8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 14.10.2014 18:47

Re: Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

Že ale reagujete, madame...

V. Vlach 14.10.2014 18:47

Re: " Jsme lidé západu"

Žvejkáš betel?

To je tvá reakce? Čti holt znovu. A znovu, teda....jestli chápeš psaný text...!

V. Novák 14.10.2014 18:46

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

To vám nehrozí - vy se držte ovčího pravidla.

J. Veselý 14.10.2014 18:46

Re: Takový článek by se dal napsat...

Ty a tremp ..... :-))) vylez z ruský perdele Jacku

S. Netzer 14.10.2014 18:43

Český sliz

Ruští agenti v Česku

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rusti-agenti-v-cesku-o-co-jde-uctivacum-kremlu_321145.html#.VD1RnhblAfw

H. Lukešová 14.10.2014 18:42

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

A ještě velkým h.zlem je Erdogan, ten Islámský stát podporuje, nedělá nic pro záchranu Kurdů, naopak mu vyhovuje, když jsou Kurdové masakrováni, alespoň dojde ke "konečnému řešení kurdské otázky", no který Turek by to nechtěl?

V. Vlach 14.10.2014 18:41

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Jistě, vaším jsou raději islamisté! Co turka, máte jednoho doma? Nedivil bych se....

V. Vlach 14.10.2014 18:39

Re: ..teď nastane ticho, dlouhé, předlouhé ..

Pro NWOčkařům nějak došel dych!

J. Anděl 14.10.2014 18:38

Re: Raději jsem to ani nečetl,

Jak se říká,myslet znamená houby vědět. Myslet hlavou bez znalosti faktů a souvislostí je k ničemu. Diskutéři na netu obvykle operují se směsí vybraných dílčích informací, domněnek, osobních sympatií a propagandy, v takové směsi, pokud k nějakému myšlení vůbec dojde, nepřináší nic světoborného. Pokora, že nemohu vědět vše, by byla užitečnější. Ale to v popkultuře kultu vlastního názoru není dost moderní. A tak jsou aleje plné těch, kdo navzdory "mainstreamu" hornímu či dolnímu přesně "vědí", jak to všechno doopravdy je.

V. Vlach 14.10.2014 18:38

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Největší hrozbou pro svět jsou golfské dynastie. Saúdská Arábie je, Netzer, tím čertem! Co je za diktátora Bašár? Jste směšná.....

S. Netzer 14.10.2014 18:33

Re: Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

Reakce dederónů a kremlobotů na nějakém blogu je asi to poslední, co by mě zajímalo.

J. Babička 14.10.2014 18:17

Putinovcům

Tam k Putinovi lett'e, sníváci ptáci mí, 

tam k Putinovi lett'e, mí ptáci ohniví.

Je v jeho rukách všechno, co človek vysnil si,

ta Putinova země, je studně našich sil.

O´ pijte ptáci, pijte, s hluboké studně té a ohnivým svým peřím, pak nebe podpalte.

J. Aspirin 14.10.2014 18:16

Takový článek by se dal napsat...

... i s názvem Našim Adolfíkům. Ale ten by nebyl v dnešní době tak politicky korektní jako článek Našim putinovcům. Ztráta paměti je ovšem v obou případech asi stejná.

H. Lukešová 14.10.2014 18:14

Re: S Hitlerem je problém...

To rozhodně.

H. Lukešová 14.10.2014 18:11

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Jenomže co myslíte, že by se stalo, kdyby Asad padl? Asad je sekulární politik a jeho země ctila jakéz takéz liberální zásady, o demokracii samozřejmě nemůže být ani řeči, Asad není demokrat, ale určité liberální prvky Sýrie má, alespoň v otázce ženských práv. Syřanky nenosí burky, nikády, čádory, maximálně tak šátky (hidžáby) a některé jsou i prostovlasé. A to díky Asadovi.

Asad je jistě nepřítel Izraele, ale je čitelný a k válku proti Izraeli nechystá, islamisté jsou pro Izrael velikou hrozbou. Chcete mít ze Sýrie talibanský islamofašistický režim?

J. Babička 14.10.2014 18:05

Re: Všechno marno

No a těd je otázka, zda náš národ tak zmoudžel a zase je nevítal květy i když se z nich zase vyklupou okupanti.

J. Boleslav 14.10.2014 18:03

Re: S Hitlerem je problém...

Jistě, Dolfa byl v podstatě fajn kluk. Jožka byl ale přece jen ještě o fous lepší. Jinak to ale oba byli nepochybně levičáci jako poleno.

J. Babička 14.10.2014 18:02

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

Za prvé Dubčekovi křivdíte. Většinou po svém sesazení, jako věrný člen strany proti ničemu ani žádným přehmatům, na rozdíl od jiných neprotestoval. Ozval se právě jem, ny Bilal upozornil, že Dubček sice schválil aj´kce a koncentráčky pro kontrarevoluční živly, ale nedokázal rusy přesvědčit, že to zvládne. Dubček tenktáte přispěchal s vysvětlením, že ty záchytné táborz byby plánovány, jen pro lidi, kteří to nemysleli se socialismem dobře. Ovšem kolem Dubčeka byl vztvořen mytus, a tak tento neříliš schopný apparátčik komunisticke strany, se stal postavou, kterou nikdy nebyl. Jak to říkal marxistický filisof Sviták,který se domníval, že by byl jeden s tech internovaných v dupčekových lágrech " Pokud vidíte obra, je nutno se podívat v jakém postavení je slunce, aby ten obr nebyl náhodou stínem trpaslíka."

Za druhé je  zajímavé, že se stydíte, za to, že jste na proruské straně a snažíte se vyvolat dojem, že jste nekde v prostředku.

J. Boleslav 14.10.2014 17:59

Re: Když už jsme z toho Západu ...

Zkuste si přečíst něco o tom, co tady bolševici dělali po 48. a potom hovořte. Jinak vypadáte dost směšně.

J. Boleslav 14.10.2014 17:57

Re: " Jsme lidé západu"

Ze západu k nám většinou přicházela civilizace a svoboda, z východu barbarství, svrab a neštovice. Že by k nám Cyril a Metoděj přišli z Moskvy?

J. Boleslav 14.10.2014 17:54

Re: Přemýšlet podle svého rozumu

Proč ne, je-li čím.

J. Boleslav 14.10.2014 17:52

Re: S takovou noblesou....

Připojuji se.

V. Novák 14.10.2014 17:51

Zato vaše příspěvky za moc nestojí, Sybille Netzer

(a to jsem mírný k dámě). Aspoň poslední dobou.

Nechcete ještě popovídat o svobodě v ISIL nebo vyloučit nějaké další odrodilé Němce? Přece - Němec a satira... to se vylučuje!

Nebo většinu pisatelů na tomto fóru http://blog.tagesschau.de/2014/10/01/noch-einmal-ukraine-berichterstattung/. Kam by to došlo, kdyby Němci měli nevěřit svým sdělovadlům a dokonce konfrontovat jejich lži s realitou, no ne?

Špatní Němci, špatní!

J. Boleslav 14.10.2014 17:50

Re: Malá otázečka

Já to taky nebyl.

S. Netzer 14.10.2014 17:42

Re: Němci (zajisté odrodil, fr. Netzer!) už dokonce přinutili

Assad je možná vaším spojencem. Mým rozhodně ne.

K. Frejlach 14.10.2014 17:23

Přemýšlet podle svého rozumu

Nic není černobílé tak, jak to vidí autor žijící dlouho  v emigraci. Třeba o tom 21. srpnu 1968 to jeden z českých historiků výstižně řekl v televizi takto: "Kdyby sem sovětští vojáci nepřišli bez pozvání, musel by je Dubček za nějakou dobu pozvat sám". Vstup čtyř armád na naše území totiž ovlivnila i jeho neschopnost vykonávat vysokou funkci, jeho nerozhodnost, neustálé marodění i zatajování informací ostatním politikům. Vývoj zde byl nekontrolovatelný a neřízený, až by Dubček procitl, probíhala by zde občanská válka. My jsme tenkrát sovětským vojákům tvrdili, že socialismus není ohrožen, opak ale byl pravdou. Poprvé jsem se tento fakt dozvěděl kupodivu ze Svobodné Evropy z rozboru jakéhosi zahraničního politologa až v roce 1978.  Přejdu ke Krymu. Tam se nalézá Sevastopol s tradičním ruským přístavem pro válečné lodě. Připomínám, že se jedná o jediný hluboký přístav v Černém moři vhodný pro válečné lodě. Poněvadž ministem obrany jmenoval "Majdan" (co to je?) člověka, který se už v minulosti při konfliktu Ruska sGruzií takto projevil, bylo jasné, že ruské lodě budou co nejdříve ze Sevastopolu vypovězeny nebo tam dokonce uvězněny a přístav bude vyčleněn pro válečné lodě Nato. Obrana Ruska z vod Černého moře by byla nemožná. Navíc Krym prakticky bez obyvatelstva ukrajinské národnosti byl přičleněn k Ukrajině v době, kdy o nic nešlo, pouze stranickými orgány. Nikoliv státními. .Dovedu si představit, co by na území, kde žijí převážně Rusové vyváděli fašisté z ukrajinských Národních gard, kteří se ostatně za podpory Západu (pane Frýborte!) předvedli třeba při střelbě na Majdanu - to byla průprava, při krveprolití v Oděse či při zabíjení civilistů v okolí Doněcka a Luganska. Jednoznačné referendum na Krymu a následné znovupřipojení k Rusku tak zabránilo velkému krveprolití s tisíci obětí. A kdo chtěl vyvolat velký válečný konflikt? Ten kdo sestřelil letadlo, podle mne  to byli Ukrajinci. Nikoliv papouškovat to, co říká Západ či Rusko, ale uvažovat o tom svým rozumem.

S. Netzer 14.10.2014 17:22

Re: Nechcete, Frau Netzer,

Dobře diskutujete, V. Nováku!

H. Lukešová 14.10.2014 17:18

Re: Němci

Proti kaidistům určitě. Chceš snad, aby se kaidisté dostali k moci i v Sýrii? Jejich zvěrstva jsou zdokumentována.

J. Kanioková 14.10.2014 17:17

A on to snad někdo zpochybňuje ?

V. Novák 14.10.2014 17:10

Ale byl - islamisté to v jeho státě

neměli vůbec jednoduché. Stejně tak komunisté, nacionalisté, roajalisté, nacionalisté jiní než jediní povolení atd atp. Kajdisté si v Iráku přes veškeré Bushovo vhrdlolhaní ani neškrtli.

Výsledkem jeho odstranění byl šíitský stát, který slavil odchod Američanů, kamarádil/í se s Íránem - a nezvládá svoje sunnity. Saddámovi generálové dělají to, co umějí - velet vojskům. Kdyby nebyl Bush blb a Máliki druhý, zaměstnali by je v sekulární irácké armádě a IS(IL) by měl velký problém.

Jenže oba jsou blbové - a tak má problém Irák. Pokud se ještě dá o Iráku vůbec mluvit jako o státu..

Zrovna tak Kaddáfí nebyl žádný beránek Boží - ale držel islamisty pod krkem, což je IMHO jediný správný postoj k nim. Celá místní sqadra se rozčilovala nad demonstranty proti karikaturám Mohammeda - ovšem jen v Libyi je někdo utnul v počátcích. A ti protestátoři, kteří seděli v Benghazi v base, se po dobytí vězení stali vůdci "demokratické revoluce". Ty zase místní sqadra vítala jako hrdiny...

Podle toho to taky v Libyi i v Syrii vypadá. A dopadá.