3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 23.5.2009 11:29

Re: A kde jste Bystrove ukotven vy?

Překáží ti snad, fanoušku??? (Y)

jirka.s. 23.5.2009 11:28

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

8-o8-o8-o Co se stalo 9. září ???? 8-o

Honza II 23.5.2009 11:27

Re: Gruzie.

Ruská armáda za neschopnou ???? Ty jsi se asi zbláznil, druhá nejmocnější armáda na světě,armáda,která osvobodila celou střední a východní evropu ??? Zajdi si k lékaři !!!

Honza II 23.5.2009 11:23

Re: On to Klaus vidí

...no ty to musíš přece vědět.Co kdybys pro příště rozhodoval,kdo s kým může a nemůže mluvit.......:-D

jirka.s. 23.5.2009 11:22

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

8-o Zkuste si můj příspěvek přečíst ještě jednou! Najdete-li tam zmínečku o mírumilovnosti ruska či rusáků, máte u mně frťana dle vlastního výběru!!!

xxxxKubeš 23.5.2009 11:16

Autorovi článku

R^>-

huhu 23.5.2009 11:11

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

myslím, že oba píšeme o islámu a jeho "taktice" totéž. Já si ale myslím, že ruská společnost s mnohaletou tradicí potýkání se s islámem je objektivně naším spojencem. A islám (spolu se francouzsko/německým socialismem) za největší hrozbu našemu způsobu života  považuji.

Lanžhota 23.5.2009 10:56

Re: No,myslím.....

Kdepak. Ještě větší hrozba jsou čeští rudí Honzové jako jsi ty, troubo!8-o

hlava22 23.5.2009 10:55

Gruzie.

Dost by mne zajímalo, kdo vypracoval na gruzínské straně scénář útoku na Jižní Osetii včetně reakce na ruský protiútok  - útěk gruzínské armády. Výsledkem je posílení vojenských a politických posic Ruska a ani bych se nedivil, že to celé vymysleli v Moskvě a gruzíni byli za užitečné idioty.  Do té doby byla ruská armáda považovaná za zcela neschopnou - viz válka v Čečně.

zoch 23.5.2009 10:55

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

Tady nejde o nějakou kontrarevoluci. Oni nejsou na stejné lodi. Tady jde o plíživé šíření islámu v centrech Evropy pomocí přistěhovalců svádějících ke konvertování.Přičemž dbají na segregaci,šátcích,rod. tradicích a trestech z 15. století atd,atd... To je to nebezpečí zde . V Americe neexistuje,protože tam je taková náboženská volnost,která umožní teroristické sdružování. Kdo to tam, necítí jako boj,žije v míru.V Evropě to je zase vyloučené,protože by to NYNÍ ( po 9.září)dopředu bilo do očí. Asi jsem se nevyjádřil zcela přesně v ohledu na to,co mám na mysli,ale je to jedno. V zásadě nemůžeme být vzájemně oponenti.

Ale pokud si myslíte,že američani jsou schopni vést u nich omezenou válku S RYCHLÝM VÝSLEDKEM,pak jste bloud. To je přestrkovaná na 50 let. Sbližování hodnot je nezbytné.

King 23.5.2009 10:54

Rusko-to je hrozba stálá..

..ale jsme v Nato a EU.Podpis LS s tím vůbec nemá co dělat.

Lanžhota 23.5.2009 10:54

On to Klaus vidí

stejně jako viděl, žr komunisté jsou také hrozba. Jenomže uťápnutý čecháček má strach dráždit medvěda a tak mu raději přitakává! Však ho komunisté odměnili možnosté vystudovat na západě a rusáci ho berou jako svého přítele. I metály mu dávají:-(

gnomon 23.5.2009 10:43

sviňa pod dubom

Ruský emigrant E.A.Ljackij v učebnici ruštiny, vydané v za války v protektorátu Čechy a Morava, v době zuřící německo - ruské války  zveřejnil tuto bajku od Krylova: Sviňa pod dubom vekovym/najelas žoludej do syta do-otvala/najevšis výspala pod nim/potom, glaza prodravši vstala/i rýlom podryvať u duba korni stala./Veď eto děrevu vrediť/ej s duba voron gavariť/Kol korni obnažiš, ono zasochnuť možet/Pusť sochnět, govorit sviňa/ničuť meňa to ne trevožiť/v něm proku malo vižu ja/Choť vek jevo ne buď, ničuť ne požaleju/Liš byli by žoludy: veď ja ot nich žireju/Neblagadarnaja promolvil dub jej tut/Kogda by věrch podňať mogla ty rylo/těbe by vidno bylo/Čto ety žoludy na mne rostut

Honza II 23.5.2009 10:39

No,myslím.....

že největší hrozba jsou tupci jako jste vy Bystrove.!!

ps 23.5.2009 10:32

Re: Russia today

No tak proč tím ten den trávíte? Nenávidět a vnímat objektivní realitu je dost rozdíl. Pokud ten rozdíl nevidíte pak mám dojem, že u vás došlo k opačnému extrému, k bezmezné a nekritické akceptaci a obdivu.

Je nepochybné, že Saakašvili je antirusky naladěný (ostatně není divu, že) a je tudíž nepochybné, že rusáci využijí každou možnost na to aby ho zdiskreditovali nebo (ještě lépe) svrhli. Tudíž samozřejmě využijí  i možnosti spolupráce a podpory opozice, bez ohledu na to, zda ta opozice podporuje územní celistvost Gruzie či ne, protože to jaksi není na pořadu dne, že. TO jsou fakta, která jste chtěl, i když samozřejmě bez důkazu protože s operací tajných služeb se nahrávky jaksi nepořizují. A i kdby  se  Saakašvilimu nějaké důkazy sehnat podařilo rusáci je   obratem  označí za podvrh a hned potom je za podvrh označí různí rusofilové a podržtažkové rozlezlí v politice a  na internetu. BOhužel.

A poznámka na konec. Potlačení Pražského jara nemělo s nějakými Poláky nebo Němci vůbec nic společného, jednalo se především o likvidaci potencionálního nebezpečí které hrozilo koloniálnímu impériu ruska (dočasně známého pod zkratkou sssr)

Otakar 23.5.2009 10:30

Stačilo napsat nemám rád Klause.

Jinak je to mimo mísu, ale chytře. Klaus je jedním s největších zastánců našeho členství v NATO. Klaus říká, že kromě EU nemá ČR jinou alternativu, ale nechce LS, chce jiná pravidla hry a to je legitimní, protože je to i našem zájmu.  Říká, že s Ruskem se musí mluvit, takže když s nimi mluví v zastoupení EU, mluví diplomaticky, jak myslíte ,že by měl mluvit. To má před odjezdem ,nebo po návratu vylít na Medvěděva kbelík špíny?  To si může dovolit nějaký pan Bystrov ,ale ne prezident. Nebo má přivézt Medvěděvovi darem růžový tank? Rusko je beze sporu světová velmoc a také tak se chová a tak s ní mluví jak USA ,tak i EU. Ano Rusko může být hrozba, ale ne asi se současným vedením a v dnešních podmínlkách, daleko největší nebezpečí je v militantních islamistických režimech. Klaus má pravdu v tom ,že se s Ruskem má mluvit a to činí jak USA tak, i EU a nesypou  při tom na Rusko  jen popel a síru. Ano Rusko má cenu ve vztahu k EU (tedy i nám) oslabovat ,ale dá se to činit různě buď diplomacií, nebo hospodářsky, což je asi dost obtížné, nebo po přání určité skupinky -růžovým tankem, já jsem pro tu diplomacii.

Kolombo 23.5.2009 10:25

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

BTW, není to tak že všechny země, které se po rozpadu SSSR od Ruska odtrhly byly dříve rusy dobyty /a tedy i napadeny/, východní Evropa byla "osvobozena", ovčem ruské výsadky v ní zůstaly navzdory nezájmu většiny místních obyvatel. Rusko napadlo a obsadilo mnohem víc zemí než kdo jiný, bylo to poslední koloniální imperium. A je to dnes jediná země, jejíž vláda rozpad imperia považuje za největší tragedii dvacátého století - takže se, jirko.s, běžte se svou teorií o mírumilovnosti Ruska bodnout.

Josef K. 23.5.2009 10:09

Re: Bystrov je tupoun, co málo ví, ale o to více angažovaně píše.

spíš to platí o tobě.

Josef K. 23.5.2009 10:07

Re: Plácání

Jste hlupák, který má jasno aniž cokoli ví. Takoví se taky najdou. Ostatně, víte proč Masaryk poval do ČSR sto tisíc mladých ruských emigrantů??? Diskutovat nemůžete, protože nevíte.

huhu 23.5.2009 10:07

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

vy vedete minulou válku, vy jste ani po 9. září nepochopil, jak se dnes válka vede. Komunisti to pochopili už v r. 1968 a říkali tomu "plíživá kontrarevoluce", Reagan to pochopil taky a válku vyhrál.......jen hlupák/užitečný idiot a agent nepřítele to nechápe

huhu 23.5.2009 10:03

Re: Jedna z nejlepších analýz Ruska v českém tisku.

ocení to ten, kdo si myslí, že Evropa a Rusko je celý svět...

Josef K. 23.5.2009 10:02

Re: Rusko už není, co bývalo

Rusko si po válce s Gruzií uvědomilo, že jeho konvenční armáda není schopna bojovat a zajistit nejen imperiální choutky země, ale ani jeho obranu.  Proto otočilo a klade důraz na atomové zbraně. Imperiální choutky jsou tak dostatečně podloženy, stačí mít těch raket deset a někdo se někde bude bát. Konvenční armáda v rezavějícím stavu, včetně naprostého rozkladu důstojnického sboru, však postačuje svým množstvím na sousedy. Možná by bylo doré prostudovat si příchod sovětské armády v roce 45  včetně všech těch krádeží, znásilnění (nejen režimů), vražd, dobe se seznámit s ruskou realitou dnes: plnou korupce, znásilnění, vražd, otrokářství...

Josef K. 23.5.2009 9:55

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

Milý ferry, z Vašeho příspěvku, jistě upřímně napsaného, je zřejmé, že o ruské realitě nic nevíte..., ale Váš západní humanistický je pochopitelný. Doporučuji na pár měsíců zajet a pracovat tam.

Josef K. 23.5.2009 9:53

Jedna z nejlepších analýz Ruska v českém tisku.

Vynikající článek jehož detaily ale ocení jen ten, kdo Rusko zná v nějakch širších kontextešch, takže ho mnoho lidí nepochopí.

jirka.s. 23.5.2009 9:50

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

Krásná demagogie! Prý: "Není Rusko,které napadlo desítky jiných států za posledních šedesát let." Jenom za posledních dvacet let měl totiž CCCP a posléze Rusko tolik starostí samo se sebou, že jim na nějaké války či konflikty nezbýval čas ani prostředky! A i tak si našli čas například na srovnání Grozného se zemí! Abys sis ve své kotrbě vyjasnil imperiální zájmy Ruska (CCCP), budeš holt muset zapátrat o nějaký ten pátek hlouběji do historie, třeba až k Ivanu Hroznému! Najdeš tam těch konfliktů neurekom! Ten výpadek ve frekvenci rusáckých výbojů v poslením dvacetiletí byl způsoben pouze a jenom tím, že nějaký čas neměli dokonce ani co žrát a jejich rachejtle a ponorky žrala rez. Prů/ser je, že díky pitomosti Evropy a hlavně Němců, jim v podstatě financujeme nové ponorky, nové rachejtličky, nové tančíky a zvyšujeme tak jejich sebevědomí, takže si už klidně zase troufají vyhrožovat a sem tam si zase zastřílet, jako třeba v Gruzii! Tuhle rusáckou povahu už dávno objevil blahé paměti K.H.Borovský. (Y)

BTW: Musím se vždy srdečně usmát, když se místní bolševici jako ty domnívají, že Obama si padne s nejvyšším kágébákem do náručí a bude ho přímo eroticky olizovat!!! ;-D

(

černý 23.5.2009 9:37

Amerika Rusko potřebuje

Celou ekonomiku mají orientovanou na obranu a vyvíjení nových zbraní.Tisíce vojáku po celém světě.Ještě nezažili období,kdy by někde neválčili.Pro chod jejich země samozřejmě nestačí jenom Irán a Korea.Pokud se nenajde nepřítel na Marsu,tak  Rusko je pro ně cennější,než všichni  alpinisti světa dohromady.Važme si a hýčkejme si svého nepřítele.

cicero.jan 23.5.2009 9:28

Zbývá jen kousek.

Severozápadní Čechy kolem Karlových Var si obsadili Rusové za vydatné pomoci úplatných Čechů, jihozápadní Čechy Němci, jižní Čechy a Moravu Rakušané, celoplošně nějaké ty holandské, britské, americké nadnárodní společnosti a pro Čechy už zbyl jen malý kousek. Tak jakýpak strach z Ruska, už je rozděleno a ještě za nadšeného souhlasu, hlavně že je práce a kam jdou zisky je jedno, podíl zahraničních investic u nás k podílu  našich investic v zahraničí je 1:500.

 

-ferry- 23.5.2009 9:21

Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

  Škoda,že se pan Bystrov nerozepsal víc.Má suroviny,které my potřebujeme,to je hrozba? Asi ano...  Musíme se totiž umět recipročně chovat... Jinak nevím jaká jiná hrozba od Ruska pro nás pochází.Pokud vím,není to Rusko,které má vojáky rozeseté po celém světě.Není Rusko,které napadlo desítky jiných států za posledních šedesát let.Není to Rusko,které v rámci odvety na teroristický útok vojensky napadlo a zdevastovalo dvě velké země.a lezou do třetí (Pákistán) a možná vtrhnou do čtvrté (Irán).Pan Bystrov patologicky nenávidí svůj národ.Že nenáviděl Sovětský svaz chápu.Ale proč Rusko? Vždyť tam dneska vládně stejný typ lidí,jako u nás.Vládnou tam prachy.Jako u nás .. Vypadá to,že pro někoho studená válka neskončila.Rádi by v ní pokračovali.Teď ovšem na té "správné" straně železné opony.Schováni za zády Ameriky poštívat proti obrovi z východu.Poštívat,ne bojovat.k tomu nedorostli ... Bystrov,Štětina,Doležal,Šinágl a další .. Ale nevypadá to s nimi dobře.Zdá se,že Evropa i Obamova Amerika má jiný názor.

zoch 23.5.2009 9:21

Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

....protože toto je absolutně pitomý názor.

Islamismus sice je nebezpečí,ale nikoli strategické. Rozdíl civilizací je totálně propastný. Pokud američaní tvrdí,že Irán je hrozba,myslí za roh a oprávněně. Jsou ale schopni Irán prostě vygumovat za jediný den a kdyby na mně bylo,tak jim dám vybrat : pokud budete střihat hezky ušima,nevezmu si do ruky gumu. Islamismus je nebezpečný jako plíživý vnitřní  nepřítel.

Co se surovin týká,tak bych pozici Ruska nepřeceňoval,byť samozřejmě je jejich objem dodávek NYNÍ nenahraditelný.

lifo01 23.5.2009 8:58

Re: Poněkud pozdní obavy

naprosto s tebou souhlasím...vidím to úplně stejně a je to celkem na nic, protože zrovna teď se koná jedna z nejdůležitějších akcí, koná se totiž dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.