28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JE 16.5.2007 12:05

Re: tupohlavku bravo

Jo a mimochodem, Patejle, techniky zeji prazdnotou, jo? No alespon v prvaku jsou narvany hovady vam podobnymi, v duchu hesla "kazdy ma narok na diplom".

zdeněk 16.5.2007 12:09

Re: Re: tupohlavku bravo

posléze jsou pročištěny. systém je takový, vzít všechny a pak nevyhovující vyházet.

oakman 16.5.2007 13:04

AROGANCE FACHIDIOTOVA

Můj bratranec vystudoval žvanírnu a fyziku - obé na Harvard. Fyzika mne aučila myslet, žvanírna mne naučila to moje myšlení prodat. Pokud vidíš vzdělání jen jako ing... věz příteli, že to je naopak. Téměř každý, kdo má obecné znalosti se může doučit fach. Fachidiot bez obecného vzdělání je jen nafoukaný maturant z průmyslovky - polotovar inteligenta. Sorry, tak to je. Umět jeden obor je na nic.

gerontusinza-poZnepřístupněníN 16.5.2007 13:15

bratranec vystudoval a dělá, nežvaní.Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Vy žvaníte a jste nedostudovaný agitátor na psu, mimochodem slabý, a to velice......:-/

oakman 16.5.2007 14:32

...

Mámo, neser!!!

zdeněk 16.5.2007 13:18

Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

tak tohle je blbost, obor se člověk učí tak 6-8 let... lékař je také Fachidiot když zná jen svůj obor? Jaderný inženýr je také polotvar inteligenta?

non 16.5.2007 14:25

Re: Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

no definice inteligenta je dosti tabu ;-) o jiste mire ignorance k urcitym skutecnostem diky uzkemu oborovemu zamereni se muze kazdy kdykoli na vlastni kuzi presvedcit... prece nebudeme lhat sami sobe 8-o

specielne o lekarich a jadernych inzenyrech se to da prave rici (i kdyz znam mnoho uctyhodnych vyjimek), ne ze by se dalo neco namitat proti jejich vzdelanosti v jejich oboru ale prokazatelne jim unikaji sirsi souvislosti (at uz je to jakkoli) priklady zanedbani z toho plynouci jsou zname...

vlastne se nejedna prevazne o aroganci ale o nezdrave "zahledenou" specializaci, urcite uznate ze takto oborove vyhraneni jedinci nemaji

o mnoha podstatnych vecech ani ninimalni povedomi

bobo dronte 16.5.2007 17:20

Re: Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

8-o Myslím, že každý, kdo primárně nediskutuje o cizích myšlenkách, ale sráží cizí vzdělání (zvlášť jen podle školy) je prostě idiot. To myslím obecně - Topolánek je opravdu nedovzdělaný a navíc neprůstřelný.

Honza42 16.5.2007 13:46

Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Technické vzdělání je na celý život a pořád jste začátečník. Nedovedu si předsatvit, že by někdo stíhal obojí. Ano , užvaněných pseudotechniků je všude dost. Jen práce za nima žádná. Stejně tak bych nechtěl být operován od lékaře, který kromě medicíny stihl absolvovat jakoukoliv žvanírnu.

oakman 16.5.2007 14:47

Re: Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Každé vdělání je na celý život. Každé vzdělání přináší nějaké hodnoty, protože lidé, kteří už něco pochopili, mají naději v tom pokračovat. Je ovšem omylem řadit se automaticky mezi inteligenty, vzdělanost a inteligence jsou dvě rozdílné hodnoty. Studium odborné činí jednotlivce odborníkem (muž co přijel na konferenci z cizího města :-P) což zahrnuje jistou míru fachidiotismu. Ta na základě širokého vzdělanostního základu ve více oboerch může plodit talent. Odborník bez obecného vzdělání v humanitních oborech nutně zůstane vazalem oboru.

Osud českých podniků mi dává za pravdu. V 90. letech to vedli "výrobáci", prý dokázali konkurovat kvalitou, ale nikdo jim to nevěřil, protože se neuměli prodat. Dnes je to v rukou ekonomů / investorů, to jsou lidé s různým vzděláním, kteří nebazírují na jedné odbornosti a funguje to. Výrobáci vyrábí, ti,  co ví víc, řídí. 

Pokud chcete být komplexně vybaven jako manžer, nemůžete jen dobře znát technologii, ale i psychologii, ekonomiku, marketing a všechny ty další disciplíny, které vás pravidelně jako zákazníka připravují po práci o peníze. K tomu nesmíte vypadat jako křupan - takže všechny ty neoblíbené "žvanírny" potom ve společosti oddělují úspěšné od drbanů bez tématu.

Nedávno jsem pozoroval bandu ITáků, kterým jsme "obveselovali" jejich pracovní setkání. ti lidé se nedokáží pozastavit nad ničím jiným, než nad sami sebou. Procházeli prahou a průvodce přes svůj velmi zábavný výklad později konstatoval, že ti lidé nemají v hlavě nic než práci. Proto pořád pracují, protože jinak neumí žít.

bobo dronte 16.5.2007 17:24

Re: Re: Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

Mohl by mi někdo laskavě vysvětlit, co přesně je v tom vašem kódu "žvanírna"?

non 16.5.2007 14:49

Re: Re: AROGANCE FACHIDIOTOVA

ja tez bych nechtel, jenomze naopak vzhledem k tomu ze se technik uci cely zivot vyplyva, ze nema uz vubec cas na nejake povedomi o faktech ze "zvanirny" ktere mu bohuzel ale citelne chybeji, zde by znad mohly vznikat nejake nove pojmy:) samozrejme to je i naopak... a technici jsou skoro az fundamentalisticti naopak zvanily snilkovstvi brzy prechazi

priznejme si ze jednotlive profese se navzajem moc neuznavaji

oakman 16.5.2007 15:08

Tak v tom máte pravdu

žvanírna podporuje rozvoj individuality, technologie mi přijde jako věda  - řehole. Ta vědecká je sociální, ta vaše mentální. Myšlení člověka, který se v téhle diplom adorativní společnosti hodlá nálepkovat slovem elita, musí nutně přesahovat rámec oboru. Lidé, kteří neumí mluvit o jiném než o práci, jsou v dnešní společnosti řazeni duševně na úroveň řemeslníka (fachidiota). Dalším faktorem je fakt, že většina techniků jsou zaměstnanci, u humanitních oborů je poměr zaměstnanec / OSVČ vyrovnán. Opačně je to u maturit a výučáků, takže lze vyvodit, že u středních kádrů je poptávka po podnikání, zatímco na vysokoškolské úrovni je to o jobu. To také determinuje myšlení. Dalším faktem je to, že globalizace činí veškeré jednooborové joby banálními a tzv. společenské uznání je jen bulvární teploměr medií. Pokud pohlédneme na realitu, každý job je ceněn výplatou, tam to začíná a končí. Ostatní je starost podniku. Je důležité vědět, jestli myslím jako zaměstnanec / managor nebo jako vlastník

zdeněk 16.5.2007 15:57

Re: Tak v tom máte pravdu

"Dalším faktorem je fakt, že většina techniků jsou zaměstnanci, u humanitních oborů je poměr zaměstnanec / OSVČ vyrovnán."

Proto je někde situace tak špatná, podnik vedou lidi co ani nemají ponětí co vyrábějí a jak.

"Dalším faktem je to, že globalizace činí veškeré jednooborové joby banálními"

Jo tak si zkuste najít opravdového odborníka na určitou danou oblast. Určitě bude úplně banální ho najít a zaplatit. Ach jo a takový lidé nám vládnou.

oakman 16.5.2007 19:11

Co má úloha odborníka společného s absolutoriem VŠ? Denneě se přesvědčuji, že diplom na rozum nezakládá. Inteligent se obejde bez něj, blbce sejně nezachrání.

oakman 16.5.2007 11:07

ˇUloha Státu v životě maločecha"

se dá srovnat s holí hlavase na táboře. On totiž socialismus rozvrátil rodinu tím, že její jednotlivé členy přiřadil do generačních pionýráků. Mladí pěčovali o pomníčky hrdinů, trochu starší jezdili přicházet o panenství na letní soudružské brigády, rutinní život byl organizován pomocí "příslušnosti ke společeským organizacím" (pasivita se netrpěla). Lidé se rozváděli pro karieru, děti se zříkaly svých rodičů, aby nebyli zahubeny s nimi, jedna generace státla proti durhé. Rozděl a panuj, tak to vymysleli už dávno Římané. Jediné, co je spojovalo byla touha po "společenské posici" která umožňovala přístup k prebendám těch "rovnějších" mezi rovnými.

Výsledkem je to, že zatímco děti tráví dny v různých úschovnách a sirotčincích, rodiče dělají karieru a dědkové besedují ve starobinci - o vedocí úloze strany dříve, o té hrůze dnes. Princip neexistence rodiny potvrzuje i fakt, že nejen že 99% lidí umírá v nemocnici - ne doma, popel každého čtvrtého si nikdo nevyzvedne (o pálení bez obřadu nemluvě) Lidé by tváří v tvář své zvířeckosti neměli hledat viníka v Topolánkovi, ale v sobě. Pokud je republika clív plný dobytka, chová se premiér holt jako pasák....

oakman 16.5.2007 10:50

Základní nepochopení rovnice levicí

tkví v tom, že stát - v jejich pojetí mocný direktorát pro věci životní - není biřic, komandant, nýbrž prostor vyplněný skutky jeho obyvatel. Tady si totiž příliš mnoho lidí zvyklo na "vedoucí úlohu státu v životě občana". Ta je založena na závislosti občana na státu, kterou bolševik vytvořil monopolem na práci a nivelizací životních příjmů. Překvapivě ovšem všichni vydělali stejně - po dělnicku. To znamená, že byla praktikována "volnost" (nic nesmíte), "rovnost" (nic nemáte) a povinné bratrství.

Lidé u nás nechtějí možnosti, oni už po 17 letech ověřili své schopnosti (každý mohl začít podnikat, každý mohl zkusit prodat své "umění" přímo zákazníkovi - ne zaměstnavateli. Problém je nezažitá nejistota příjmů, pohrdání vzděláním a stereotypy škudlení na knížku a života se sprožírem, zběhlost v čerpání všech těch státních "půjček" - to vše je dnes dovedně využito zejména těmi, kteří zpětně masy uvrhávaj do chudoby.

Socialistická vláda a odbory "zařídily" českým dělníkům další pohodlnou šanci jak zůstat Homo Faber na linkové výrobě. To, co před válkou zesměšňoval Charlie Chaplin ve svém New Age, je dnes socanem vykládáno jako "záchrana českého průmyslu". Mylně. Český průmysl byl nejdříve "povinnými odborníky - privatizátory rodinného stříbra" doveden hlupáctvím a neschopností k bankrotu, aby toto socanské "stříbro" Zeman a následníci rozprodali levně Němcům. Tak získal Siemens  potichu nejen ČKD, ale i Škodu. Ty pobídky jsou zásadně firmám ZAHRANIČNÍM, takže české jsou jen pobídky a ruce, zbytek, včetně našich úplatků investorovi si odveze v zisku cizí majitel a zahraniční gastarbaiter. Takže, soudruzi a přátelé, ano, radši sponzorujte skrzevá daně pana Hyundai, pana Toyoootu, (pan Plillips už vám na to prdí(, získáte tím nejen mizerně placenou práci biorobota, ale i klamný pocit rovnosti....

oakman 16.5.2007 10:56

Re: Základní nepochopení rovnice levicí

...se zahraničím gastarbeitrem!! Inu, proletáři všech zemí, konečně budete spojeni - globálním oligopolem nadnárodních koncernů, dobrých sponzorů vašich socialistických vůdců.....

sociolog 16.5.2007 10:49

presne tak

On je totiz liberalismus socialismus naruby. Ve sve abstraktni forme nelidsky. Coz se ukazuje jen na nasledujici konkretni otazce: Co bude delat Topolanek, pokud se vsechny zeny svobodne rozhodnou nemit deti, s penzijnim systemem?

oakman 16.5.2007 10:54

Opačně, příteli

Děti se nejdříve rodí, stát pak něco financuje. To, co tu tvrdíš, je to, že stát má právo nařídit ženě, aby měla děti, protože by na soudruhy neměl kdo dělat. Je lidské pomiňovat svůj současný standard pracovní povinností pro vlastní děti?? To se tak bojíte, že jste je vychovali a svým příkladem vedli tak, že je to samotné nenapadne?? Tohle je bolševický sociální parasitismus par excellence!!!

:) 16.5.2007 11:28

Re: Opačně, příteli

on netvrdí, že stát má právo nařídit ženě, aby měla děti. čtete moc zbrkle. česká společnost vymírá, stálý počet obyvatel dnes udržujeme jen díky imigrantům. A není to trend výjimečný pouze pro ČR.  A pochopitelně je blbost  za to ženy vinit nebo je dokonce nutit, aby rodili. Otázka zní: jak se na tom všem podílí individualistický liberalismus zdegenerovaný do dnešního narcismu? 

rope1 16.5.2007 11:42

Re: Re: Opačně, příteli

Podmět a přísudek,shodný...ženy rodilY...

bobo dronte 16.5.2007 12:25

Re: Re: Re: Opačně, příteli

Hnidopichu.

chetgar 16.5.2007 12:14

Re: presne tak

to je jednoduche, budou si platit penzijni pojisteni ze svych mezd - a diky neexistenci poteru budou mit mzdy stejne velke jako muzi.

zdeněk 16.5.2007 12:24

Re: Re: presne tak

A pak kdo žije na dluh společnosti - taková společnost by vydržela maximálně jednu generaci, navíc by se zhoutila ještě dříve, protože by bez mladých lidí nemohla existovat.

peníze by ztratili cenu, nebyli by kryty prací.

Fafa 16.5.2007 12:53

Zdenku,

technicky vzato by existovat mohla, pokud by penzijni pojisteni bylo skutecnym pojistenim a investovalo penzijni fondy v cizine. ;-D

Karel H. 16.5.2007 10:41

"Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít a pak jsem přesvědčen, že má stejné příležitosti uplatnění jako muž. "

Tuhle Topolánkovu větu když bude ČSSD dostatečně prezentovat, tak nevěřím, že nevyhraje příští volby.

Šedovous 16.5.2007 11:42

Re: "Žena se může svobodně rozhodnout děti nemít a pak jsem přesvědčen, že má stejné příležitosti uplatnění jako muž. "

R^Čtěte znovu, s takovýchto perel složíte celý náhrdelník....;-D

janabok 16.5.2007 10:32

to, že Topolánek

začíná číst aspoň H.Hazlitta dává určitou naději, že to s ním nebude tak zlé...:-)

eTony 16.5.2007 10:29

Zdeňku,

mimochodem jsem si přečetl vaše vyjádření o tom, že vyšší kvalita vzdělání znamená nárůst bohatství národa. To jste myslel vážně ? A já jsem si myslel, že vyšší kvalitou vzdělání si jedinec zvyšuje konkurenceschopnost na trhu práce. Jedinec se vzdělává kvůli sobě samotnému a je mu úplně buřt nějaké těžko uchopitelné bohatství národa - je to jen kolektivistický nesmysl a prázdný pojem.