsadit přístav u teplého oceánu. Nakonec se jich většina vrátila. V Čečně neodolali a předvedli, jak se trefí do veřejných budov, naše Národní Muzeum dopadlo ještě dobře, také bylo solidněji stavěné. Nuže, nyní roztříleli Chinvali, kde prý Gruzínci zabili 5000 obyvatel, nyní se dozvídáme, že zahynulo asi 140 obyvatel, ale na následky ruského bombardování. Árijské lsti mají krátké nohy, naštěstí bylo vše fotografováno satelity, takže se dá mnohé doložit. Také pohyby ruských tanků a transportérů jsou satelity přesně zaznamenávány, to dříve nebylo. Hovory na telefonech a rádiostánciíích jakby smet. Ruské lži se proto dají lehko prokázat.

loula 21.8.2008 15:16

Re: Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

No, já bych na ty satelitní fotky moc nedal. pokud si vzpomínám, tak USA v radě bezpečnosti předložily mj. i satelitní fotky jako důkaz existence ZHN v Iráku a tím zdůvodnily svoji intervenci. A ZHN se dodnes nenašly.

Robert 21.8.2008 17:48

Re: Re: Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

Nooo, mimo 550 tun obohaceného uranu, který byl tajně odvezen do Kanady, aby byl zpracován na palivo pro jaderné elektrárny, ale to naši bdělí novináři nezazanamenali,tak že jsi trochu pomýlený,že?

loula 21.8.2008 18:06

Re: Re: Re: Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

Těch 550 tun obohaceného uranu bylo skutečně tajně převezeno do Kanady, ovšem tajně proto, aby se transport nestal předmětem zájmu teroristů. Jinak tento uran byl v registraci komisařů kontrolujících atomový program Iráku.

Tomáš Fuk 21.8.2008 22:25

Re: Re: Re: Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

Nežvaňte nesmysly, člověče! Ten váš "obohacený uran" byl pouhý rudný koncentrát... čili jen směs přírodních oxidů uranu, nic víc... To je jen surovina k následnému velmi složitému zpracování na obohacený uran. Nic takového (například baterie ultracentrifug), čím by se to zpracovalo, tam nikde nebylo... ;-P

X 21.8.2008 17:25

Re: Oni totiž Rusové za posledních sto let nic dobrého neudělali.

Třeba máte pravdu. Ale pokud je to takhle jasné, tak mi vysvětlete, proč si český národ s takovým nadšením zvolil komunisty již v roce 1946 a proč půlka voličů této země volí KSČSSD dodnes. Že by nejblbější národ zeměkoule? Nikde jinde totiž bolševici ve svobodných volbách nezvítězili. Ba i v tom proklínaném Rusku, demokratičtí Rusové proti bolševikům bojovali v občanské válce ale i ještě mnoho let poté.

A ještě jeden dotaz: Oč jde USA v Osetii a Gruzii? O nějaké Osetince, o jejichž existenci neměli ještě před pádr dny ani tušení, nebo o levnou kaspickou ropu?

Miloš Zfrantišku 21.8.2008 14:51

Prezdentská funce

v Česku zřejmě snese jakýkoliv úlet. Všude jinde by člověk za něco podobného dostal okamžitý vyhazov.

Předseda 21.8.2008 15:20

Re: Prezdentská funce

Za projevení vlastního názoru? I vy brepto, už 19 let ne.

J.G.Pašek 21.8.2008 14:46

Autore, na naší posvátnou krávu indickou V. Klause nám nesahejte . . .

VV

vogel 21.8.2008 14:49

Re: Autore, na naší posvátnou krávu indickou V. Klause nám nesahejte . . .

spíš Korunovaného Vola :-))

billis 21.8.2008 15:15

Re: Re: Autore, na naší posvátnou krávu indickou V. Klause nám nesahejte . . .

R^

Apea 21.8.2008 14:32

agresor?

Agresorem bylo Rusko, protože Abcházie a Jižní Osetie jsou součást Gruzie. Jenže to nic nemění na tom, že se Gruzie zachovala hloupě a porušila kde co a  právě pokud považujeme Osetii za gruzinské území, nemělo tam co dělat takové nasazení armady, nota bene masivní útok na město s nejméně desítkami civilních obětí. To nebyla policejní akce k zavedení pořádku a ochraně rovných práv občanů bez ohledu na jejich etnický původ /tedy jediný, akkoliv extrémní mezinárodně přípustný případ nasazení vojenské síly proti vlastnímu obyvatelstvu).

Buď Gruzie dokáže Osetii držet a zajistit v ní mír a souhlas většiny tamějších obyvatel s příslušnbostí k Gruzii anebo ji má nechat na pokoji. Vím, že by to bylo jiné bez tlaku Ruska, možná by se bez něj žádní separatistické hnutí v Osetii a Abcházii neobjevilo, ale ono prostě to Rusko vedle je, tak jako bylo vedle ČSR Německo - a státu nezbývá, než dát lepší nabídku (což není lehké, oni si Sudeťáci statusem "volksdeutch" moc nepomohli a přeci je nabídka ČSR předtím nepřesvědčila), anebo se území vzdát. Udržovat tam bezvládí, opakované násilnosti a hrozby čistek atd. po desetiletí není přijatelný program.

Jinými slovy, souhlasím s Kolářem, že střetnutí a  jeho výsledek, včetně mezinárodně politického, bylo ve prospěch Ruska, ale Gruzie není nevinná a agresora nelze omlouvat tím, že ztratil nervy (to by nebyla vražda manžela trestná;-)

Pokud následně došlo k etnickým , protigruzínským čistkám, pak v tom po neúspešném nasazení armady prostě není gruzinská vláda nevinně.

Kelner 21.8.2008 14:54

Re: agresor?

Pokud chcete měřit stejným metrem, pak agresorem bylo NATO, protože Kosovo bylo součástí Srbska. Klaus neudělal nic jiného než to, že  hodnotil stejnými kriterii Kosovo i Jižní Osetii .

neporažený 21.8.2008 16:43

Re: Re: agresor?

Toto je nejpřesnější argument, který jsem v této diskusi četl. Vyjadřuje naprosto přesné stanovisko. Naše vláda měří nestejným metrem, ale používá metr USA. Jsou to pochlebníci a ani se za to nestydějí. Prostě nemají svůj vlastní názor, ale to se v případě ODS a jejího předsedy není čemu divit. Je to prachobyčejný patolízal USA.

stínový občan 23.8.2008 14:37

Re: Re: agresor?

R^R^R^!

vogel 21.8.2008 14:57

Re: agresor?

když J.Osetinci ostřelovali minomety a děly asi 8 gruzínských vesnic za svou tkzv.hranicí s Gruzií a jednu rozflákali na padrť, tak se nedivím že si šli Gruzínci udělat pořádek..vtip je v tom, že než Gruzínci vlezli do J.Osetie tak už rusové překročili hranice S. a J.Osetie. Taky je známo, že Chingvali nebo jak se píše rozstříleli a rozbombardvali rusové když vyháněli gruzínce...Rusové to podle to podle mne všechno vyprovokovali a dělají tam dusno už od roku 1989 !!!!!!!

X 21.8.2008 15:11

Re: Re: agresor?

Jak si ale potom vysvětlit, že Gruzie opakovaně napadá sousední malé státy a malé národy nejméně od konce 18. století? Pročpak koncem 18. století požádala Osetie Rusko o ochranu před Gruzií? A jen ochrana Ruska skončila bolševickým pučem, menševická Gruzie opět napadla Osetii? Stalin pak svým soukmenovcům předhodil polovinu Osetie a konflikt mocensky zastavil. Ovšem po rozpadu SSSR Gruzie opět Osetince vojensky napadla, atd. atd. Nebo snad chcete tvrdit, že nic z toho se nestalo a Osetici své úhlavní nepřátele milují? Prostě se USA situace v Osetii a Gruzii hodila do plánu "Čisté pole". Na prezidentský post v Gruzii dosadili hystriona Saakašvili, kterého sami zhodnotili výrokem "Grázl ale náš". Ten zlikvidoval opozici, kdo nestačil emigrovat, šel sedět nebo záhadně zahynul. A pak uvěřil, že jej podporuje celá amerika a tak se dal do válčení. Neuvědomil si, že je jen předem obětovanou figurkou, která bude nahrazena Burdžanadzeovou.

Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si nohu zláme.:-/

pbla4024 21.8.2008 16:06

Re: Re: Re: agresor?

To je historie z nějakého alternativního vesmíru? V tom našem vesmíru vyčlenili Jižní Osetii z Gruzie bolševici v roce 1922. A do carského Ruska se Jižní Osetie dostala spolu s celou Gruzií v roce 1801 kvůli ochraně proti Osmanské říši.

X 21.8.2008 17:12

Re: Re: Re: Re: agresor?

Tak to vám dali v Economistu nesprávné instrukce, drahé pbla.;-P

Osetie požádala Rusko o ochranu před agresivními Gruzínci a stala se jeho součástí v roce 1774. V roce 1801 požádala o ochranu Gruzie a to před agresivními Peršany a a Turky, kteří okupovali západ Gruzie a odřízli ji od moře. Rusové Turky vytlačili a vrátili Gruzii pobřeží. Poté vybudovali v Gruzii infrastrukturu a průmysl. Jenže pokaždé, když se Gruzie osamostatnila, ať po rozpadu Ruské říše nebo SSSR, okamžitě začala vytlačovat menšiny ze svého území a snažila se o anexi Osetie a Adžarie.

Pavlík 21.8.2008 22:10

Re: Re: Re: Re: agresor?

Pan prezident řikal, že ne Rusi nás napadli  v 1968, ale komunisté - prosim- ale Čečensko a Ingušsko  byly Rusy  po 20 - letých bojích obsazeny v roce 1868 - 100 let před námi. Tehdy to nebyli komunisté. Podle sovětské encyklopedie bylo tyto dvě země v roce 1868 k Rusku  "připojeny" !Takže by p. prezident si měl rozšířit znalosti nejen z meteorologie ale i z dějepisu.  

vikin60 21.8.2008 17:04

Re: agresor?Proč to neplatí i v případě Kosova!Jste opravdu pitomec!

kotlár 21.8.2008 14:26

antiamerický postoj

tak tomuto se říká selektivní logika.... anebo, pane autore, psal jste podobné o iraku, afganistanu, kosovu? agresor je vždycky ten silnější?  kdo začal, je bezprědmětný? dospělý človek a tak hloupý...

Sumo 21.8.2008 14:00

President se postavil...

President se postavil na stranu Pravdy, shodou okolností je to na stranu Ruska. Ovšem, je to pouze ojedinilá výjímka, možná nějaké víření molekul v mozku po narkóze, jak mu operovali kyčel.8-o

exulant 21.8.2008 18:31

Re: President se postavil...

To mate na mysli ty noviny Pravda a Izvestija kdyz pouzivate velke pismeno? Coz mi pripomina stary vtip ze neni v Pravde izvestiji a v Izvestiji neni pravda.

Niky. 21.8.2008 13:39

Německý eurokomisař Elmar Brock,

začala Gruzie,ale viníkem je Rusko,dovedete si představit většího lumpa,ale to není žádné překvapení,tenhleten Brock už léta požaduje zrušení Benešových dekretů!

pscvrk 21.8.2008 13:29

hezké přirovnání

Výborné přorovnání pro USA x Irák

Pokud někde začne válka, tak agresor je vždycky ten, kdo je výrazně silnější. Zvlášť pokud leze jiným do země. Motiv a síla jsou určující. Kdo si takzvaně začal, je v podstatě bezpředmětné. (Y)

Buvol 21.8.2008 13:29

Ten pan Kolář bude asi nějaký příbuzný "Jirky.s" ....

Petr K 21.8.2008 13:25

Je trapné, že svoji chválu na Rusáky

vyslovil Klaus zrovna v době, kdy si připomínáme, jak se pře 40 lety chovali k nám - nás přece také přišli "ochránit", ale to si asi asi prezident nepamatuje, patrně hrál někde tenis. Měl vůbec Klaus ještě nějaký jiný projev k letočnímu výročí srpna? Tenhle si teda klidně mohl odpustit . . .

Slovník dnešních ruských generálů nám až příliš dobře připomíná náš srpen a v Gruzii zasáhli dokonce brutálněji než u nás. Kromě shazovaných bomb je tu ještě jiný varovný náznak: nečetl jsem, že by nějaký Rus v Moskvě veřejně protestoval proti nedávné invazi (jak tomu bylo v roce 1968). Rusko prostě opět dostává imperialistické choutky. Kdy přijdou "ochraňovat" ruské občany u nás?

Klausovo Rusko je  ubohá fikce - ve skutečnosti je to jen levoboček carského Ruska, které na rozdíl od Klause už kdysi tak dobře prokoukl náš Karel Havlíček Borovský.

Babča 21.8.2008 13:27

Re: Je trapné, že svoji chválu na Rusáky

Přesné R^R^R^

Zuzana C 21.8.2008 14:25

Re: Je trapné, že svoji chválu na Rusáky

Souhlasím. Já jsem nad naším členstvím v EU moc nejásala, ale teď jsem ráda, že jsme tam a nesápe se na nás veliký bratr ( a jeden americký radar je málo, chtělo by to nejméně tři).....to je jako v rodině, sourozence si člověk nevybere, musí hledat kamarády;-)