26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
autor 27.2.2007 15:28

Re: pane Herclik...

A jeste doplnek. Raketa Minuteman, ktera slouzi jako nosic interceptoru ma dolet 10 000 km. Omezeni je tedy dano dosahem navadeci radaru (nekolik tisic km ~5-6000).

Cely system ma proto nekolik fazi, aby se co nejvice zvysila pravdepodobnost zasahu, tedy utece li raketa laseru nastoupi interceptor a co nezasahne on "dorazi" Patrioty.

Ladislav 27.2.2007 15:22

Vladimir Krychtalek

Vladimir Krychtalek by to nedokazal vyargumentovat lepe!

autor 27.2.2007 14:58

Re: Re: Na to krásná reakce včera.

Radar existuje.... ;-) jen neni jeste u nas.

autor 27.2.2007 14:53

Re: Pár otázek pro skeptiky

Vyborny postreh! R^

autor 27.2.2007 14:51

Re: Re: Nic neni zodpovezeno

V podstate jste odpovedel za me. Jen k tomu dodam.

ad 1. Napriklad proto, ze NATO na tento system nedalo ani korunu (dolar), vse plati americti danovy poplatnici. A nejnovejsi, navic naprosto unikatni, technologie se jenom tak nesdileji.

2. to je vec politicka a do toho jsem se moc nechtel michat.

3. souhlas...

autor 27.2.2007 14:46

Re: pane Herclik...

Ty tri faze jak jsem je popisoval, jsou v podstate "umele stanoveny". To, ze je raketa ve stredni fazi letu (tedy ve fazi kdy sae nachazi MIMO atmosferu), neznamena, ze se bude pohybovat jenom vodorovne s povrchem (i kdyz po nejakou dobu ano). Po odpaleni, ketre muze probehnout pod ruznym uhlem (nejcasteji 90-45 stupnu) raketa leti po balisticke krivce... tedy nastoupa do sveho nejvyssiho bodu (pak muze nejakou chvilku letet vicemene rovnbezne s povrchem, ale u raket typu MRBM to nebude prilis dlouho) a pak zacne postupne klesat. Klesa de facto jiz od poloviny sve drahy (apogea). Treti fazi je minen jeji navrat do atmosfery a tam pak skutecne jako posledni stupen zasahuji Patrioty nebo THAAD (do budoucna neni vyloucena ani nejaka modifikace THEL). Tedy, BMD ji bude zasahovat mimo atmosferu v podstate jiz na sestupne draze. Nikde jsem nepsal, ze musi oba systemy letet "vodorovne".

Mylite se v tom, ze ve treti fazi neni mozne cil nicit kinetickou energii. Je to prave naopak! Jak Patrioty novych verzi tak THAAD nici hlavici NARAZEM (stejne jako interceptor), nikoliv vybusnou hlavici, protoze je to spolehlivejsi (viz muj puvodni clanek).

Jirka 27.2.2007 14:13

Re: Re: Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

Jasne, radar musi mit na cil primou viditelnost. O odrazech se nikde nic nepise. Diky zakriveni zeme je radar schopen videt vzdalene objekty jen ve velke vysce. S rostouci vzdalenost, tato vyska roste. V pripade ruskeho raketoveho polygonu Pleseck je vyska cca 400km, coz postacuje na sledovani raket ve stredni casti letu. (Vzdalenost Brdy Pleseck je cca2000km) Jak je to v pripade cinskeho kosmodromu netusim. Ovsem Cinane nemaji Topol-M...

Kritik 27.2.2007 14:09

Re: Re: Re: Re: pane Herclik...

Ucinny dosah raket rozmistenych v polsku je priblizne stejny jako vzdalenost od cile ve ktere utocici raketa vstupuje do treti faze letu. Bod jejich stretu je v miste kde raketa utocici na nas uz neni sestrelitelna timto systemem. Pokud by rakety v Polsku dokazaly setrelit i to co leti na jejich stanoviste nebylo by treba aby cely system pocital s vyuzitim Patriotu jak je planovano...

jirka.s. 27.2.2007 14:03

Re: Malý dotaz!

"Chámství a impertinence, lež a podvod, opilství a drogová závislost, živočišný strach jednoho před druhým a nestoudnost, zradu, nacionalismus a nevraživost mezi národy, a především nevraživost a nenávist vůči ruskému lidu: to vše budeme obratně a nenápadně pěstovat…"

O kom že je to tu vlastně řeč? Já jsem měl cca 30 let neblahý pocit, že vše o čem je v tvé citaci, tlusťochu, řeč, do mně hustili právě tvoji soukmenovci z KSČ, hlavně co se týkalo té nenávisti k ruskému národu. Jenom s tím malým rozdílem, že za odpad společnosti jste mne vyhlásili zase jenom vy, soudruzi! Doufám, že se dnes nedovoláváš toho, že bych tě měl za to zmrvení celého mého života i životů mých dětí teď začít milovat. Jo hladit, to bych tě mohl, ale jenom až do úplného vyhlazení!

honzak 27.2.2007 13:45

Re: Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

pakliže stále platí, že milimetrový radar musí svůj cíl mít na přímou viditelnost (že by Američani měli něco, co bude fungovat dvojnásobným odrazem o nějakou vrstvu nevím) a tak z Čínského kosmodromu uvidí akorát raketu, letící opravdu hodně vysoko. Ona Země je stále kulatá....

X/X/L 27.2.2007 13:13

Stvaci, neni to jedno, jestli Rusaci chlastaji nebo US homoklady fetuji?

NevericiTomas 27.2.2007 13:10

Re: Re: Re: pane Herclik...

A proc, ja se jen ptam?Co vim, zalezi na smeru letu cile, na dobe mezi zjistenim, vyhodnocenim,  odpalenim a momentem predpokladaneho zasahu. Cil na sestupne fazi letu to opravdu zasahnout neumi. Proc by to ale technicky system nemel zvladnout vuci strele mïrici na stredni evropu vcas? Je to podlozenao nejakym vypoctem? To je moje otazka. Jinak priznavam ze skolne neplatim :-D

X/X/L 27.2.2007 13:06

Tohle je vase sablonka sionisticti valecnici, ze jo?

“Chámství a impertinence, lež a podvod, opilství a drogová závislost, živočišný strach jednoho před druhým a nestoudnost, zradu, nacionalismus a nevraživost mezi národy, a především nevraživost a nenávist vůči ruskému lidu: to vše budeme obratně a nenápadně pěstovat… A jen nemnozí, velmi nemnozí se dovtípí nebo pochopí, oč tady jde. Ale takové lidi zaženeme do bezvýchodného postavení a uděláme je terčem posměchu. Najdeme způsoby, jak je pomluvit a pak je prohlásíme za odpad společnosti.”

(Americký generál Allen Dulles byl šéfem politické rozvědky USA v Evropě, který se nakonec stal ředitelem CIA.)

Jan 27.2.2007 13:04

Re: Radar si rozvracet nedáme!

Za ty tvoje žvásty se ti dá jedině odpovědět : .." Běž do P....e !"

jirka.s. 27.2.2007 12:57

Re: Starý Jebe,

To je zajímavé, že  najednou má náš septik málo času na opakování zcela zřejmého! Při tom mne stihl nazvat demagogem a účelovým lhářem celkem šestkrát!

Yurri 27.2.2007 12:52

Re: Pár otázek pro skeptiky

Nelze než zatleskat.. R^R^R^ Lépe tu podstatu věci ještě nikdo nepopsal. Díky. 

Rejpal 27.2.2007 12:51

Obavy sem, obavy tam

Je v celku jedno, jestli jsou Rusové nebezpeční nebo ne, když s nimi radar nemá nic :-D společného, ne?

Radar je přece kladivo na teroristy, stbáky a komunisty.

Rejpal 27.2.2007 12:49

V tom případě chci radar

Jestli se na nás dívají jako na Iránce, tak chci ten jejich radar, dovlastních střílet nebudou. :-D

Štváč 27.2.2007 12:48

CA

Prozatím není třeba se ruské armády obávat. Ožralé důstojnictvo s vojáky, by nemohlo soutěžit ani s armádou Etiopie. Strach o funkci, nemožnost vyslovit vlastní názor, vyhýbat se konkrétní odpovědnosti a čekání na velitele, který leží denně ožralý na kavalci, dělají z této armády hadr na boty. Putin to samozřejmě ví a samozřejmě nepřizná.

visnicka 27.2.2007 12:35

Re: Re: pane Herclik...

chlapce, cvut by ti mela vratit skolne

vasekpav 27.2.2007 12:35

radary rakety

čína sestřelila satelit !! jestli jste si nevšimli  , vy odpurci  radaru a raket ..Bylo porušeno moratorium z roku 1985 .Tady nejde jen o íran.rusové američané japonci a indové o tom vědí svoje ,.čína nexpanduje jenom ekonomicky ,  

Sk/epti/cus Ma/ximu/s 27.2.2007 12:33

Starý Jebe,

tleskejte si novému pánovi, co Vás má chránit.

Autorovi báchorky byly v diskuzích na těchto stránkách vyvráceny mnohokrát a já nehodlám donekonečna opakovat zřejmé.

Yurri 27.2.2007 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

Milý Crutone,z vašeho příspěvku čpí ideologie na sto honů.. Nicméně k vaší otázce,co se týče eventuelních  preventivních úderů USA - je to otázka pohledu,každopádně považuji je za stejně legitimní,jako považuji za naprosto legitimní zničení iráckého jaderného reaktoru v r.1982 izraelskými stíhačkami,tzn. že jestli mi někdo jako státu vyhrožuje zničením,nebudu čekat jako blbá ovce(nebo Evropan) až tak učiní,ale ten útok mu znemožním.Jak prosté,chce to jen pud sebezáchovy..

Roy Boehm 27.2.2007 12:31

Re: Na to krásná reakce včera.

Zkuste se na ten článek mrknout znovu. Pamatujete si to špatně. Ten rozpixelovaný obrázek byl z IR sensoru EKV. Obrázky z radaru Vám nikdo neukáže, i kdyby chtěl. Zatím totiž neexistuje. Ten radar.

visnicka 27.2.2007 12:30

Re: Septiku Maxime!!!

kecas, tvuj deda byl urcite bachar

withson 27.2.2007 12:27

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Můžete specifikovat jací Američané se k tomu chystají? Všichni? I ta většina, která nesouhlasí už s válkou v Iráku? Další prezident po Buschovi? Vy víte kdo bude další prezident? Z jakých relevantních dat získáváte pro svá pochybná tvrzení jistotu?

ucitelas 27.2.2007 12:21

Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

ve vašem příspěvku žádná fakta nejsou .není proti čemu argumentovat ty spálená housko

glos 27.2.2007 12:08

Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Samožřejmě máte pravdu, ale tady Vás málokdo pochválí. Když ti amíci jsou tak hodní...:-D

Cruton 27.2.2007 12:02

Re: Re: Proč jednoznačné.....

Nic z mých příspěvků jste tímto provoláním nevyvrátil. Ke všemu jste se ukázal jako zbabělec. Nemáte odvahu se mnou diskutovat přímo a schováváte se mezi jiné komentáře.

Žulový Aston 27.2.2007 11:58

Re: USA jsou nejlepsi

Hluboce s Vámi nesouhlasím: V tomto se Američané chovají spravedlivě a stejně:

Stejně k Čechům jako k Iráncům.