26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haui1 26.2.2007 7:55

Re: I•S•L•A•M•I•Z•A•C•E

Dotkl jste se cenzorova náboženského vyznání;-P

nik 26.2.2007 8:08

Re: Re: I•S•L•A•M•I•Z•A•C•E

Asi ano, neboť socializace klidně projde ;-) ...

Ladislav 26.2.2007 8:13

Re: I•S•L•A•M•I•Z•A•C•E

multi-kulti p.r.e.d.p.o.s.r.a.n.o.s.t.

V diskusich v nejakem britskem novinarskem serveru zase nelze vzlozit slovo "dhimmi", tj historicky praktikovana podrizenost ne-muslimu muslimum. Jo, svoboda slova ale jen pokud ma clovek ten spravny a uredne schvaleny nazor.

sojka 26.2.2007 7:42

ověřte si informace

Ostrůvek Kwajalain je největší atol na světě, zahrnuje 93 ostrůvků a plocha atolu vč. laguny je 1600 km2, tedy průměr 45 km. Údajně je tam  50 tis. obyvatel. Okruh 45 km kolem radaru v Brdech  zahrnuje kus středních a západních Čech a západní předměstí Prahy, cca 10- ti násobek  obyvatel. Pokud i ostatní informace ve Vašem článku jsou tak kvalitní , tak potěš pánbůh, čím nás Američané a naše vláda krmí a proč to dělají.

vi 26.2.2007 9:24

Re: ověřte si informace

Zapomněl jsi dodat,že všichni ti obyvatelé mají v domácnosti tu nejkvalitnější elektroniku. A samozřejmě po zkouškách provedla agentura STEM dotazníkový průzkum, zda nedošlo k rušení jejich oblíbeného seriálu Dalas!:-D

Jan 26.2.2007 7:40

radar

Díky za váš článek.R^

kritik 26.2.2007 7:00

jiný pohled

Ano, raketo-radarová základna nemá proti Rusku význam.

ALE - protože americká vojenská doktrina nevylučuje preventivní úder, snaží se režimy, které se cítí ohroženy ze strany USA, zajistit si (v mezich svých možností) něco odstrašujícího - čili i jen pár raket s atomovou hlavicí jako z doby studené války známou záruku proti napadení.

Pokud bude k dispozici proti takovýmto pár raketám lidvidační protiraketový systém, riziko pro preventivní úder prakticky mizí (i když autorovo tvrzení o 50 % účinnosti interceptorů je jen zbožným přáním). 

honzak 26.2.2007 6:57

proč jednoznačně?

kromě technicko - vojenské problematiky je zde ještě otázka politická - co za to? Jednoznačně se přitakávalo do Moskvy a nerad bych se dožil otočení směru a reinicializaci rektálního alpinismu.Tak, jako  technicko - vojenskou problematiku musí dojednat příslušní odborníci, tak stejně se musí Česko zachovat v otázkách politických. Tedy nasadit odborníky na mezinárodní a vojenské právo, kteří budopu mít JEDNOZNAČNÉ politické zadání. A to bude asi problém největší. Každá strana tam bude chtít dosadit svoje šéfíky, takže to skončí u dua odborníků Kalousek - Žakesová:-( 

Ladislav 26.2.2007 8:09

medialni kampan

V mediich bezi stedre financovana kampan a protoze neco takoveho funguje pro praci prasky tak proc by to nemelo zafungovat i nyni?

USA odsunou konflikt ze sveho uzemi a Cesi budou vyhubeni. Jako narod ktery nechrani sam sebe a dobrovolne strka krk do opratky si nic jineho nezaslouzi.

kNEDEL 26.2.2007 9:53

Re: proč jednoznačně?

jsem toho názoru,že bychom amíkům měli umožnit postavit radar ve VVP Brdy a oni prozměnu nechají na Kubě postavit pár mob.jednotek ss.24 a budou mít jistotu že si neublíží velmoci,ale pouze se bude likvidovat darebný terorista!Ale co s amíkama vždyť jsou největší teroristé hergot no nevím?!aby se jim neotočili do faterlandu,to by byl průser!ale s tou kubánskou základnou by to bylo dobrý ?!ne!!

Kryštof 26.2.2007 6:25

Je to výborný článek.

Ale má malou vadu: ti pitomci, co křičí, že americké základny nechceme, ho číst nebudou. Není totiž o emocích, ale o faktech.

Ladislav 26.2.2007 8:17

Re: Je to výborný článek.

Po druhe svetove valce spousta lidi, pod dojmem "zrady Zapadu" uplne otocila a zacala zboznovat Sovetsky svaz a batusku Stalina. Jak vidno, styl ode zdi ke zdi, nebo spise z jedne rite do druhe je asi zdejsimu narodu vrozeny.

A co teprve az se svetovou velmoci stane Cina, poridite si zloutenku?

Roy Boehm 26.2.2007 13:31

Re: Je to výborný článek.

Článek jsem si přečetl, ač bych, jako pitomec, neměl být takového intelektuálního výkonu schopen. Je to celkem obstojná agitka od, patrně, vojenského laika. Neuvádí se tam nic nového. Neobsahuje žádná fakta, která by vyvracela mé námitky. Bohužel, vy příznivci se vyžíváte právě v těch emocích. Viz škatulkování oponentů co by bolševiků, islámistů nebo pitomců. Proč vy, osobně, chcete riskovat životy statisíců spoluobčanů? Jedině, že byste očekával, že po schválení radaru USA zruší vízovou povinnost a po té tam hodlal zůstat na věky věků. Pak by Vaše nadšení pro radar mělo logický důvod!

loula 26.2.2007 6:21

Ještě jeden argument

autor opomněl uvést, totiž že ty rakety Minuteman lze ve velmi krátké době vybavit zase původními hlavicemi a získá se tak obratem ruky předsunutá ofensivní raketová základna. A to je právě důvod obav Ruska.

MeKu 26.2.2007 7:28

Re: Ještě jeden argument

Jenže to by ty hlavice musily být v místě sila. A takový sklad holenku neutajíš. A jejich převoz odněkud někam teprve ne, ale to milovníkům ručníkářů nikdy nedojde.

PS.: Preferujete šíitskou nebo sunitskou větev pravého náboženství.

Ladislav 26.2.2007 8:15

Re: Re: Ještě jeden argument

Sklady Sovetskych jadernych hlavic v Ceskoslovensku byly take dukladne utajeny.

A na to abychom se zbavili muslimskeho nebezpeci nemusime lezt Americanum do rite, na to je potrebe fungujici policie.

arogant 26.2.2007 8:58

Re: Re: Re: Ještě jeden argument

Ty byly tak utajeny leda místnímu obyvatelstvu. Nikoliv však Reaganovi, který  nechal, přes podobnou antiraketovou kampan řízenou a placenou KGB, rozmístit rakety stř.doletu v západní Evropě. Kdo měl pravdu a jak to bylo, se už dávno prokázalo. Dnes je to  jak přes kopírák. Opět se to hemží užitečnými idiotmi.

autor 26.2.2007 15:29

Re: Ještě jeden argument

Muzete mi rict proc by Americane predsouvaly zakladnu s ICBM raketami s doletem 10 000 km bliz k nepriteli?

Quaker Puritan 26.2.2007 5:41

Pro zapalene odpurce raket...

zajimalo by mne, zda se alepon zastydite a pujdete si shanet konopnou opratku az nejaka balisticka raketa zasahne Evropu. (Ano, ta o ktere tvrdite, ze urcite ale fakt urcite neexistuje, ze i soudruh Zaoralek preci rikal ze ji mirumilovny Iran nema a nevyvyji. Stejne jako to rikal o severokorejske atomove bombe...)

Zda vas bude liskat hanba, kdyz nekde na pude polezete na zidli a budete si rikat, boze, vzdyt jsme ty belgicke (slovenske nebo rakouske) decka, mohli zachranit, stacilo si nenechat nalhat nesmysly od nasich vecnych 'ochrancu' z Moskvy a Berlina, od zarudlych mozku z KSC a od feministek, komsomolcu a palestinskych 'studentu' v Praze. Stacilo udelat tak malo, dokonce by to nic nestalo...

Jenze vy, tyhlety typy jako vy, ty spis pak budou v hospode u piva vykrikovat: "

Vlada se mela postarat, proc to nepostavili, proc? Zase nas zradili, anglicany ochranili a nas ne, ze?"

A.S. Pergill 26.2.2007 8:09

Re: Pro zapalene odpurce raket...

Kolik z těch morálních zrůd z mírových a protiválečných hnutí, které v žoldu KGB (což se posléze podařilo jednoznačně prokázat) bojovaly proti válce ve Vietnamu, šlo do sebe poté, co Severní Vietnam zásadním způsobem porušil mírové dohody, vtrhl do jižního, vyvraždil tam statisíce lidí a několik milionů zavřel do koncentráků? Pokud jer mi známo, tak nikdo. Mnozí z nich nyní blekotají o "hodných muslimech", jako už senilní Jane Fonda.

Roy Boehm 26.2.2007 15:23

Re: Pro zapalene odpurce raket...

A co ty, pitomče, až tady ta raketa bouchne a ukáže se, že radar s antiraketami ji ani neměly sestřelit?!? Kdybys nebyl jen pologramotný a uměl taky číst, mohl bys už dnes vědět, že radar a antirakety mají chránit prostředky NMD v UK a Grónsku a východ USA před útokem z Iránu! A tato informace nepochází ani z ¨Moskvy, ani z Berlína, ani od mozků z KSČ (jsou-li tam jaké), ani od feministek či Pelištějců. Přišla přímo z lůna demokracie, z Washingtonu, D.C.

Mafyk 26.2.2007 3:47

Podtrzeno a secteno

Pokud se budu nyni divat na autorovi technicke znalosti problematiky raket, tak jsou skutecne minimalni. Spise bych rekl, ze jde o strepiny znalosti, kterymi ho vybavila dost prihloupla vladni propaganda, ktera se prilis o skutecne informace neopira, protoze s jejich pochopenim ma problem i ministrine obrany.

Pokud bych mel okomentovat komentare z oblasti geopolitiky a vstazenych oblasti, tak by se meli posuzovat velmi podobne jako znalosti raketove techniky. V danem pripade bych rekl, ze jde o klasicky prapad manipulace skutecnosti ala MF dnes ci lidovky, vyvolavani strachu a manipulace spolecnosti a jeji pripravu na dalsi agresivni valku s tim, ze nyni opet pujde o ZHN (stejne jako minule). Pokud bych mel vytrhnou nejaky citat, ktery nejlepe vystihuje aktualni deni, tak by to byl citat od Josepha Goebblese:"Stokrat opakovana lez se stava pravdou!"

NevericiTomas 26.2.2007 4:55

Re: Podtrzeno a secteno

Pokud bych mel komentovat vase znalosti, hadam na uroven kladece cihel. Argument z vasnevypadl jediny....

MeKu 26.2.2007 7:31

Tak tak

Mafyk autora uargumentoval. Z takových kádrů se rekrutují nejlepší oponenti odborných prací.

KT 26.2.2007 12:39

Re: Podtrzeno a secteno

Také mě překvapilo, jak je tento příspěvek z pohledu věcné argumentace naprosto sterilní...

Mafyk 26.2.2007 3:33

Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

Komentare o balisticnosti strel Katusa a Kasam jen podtrhuji autorovy znalosti problematiky a mely by byt brany jako vstupni bod k cele znalosti teto problematiky. Pro ty chytrejsi nez je autor: Katusa ani Kasam nemaji zadnou navadeci elektroniku a tudiz ani nemohou letat po balisticke krivce, ktere je mozno dosahnout jen v hornich vrstvach atmosfery.

Americká raketa 26.2.2007 4:17

Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

Děkuji vám z celého srdce za tento váš příspěvěk, který jste se neuvěřitelně zesměšnil a s tím i vaše ostatní argumenty. Je těžko uvěřitelné, že někdo na ČVUT neví, co je to balistická křivka, ale jste toho důkazem.

NevericiTomas 26.2.2007 4:58

Re: Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

To je husty co? Krom toho ten jouda nezaregistrovla strely ZELZAL, ktere jim Izraelci znicili hned na zacatku. To jsou regulerni rizene balisticke strely. Z Iranu. Dnes maji dolet 300km kolik bude mit dalsi generace?

Mafyk 26.2.2007 9:14

Re: Re: Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

Nevim, kde byly informace o zniceni ten raket ZELZAL, ale ve svetovem tisku jsem je nenasel. Kdyz mi poslete odkaz, tak budu rad. Tvrzeni o balisticnosti zminenych raket je dukaz Vasi neznalosti. Tyto rakety maji nahrazovat delostrelectvo a tudiz se nevice blizi krizovym strelam, ktere NELITAJI po balisticke draze.

Pro dovzdelani doporucuji clanek http://en.wikipedia.org/wiki/Ballistic_missile , kde je dana tato problematika diskutovana.

NevericiTomas 26.2.2007 9:16

Re: Re: Re: Re: Teroristé se nemohou dostat k balistickým raketám.

http://www.atmonline.cz/news/2006/srpen/180806a.htm

pro vas vy chtroline...Zelzal je jen dalsi vyvoj generece SCUD, coz jsou baliticke strely a s krizujicimi strelami nemaji nic splecneho....