26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emil XX 23.5.2009 22:28

Kdyby kdykoliv mezi rokem 1970 a 1988

odešla z ČSSR sovětská armáda, Husákův režim skončil. Kdyby kdykoliv odešla sovětská armáda z Německa, komunismus tam skončil. Kdyby odešla kdykkoliv po roce 1945 z Polska a Maďarska, komunismus tam skončil.

A teď mi napište analogické příklady s Američany. Bylo to jinak, když se za pomoci amerických levičáků podařilo dostat US Army z Vietnamu, vpadla tam severovietnamská armáda a jižní Vietnam dobyla. Totéž by se stalo bez amerického zásahu s jižní Koreou a kdo by nám tady pak stavěl automobilky...

Můžete namítnout Irák, ale nezapomeňte, že počátkem všeho byl Hussainův vpád do Kuvaitu. Pak tam pořád byly nějaké přinejmenším letecké boje.

čtenář 23.5.2009 22:27

Re: " O Sovětském svazu, nebo o carském Rusku, nebo o Ruské Federaci ?"

;-D  Co to je ?

AeroKarel 23.5.2009 22:21

Re: Lži, lži, polopravdy a desinformace

On má Klaus celkem pravdu, jen ji podává mimořádně nešťastným způsobem.

AeroKarel 23.5.2009 22:19

"Rusko má zájem poněkud čistější - nehraje si na světového hybatele. "

Ale hraje, jen momentálně nemá tolik sil co dříve. Naštěstí pro nás.

AeroKarel 23.5.2009 22:16

Re: Tady se to jen hemží českými advokáty Ruska a Rusáků . . .

Některří obětí, jiní strůjci. Bolševismus byla čistě ruská verze Marxových bludů.

AeroKarel 23.5.2009 22:15

" O Sovětském svazu, nebo o carském Rusku, nebo o Ruské Federaci ?"

O tom, co má ten státní útvar společné pod všemi těmito názvy. Agresivitu, paranoiu a mesianismus.

Bylo nám to zakoušeti dost dlouho.

AeroKarel 23.5.2009 22:13

Re: Tak si to shrňme autore

První tři věty jsou správné vystižení reality.

Zbytek je blábol.

Důkazů lze v historii nalézt nespočet. Ruská kombinace mesianismu, paranoii a agresivity je skutečně jinde nevídaná.

Pavel C 23.5.2009 22:08

Re: Tak si to shrňme autore

Jste politováníhodný člověk. Představte si, že Vám někdo zatkne otce a už ho víc neuvidíte. Budete to bezpráví tolerovat? Buď jste mladý a neznalý, anebo starý a na bezpráví máte osobní účast.

BMG 23.5.2009 21:56

Re: uzasne

A vy si prosím najděte, od kdy se vůbec používá v Evropě zemní plyn. Ještě v šedesátých letech bylo rozhodujícím zdrojem tepla v celé Evropě uhlí z vlastních zdrojů: Plyn byl jen doplňkovou záležitostí ve městech a jednalo se o svítiplyn vyráběný zplynováním (překvapení!!) uhlí. Začátek všeobecné plynofikace zemním plynem v Evropě se datuje až na konec sedmdesátých let. Například v ČR byla poslední velká plynárna na výrobu svítiplynu odstavena až v polovině devadesátých let.

čtenář 23.5.2009 21:55

Re: Příliš emotivní.

Tak o čem vlastně pan Bystrov píše ?! O Sovětském svazu, nebo o carském Rusku, nebo o Ruské Federaci ? O čem to  píše ?! Nebo matlá všechno dohromady na základě předchozích osobních zkušeností, ve kterých se točí v bludném kruhu, který už nemá nic společného s realitou ?! I Osobní příkoří a s tím spojené zkušenostii jednou ztratí platnost a rozejdou se s realitou. Taky bych mohl pořád blábolit o Rusku a myslet tím SSSR a komunismus. Nejen pan Bystrov.

Minutus 23.5.2009 21:53

Tak si to shrňme autore

Rusko je zlé, špatné, škaredé a nebezpečné. Proč? Protože je to Rusko. A Bystrov je zamindrákovaný blb. Proč? Protože je to Bystrov a má ruské jméno. Logické, nebo ne?

čtenář 23.5.2009 21:51

Re: základní teze vztahu k rusku

:-)  Když tohle je tak dětinské, až to bolí. Každá velmoc je, už z povahy pojmu a obsahu slova velmoc, imperialistická. Spojené státy taky cíleně budují imperium, navíc v té nejstarší verzi imperialismu. Kdo má rád Ameriku vs Střední a Jižní Americe ? A důvody mají stejné jako zdejší vůči Rusku. Celý vtip spočívá v tom, že komunistické imperium vzalo za své a Rusko dneška buduje imperium zcela nové, novými postupy a novou cílovou podobou toho imperia. Spojené státy mají zastaralou verzi imperialismu, možná teď taky budou muset inovovat. Krize je prevít. Jenomže s tou skladbou obyvatelstva, kterou mají USA k dispozici dnes už toho moc nepořídí.

Minutus 23.5.2009 21:48

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Ty věříš asi všemu, co vytisknou, že ? ;-D

mi 23.5.2009 21:47

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Peter 23.5.2009 21:46

Re: Gruzie.

Marate, Marate, kde Vy na ty ptakoviny chodite?

Čenda 23.5.2009 21:18

Re: Tady se to jen hemží českými advokáty Ruska a Rusáků . . .

To je pravda. Z pěti set nejvrcholnějších bolševiků, v době VŘSR, byli pouze tři etničtí Rusové.

Milena 23.5.2009 20:46

Re: No,myslím.....

a prodejná děvka se ozvala.....Rv

Emilek 23.5.2009 20:44

Re: uzasne

co ty můžeš, hochu, pamatovat. Ty tak akorát jsi byl u těch PODEPSANÝCH kontraktů! A závislost na ruském plynu? Najdi si, od kdy se do Evropy dodává norský plyn, a pomni, že do té doby byla závislost Evropy na ruském plynu neskonale větší. Ale co se s takovým "pamětníkem" bavit. Nemám rád takové rozumbrady, nevím, proč jsem se sem dnes podíval, omlouvám se místním, uznávám, že se nehodím do zdejších debat, normálně chodím na ekonomické servery.  Tím končím.

huhu 23.5.2009 20:43

Re: Tady se to jen hemží českými advokáty Ruska a Rusáků . . .

pokud rozlišzujete nacisty a Němce musíte být schopen rozlišit bolševika a Rusa. Do Německa nacisty nikdo neexportoval (možná Rakušani) ale bolševika do Ruska ano. Rusové byli největší obětí komunistů pokud to netušíte.

Emil XX 23.5.2009 20:42

Re: základní teze vztahu k rusku

Ruský komunismus je minimálně z 50% starý ruský imperialismus v jiném balení (c) T.G. Masaryk.

Komunismus byl ovšem neporovnatelně brutálnější než carismus.

A zkuste se na to celé podívat očima Estonce nebo i Gruzína (s tím, že Gruzie byla na rozdíl od Estonska ohrožena muslimy takže tam carská vláda nebyla brána jako vyloženě nepřátelská). Víte, že Estonci před WW2 vážně uvažovali o zbourání chrámu Alexandra Něvského v Tallinu?

Toto tady píši ve světle toho, že Rusko není ochotno připustit, že ne všude v SSSR je roku 1945 brali jako osvoboiditele nebo vlastní vládu. Dokonce na to vymýšlí zákon...

Veruna 23.5.2009 20:39

Re: Příliš emotivní.

Možná, že v tom je trochu víc emocí, než je v českém kraji zvykem. Ale když budete vědět o Rusku a zejména o Sovětském Rusku to, co pan ví Bystrov, tak jsou tyto emoce zcela oprávněné.Doufám, že znáte jeho knihy, týkající se osudů uprchlíků před komunismem, kteří se nešťastnou náhodou usadili po roce 1917 v Československu.

Emil XX 23.5.2009 20:28

A ještě, Rusko není hrozbou za PŘEDPOKLADU,

že si na ně budeme dávat pozor. Takových států je ve světě několik.

čtenář 23.5.2009 20:28

Re: základní teze vztahu k rusku

Ale tvoje názory a argumenty toho "redbittera" nezajímají. Ono ho vůbec dost málo na světě zajímá. Klidně srovnává Rusko a Kanadu, jako by v Kanadě někdy zvítězili bolševici a drtili ji několik desítek let.

A pak to hlavní. On není nepřítelem komunistů, je nepřítelem Rusů. Což se projevilo i v politice Spojených států. Nejdříve šlo o porážku říše zla SSSR. Když říše zla vzala za své, tak se Amerika bez váhání vymezila nepřátelsky vůči obnovovanému Rusku. Takže suma sumárum - komunismus byl jenom zástěrka. A to přesně vystihnul Solženicyn.

Emil XX 23.5.2009 20:18

Re: vam vic hrozi evropska unie ...

Klaus se to snaží vidět reálně, Německo po roce 1945 také nebylo hlavní hrozbou a po roce 1918 nebyli hlavní hrozbou Habsburkové.

Ale zárukou bezpečnosti je pro nás NATO a Američané, ne EU, jejíž bývalé velmoce nás prodají stejně snadno, jako to už jednou předvedly roku 1938.

A pakt Molotov - Ribentrop, resp. jeho tajný protokol si dnes dovedu představit také.

Emil XX 23.5.2009 20:12

Re: uzasne

Já pamatuji mnohem více, třeba na kolik nás přišel plynovod, který, jak se tehdy říkalo, "jsme museli prioritně (na úkor jiných dříve PODEPSANÝCH kontraktů) urychleně postavit, aby veliký Sovětský svaz mohl získávat revanšistické marky."

Ale stačí se podívat o pár měsíců zpátky, abyste našel v tisku jaká je současná závislost evropských zemí na ruském plynu.

Jarda 23.5.2009 20:02

Re: základní teze vztahu k rusku

Mas pravdu Hugousi, Rusko nemuze nikdo predelat, nedokazi to ani Rusaci sami. Naposledy to zkousel Gorbacev. Chtel udelat z Ruska respektovanou a respektujici zemi, repektujici prava malych zemi jako sobe rovnych. Vzpomen na demonstrace v Pobalti v 90tem za nezavislost. Kremelsti jestrabi  je chteli utopit v krvi. Gorby je radeji nechl jit svou cestou, vedel, ze nema cenu ovladat a byt za to nenaviden. Kdyby tenkrat byl gosudarem Putin muzes si byt jist, ze tech zavrazdenych by bylo jako v Cecne (ve dvou valkach 300 000) Gorby chtel mit Rusko jako zemi evropske civilizace, bohuzel neuspel, rusakum neco takoveho nevyhovuje. Byl jim milejsi ochlasta Jelcin, o nic moc se nestaral hlavne, ze vodka byla. Vuli predelat musi mit jenom a predevsim Rusaci sami, nez se jim to podari ( jestli vubec kdy) je treba se mit pred nimy jak rika Venda Klaus na pozoru i tim ze postavime radar v Brdech.

Emanuel 23.5.2009 19:33

Re: uzasne

víš Emílku, že za té nejstudenější studené války (v tom bylo i osm let vlády Reagana, jehož snad nepovažuješ za agenta KGB)  byl plyn ze SSSR od r.1973 plných 35 let dodáván do západní Evropy plynovodem Družba (tedy i přes naše území) bez jediného přerušení dodávek k oboustranné spokojenosti, a že nikoho na západě ani nenapadlo, že by tyto dodávky mohly být nějak zpochybňovány potřebou nějakých diverzifikací? To je překvapení, co? Z toho jasně vyplývá, že současné zpochybňování Ruska jako spolehlivého dodavatele má jasně politický podtext. Ale i ten by nevznikl, kdyby Ukrajina plyn nekradla.  

čtenář 23.5.2009 19:31

Příliš emotivní.

Emil XX 23.5.2009 19:18

Re: uzasne

Ale Klaus to určitě sleduje, ač to neříká nahlas. A mnohé jiné věci rovněž.

Já tady vidím fakt, že zkušenosti s SSSR jsou u sousedů Ruska tak příšerné, že se snaží hledat spojence proti Rusku, přesněji, na obranu PŘED Ruskem. Rusům se to nelíbí.

Člověk chápe obě strany. Ve skutečnosti si ale Rusové neuvědomují, že přes všechny rozpory mají společné zájmy spíše s Američany, než s jejich protivníky.

A úplně samostatná kapitola je postupná ISLAMIZACE Evropy. To je větší hrozba, než Rusko, pro které už dávno neplatí "nas mnogo." Tady jsme s Rusy ne jedné lodi.

J.G. Pasek 23.5.2009 19:12

Tady se to jen hemží českými advokáty Ruska a Rusáků . . .

Stejská se vám.po slovanských bratřích . . . Slovan jsem a Slovan budu, černé čižmy nosit budu . . .