9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Varadinková 14.10.2014 2:10

Buď jsme svobodnými lidmi nebo nejsme

A jsme-li, pane autore, měli bychom dopřát tu svobodu i těm ruskojazyčným Ukrajincům, kteří si odhlasovali, že nechtějí žít pod kyjevskou, násilně dosazenou, k nim nepřátelsky se chovající vládou, která na ně poslala své hrdlořezy.

Naše vlastní trauma z ruské okupace s tím přece nemá co do činění. Ruskojazyční Ukrajinci takové trauma nemají - ti mají naopak své historické (a teď opětovně potvrzené) trauma z ukrajinských banderovců.

Pokud se s takovými historickými traumaty nedokážete vyrovnat, jak potom můžete žít v Německu? Němci nás přece taky kdysi okupovali. A ruská okupace v roce 68 byla toho důsledkem, protože nebýt té německé okupace, nemusel by nás Stalin od Němců "osvobozovat" a nespadli bychom po válce do jeho zóny. Buďme rádi, že jsme se z té zóny vymanili a dopřejme totéž i těm východním Ukrajincům: aby se vymanili z pod nadvlády těch, kterým mají své pádné historické (a v současnosti opětovně potvrzené) důvody nedůvěřovat.

J. Kanioková 14.10.2014 0:55

Černá / Bílá..

Vytyčení nepřítele a společný nekompromisní postup

vůči němu byl vždy jedním z pilířů totalitního myšlení.. Kdo nejde s námi, jde proti nám..

Vy pravdoláskovci se bez nepřítele neobejdete.

I. Tellner 14.10.2014 0:42

Skoro jste mě rozplakal.

Raději nečtěte diskuze pod německými servery (FAZ, Spiegel), aby se Vám ještě nepřitížilo.