29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
. 27.9.2007 9:12

:-)

HN: Neexistuje dost empirických důkazů a vlastníma očima viděných skutečností, že člověk planetu ničí a škodí sám sobě?

To je takový nesmysl, že snad větší jsem ještě neslyšel.

HN: Nevěříte, že si ničíme svoji planetu?

Budu dělat, že jsem to vůbec neslyšel. .. Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci.

Sýček 27.9.2007 9:11

Re: Re: Odpovědi nejsou jen jednoduchá hesla

"3. Stres od dětství -dřív bylo stresu mnohem víc" : Jesle, školky, škola, výkon, kroužky, včasnost, zařazení .....

A jestli máte na mysli znečištění životního prostředí ... tak: 1. ovzduší -  topení dřevem -  splodiny jsou silně kancerogenní,  2. Kvalita vody - nikdo ji nezkoumal - venkov - hnojniště na každém dvoře a studna pár metrů od něj - město - zdoje vody byly častou příčinou epidemií olověné vodovody- 3. potraviny - chleba z čehokoliv dlouhodově uchovávaný - peklo se po čtrnácti až osmadvaceti dnech, plísně, spory..... Naprostá většina lidí v Evropě dnes žije v kvalitnějších podmínkách než dříve. Je to znát i na průměrné délce života.

. 27.9.2007 8:56

Re: Odpovědi nejsou jen jednoduchá hesla

Myslíte, že to bude jen tím?

jen 3. Stres od dětství -dřív bylo stresu mnohem víc

Aleš 27.9.2007 8:54

Re: Re: a budeme další desítky

panel IPCC   vytváří jednou za 4-5 let zprávu o klimatu na základě posouzení všech relevantních odborných a vědeckých článků za uplynulé období- z toho vyplývá , že pracuje s informacemi, názor vědců není nikdy jednotný, Svět hledá v dohodu jak se postavit  k jevu GO.

Vědci  nehledají správný názor, vědce zkoumají a panel výsledky jejich zkoumání  za účasti 2 500 odborníků kriticky prověřuje a zpracuje na základě tohoto prověřování zprávu.  Toť vše. 

I.L. 27.9.2007 8:53

Re: Re: Re: Ne k oteplování, ale k životnímu prostředí: Proč tolik lidí i mladých onemocní rakovinou?

z principu, z definice ;-)

. 27.9.2007 8:53

Re: Re: Re: otepluje se?

irelevantní :-P

Sýček 27.9.2007 8:53

Odpovědi nejsou jen jednoduchá hesla

ale obecně: alergie a autoimunitní choroby - například: 1. lidský imunitní systém je dimensován na přežití v "divočině". Sterilní prostředí vede k nestandartním reakcím nevyužitých částí imunitního systému. 2. Antibiotika a moderní lékařství, vitamínové, enzymové a jiné "nezbytné" koncentráty.  3. Stres od dětství.

Rakovina: Co chcete zkoumat, když to co jedli naši předkové je označeno za "škodlivé" - chlebové kůrky, nahnilé ovoce.....  ale přesto: 1. Prodloužení průměrné délky života (drastické ale přesto platné - nízká úmrtnost kojenců, dětí se zdravotními defekty) 2. Nadbytek potravin 3. Nadbytek alkoholu a cigaret 4. Nedostatek pohybu 4. Na každou bolístku bereme utišující léky

. 27.9.2007 8:51

Re: Re: otepluje se?

Názory VK jako laika  a všeználka jsou pro mě irelanvatní.

. 27.9.2007 8:49

Klaus: Neotepluje se. Pokud ano, je to normální. Pokud ne, nemůžeme za to.

Neotepluje se. Pokud ano, je to normální. Pokud ne, nemůžeme za to.

Ps.Já se o oteplování nezajímám,  nejsem klimatolog, ani všeználek, to jsou jen názory p. profesora

Aleš 27.9.2007 8:49

Re: otepluje se?

ano to říká vědec klimatoog V.K. a vy mu věříte. Když já říkám, že  V.K. názor GO je falešný mýtus  je naprosto minoritní, říkáte, že jsem demagog.  V.K. ho zaštituje ne poznáním, ale autoritou své osobnosti.

Aleš 27.9.2007 8:47

Re: Re: a budeme další desítky

mýlíte se, to co jsem psal je přesná citace z rozhovoru s HN z 9.2.07.

. 27.9.2007 8:44

Re: Re: Ne k oteplování, ale k životnímu prostředí: Proč tolik lidí i mladých onemocní rakovinou?

Proč myslíte?

zk 27.9.2007 8:44

Re: Re: Re: Pane Šulo,

Běž příkladem:-D:-D

zk 27.9.2007 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Šulo,

myslíte osočování, které použil bertík? 

I.L. 27.9.2007 8:40

Re: Ne k oteplování, ale k životnímu prostředí: Proč tolik lidí i mladých onemocní rakovinou?

Za vsechno spatne muze Klaus a ODeSeS!!

zk 27.9.2007 8:40

Re: Kady chce slyset,

Anděla chce slyšet, že se něco děje a šikovný politik jí to rád sdělí. Samozřejmě, čistě z dobrého srdce, jen přitom vydá pár zákonů, podle kterých bude Anděla platit jako mourovatá, aby se to klima zlepšilo a globální oteplování zchladilo. A užiteční idioti mu k tomu budou tleskat. Zpátky na stromy....

. 27.9.2007 8:40

otepluje se?

Rozumní lidé ....vědí, že se seriózní vědci přou, zda vůbec jev globálního oteplování existuje.

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=tkrzqZ5URHjr

zk 27.9.2007 8:37

Re: a budeme další desítky

Odpověděl jste si sám. Realita je "že výsledky panelu IPCC jsou brány jako berná mince a nejsou v tomto směru pochybnosti". Ve vědě jsou a musí být vždycky pochybnosti a stálé bádání, pak už to není věda. Kdo pochybuje o vědeckých výsledcích je podle Vás demagog? Vždyť to není žádné tajemství, že názor vědců jednotný není, takže demagogický je pouze Váš příspěvek.Rv8-o Svět pořádá fára a hledá dohodu, v čem? Aby se vědci dohodli, že tento názor je ten správný a určíme ho tím za jednotný a názor jiných badatelů je jiný, tudíž nesprávný, nehodící se?

Haui1 27.9.2007 8:35

Re: a budeme další desítky

Zatímco teď musíme naslouchat demagogům a fikcím typu Aleš. Ach jo. VK netvrdí, že GO neexistuje, jen navrhuje, abychom se přizpůsobili, což nás vyjde levněji, než když se budeme pokoušet tomu zabránit. Až bouchne nějaká velká sopka, nemusí to být přímo Yellowstone, tak si můžete např. veškeré povolenky na emise CO2 strčit do ... kapsy.

. 27.9.2007 8:30

Ne k oteplování, ale k životnímu prostředí: Proč tolik lidí i mladých onemocní rakovinou?

Proč je tolik rakovin, alergií, autoimunit. onemocnění...dále nárůst vvv..? Ví to někdo z antiekologů zde? Ekologů se neptám, protože vím, co by odpověděli...

honzak 27.9.2007 8:28

Re: Doporučení

Ale fuj, člověče!!!! Vy myslíte a píšete jako Klaus! A to přeci není ko - rektní. Měl byste se potrestat a každou 10 minutu nevypouštět CO2:-D.

Vědecký melounismus je přímou náhradou vědeckého komunismu. Často jej praktikuji titíž lidé. Je do cesta do Severokorejských, Kubánských a Kambodžských sra/ček.

Aleš 27.9.2007 8:26

a budeme další desítky

let naslouchat fikcím a demoägogům typu Šula. Realitou je, že v celém světě jsou výsledky panelu IPCC narozdíl od ČR- tlak Hradu a spřátelených demagogů - brány jako berná mince a nejsou v tomto směru pochybnosti.

Takže svět hledá cesty jak se GO postavit- adaptace,  snížené emise. ap.

Demagogie, že názor není jednotný, že vědci pracují v něčím žoldu  , připomíná zátěž doby minulé, umět se postavit současné realitě  názoru na GO. Svět pořádá fora a hledá dohodu, V.K. přichází s tím , že GO je falešný mýtus a každý rozumný člověk a vědec to ví a že k žádnému ničení planety nedochází a autoritou osobonosti si pro tento fantasmagorický  názor získal stoupence.

Svět nediskutuje o tom zda GO existuje- v tom panuje dohodu, svět diskutuje jak se ke GO postaví!!  Přijměme tuto realitu a přispějme k takovým cestám, které nebudou hurá akcemi, ale racionálními, ekonomickými a  schůdnými opatřeními.

Stredocech 27.9.2007 8:17

Re: Doporučení

Též vřele doporučuji. Mimo jiné těm, kterým nesmírně vadí, že se lidé starají o své každodenní problémy a nemají zájem o samozvané spasitele (v těchto diskusích se tento typ v nemalém procentu vyskytuje).

Stredocech 27.9.2007 8:15

Ten problém je v tom "něco udělat"

Kdyby se ekologisté pomazali sazemi a ktřepčili kolem sochy Boha Klimatu bylo by to stejně účinné, jako jimi prosazované nesmysly a daleko levnější.

jiný franta 27.9.2007 8:09

Re: Že by

Stando, co to melete za pitomosti? Samozřejmě , že lidé produkují to, co tu nikdy před tím nebylo. A světe div se, i příroda sama (pokud tedy člověka nepovažujete za její součást, což asi nepovažujete, sodě podle Vaší dikce) produkuje to, co tu nikdy před tím nebylo. I člověk samotný tu kdysi dávno nebyl a to, co tu bylo tehdy, už není. Ono se tomu říká vývoj, víme?

ladislav 27.9.2007 8:06

Doporučení

Každému alarmistovi doporučuji přečíst krásnou knížku od pana Kříže -Pravda o zkáze Sodomy.Dokonale popsána metoda jak získat moc a prachy : vymyslí se nepřítel (tam neznámý kmen batsurských v poušti, tady dnes zlý člověk,ohrožující přírodu), nabídne se pomazaný řešitel (tam kněží, tady tzv .ochránci přírody) a začne se intenzivně zdůrazňovat a propagovat riziko (tam zničení Sodomy, tady klimatická katastrofa). Funguje to dokonale a lidé se dají zblbnout stejně tenkrát jako teď. Jaký byl výsledek v Sodomě, takový nám připravují fanatičtí zelení - iracionalita a nekvalifikovaný přístup k řešení problémů dnešního světa povede ke gigantickým škodám, rozhození ekonomiky a ztrátě faktických prostředků pro efektivní řešení.Zdůrazňuji, že nezpochybňuji změny klimatu jako přirozený a zřejmě i člověkem negativně ovlivňovaný proces.

Xury 27.9.2007 7:54

Re: Že by

Můžete dát link na ten americký názor? Mimochodem mohl byste definovat, co je názor americký a co evropský?

Standa 27.9.2007 7:42

Že by

vliv na klima neměli lidé je názor jeden a opačný je názor druhý. Tedy 50 na 50. Ale víme, že lidé otravují  půdu, vodu i vzduch. Produkují to co tady nikdy nebylo, tedy archeologové neodkryli ztracenouc civilizaci, která by měla cca 5 miliard lidí a nenašli žádné pozůstatky po ní. Ale naše produkuje neustále něco co příroda pravidelně nedělá. Je evidentní, že že lidé ovlivňují půdu, vodu a vzduch ve velkých měřítcích a pravidelně. Proč by se to nemělo projevit? Americký názor, že se počká až se něco stane a pak to budeme řešit je scestný. Evropský názor, že je třeba něco udělat než se stanou nevratné jevy je z logiky věci výhodnější. Takže názor - něco dělat ihned - je správnější než úvaha Klause a jeho zastánců, kteří chtějí čekat a pak to nezvládnou a udělají z naší Země druhý Mars. 

Andela 27.9.2007 7:34

Re: Re: Re: Re: Pane Šulo,

A jaka je spravna reakce na osocovani?

Andela 27.9.2007 7:31

Kady chce slyset,

ze  se vlastne nic nedeje. A sikovny politik jim to rad sdeli. Samozrejme, ciste z dobreho srdce. A pricmrndavaci se pridaji,taktez zcela nezistne.