27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
eTony 16.5.2007 10:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: K článku

jistě, hovoříte o vaší škole, ale nemají všechny školy podmínky stejné.

Honza42 16.5.2007 8:39

Re: K článku

Pokud vystudujete školu, kde existuje uplatnění, tak hravě dluh splatíte za 3 roky. A pokud vystudujete nějakou ptákovinu, tak Vám to patří. Trest  za blbost. Nevím proč mám já platit lidem ze svých daní vzdělání typu " Zvyky indiánů na Čukotce a jejich vliv na kurz dolaru". To si zaplaťte laskavě sám, a pak až nenajdete uplatnění tak si klidně hoďte mašli.

Hledajíci 16.5.2007 9:31

Re: Re: K článku

Zapoměl jste na jednu věc, a to na rychlost jakou se vše mění. Začnete studovat obor kde je uplatnění, ale než ho dostudujete tak hopodařství váš obor nepotřebuje, protože mezitím školy vyškolili dost absolventů anebo obor se mezitím stal nepotřebným. Nehledě k tomu, že na obory, kde se dá vydělat peníze, je obrovský nával, školy berou jen ty nejlepši z nejlepšich, a i mimo školu se uplatní jenom nejlepši z nejlepšich. A to nemusíte vůbec studovat "Zvyky Indiánů na Čukotce". Máte naivní představy o kapitalismu!b

zdeněk 16.5.2007 9:38

Re: Re: K článku

Ve VB už existují technické obory kde je nedostatek pracovníků, neboť jsou jiné, kde se dá snadno zbohatnout. Ruší se celé fakulty. Takže s těmi zvyky indiánů opatrně.

Eva D. 16.5.2007 12:31

Re: Re: K článku

R^R^R^

Pavel 16.5.2007 9:04

Re: K článku

Opravdu nevím, proč mám patit celé vysoškolcé vzdělání někomu ( právník, ,soudce, zubař, a další profese architekt a pod.) u kterých po absolvování VŠ si zadám právi - obhajoba, oprava zubů, které nehradí pojišťovna, projekt na barák - a já zaplatím zase za jejich vzdělání, které jsem již jednou z daní platil.

Nerozumím tomu. Ale toto je aasi vrchol komunismu. Povl bude platiti pořád.

zdeněk 16.5.2007 9:27

Re: Re: K článku

Vyučený automechanik má také od vás zaplacené vzdělání a nedělá vám opravy vašeho auta zadarmo.

Vyšším vzděláním roste bohatství národa - je více kvalifikovaných pracovníků, je možno dělat náročnější práci. Situaci nevyřešíme tak že budeme dovážet ukrajinské vysokoškoláky a dávat jim minimální mzdu.

Tím že stát platí vzdělání, zajišťuje i kvalitní pracovníky pro soukromé firmy.

Bože 16.5.2007 7:49

Ach jo

Zeman velmi rád používal............ Když se lod potápí musí všichni k pumpám............

Takže možná při konzultaci pana Topolánka s panem Zemanem tato slova padla......Pokud se toto nepodaří a na mustku zustanou v křesílkách sedět naši nejvlivnější  a s hraběcími radami  s cigárkem u ust budou kázat těm dole co musí a jak musí pumpovat...Tak pánové svou práci uděláte ale jen do času!!!

HB 16.5.2007 7:25

salonni pravicaci

..opet nezklamali...vsichni chapou nutnost reforem, ale jakmile by se jim sahlo na jejich penezenky, davky a podobne, tak se zacnou cukat...;-O myslenka clanku je dobra a souhlasim s ni (ted me asi zakousnou vsechny feministky, neb jsem zena)

bobo dronte 16.5.2007 18:06

Re: salonni pravicaci

Která myšlenka? Už tu bylo napsáno, že článek sám o sobě je blbost, protože vůbec nepochopil, natož vysvětlil Rovnost Šancí. Obsahuje navíc řadu myšlenek, které spolu vzájemně nesouvisí. Jestli myslíte, že jsou tu dlouhé mateřské (ochrana žen) a ženy to vyřazuje, tak máte pravdu.

kdokoli 16.5.2007 7:11

docela dobré

Článek docela ujde, minimálně nic nepředstírá. Nenašel jsem tam nic, s čím bych zásadně nesouhlasil.

AndyO 16.5.2007 7:07

v článku jsou vedle sebe

správné postřehy i naprosté hovadiny, což bohužel snižuje hodnotu článku a dává ho na roveň Paroubkovým "přednáškám" ( tedy tomu, co podniká Paroubek se studenty vysokých škol, kam jezdí provádět agitace a co vydává za přednášky).

Topolánek by vskutku neměl příliš rozprávět, nemá k tomu žádný důvod, moc to neumí a podstatně lepší by bylo, kdyby intenzivně vládnul a tyhle pindy nechal svým fámulům.

eTony 16.5.2007 7:33

Re: v článku jsou vedle sebe

Prosím, můžete uvést jednu naprostou hovadinu ?

Bože 16.5.2007 7:52

Re: Re: v článku jsou vedle sebe

To je předvolební projev Tony

eTony 16.5.2007 7:57

Re: Re: Re: v článku jsou vedle sebe

tento článek může každý chápat po svém, já ho beru jako vyjádření předsedy vlády k roku rovných příležitostí. Tak nějak jsem si nevšiml, že by byly vypsány parlamentní volby, i když je možné všechno.

PetrK 16.5.2007 8:08

Re: Re: Re: Re: v článku jsou vedle sebe

Jste hodně nevšímavý, ale předvolební boj již začal. V podání ODS (např. v Praze 4) dost intenzivně. Řekl bych, že jsou o krok před ČSSD. 

eTony 16.5.2007 8:24

Re: Re: Re: Re: Re: v článku jsou vedle sebe

Bohužel, nebydlím na P - 4, nevylučuji však, že někde činnost politických stran, zde ODS, může mít charakter předvolebních agitací. Co jsem si ale všiml, tak Pupek Já I. předvolební boj vyhlásil, tuším, už před 14 dny a neustále trousí poznámky o blížících se volbách.

xx 16.5.2007 7:07

po přečtení až dosud otištěných komentářů

bych měl dojem, že jsme národ příživníků, který bojuje za svá parazitická práva. Doufám, že většina zde diskutujících neodpovídá reprezentativnímu vzorku obyvatelstva.

eTony 16.5.2007 6:51

Zdeňku,

nejste náhodou Škromach ? Tohle blábolení jsem od něj slyšel často, přesně jako to vaše .......

zdeněk 16.5.2007 7:21

Re: Zdeňku,

děte někam, já jsem z dělnické rodiny, nikdo z nás nebyl členem KSČ a výplody pana topolánka jsou pěkný humus.

eTony 16.5.2007 7:32

Re: Re: Zdeňku,

už jen to vaše "vzpomenutí" původu z dělnické rodiny leccos napovídá. Je mě prd po vašem původu nebo členství vašich rodičů. Pro mne je důležité co říkáte, tedy píšete. A zásadně s tím nesouhlasím, neb jsou to bláboly. Toť vše.

Mirek 16.5.2007 5:07

Proč vždy ty největší pitomci maji chuť mluvit do všeho

Jako třeba jelito Tupolánek (Y)

Rudla 16.5.2007 6:55

Re: Proč vždy ty největší pitomci maji chuť mluvit do všeho

Tak ,proč do toho mluvíš ty jelito Mirku.

David 16.5.2007 2:45

Pozitvní diskrimiance je jako příjemný výprask

.. cha cha, skvělé To chápu, že za tohle ho musí ti různí politicky korektní ukřižovat. I když určitě na tohle nepřišel sám, to mu někdo napsal.

bobo dronte 16.5.2007 18:10

Re: Pozitvní diskrimiance je jako příjemný výprask

Pozitivní diskriminace je laický a novinářský termín.

David 16.5.2007 2:44

Pro neználkovské tupce typu zdeňka

Doporučuji se nejdříve seznámti s tím, jaké krásy jsou v (novém) zákoníku práce, m.j. na téma těhotenství žen.

Je-li ukončen pracovní vztah se ženou (třeba dohodou, její výpovědí atd.) a ona až PAK zjistí, že byla v té době těhotná, je ze ZÁKONA ukončení pracovního vztahu neplatné a ona je dále zaměstnankyní. I kdyby se jí to nelíbilo a nesouhalsila by. Po zavedení připravované novely ohledně nemocenské jí dokonce zaměstnavatel platí začátek mateřské ze svého.

Zdeněčku, jsem podnikatel - řekni mně, co z těch pasáží zákoníku práce mně zatraktivňuje přijímat ženy, u kterých lze očekávat, že někdy budou mít dítě?

Zejména doporučuji si všimnout, že to může být slušná ženská, která ani nechce na zaměstnavatele dělat podraz, ale zákon za ní rozhoduje. A pro úplnost dodávám, že starý zákoníkj práce chránil ženu před vyhazovem až po oznámení jejího těhotenství. A mateřskou (delší dobu  před porodem pak jako nemocenskou) platil stát (proto mu zaměstnanc i podniks platí pojistné), ne chudák firma.

Drobnou právní perličkou pak je to, že když hned nastoupí do dalšího pracovně právního vztahu, tak zákon ani neřeší, který je platný. Ze zákona totiž oba, protže chidunku těhotnou je nutné chránit.

Thomas R. Malthus 16.5.2007 2:41

ted jste obcane vysvetlili ze

jedine socialisticky stat se dokaze postarat o stado zvane narod ..... necheteli byt stado, pak co?

"spolecenska socialni sit" mozna - jenze by nesmela zachytavat vsechny line a neschopne lemply!

Pan co mele o skolnem v USA ..... zajimavy :o) zrejmne mate osobni zkusenosti, ne?

Jinak Topol DOBRY! a zbytkovy bolsevici ci lina paka, at jde k certu. Zdante maximalne chude, at se snazi aby chudi uz nebyli a dane neplatili!!

smaltovník 16.5.2007 2:05

Teda žvanilové....

... to jste sem napochodovali přímo ze školení v Lihovém domě?

zdeněk 16.5.2007 1:17

tak tohle už je svinstvo

"Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít a pak jsem přesvědčen, že má stejné příležitosti uplatnění jako muž. S tím by měl zákon počítat a nevnucovat těmto ženám ochranu, o kterou nestojí a která paradoxně vede k jejich diskriminaci."

pane topolánku vy jste prostě p*r*a*s*e a to říkám na rovinu. Ano, taiwan náš vzor budeme ženy vyhazovat z práce že jsou těhotné. Teď už se nedivím vašim výrokům typu "přijde ten den" či "noc dlouhých nožů". Vy jste prostě někdo kdo si myslí že ta dělnická lůza nemá právo vládnout. Slovy karla kryla

ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou,

ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce,

a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.

Kryštof 16.5.2007 6:07

Jste naivní, Zdeňku.

Mít děti a starat se o ně jsou 2 různé věci. Udělete si průzkum ve svém okolí, kolik procent svého času věnuje výchově dětí manžel a kolik manželka (už vůbec nemluvím o rozvedených manželstvích). Netvrdím, že je to správné, ale možná vám vyjde 20:80. Takže je prostě normální (opět neříkám, že je to správné), že ze zaměstnání volno k nemocným dětem si bude brát žena. A nejen to: nebude chtít jezdit na dlouhé služební cesty, nebude chtít pracovat ani pár týdnů mimo své město, když to zaměstnavatel potřebuje. Nezůstane večer do 21 aby dokončila tu nabídku, která se musí zítra odevzdat. A protože to inteligentní žena ví, nebude se cpát na odpovědné pozice, kde se takové věci automaticky předpokládají, i když tam jsou vyšší platy. Představte, že vlastníte firmu Zdeněk a.s. Koho přijmete raději? Kluka, který se před půl rokem oženil, nebo půl roku vdanou holku? Rozvedeného muže platícího na 2 děti, nebo rozvedenou ženu starající se o 2 děti? Tak sem netahejte Taiwan.

BTW: lůza opravdu nemá vládnout. Dělnická ani jiná. Všude, kde se to stalo, to skončilo velkým malérem :-)