8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 14.10.2014 9:13

Skalni pravicaci

v cele s Klausem si vsimli, ze po padu komunistickeho vychodniho  bloku jsou lide vesmes demagogicky protirusti a tak se chytli myslenky, ze pujdou 'proti proudu' a nakonec se ukazi jako ti chytri... jenze se prepocitali, protoze se nelze spolehat na to, ze kdyz masy demagogicky blbnou, nemuzou mit nakonec pravdu. Postoj k Rusku, jako ke vsemu jinemu, musi byt postaveny nezavisle na mineni vetsiny a to obzvlaste mineni demagogickeho.

Az do 'americkeho' radaru na takovem postoji mozna mohlo byt, i kdyz uz dlouho pred tim neslo opominout varovne signaly - to kdyz jsme vstupovali do NATO a Rusko se na to divalo skrz prsty, coz nas melo varovat, ze veci nejsou v poradku. V pripade toho radaru, kdyz Rusko pohrozilo umistenim raket na svou zapadni hranici, namirene na Evropu (nemluve uz ani o tom, ze i kdyz ten radar nakonec nebyl, rakety i tak byly), uz nebylo zadne mylky, jenze zabejceni arogantni intelektualove, v cele s Klausem, si nemohli priznat mylku a tak ty rakety proste ignorovali, jako kdyby nic nebylo receno. Pritom slo o neco, co spada do stejne kategorie vyruzek, jako kdyz Iransky ministr zahranici mluvil o vyhlazeni Izraele z povrchu Zemskeho. A jsou zabejceni i nyni, kdyz Putin ve spojitosti se zaborem strategicke casti Ukrajiny vyhrozuje Zapadu jadernymi zbranemi, co k tomu jeste rici.

I. Schlägel 14.10.2014 9:10

Re: Vážený pane Frýborte,

Chováte se přesně jako ta pověstná "potrefená husa".

J. Jukl 14.10.2014 9:07

Tisková oprava

Nebylo to v roce 1968, ale v roce 1999, nebyla to Praha, ale Bělehrad a nebyly to tanky, ale bomby. Jinak to úplně sedí, pane Frýborte.

Nejsme lidmi Západu, nejsme lidmi Východu, jsme Češi a nebudeme lézt do zadku ani Rusům, ani Američanům, ani Marťanům.

E. Heusinger 14.10.2014 9:07

Jasně pane autore,

je třeba pevně dodržovat stanovenou linii a s odpadlíky přísně zatočit.

J. Kalina 14.10.2014 9:06

slabý článek

Autor používá rok 1968 k vyvolání emoce, kterou zakrývá chabost logických argumentů. Já se pokusím rozdvojit: emočně jsem rád, že je Rusko nejdále od našich hranic za dobu existence Ruska a zemí koruny české a zároveň jsem rád, že si Rusové nenechají sr.t na hlavu od EU intelektuálů a jejich preferencí a zákonů o každé blbosti. Intuitivně cítím, že EU optimisté zničí EU a s ní i celou Evropu a to tím jak tlačí na pilu a budou tlačit dál i když už většině obyvatel bude zcela jasné, že je to cesta do hrobu. Primárně mne zajímá kde žiju já a jak se mnou mávají mocná média u nás a ne v Rusku. Takže fakta: 2x Janukovyč vyhrál presidentské volby tj. někdo ho volil a někdo ne!! Poprvé nenastoupil = Oranžová revoluce, podruhé nedokončil = Majdan. Představme si, že jsme ho volili. resp představme si, coby, kdyby Zeman odstoupil po půl roce demonstrací na Václaváku a nastoupil na hrad kníže. A to jsme všichni Češi. Co teprve ti voliči na Ukrajině. Takže dočkali se nové vlády, kterou nikdo nevolil, která je hned nakrkla jazykovým zákonem. U nás se nepíše o tom z jakých bojovníků se skládala "Ukrajinská" armáda, která šla na východ Ukrajiny a co tam dělala, nikdo nerozebírá kolik lidí z východu U. uteklo a kam a proč zrovna tam. Nikdo se nepozastaví na Zaorálkem, fanatikem Antiradarem a nyní fanatikem EU-NATO sankcí. Nikdo naplno nepíše o tom, proč chtějí Volynští Čechové z Ukrajiny do Čech, proč Zaorálek říkal, že nechtějí a proč se oni o tom mluvit veřejně bojí. Žijí v západní části Ukrajiny a mají takový strach ze sousedů a těch co nyní na západě U. vládnou, jaký jsme tady nezažili od 50ých let. To my žijeme v prolhané mediální bublině, zrovna jako Rusové, ale my se staráme pořád o tu bublinu Ruskou, aby se zapomnělo na tu naši!!!

M. Zikmund 14.10.2014 9:03

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

To je právě ten problém těch pouhých dvou variant, které nabízíte. Nejlepší by bylo být v demokratické EU, ale to by ta evropská společnost musela být schopna přiznávat si své chyby. Takto je z ní jen ta "blbá" EU, která svou blbost a chyby zakrývá strašením před Putinem.

A co se týká té ruské páté kolony, do které mne tak kádrovácky zařazujete. Komunisti každého, kdo viděl jejich chyby a nebaštil jejich propagandu hned označovaliza agrenta západu a nebo alespoň pod vlivem západní propagandy. Dnes je zase každý, kdo nekřičí stádní protiruská hesla hned pátá kolona, putinův agrent, putinovec nebo alespoň pod vlivem ruské propagandy. Tento politický primitivismus nám po komunistech rozhodně zůstal, že?

P. Hlosta 14.10.2014 8:58

Re: Vážený pane Frýborte,

Tedy jsem podle vás omezenec. No, nevím jaké vzdělání máte vy, ale jak popsal i doc.Koukolík, k moudrosti netřeba inteligence, jako primární schopnost. Inteligentní byl i Hitler, Stalin, Lenin a spousty dalších psychopatů. Pro psychopaty je dokonce typické vysoké IQ. Pro moudrost je nezbytná ovšem schopnost empatie. Ta sama o sobě vylučuje, aby se kdo o jemu osobně neznámých lidech vyjadřoval jako o omezencích. Tudíž nepatříte k těm lidem, kteří obdařeni schopností empatie, mají možnost být moudrými. Toto vás patrně nijak nezneklidňuje. Pro vás je modla vysoké IQ. Vzdejte tedy hold diktátorům a největším zločincům světa v historii, neb ti byli všichni vysoce inteligentní. "Dámo"!

J. Schwarz 14.10.2014 8:53

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Rusko že nic nekolonizovalo, dobrý muži? Oni tedy rusové žili na Sibiři, na kavkaze, v pobaltí odjakživa?

P. Hlosta 14.10.2014 8:50

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Tak to jste tedy podle vašeho užitečným idiotem Babiše. To vám nezávidím.

A. Špronglová 14.10.2014 8:47

Vážený pane Frýborte,

ráda čtu Vaše příspěvky jsou kvalitní a dokazují, že máte charakter a znalosti. Nedejte se odradit od psaní nějakými omezenci z Českého Absurdistánu.

P. Hlosta 14.10.2014 8:42

Re: Pane Frýborte...

Otázkou je, co je to náhlý obrat myslí. Je na mysli využití možnosti demokracie? To jsme snad chtěli, nebo ne? Proč si tak spousty diskutujících na netu vyměňují názory, ač jsou hodně protichůdné? Vždyť pravda je sice velmi komplikovaná, ale vždy jen jedna. No a je otázka, kdo určí onu pravdu za tu pravou, jedinou. Všichni ji totiž zdá se hledají a hájí si tu svou. Sjednocující zákon není, tak si ji každý hledá podle svého rozumu. Většina zdá se věří pevně v tu svou, mnohý ji spíše hledá.

Tohle je podle vás závislost na svém tyranovi - Stockholmský syndrom?

R. Gramblička 14.10.2014 8:38

Re: Češi národ lokajů

Jestli to nebude tím, že mají už dost stále pevněji se utahující náruče Bruselu. A pořád, pane Malečku, svorně s ostatními si odmítáte připustit existenci těch, kteří se v této kauze kriticky dívají na politiku  jak Ruska tak EU a házíte je do jednoho pytle s Putinovou pátou kolonou

P. Hlosta 14.10.2014 8:34

Re: A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Teď mi tu chybí nějaký nacionalista čech, který by vás nacionálně napadl. Podle vzoru Ukrajina.

P. Hlosta 14.10.2014 8:27

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Máte pravdu s těmi nacionalisty! Každý nacionalista je zlý a agresivní při kampani i mimo ni. I v diskuzi se s ním nedá demokraticky diskutovat. Uznává jen své nacionalistické vidění života. Toto ovšem podle vašeho názoru patrně neplatí pro nacionalisty z Ukrajiny. Takový Pravý sektor, či jak se vlastně jmenuje po Česky ta jejich nacionální strana, nebo spíše hnutí, je silně vyhraněná proti jinonárodnostním občanům ve státu Ukrajina. Válka na Ukrajině probíhající je vedena silným nacionálním motivem. Rusko je taky nacionálně založené, protože se i vojensky je ochotné zastávat občanů z Ukrajiny, co se k ruské národnosti hlásí a jsou nacionalisty ukrajinskými označováni za separatisty a teroristy. Ovšem dle vašeho je rozdíl v pojímání nacionalismu od ukrajinců oproti ruskému nacionalismu.

Máte nějakou tabulku, v které by byly jasně uvedeny nacionální kladné a záporné tendence? Nebo si myslíte, že je to otázka fandovství a ne logiky?

L. Florner 14.10.2014 8:27

Pane Frýborte...

Citace: "Ale když je to tak, drazí krajané, to se tedy divím, že taková spousta...českých lidí se v těch

současných patálích zastává Ruska s jeho samoděržavným vládcem, zlobí se

na Ukrajince, fašisty, podezírá z rozvratných pletich Ameriku s jejími

evropskými spolčenci… kde hledat důvody toho náhlého obratu myslí?"

...tomu se říká Stockholmský syndrom.

B. Hamáček 14.10.2014 8:25

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Bohužel občas to asi potká každého. Rozdíl je ovšem v tom , jestli se z toho poučím , či nikoliv. Ale u nás trvale podporovat současné Rusko a levici , to je už dignosa . Bohužel část členů našich pravicových stran jsou převlečení komouši. A s jejich pravicovostí to není taky tak horké. Na neštěstí v každé partaji je dost vyžírků.

J. Kostelanský 14.10.2014 8:22

A čo je to vlastne ten "lid Západu"?

Rozmýšľam, čo je to byť súčasťou západnej kultúry. Znamená to azda súhlasiť a akýmkoľvek "pokrokom" a názorom, ktorý odtiaľ prichádza?

Boli to západné štáty, ktoré začali obe svetové vojny - nie Rusko. Boli to západné štáty, v ktorých sa ešte pred pár storočiami upaľovali bosorky - nie Rusko. Boli to západné štáty, ktoré kolonizovali celý svet - nie Rusko. Bol to Západ, ktorý mal nutkanie celé stáročia diktovať iným kultúram a civilizáciám, čo je správne a čo nie - nie Rusko. A je západné vojenské zoskupenie NATO, ktoré neustále viac a viac uťahuje smyčku okolo Ruska - nie je to naopak.

Ak beriem západnú kultúru vs. ruskú z hľadiska statického, má tá západná jasne navrch. Lenže si treba uvedomiť, že na Západe majú demokraciu v takej či onakej podobe vyše 200 rokov. V Rusku len 25 rokov. Asi nikto nemôže čakať, že Rusko za 25 urobí taký progres ako Západ za 200 rokov.

Ak sa však na túto problematiku pozriem z hľadiska dynamického, teda vývoja za posledných 25 rokov, tak Rusku jasne vedie vo všetkých ukazovateľoch - či už je to rozvoj ekonomiky, kultúry, ľudských práv, sociálneho zabezpečenia atď. Samozrejme dôvodom je aj oveľa nižšia východisková báza. Ale. V mnohých z týchto oblastí to na Západe nie stagnuje, ale ide opačným smerom.

Mudrlanti z Bruselu stále vykrikujú, aký veľký deficit politickej slobody je v Rusku. A aká je politická sloboda u nás - hlavne vo vzťahu k Bruselu a Washingtonu? Môžeme si dovoliť mať vlastné názory - napr. ako vo Švajčiarsku? 60 % zákonov len preberáme z Bruselu. Pár nezvolených, len dosadených ľudí - eurokomisárov - určuje, aké zákony budú či nebudú u nás platiť. Rovnaké je to s homo agendou, adopciou detí homosexuálmi, multi-kulti atď. Naozaj je v Rusku menšia sloboda ako u nás? Môžeme si my u nás urobiť to isté ako v Rusku - aplikovať zákony, ktoré sú súčasťou NAŠEJ kultúry a s ktorými súhlasí veľká väčšina obyvateľov?

S. Netzer 14.10.2014 8:18

Re: No vidíte, pane Frýborte, je to tak půl na půl.

Přesně.

B. Hamáček 14.10.2014 8:17

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Bohužel i levicový odpad sem patří( multikulti, komouši a podobně, dvěma slovy - levicová verbež). Nic proti konstruktivní demokratické levici, ta je nutná. samozřejmě i krajní pravice je škodlivá.

P. Hlosta 14.10.2014 8:16

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Símvás, jak poznám komu jsem užitečný idiot a komu ne?

B. Hamáček 14.10.2014 8:13

Zdá se,

Zdá se, že opět nastoupila rudá směna ! Vstali noví bojovníci.

B. Hamáček 14.10.2014 8:11

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

pokud nechcete být pátou kolonou , můžete být užitečným idiotem !

B. Hamáček 14.10.2014 8:09

Re: Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Zdá se , že vy jste jedním z ruské páté kolony. Rozšiřujete ruskou propagandu. Velice nedávno mi kamarádka říkala jak byli skotští nacionalisté zlí a agresivní při kampani. Až se ostatní jich opravdu báli ( pro informaci , má dceru provdanou do Edinburghu ). určitě nebudu daleko od pravdy , že skotské separatisty , byť velice skrytě podporují Rusové. Jejich zájem je rozdrobit a rozhádat Evropu. Raději v blbé EU , než v Rusku !!!!

B. Hamáček 14.10.2014 8:01

Re: Kde se to v lidech bere?

Já bych NSDAP zařadil na levici . Jinak samozřejmě rozhádaná a rozdrobená Evropa samozřejmě vyhovuje Rusku . Proto podporuje všechna levicová a separatistická hnutí v Evropě a na světě. Co jiného byla za studené války všechna " Mírová hnutí" ,"Národně osvobozenecké boje " v Africe a J. Americe ? " Ne základnám" podporovali Rusáci , kdo jiný ? To jeho vedoucí u nás sami veřejně přiznali v ČT při nějaké diskusi. Život v demokracii není jednoduchý , ALE STOJÍ ZA TO !!!

P. Lenc 14.10.2014 7:53

Re: Buď se necháte novinami oblbnout

Jo pane Mrázku.Zapomněl jste na hlavy posílané v bedničkách.Psal jsem zde na Psu již jednou, že Putinova propaganda je naprosto vynikající, tak ji věřte dál.A hlavně si dávejte pozor na ty ukrajinské "fašisty".Mimochodem, v srpnu 1968 jsem byl také takový "fašista" jako jsou dnes Ukrajinci.A zůstal jsem jím, co se týče Rusů a Putina, dodnes.

L. Křivan 14.10.2014 7:51

Re: diskuze pod německými servery (FAZ, Spiegel)

nemají s demokracií a svobodou nic společného. Jsou cenzurované, váš příspěvek  čeká hodiny až ho redakce prověří a případně i zveřejní.

M. Zikmund 14.10.2014 7:49

Jak snadné být demokratem - stačí nadávat na Putina

Zaslepen vlastními předsudky nevidíte, a nebo lépe nechcete vidět, že ten náš demokratický západ zaměřený na vlastní zájmy podporuje nedemokratický převrat a nedemokratický režim. Nedemokratický, protiústavní převrat na Ukrajině, který jsme tak intenzivně podporovali a zřejmě i iniciovali,  předcházel všem následným událostem - včetně upálení desítek demonstarntů, bombardování měst Grady a rozbombardování uprchlické kolony atd. atd.

Demokrat je pane Frýborte ten, kdo je schopen přiznat chybu vlastního společenství. Vám na žádné demokratické Ukrajině ve skutečnosti nezáleží. Ukrajina Vám slouží jen jako klacek na všechy, kteří v souhlasu s vašimu předsudky nenaplňují pohodlnou ideologickou černobílost. Takže na Vaší otázku - ano, chceme být lidmi západu a členem západního obranného společenství. Ale zároveň nechceme být členy stáda, bučícího jednu ideologickou písničku a hrozícího na nepřítele, kterého mu političní pasáci aktuálně ukáží.

L. Křivan 14.10.2014 7:39

Re: Pane Babičko, velice se obávám,

že islamizovaný Západ nebude mít ŽÁDNOU svobodu a civilizaci. Pak bude ta trocha ruské svobody a civilizace víc než budeme mít třeba v Londýně nebo Malmö.

P. Hlosta 14.10.2014 7:30

Re: Buď jsme lidmi Západu, nebo jimi nejsme.

Ta "pátá kolona" símvás jsou taky lidé Západu? Má někdo spočítané kolik je v té páté koloně lidí? A símvás, můžu mít i svůj názor, nebo musím mít váš názor, abych nebyl ta pátá kolona?

J. Babička 14.10.2014 7:26

Re: Pane Babičko, velice se obávám,

No očekávat od ruska svobodu a civilisaci, to vám nemůže nikdo zabránit. Dokonce ani ne české komunistické straně,která to také očekává.