4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hugo 23.5.2009 14:43

základní teze vztahu k rusku

1.Bylo,je a bude světová velmoc!2.rusko nelze dobýt3.rusko nelze předělat dle přání4.rusko je unikátní euro-asijská kultura5.aby člověk rusku porozuměl musí tam chvíli žít,znát jazyk,filozofii,historii a kulturu6.rasiju umom něpajmjoš!

a tohleto mějtě všichni na paměti,když budete prdolit něco o rusku!

SW 23.5.2009 14:38

Re: Rusko je hrozba - pozor na Putina

Pasacku snizila se ti povazlive hladina alkoholu v krvi. Dotankovat!

Pasáček koz ve Vermontu 23.5.2009 14:35

Rusko je hrozba - pozor na Putina

Ruský diktátor Putin ve funkci předsedy ruské vlády je extrémně nebezpečný. To jasně poznalo všech 56 poslanců Komunistické strany Ruska, kteří ho odmítli volit. Putin ohrožuje celý demokratický svět : Neposkakuje podle americké píšt´alky. Uvádí v zuřivost ty nejpokrokovější politiky. Řinčí zbraněmi a vyhrožuje, že Rusko odrazí jakoukoli agresi. Zatrhnul rabování ruského nerostného bohatství. Předstírá, že chce žít v míru se všemi státy a obchodovat s nimi. Drze obchoduje s Iránem, úhlavním americkým nepřítelem, dodává mu zbraně a palivo do atomové elektrárny. Stojí na straně Srbska a neuznává ozbrojenou loupež Kosova provedenou demokratickými státy NATO ve prospěch albánských teroristů.

A povšimli jste si jeho tvrdých ocelových očí?  Jde z nich strach. Viděli jste jeho strašné vlčí zuby? Má je nabroušeny na Českou republiku. A po jejím schramstnutí si dá Karkulku jako zákusek. Ani dvě americké základny tomu nezabrání!

A k dovršení všech jeho drzostí se nechal zvolit osobností roku 2007 jakýmsi obskurním americkým časopisem Time. Jistě je podplatil vodkou.

V zájmu globální svobody a ještě globálnější demokracie bude nezbytně nutné s tím padouchem Putinem rázně zatočit. Návrhy, jak to nejlépe udělat posílejte Mr. Obamovi do Bílého domu. Bude vám vděčný, on sám to neví.

ps 23.5.2009 14:33

Re: Gruzie.

Nebo jich prostě bylo víc a měli víc zbraní (díky Ameriačnům).

SW 23.5.2009 14:27

Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě

Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě -- vítej na NP statný kmete.. hádám je ti tak 85let plusminus 3r. Jak se masch? A co dělá kolega?

Jinak ta storka je moc fajn. Postni dalshí, už se teším

huhu 23.5.2009 14:22

Re: Gruzie.

skoro by se dalo říci, že dle Marata ruští Untermenschi porazili germánské ýbrmenše holýma rukama...dost nelogické, že ;-P

Ryba 23.5.2009 14:03

Kdo to platí a kdo je objednatel

Člověk se musí ptát, kdo je objednatelem a financiérem této masové protiruské kampaně. Tady už nejde o pilitický názor, ale o systematickou kampaň, tedy útoky vedené proti národu, rase a náboženství. Kdyby bylo v moři těch urážek a pomluv použito jméno jiného etnika, (na které je naše mediální sféra citlivá, úmyslně ty dvě jména neuvádím) ,  pak by byly naše soudy v jednom ohni a ze žalob by nevyšly. Ten klip, kvůli kterému máme nyní rozruch, je proti téro diskusi úplně dětinský.. 

Tad není něco v pořádku!!!

Dr, Chocholušek 23.5.2009 13:46

Re: Gruzie.

A NAKONEC DODEJTE: Jak je to možné, že tu válku vyhráli? Rusové ve  své historii prohráli dost bitev, ale nikdy neprohráli válku, což znemená, že nebyli okupováni. A o to v každé válce jde!!! 

Kromě toho ty historky o "dobytku hrnoucím se na elitní vojáky Říše" mají zakrýt ostudu z prohrané války. Byli prostě horší než vítěz.

 a to se nepromíjí.

Nechte  si to vypravovat od někoho, kdo v takové bitvě doopravdy byl. A vůbec si nechte vypravovat jak probíhala skutečná válka na Západě po překročení Rýna a na Východě do posledního dne kapitulace. Válka na Západě je produktem Holywoodu. Most u Remagen, kde bojovalo snad asi deset lidí  je u nás známější, než zničení šesté armády u Stalingradu.

Marat 23.5.2009 13:34

Re: Zbývá jen kousek.

Slávo, velká chyba. Dělníci za socialismu nevládli. Dělníci a dělnická třída byla neustále v držkách komunistu, to ale vůbec nedokazuje, že dělníci měli možnost do  veřejných věcí mluvit. Ostatně i provinivši se něčím soudruzi, byli trestání posláním k manuelní tedy dělnické práci. Mnozí z vás píšete a tvrdíte, že dělníkum se za socialismu nemohlo stát, že lopatu jím nikdo vzal a proto si mohli vše k soudruhum dovolit. Nic není vzdálenější pravdě. I dělníci mohli přijít o lopatu. Mezi politickými vězní bylo mnohonásobně více dělníku, jak vzdělancu, nebo někdejších továrníku a buržoustu. I ti vzdělanic měli i v kriminálu lepší podmínky, jak ti dělníci. Znal jsem bývalé továrníky a buržousty a ti mnozí byli dokonce i v KSČ a zastávali výborné funkce.

Jakub S. 23.5.2009 13:30

Re: nesmysl, Rusko je v rozhodující chvíli pro Západ vždy spojenec

Člověče naivní: Rusko (tedy SSSR) vůbec nemuselo být ve v druhé válce spojencem Západu! Chybělo málo a napadlo ono Německo a vše by bylo jinak. To bylo na vážkách. Něco si o tom přečti, Suvorova hlavně. A chybělo málo a 45 by boj přešel v boj SSSR se Západem.

Marat 23.5.2009 13:23

Re: Gruzie.

Honzo, myslíte že to byla bojová schopnost RA, která porazila Německo? Slyšel jste někdy, nebo četl o tom, že vojáci RA byli hnaní do boje i beze zbraní a munice v masách a kdo neběžel dosti rychle, tak byl střilen vojáky NKVD? Už více jak před šedesáti léty jsem vojákoval v Čsl. armádě, která byla cvičená podle Sovětských řádu a proto si dovolím tvrdit, že i tá Čs.l armáda byla naprosto nebojeschopná. Kdys   mě kolega bojujíci v Německé armádě také vyprável: Hnali se na nás v tlačenici a my pořád střileli a oni přelezali hromady svých  mrtvých a pořád šly a naše kulomety už měli hlavě rozpálené do ruda a už se s ními ani střlet nedalo a oni šly pořád. To že je vojenská schopnost? Podle zde píšícího Ivana asi ano.

huhu 23.5.2009 13:14

Re: Gruzie.

o to větší plus pro Rusy, i přes jednoznačný úspěch jsou schopni sebereflexe ;-P

Starý J. 23.5.2009 13:07

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

P.S. Případné kritiky mého příspěvku upozorňuji, že obsahem mého příspěvku je zamyšlení nad údajným "rusofilstvím" Klause a nijak nerozebírám, zda Rusko je, nebo není imperiálním státem, zda znamená, nebo neznamená pro nás nebezpečí! Na to délka příspěvku nestačí a problém je velice složitý.

Vašek 23.5.2009 13:02

Re: Autorovi článku

Taky jsem se zasmál, ale spíš to patří do tigra

Starý J. 23.5.2009 12:59

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

oprava....obviňovat z rusofilství.... a možná i další hrubky

Starý J. 23.5.2009 12:57

Re: Stačilo napsat nemám rád Klause.

Souhlasím s Vámi. Stejně i já necítím od Klause žádné nebezpečí v jeho údajné "podbízivosti Rusku". Je zbytečné, abych Vaše věty....Klaus je jedním s největších zastánců našeho členství v NATO. Klaus říká, že kromě EU nemá ČR jinou alternativu, ale nechce LS, chce jiná pravidla hry a to je legitimní, protože je to i našem zájmu..... ještě něčím doplňoval. Snad jen tím, že na př. samo Německo má daleko nadstandardnější vztahy s Ruskem, představitelé EU rovněž.

Snažím se přijít na to, kdo a proč vlastně začal Klause obviňovat s rusofilství a co tím sledoval. Klaus je také, na rozdíl od socanů a komunistů, jasným přívržencem radaru v Brdech. Což je s rusofilstvím v příkrém rozporu. Navíc Klaus, jako snad nikdo jiný, je zastáncem tržních mechanismů, soukromého vlastnictví, minimálního přerozdělování a minimální role státu, odpovědnosti každého jednotlivce.

Začínám mít dojem, že za touto akcí (obviňování Klause z rusofilství) stojí celá Pravda a láska. Jednou ho obviňují z budování "mafiánského kapitalismu", no a teď zase málem z budování socialismu pod křídly Ruska. Potvrzením toho je maškaráda, organizovaná fanatickými Havlovými stoupenci - "kulturní frontou", v tomto týdnu na Hradčanském náměstí. Ti nejvíc a nejhlasitěji Klause obviňovali z jeho náklonnosti k Rusku. Je zajímavé, že jim naprosto nevadí činnost komunistů a komunistů v ČSSD, třeba takového fanatika Zaorálka. Od nich zřejmě žádné "nebezpečí příklonu k Rusku" neočekávají. Demonstrovat proti Zaorálkovu (a nejen jeho) rusofilství, je zatím ani nenapadlo.Takže je namístě se prtát, zda útok na Klause je veden pod pravdivými důvody, nebo jen Klausovo "rusofilství" je špatně skrývanou záminkou!

js 23.5.2009 12:55

Klaus je ruský poskok.

Nic jiného v tom není.

huhu 23.5.2009 12:50

Re: Zbývá jen kousek.

R^ akorát - kdo by na ty najmuté manažery (Němce atd.) byl schopen dohlídnout, aby dělali opravdu pro tuto zemi ?

huhu 23.5.2009 12:48

Re: bravo, Bystrove

?? ono to vypadá, že Putin tu budoucnost jak píšete chápe. Nechápe to Bystrov, Havel a dlaší...

sláva 23.5.2009 12:48

Re: Zbývá jen kousek.

a proto si žijeme tak skvěle, jak si žijeme přes mizivé vlastní zásluhy. Náš národ si dovolil luxus komunismu na půl století, okolní svět nikoli. když se komunismus zhroutil díky chybným předpokladům, že dělník vládne lépe než vzdělanec, a že dělník bude uvědoměle pracovat za chabou socialistickou odměnu, nebo v rámci BSP se přetrhne (nikdy se nestalo), nezbylo, než přijmout cizí kapitál, který možná dal i vám práci a zachránil vás před hladem.. protože ty výrobky jako byly škody řady M aj. by nikdo nekoupil..

nic lepšího si nezasloužíme. Jsme na tom jako Malajzie, Indonézie apod... jsou rádi, že ji cizí kapitál dá práci.

Jiná otázka je, zda jsme si nemohli u Světové banky na modernizaci MB půjčit, najmout ty německé inženýry, koupit na dluh ty výrobní linky a dnes poděkovat a říct: tak nashle, dnes už si stačíme a umíme sami, zisky zůstanou zde. Tomu bych fandil i já, pane.

Ludva 23.5.2009 12:40

Re: Rusko už není, co bývalo

Josefe souhlasím, jen to osvobození bych sem netahal, vždyť za naše zadky tady těch Rusů a dalších ve 45tém padlo 144 tisíc. Kdyby věděli, co přijde, tak se zastavili na hranicích a nechali nám to vyžrat.

sláva 23.5.2009 12:39

bravo, Bystrove

Rusko nechápe, že lepší budoucnost mu kyne ve svazku s NATO, EU a USA.. patřit do liberálně-demokratické civilizace než se stamostatně konfrontačně prosazovat k vlastní újmě (už jednou zkrachovali jako SSSR). Tak může čelit nebezpečí z Arabska, muslimska, konec konců i čínských budoucích nároků. To dřív Čína přijde patrně k rozumu, že se jí vyplácí spolupráce nikoli konfrontace s bělošskou civilizací, než Rusko.

Důvody jsou historické, správně, od moskevského knížectví ve 12. století po velmoc SSSR.. vždy šířeji a dále..

Horší je, že v infrastruktuře a životní úrovni padnou na úroveň Iránu, nebo časem i pod ni.

A to má Rusko tak nespravedlivě mohutný díl na světových surovinových zdrojích, jinak by mělo životní úroveň tak Turecka či méně.

Stále pozadu, stále ten spor západniků s východňáry a falešní proroci typu Putina. Kdo neumí dát vysoký životní standard jednotlivcům a rodinám, staví jim před oči "svaté cíle"...

Pete Brich 23.5.2009 12:35

"... já vidím Rusko jako velký, silný, ambiciózní stát a určitě je třeba být více na pozoru vůči takovému silnému, ambicióznímu státu, .."

"... určitě je třeba být více na pozoru vůči takovému silnému, ambicióznímu státu, ..."

Upletl jste z ho*na bič a snažíte se s ním zapráskat. To mě na Vás mrzí, pane Bystrove.

PB

NevericiTomas 23.5.2009 12:23

Re: Gruzie.

Hehe a ruske hodnoceni vlastni akce v Gruzii bylo, ze jsou neschopni a musi s tim urychlene neco delat :-D

vici 23.5.2009 12:15

Re: Rusko je hrozba? Komu,čemu a v čem ...?

R^R^R^

huhu 23.5.2009 12:12

Re: On to Klaus vidí

a jak s tímhle myšlením hodnotíte třeba Havla

hlava22 23.5.2009 11:43

Re: Gruzie.

Čečenců bylo 200 000 a třikrát rusům nařezali.

ps 23.5.2009 11:39

Re: Gruzie.

NO Římské legie  byly taky kdysi pojem, s důrazem na slůvko kdysi.

huhu 23.5.2009 11:38

Re: Bože chraň,aby Vás nebylo víc......

sorry 11. září . popletlo se mi to, podvědomě jsem myslel na to americké 9/11 a dal tam tu první devítku ;-)