25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 24.5.2009 14:49

Re: Já si za to Klause vážím

Aha, takže zneuznaný hrdina. Chápu, měl jste pravdu a šlo vám o život. A proto se vám zastavilo ktitické myšlení v tomto okamžiku a nechcete o Rusácích slyšet nic pozitivního. Já snad tady ale Rusy nijak nevychvaluji. Jen říkám, že je dobré k nim přistupovat pragmaticky. Třeba je i příjemné si pofokávat bebínka z roku 68, ale jsme o 40 let dál a úplně jinde. Stejně tak bych byl proti ohánění se "německou kartou". Ano, braňme své ekonomické zájmy a jednejmě sebevědomě s Rusy stejně jako s Němci. A není na pořadu dne s nimi jednat o tom, kdo kdy nám šlápnul na kuří oko a zabil více Čechů. To si o tom myslím.

Jyrka Machr Kapsyčka 24.5.2009 14:46

Re: Víš jaký je rozdíl mezi tebou a vibrátorem?

Kampak ses to dostal, Budulínku ..? IV. cenovou hledej v Lihovém domě mez Bratrstvem Kočičích pracek a jiných vyvrhelů lidské společnosti.  

Minutus 24.5.2009 14:41

Re: Není na tom nic divného

To invokuje vaše přesvědčení, že vy ani jedním z toho nejste, a usoudit by to měli všichni zřejmě dle vaší rétoriky. O vás to nevím, protože podle řečí zásadně nesoudím.

Znám ale lidi s rétorikou pravicovou až na půdu, kteří na hubě nešetřili kritikou druhých a požadavky, ovšem sami využili každou příležitost, jak se ulít nebo kde si k něčemu pomoci z veřejných zdrojů. Na druhé straně znám i komunisty, kteří umí pořádně makat a nikdy neberou  ani od státu, ani ze společných peněz, ani je nerozhazují pro svou slávu, jak to mnozí umějí.

A český národ v evropském kontextu mi nepříjde jako celek vůbec špatný. Nepotřebuji si na něm hojit své mindráky.

A. 24.5.2009 13:39

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

To vlastní selhání spatřuji v celosvětově unikátním výsledku voleb roku 1946 a snaživém celonárodním lezení do pozadí bolševikům až do roku 1968, kdy po krátkém vystřízlivění nastalo horlivé bratření s okupačními posádkami, kšeftování s benzinem, ledničkami a televizory. Velitelé lágrů v Jáchymově a jinde byli Rusové? Bachaři, kádrováci, úsekoví důvěrníci, vedoucí BSP atd také? Tomu věříte? Rusové proti importovanému bolševizmu bojovali v občanské válce. Češi si jej dobrovolně a s nadšením zvolili, věrni své mentalitě sluhů, jak ji ohodnotil již TGM.

Informace 24.5.2009 13:38

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Nezlobte se, ale dosud mi není jasno odkud pramení to vaše nekritické obdivování putinského Ruska. Viděl jsem už spoustu rusofilů, ale vy jste nějak atypický. Rusko zřejmě moc neznáte, soudě podle toho, co tu píšete. Rusky zřejmě taky moc nemluvíte, jinak byste automaticky napsal Evgenij a ne Eugene. Ta vaše idolatrie působí dost divně. Nezlobte se, nechci vás provokovat, ale jsem od přírody zvědavý.

A. 24.5.2009 13:33

Re: Já si za to Klause vážím

Třeba ta ruská svině pokládala za svini vás. Předpokládám, že mluvíte o srpnu 1968. Ten si ovšem český národ dobrovolně a s nadšením zvolil ve volbách roku 1946. Napřed tento národ slouhovsky tleskal prvním krokům bolševiků, když šlo o okradení Němců, velkostatkářů a továrníků. Potlesk pokračoval, když byli okradeni střední podnikatelé a větší zemědělci. Utichl, když došlo na krejčí a ševce. Údiv a rozhořčení nastalo, až když bolševici zasáhli v roce 1968 proti naivkům, kteří si mysleli, že je možné smažit sníh a reformovat komunizmus. Ovšem ani to rozhořčení netrvalo dlouho. Mentalita sluhů se projevila záhy a tak se začalo jezdit za družbou do Milovic a kšeftovat s ruským benzinem, televizory a ledničkami...

ps 24.5.2009 13:32

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Jak konkrétně svádím vlastní selhání na rusy když tvrdím,  že rusko je nedemokratický stát s imperiálními ambicemi vystřiženými z 19. století?

ps 24.5.2009 13:28

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

NO to sem se toho moc nedověděl. CO třeba nějaký odkaz?

A. 24.5.2009 13:25

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Tu malost a přikrčenost nazval T.G. Masaryk mentalitou sluhů. A doufal, že pokud budou dějiny příznivě nakloněny a po dobu 40 let bude slabé Rusko i Německo, vyrostou tady dvě nové  generace sebevědomých lidí s páteří a ti slouhové vymřou. Leč.... A tak se tu i nadále vlastní selhání svádí na Rusy a současně tu polovina lidí, podle mentality sluhů, volí bolševiky a socdem.

A. 24.5.2009 13:21

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Poslední informace praví, že veškeré práce skončí během příštího roku.  Takže možná tuhle zimu ještě mrznout nebudeme.:-/

Doly 24.5.2009 13:20

Re: jsme si podobní

hluboce se stydím,proto k tomu nejkrásnějšimu moři nikdy nepojedu

ps 24.5.2009 13:15

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

CO si představuješ pod takým to pojmom "korektní hospodářské vztahy"? Kdyby vztahy Evropy s ruskem byly ještě "korektenější", tak Klaus, Sarkozy ani Merkelová nebudou z ruské prdeIe ani čouhat. Nebo prostě čeští řiťolezci považuj jakoukoli kritiku sssr (pardón ruska) za nepřípustnou? A co se týče Turkmenského plynu, tak je jen logické že se snaží diverzifikovat odbytové cesty stejně tak jako EU se snaží diverzifikovat cesty dovozu, což se rusku samozřejmě nelíbí, protože to omezí jeho vyděračský potenciál.

O produktovodech směrem na východ z ruska tady místní rusofilové již mnohokrát tvrdili že jsou "před dokončením", nebyly by konečně nějaké přesnější informace?

huhu 24.5.2009 13:11

Re: výborný článek

ps, oprava/upřesnění - můj děda byl čs. legionář na Rusi, ovšem i boji za svobodné ČSR se říkalo revoluce..

huhu 24.5.2009 13:10

Re: výborný článek

můj děda byl taky revolucionář a často mi vyprávěl jas spolu Rusy bojoval proti maďarským a německým bolševikům na na Bajkale a jinde na Sibiři. Hodně Rusů s legiemi přijelo do ČSR, a hodně z nic po válce nechal gruzín Stalin s bolševiky odtáhnout do CCCP. Ostatně p. Bystrov se v tom hodně angažuje, takže se divím, že zrovna on neumí rozlišit bolševika od Rusa.

Vodička-sapér 24.5.2009 13:05

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Na tento náš, odsouzeníhodný nešvar, přikrmovaným některým "českým" tiskem, poukazuje v sobotním Právu prof. Bělohradský, podobnými slovy ,která by patrně u  pánů Bystrova ,  Fištejna, Štětiny a j., jak je léta známe,  vyvolala ostrý nesouhlas , případně hysterický  záchvat. Pana Bystrova lze pochopit, bylo mu ubíženo, ale nenávist až za hrob, co si vlastně přeje,, rodem Rus, jak dál v Rusku, nějak jej na světě zrušit?, ať se tedy vysloví.

ps 24.5.2009 13:03

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Lidový antisemitismus a lidový antirusismus? 8-o Zkus si někdy zajet do Polska. Mě je fyzicky špatně z toho jak zde  někteří adorují ruskou říši (zřejmě se opičí po pokleslých politicích převážně levicového spektra) a nejsou sto si uvědomit realitu dnešního ruska.

Informace 24.5.2009 12:59

Re: Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Máte na mysli toto? Můžete ji koupit v ruštině.

http://isbn2book.com/985-6577-07-1/zver_iz_bezdny_poema_strasnych_let_evgenij_cirikov/

Schumacher 24.5.2009 12:48

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Hlupáky nepřesvědčíš.

Vodička-sapér 24.5.2009 12:35

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Clayi,moc dobře , synteticky i anyliticky výborně vysvětleno, děkuji, i za to ,že jste mně za tu mojí předchodchozí legrácku navynadal. Berme vše víc s humorem, co nám taky nakonec zbývá, nakonec, začíná být ve světě drahá a vzácná i pitná voda!

čtenář 24.5.2009 12:25

Kdysi se mi dostala do ruky knížka (dost útlá, ale s velkou vypovídací silou)

Eugena Čirikova: Zpustošené duše. Bohužel, už jsem ji nikdy nikde neviděl. Bylo by velice záslužné, kdyby ji nějaké české nakladatelství vydalo, aby si ji lidé mohli přečíst. Obzvláště by to pomohlo těm, kterým příznačné české hulvátství ještě zcela nezatemnilo mozek a jsou schopni i uvědomit i jiný pohled na Rusko a ruské lidi.

Já mezi Čechy žiji desítky let, ale nejsem schopen si osvojit tu zdejší mentalitu, tu neuvěřitelnou malost, přikrčenost vůči mocným a velkým, když dojde na lámání chleba a aroganci a velikášství, když lze poštěkávat zpoza buku. K latentnímu lidovému antisemitismu se v době dnešní přidal ještě latentní lidový antirusismus (obojí je přiživováno a "kultivováno" některými pokleslými intelektuály). Z obou mi je přímo fyzicky špatně, kdykoliv na ně narazím. Odmítám s obojím mít cokoliv společného.

Minutus 24.5.2009 12:18

Re: Tak si to shrňme autore

Tohle jsou všechno notoricky známé věci. Mnohé z nich jsou značné sporné, jako třeba ta Gruzie. Čečensko bylo a snad ještě i je součástí Ruska. A takdále. Irák a Afghanistán jsou součástí USA? Nebo někdy byly? Takže z toho, co jsem řekl, vynechávám akce na území Ruské federace. Podobné excesy by se daly vyjmenovat i u USA a to je nechci nijak démonizovat. Jen jsou to všechno konflikty DALEKO od USA v zemích, které NEMAJÍ SPOLEČNOU HRANICI s USA a nikdy nebyly její součástí.

Prorok 24.5.2009 12:17

No, to mě zajímá.

A. 24.5.2009 12:15

Re: Další zakomplexovaný Rus v ČR...

Nepřipadá mi, že by Rusové nějak řvali kolem roury zvané NABUCCO.  Jen korektně upozorňují, že po té rouře jaxi nebude co posílat. Z této oblasti Rusové odkoupili dodávky plynu na mnoho let dopředu. Momentálně je v Evropě plynu nadbytek a to v důsledku hospodářské recese. Ta ale záhy skončí a současně jsou před dokončením plynovody z Ruska do Číny a na pobřeží Tichého oceánu, kde bude plyn zkapalňován a dodáván do Japonska a USA. Pak možná i místní hujeři pochopí, že je prozíravější mít s Ruskem korektní obchodní a hospodářské vztahy a že okopávání kotníků k ničemu pozitivnímu nevede. Dokonce ani k léčení mindráků z půlstoletí snaživého lezení do sovětského pozadí.

Ostatně si myslím, že je v našem zájmu, aby Rusko co nejdříve dospělo k demokracii. Stavěním Ruska do isolace a nepřátelskými akty vůči němu jen podporujeme postsovětské jestřáby, kteří se snaží cestu k demokracii v Rusku zabrzdit.  

Prorok 24.5.2009 12:13

Víš jaký je rozdíl mezi tebou a vibrátorem?

Vibrátor je jenom náhražka, ale ty seš opravdový č u r á k :-D

Nemo33 24.5.2009 12:10

Re: jsme si podobní

Ostudné bombardování Jugoslavie?Když řekneš A,proč neřekneš B.Miluji bombardování Sarajeva,krásné ohýnky v těch vypálených vesnicích.Mijuji Sebrenici s jejich hromadnými hroby.Ta nádherná genocida v Čečensku.Prostě přítomnost rusa ve světě záruka míru a genocidy!8-o8-o;-D   Kolik se musí zabít civilistů abys se Doly styděl?Znáš vůbec takové slovo?;-€

jirka.s. 24.5.2009 12:07

Re: Já si za to Klause vážím

Samozřejmě, že já budu dávno okusovat kořínky, ale jelikož mám děti a vnoučata, tak mi není tak úplně lhostejné, jestli po nich bude nějaká ruská sv/ině střílet zrovna tak jako střílela po mně! :-/

čtenář 24.5.2009 12:02

Re: jsme si podobní

Mírně transformovaný ho ukrývají dodnes. :-)

A. 24.5.2009 12:00

Re: Já si za to Klause vážím

Jiříku, až Rusku dojde ropa a plyn, to vy už budete dávno po smrti a pokud se neobjeví zcela nový zdroj energie, budou to vaši vnuci sledovat zachumlaní v kožichu s drkotajícími zuby.

A. 24.5.2009 11:57

Re: jsme si podobní

Legie v Rusku byly jen vykonavateli stejného plánu do nějž patřila i intervence západních spojenců a další akce, zaměřené na rozdělení a oslabení Ruska. Archivy se postupně otvírají a tak jsou již dostupné dokumenty, které tento plán odhalují. Vykonabatelem tohoto plánu byl i TGM a do procesu bal zapojen prostřednictvím své americké manželky. Ve škole nás učili, že vojenská intervence spojenců byla určena k potlačení bolševického puče. Ukázalo se, že pravý opak je pravdou. Rusko odjakživa bylo lákavým soustem a tak si na něj dělal zálusk nejen Čingizchán, Napoleon a Hitler ale i mnoho jiných talentovaných loutkovodičů, kteří uměli válčit cizíma rukama a zisk zručně přesměrovat do vlastní kapsy. No a neinformované stádo nadšeně tleská nebo naopak píská při sledování tohoto přestavení, zvaného od nepaměti Theatrum mundi

miroslavb 24.5.2009 11:55

Re: výborný článek

logicky clanek. muj tata byl legionar a tak dobre vim, jak bolsevici ohrozovali hrstku ceskoslovenskych obcanu, touzicich se navratit domu - 4 roky po valce...