8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

EVROPA: Našim putincům

Poslyšte slova pamětníkova! Bylo ráno dvacátého prvního srpna roku 1968, kdy americké tanky s bílým pruhem a pancíři rachotily po dlažbě českých měst. Lidé se slzami bezmoci v očích hrozili pěstmi a volali Ami, go home… Prosím? Co říkáte? Že to bylo jinak? Že to nebyly americké, ale ruské tanky s tím bílým pruhem, a uslzení lidé nekřičeli Ami go home, ale Jdi domů, Ivane?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.10.2014 22:15

Odkaz:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-pozitivni-zjisteni-je-konec-iluzi-fcj-/p_zahranici.aspx?c=A141008_170524_p_zahranici_wag

B. Rybák 14.10.2014 22:12

Propastný rozdíl

Vzpomeneme-li na vražednou ničivost marxistické (bolševické, velkoruské) internacionály, je výrok Samuela P. Huntingtona:

"..západní demokrat mohl vést intelektuální debatu se sovětským marxistou, ale s ruským pravoslavným nacionalistou žádná diskuze není."

Pravdivou obžalobou duševní ubohosti západních "užitečných idiotů" (např. G. B. Shaw, J. P. Sartre, D. Cohn-Bendit..), pro něž byla, je a zřejmě i vždy bude největším zločinem obhajoba křesťanských hodnot a žádný zločin ve prospěch socialistické říše nebyl a není dost velký.

Propastný rozdíl je mezi filozofujícím panem Frýbortem, který oprávněně varuje před muslimskou expanzí ve světě i v EU, burcuje proti sebevražednému multikulturalismu, proti náhubku politické korektnosti,... a panem Frýbortem, loajálním občanem (D)EU, který filosofovi vedl ruku při psaní tohoto článku. Ti dva by si rozhodně spolu měli pohovořit a filozof Frýbort by měl tomu občanovi vysvětlit, že ta smrtelná ohrožení svobody a demokracie a samotné existence západu (Evropy) tvoří dnes už téměř neodstranitelnou podstatu díla tvůrců nových politicko-korektních "zelených" neo-socialistických říší, kteří jsou stejně jako jejich předchůdci ochotni za vidinu své moci obětovat cokoliv a kohokoliv kromě sebe. Vysvětlit, že není žádným "putinovcem" ale děsí se toho, že hysterické strašení Putinem má posloužit především k odpoutání pozornosti od těchto našich skutečných ohrožení, které může vést k promarnění poslední šance na záchranu našich svobod občanských i svobod národů.

Proč bychom měli být v rozporu se svými životními zájmy být za každou cenu loajální k těm, kteří se proti nám spojili i s krvelačným německým nacionálním socialismem (dokud se jim peklem neodvděčil) a pak nás cynicky předhodili tomu bolševickému, k těm, kteří námi pohrdají pro naši chudobu přesto, že své bohatství získali především díky krutému kolonialismu, rozšiřovali ho kšeftováním s bolševiky a nyní se snaží ztráty (neo)koloniálních zdrojů nahradit i na náš účet!

J. Babička 14.10.2014 22:11

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Paní Václavíková, tyz sympatie k rusku jsou u některých lidí nevyléčitelné. Někteří lidé budou milovat rusa i kdyby je mlátil nagajkou. Již za první republiky, v době nejstrašnějšich stalinových zločinů, vylhaných politických procesů a hladomorů, kterým padlo za obět miliony lidí, mnozí čeští intelrktuálové opěvovali rusko, jako zemi, kde je ráj na zemi, kde se plni lidské sny a ukazuje lidstvu cesta do budoucnosti. Psali se o tom články a celé knihy, jem si přečtěte "V zemi,kde zítra  znamená již včera"či v Zemi milované" "Anti Gide"Bylo jich spousta. Kdysi o takových lidech napsal studii slavný novynař Peroutka. Tam se snaží daát odpověd na otazku proč ti lidé tak vědoně lhali a lžéu. V podstatě říká, ti lidé mají svůj sen a i když vidí situaci jaká je, myslí si, že by pravda tomu snu uškodila a tak líčí situaci, jaká by podle nich měla být a myslí si, že tím pomáhají k jejímu uskutečněni. Věřili, že se prolžou až k pravdě.

P. Adler 14.10.2014 22:09

je obdivuhodne, jak nekteri dovedou okecavat lzi

pravda je pritom tak jednoducha: ukrajina je samostatny stat, a rusove se pletou do jeho vnitrnich zalezitosti ... komu putinuv slovnik nepripomene hitlerovy vyroky ohledne sudet, bud ma spatnou pamet nebo je nevzdelanec, ktery nezna sve vlastni dejiny ... a to rikam i presto, ze soudruha obamu doopravdy nemusim mit ...

J. Matuška 14.10.2014 22:02

Re: Kdo lže?

Vykasané kalhoty, parta Václava Havla, doufám, mezi ten výčet nepatří. Bunga bunga!

K. Jež 14.10.2014 22:02

A co do každého okresu sochy Putina hezky v bronzu.

Minimálně 7 metrů jak napřaženou rukou ukazuje ku zlému západu. Možná by nás tento zlý, proradný západ přestal zotročovat, lhát nám a drancovat naši krásnou zemi tak nekonečně zhodnocenou po roce 48. Kdy za komunistů se špatně nežilo, práce byla a slunce svítilo. :::::::))))))))

J. Matuška 14.10.2014 21:59

Re: Tuto část bych vyzdvihla:

Je dobré se podívat na mapu, jak to s tou rozpínavostí Ruska a Ameriky je ve skutečnosti. Honzičko, co jste měla ze zeměpisu?

J. Babička 14.10.2014 21:55

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Američanú je 300 milionů, bylo by divné, kdzby se mezi nimi našel jen jeden kolaborant. Určitě jich bude více, než uvádíte.

J. Matuška 14.10.2014 21:54

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Pane Ježi, ani nyní si nejsem jistý, jestli Vám rozumím. Já jsem se několikrát pokoušel o ironii, ale byla tak sofistikovaná, že mě čtenáři brali doslova. Raději se ironii vyhýbám...

J. Babička 14.10.2014 21:53

Re: Pane Frýborte, děkuji.

A jěště zapoměl podotknout, že ve smlouvě, když se Ukrajina vzdá jaderných zbraní, Rusko jí zaručilo územní nedotknutelnost.

J. Matuška 14.10.2014 21:50

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Paní Václavíková, někdy stačí si plácnout, jindy smlouvy jsou k ničemu. Viz nářky nad neplněním smlouvy o celistvosti Ukrajiny. Výsledek této nenaivní smlouvy? KRYM se stal definitivně a neodvolatelně součástí Ruské federace. Se stářím to nemá nic společného...

J. Babička 14.10.2014 21:48

Re: Kdo lže?

Samozřejmě, že to nemusí být jen obdivovatelé Putina. Jsou to i obdivovatelé Lenina, Stalina, Hitlera, Gottwalda, Husáka a nakonec i Klause atd.

J. Matuška 14.10.2014 21:47

Re: Český sliz

Není špatné si přečíst tento diskusní příspěvek pod článkem Ruští agenti v Česku, Michal Sabio - Já třeba nejsem uctívač Kremlu, ale vadí mi...

Samozřejmě, že Vás oslovily příspěvky jiné...

K. Jež 14.10.2014 21:44

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Ano, tak to je, máte pravdu. Proto jsou tam ty smajlíky na konci. Já to napsal jako rybář, zda se v tom někdo pozná. :)

J. Václavíková 14.10.2014 21:43

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Někdo zblbne na stáří, jiný to má od přirození. Co se přihodilo tomuto, nevím a zkoumat to nebudu. Stačí mi věta:

,,Podle této dohody výměnou za moskevský souhlas se znovusjednocením Německa a jeho zapojením do NATO, vyslovuje Washington svůj souhlas s tím, že se NATO nebude směrem na východ rozšiřovat."

Vy si vážně myslíte, že něco, co není nikde napsáno a podepsáno, je v mezinárodních vztazích relevantní? Napadlo Vás někdy zapřemýšlet, jestli měl někdo ze zůčastněných mandát zavazovat jiné země a jiné vlády k čemukoliv podobnému? Vždyť je to vskutku naivní představa.

J. Matuška 14.10.2014 21:32

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Omlouvám se, jsem roztržitý a to ani nejsem profesor...

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/paul-craig-roberts-washington-nici-svet/

P. Mach 14.10.2014 21:31

Samozřejmě lze nabýt

dojmu cituji: "že západ lže víc, než kdysi východ", ale pouze tehdy, pokud daný jedinec prodělal masivní komunistický výplach mozku, kterého se stále drží jako h.vno košile, případně nově vrazil svou dutou palici do putinovy prdeIe.

J. Matuška 14.10.2014 21:28

Re: Putinofílie by měla být trestná. ::::))))

Pane Ježi, 40 let jsem snil o pluralitě názorů. Už jsem ani nedoufal, že se toho dožiji. Často se přistuhnu, jak mě názory, které nesouzní s mými, lezou na nervy. Musím si připomenout tu hrůzu, když všechny noviny, televize, rozhlas atd. atd. hlásaly jenom tu jednu pravdu.

Ještě stále se najde většina lidí, kteří obdivují Ameriku, netrpí antiamerikanismem. Měli by přijmout i americký přístup ke svobodě slova. Tam je absolutní. Ani pochybnosti o holokaustu nejsou trestné. Stále je to společnost, která si je jistá silou své demokracie...

O správnosti svých názorů je nutné se "poprat" a ne zavírat za ty nesprávné, podle VÁS, do vězení. O demokracii a svobodu je nutné neustále bojovat, jak je vidno! Zdravím.

J. Fleiszner 14.10.2014 21:26

Kdo lže?

Lidi nemusí být hned obdivovatelé Putina, když jim vadí, že západ lže víc, než kdysi východ.

J. Václavíková 14.10.2014 21:21

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Nevím, koho myslíte.

J. Matuška 14.10.2014 21:18

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Tenhle Američan je také postižený indoktrinací, nebo jenom nesouhlasí s politikou neokonservativců?

J. Matuška 14.10.2014 21:15

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Pro větší pohodlí:

http://www.paratdnes.cz/2014/09/STRUCNA-NEOBJEKTIVNI-CHRONOLOGIE-UDALOSTI-NA-UKRAJINE.html

J. Václavíková 14.10.2014 21:12

Re: Pane Frýborte, děkuji.

Indoktrinace, to je to, čím jste stižen a postižen.

J. Václavíková 14.10.2014 21:11

Tuto část bych vyzdvihla:

Pakli jsme se jako jedinci i jako stát přihlásili k Západu, musíme chtě nechtě vzít na vědomí, že se Rusko dle výslovného prohlášení svého vládce stává naším… neopakujme po něm hned slovo „nepřítel,“ ale dejme tomu protivníkem. Ti v království českém, kteří vystupují ve prospěch putinské rozpínavosti, ať veřejně či neveřejně, vědomě či nevědomě, ať te staré zažranosti, z naivity nebo že na ně mládenci z Ljubjanky něco nepěkného vědí, se tak stávají pátou kolonou protivníka ve vlastní zemi.

J. Matuška 14.10.2014 21:10

Pane Frýborte, děkuji.

Kolegyně Netzer, Václavíková a další, ironicky mohou poznamenat, že potrefená husa se přihlásila. Začetl jsem se do Vašeho článku, protože jsem předpokládal argumentaci, která mě donutí ke změně mých názorů ohledně "Ukrajiny". Uvozovky dávám proto, že MAJDAN mi otevřel oči a zpětně posuzuji události, které se odehrály ve světě pod jiným úhlem pohledu, až se sám sobě divím. Přiznám se, že jsem měl určité obavy, abych Vám nemusel dát za pravdu. Nestalo se tak. Naopak Vám nabízím k shlédnutí odkaz: STRUČNÁ NEOBJEKTIVNÍ CHRONOLOGIE UDÁLOSTÍ NA UKRAJINĚ. S krátkým mým úvodem tam naleznete tituly článků z našich novin, jejich perex a odkazy. Volil jsem schválně tuto formu "dokumentu", protože jedna událost stíhá druhou, takže to, co se odehrálo kolem 20. února už mnoho lidí zapomnělo.

Rovněž není od věci si přečíst blog Dušana Navrátila Proč vypukla válka na Ukrajině. Zdravím.

L. Křivan 14.10.2014 21:06

Re: :-)))))))

ale vždyť by o něm nevěděli  !  :-))))    Až to toho zlomku vteřiny, až by se probudil.

S. Netzer 14.10.2014 20:45

Re: Český sliz

1A.

Vzpomínám si na její články zde na Psu (a na reakce místních znalců :-/). Ona a já máme něco společného. Tu zem, v které jsme strávily několik roků jako děti / mladistvé. Já jsem se později ne univerzitě snažila o studium stejného jazyka, ale dělala jsem to jen jako "Nebenfach", a pak mi to přerostlo přes hlavu.

L. Křivan 14.10.2014 20:35

Re: S Hitlerem je problém...

přečtete si pořádně tu poslední větu.

J. Václavíková 14.10.2014 20:32

Re: Český sliz

:-)

Jak se Vám líbí?

L. Křivan 14.10.2014 20:26

Re: " Jsme lidé západu"

no, nějakou farmičku,  stádo koní, krav a houf černochů,... bral bych.  Když můžem "zotročovat" koně,,,