25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 27.2.2007 19:12

Re: Re: Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

Můžete své tvrzení doložit nějakým odkazem? V opačném případě Váš příspěvek náleží do kategorie "pindy starého zbrojnoše".

Cruton 27.2.2007 19:08

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Všem občanům USA, kteří se staví agresivním plánům své exekutivy a svého vojensko-průmyslového komplexu na odpor, tímto vzdávám čest.

Za akce každého státu však zodpovídá příslušná exekutiva a v konečném účtování i občané, kteří existenci této exekutivy svou volbou umožnili. Proto jsem pojmy USA, americká exekutiva a Američané ztotožnil.

Frenek 27.2.2007 19:03

Re: Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

Pasáčku koz ve Vermontu: Tvůj příspěvek a asi veškeré Tvé názory mi vynucují otázku "proč Nobelovu cenu za mír Arafatovi, patřila by zato Augusto Pinochetovi.

Cruton 27.2.2007 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné ANO americké základně?

USA oficiálně budují protiraketový systém na obranu proti neexistujícím íránským balistickým raketám s neexistujícími atomovými hlavicemi. USA taktéž postupně Írán obkličují a vyhrožují mu napadením.

Ve svém příspěvku píšete: "jestli mi někdo jako státu vyhrožuje zničením,nebudu čekat jako blbá ovce až tak učiní,ale ten útok mu znemožním." Můžete mi poskytnout nějaký odkaz, ze kterého je zřejmé, že Írán vyhrožuje USA zničením?

PetrH 27.2.2007 18:36

Re: Velmi se pletes jirko.s,

Aha, takže ne bolševik, ale slovanskej jurodivej antisemita. Ono se to od sebe (a od nácků) dost blbě rozlišuje...

Cruton 27.2.2007 18:34

Vzkaz do Vermontu

Jsem rád, že tu potkávám někoho s podobnými názory. A taktéž děkuji za podporu.

S pozdravem Cruton.

PetrH 27.2.2007 18:33

Re: Re: Re: Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

On někdo tvrdil, že ten radar zahlídne raketu jen nad naším územím? Já mám pocit, že už nikdo nečte původní článek a jen pindá a pindá.Rv

PetrH 27.2.2007 18:29

Re: Re: Drazí předrazí "válečníci" a "mírotvorci" !

Proč pouze USA? Článek jste nečetl, že ne?

Cruton 27.2.2007 18:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

522 miliard dolarů, 62,5 miliardy, 61,9 mld., 6,3 miliardy, 1,2 %, koncepce preventivní války a ochota použít jaderné zbraně jako první - to nejsou žádná fakta?

Nechápu proč se tu ztrapňujete?

rafp 27.2.2007 18:21

styďte se

přátelé argumentujte ale neurážejte

Mard 27.2.2007 18:09

Re: Radar si rozvracet nedáme!

Ty jsi blázen, nebo placený Iránskou ambasádou. Jinak nechápu co tě k takovýmto výlevům vede. Iran vyzkoušel kosmickou raketu a obohacuje uran. Co myslíš že to znamená? Určitě to, že se bojí že jim za 50 let vyschne ropa a proto hledají družicové technologie a alternativní zdroje energie. Levnější by pro ně bylo si koupit jadernou elektrárnu na klíč a zajistit tam možnost kontroly, aby se nikdo nebál. Vlastní vývoj centrifug a obohacování uranu v plynném stavu je nejdražší cesta k reaktoru, ale jedna ze snadných cest k jaderné zbrani. Erinco Fermi sestavil jaderný reaktor bez větších problémů a bez centrifug.

Mard 27.2.2007 18:03

Re: poznámka k argumentyci PRO radar

No a co bys k tomu chtěl dodat? Johny zjistí že došlo k zážehu rakety - začne se sledovat = doba 20-30 sec (též několikrát přenos na družici a zem). Systém zjistí trajektorii (nejméně 120 až 180 sec) n;v průběhu je informován velitel směny], a stanoví ohrožené země. Dochází k informaci příslušných velitelů (velitelem směny) a vyhlášení poplachu (doba předání informace 120 - 320 sec). Následuje ověření u velvyslanectví, CENTCOM, SITCOM (cca 180-240 sec). Rozhodnutí o odpalu (15 sec.- předstartovní příprava provedena v předstihu). Zážeh (20 sec.). Let (nejméně 300 sec pro 2x bežná rychlost MRBM). Součet optim=775sec (zasah), pesim=1105sec (minutí)

Ludva 27.2.2007 18:02

Re: Drazí předrazí "válečníci" a "mírotvorci" !

Pro obranný systém chránící pouze území USA z naší země mohou být jen vlezdo(Y). Hezký večer a zařaďte se....

Ludva 27.2.2007 17:58

Re: Re: Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

Ano, to je stejně pravděpodobné, jako že Írán napadne USA střílením střel přes naše území.

Pasáček koz ve Vermontu 27.2.2007 17:48

Re: Pár otázek pro skeptiky

Každý národ musí nést břímě svých blbců.

NevericiTomas 27.2.2007 17:36

Re: Re: Re: Re: Re: pane Herclik...

Probuh ty patrioty tam jsou kvuli obrane toho systemu proti konvencnimu utoku. Nezapominejte, ze Polsko je v tesne blizkosti Kaliningradu a sousedi s Beloruskem. Patriot neni schopen sestrelovat rakety stredniho doletu kvuli jejich prilis vysoke sestupove rychlosti (pusobi proti strelam v jejich zaverecne fazi letu...

Rys 27.2.2007 17:35

Re: Dalsi dotaz a podekovani

Vazena pani Hybaskova.

Vy uz jste si tady udelala jmeno kdyz jste v dobe kdy na zdejsich diskusich bylo zamlcovane ze zakladna neni NATO a ze Nemecko a Francie protestuji jednoduse mlcela. Vy jste v diskusich Evropskeho parlamentu davno musela vedet co se deje ale ve svem clanku vsechno co neodpovidalo Vasemu jasnemu umyslu "prodat" zakladnu volicum prinejmensim ignorovala.

Pasáček koz ve Vermontu 27.2.2007 17:33

Re: Radar si rozvracet nedáme!

Ano to je hezké, pane Rejpale.

S pozdravem   Trvalými válkami za trvalý mír    P. K.

NevericiTomas 27.2.2007 17:32

Re: Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

Protoze rusko chysta mezi lety 2010-2012 utok do na stredni Evropu s cilem rozsirit svoji sferu vlivu a vytvorit naraznikove pasmo....

kylchap 27.2.2007 17:21

Re: Drazí předrazí "válečníci" a "mírotvorci" !

Správně krtku, to je správné bolševické slovo. Radar si rozvracet nedáme!

Pasáček koz ve Vermontu 27.2.2007 17:21

Cruton : Proč jednoznačné NE americké základně

Pane Crutone, Váš příspěvek vyvolává pochopitelné výkřiky nevole i vole u příliš prostých občanů. To je vše, co mohou proti Vaším argumentům namítnout.

Spojeným státům se nevyhnutelně stalo to, co se stalo Německu ve 30. letech minulého století: Zvítězil vojensko-průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku USA. To se projevuje zvyšujícími se výdaji na zbrojení, zvětšující se armáda (bude zvýšena o 100,000 vojáků), budováním nových vojenských základen i omezováním občanských práv občanů, např. odposlechy telefonů, a otvírání dopisů bez svolení soudu. Války jsou pro vojensko-průmyslový komplex výborný byznys.

Proč musí být americká základna, která je namířena proti Rusku americká a ne NATO ? Staří členové NATO (Francie, Německo, Španělsko a další) nesouhlasí s agresivní politkou USA a distancují se od ní. Odcházejí z Iráku, odmítají poslat další vojáky do Afganistánu a nechtějí v Evropě další americké základny. Chtějí mír a spolupráci národů Evropy a Ruska. Tomu se snaží USA zabránit. Proč by měli Evropané umírat v amerických agresivních válkách ? Proto také Američané žádají své nové základny v těch zemích NATO, kde jsou vlády protirusky orientované.

S pozdravem   Trvalými válkami za trvalý mír   P. K.

Jana Hybaskova 27.2.2007 17:18

Dalsi dotaz a podekovani

Dekuji velice za Vase kvalifikovane informace. Predstavuji presne kousek dilku, ktery mi nebyl jasny. Mate prosim trochu alespon radove info o casech? 

Jana Hybaskova MEP

Honza 27.2.2007 17:03

Septikus

Dlouho jsem tyhle stranky nenavštěvoval. Pamatuji se, že v dobách, kdy jsem ty komentáře pravidelně čítával, vyskytoval se zde mimořádně nacionalistický hlupák, ochotný uvěřit každé hloupé konspirační teorii, kterou mu kdejaký manipulátor nabulíkoval. Říkal si přitom paradoxně "Skepticus Maximus" - jeho přezdívka mne vždy iritovala ještě víc než jeho názory, protože skepticismus je vlastnost vznešená a noblesní.

Přiznám se, že teď cítím určité uspokojení, že tento člověk je současně antisemita - docela mi to zapadá. Děkuji.

Honza 27.2.2007 16:52

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

"Oni si skutečně myslí, že jim "sežereme" pohádku o tom, že za těchto okolností někdo na USA zaútočí?"

Vždyť už zautočili: 11.9. 2001. Američané se snaží zabránit tomu, aby to někdo zopakoval - tentokrát s použitím balistické raketz a atomové bomby. Zatím tu technologii Irán ani S. Korea nemají: až ji udou mít, bude na stavění radarů pozdě.

krtek 27.2.2007 16:45

Drazí předrazí "válečníci" a "mírotvorci" !

Jak podnětná diskuse, ale k čemu ? Jak zase někteří všechno víme, jako vždycky. Jak se zase pěkně vykecáme než půjdeme z díla domů (nebo do hospody). Referendum nereferendum, v podstatě je většina tohoto národa podělaná a podělaná zůstane. Proti obrannému systému brojí především zapřísáhlí komunisti a pak už jen primimitivní odpad společnosti. Každý se už svým vyjádřením zařadil. Proti tomuto obrannému zařízení mohou být pouze srabové a totální blbci. Hezký den a zařaďte se ...

vasek 27.2.2007 16:45

Re: Pár otázek pro skeptiky

R^R^R^R^R^

Díky

Sid 27.2.2007 16:18

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Prijmu, Crutone, Vasi myslenku permanentni valky. Je to sice schizofrenie, ale budiz...

Nebude potom lepsi, kdyz u nas bude americky radar a tak nebudeme v teto valce protivnici, ale spojenci? Nebo budete radeji rozstrilen nekonecnym arzenalem ktery ta kruta zeme nahromadila proti nam?

X/X/L 27.2.2007 15:31

Velmi se pletes jirko.s,

k bolsevikum jsem se nikdy nedal, protoze jsem od svych rodicu uz od detstvi vedel, kdo byli skutecni kati, kteri povrazdili desitky miliony prostych Rusu ci Ukrajincu.Titiz kati, kteri se rekrutovali z dvacetitisicove mensiny v patnactimilionove republice Ceskoslovensko zacali radit presne podle vzoru v Rusku,(popravy, lagry a likvidace nekomunistu) a vysledkem byla devastace ceskeho a slovenskeho naroda.Ty je jednotne nazyvas komunisty, na takove dezinformacni kecy si vyber treba dobreho krestana Cecha, ale ne me.Znovu ti to opakuji, precti si seznamy obeti povalecnych procesu a zjisti, kolik Zidu bylo jako obeti represi a naopak, kolik Zidu bylo na strane totalitni moci.S tim koresponduje i to tve priblble zvaneni o hlazeni az do uplneho vyhlazeni.Vy nenavidite Slovany a Rusy zvlaste uz se samotne podstaty jejich existence, tak jako Hitler.Chutzpa!

gerontusinza 27.2.2007 15:29

Já bych to tak růžově neviděl. To tzv hloupá úvaha.Re: V tom případě chci radar

Vždyť sestřelit i vlastní letadlo je tak snadné. Vlastní postavení se ve všech válkách likvidovalo, když hrozila možnost zneužití či jen vyzrazení technologií. Tomu nerozumíte, hurá americký vlastenče?:-/

Ašek 27.2.2007 15:29

vše odvolávám

Původmě i za komančů jsem měl rád USA,teď jsem však proti všem ozbrojeným silám na našem plácku,protože članek paní Bobošíkové a Jelínka mě přesvědčili,ať to sem spadne co nejdříve.Jinak se tady budou rodit stale poloněco-bolševici.