24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rejpal 27.2.2007 11:58

Re: USA jsou nejlepsi

Když vyhodíš desetitísíce za přiblblý výlet, tak proč pláčeš pro pár stovek za vízum? Radši prodáš vlastní zemi za pár drobků z panského stolu? >-

Rejpal 27.2.2007 11:56

poznámka k argumentyci PRO radar

cituji: "...něco málo času zabere (řádově minuty), kritickým místem je ovšem vlastní rozhodnutí o sestřelu, tedy (jako vždy) lidský faktor."

nazvat tuto argumentaci vágní by bylo příliš shovívavé, právě zde je totiž zakopán ani ne tak pes jako spíš slon >-

L 27.2.2007 11:55

USA jsou nejlepsi

Proto je dobre se tam jako turista podivat na dovolenou. Na to je treba vyplnit zadost o visum a zaplatit poplatek na velvyslanectvi USA. Oni pak tu zadost zamitnou s oduvodnenim, ze zadatel by tam snad chtel cistit nekde hajzly na cerno. Poplatek si samozrejme nechaji. Jsou to takovi chytraci a proc ne.

Tak vite co, vy chytraci? Nechci ten vas radar. A at vam ty atomofky ty vase hajzliky treba rozbori.

jirka.s. 27.2.2007 11:51

Re: Re: Re: Klasika pro septika!!!

Jsi poněkud fádní! Sociální zařízení se dá nazvat spoustou příměrů! Ovšem tobě zřejmě uvízl v gangliu jeden jediný, když jsi do něj coby prenatální nedodělek padal! Bohužel tě zapomněli spláchnout! Budiž ti i tak voda lehká!

Kubeš 27.2.2007 11:49

Re: Proč jednoznačné.....

Crutone, hned bych tě jmenoval poradcem Putina.A vzal bys spolu všechny podobně smýšlející a již byste se nevraceli.A bylo by tady jistě líp.

John 27.2.2007 11:49

Na to krásná reakce včera.

Autor: Americká raketa IP: 81.0.245.xxx Datum: 26.02.2007 16:59

Je podotýkám, že v předešlých komentářích p. Kaucký hovoří o rozlišení 15 cm a je tam někde i reálný pohled s tímto rozlišením na hlavici. Úžasná záplava různošedivých čtverců. Ke špionáži jako dělaná.;-)

Rejpal 27.2.2007 11:46

Radar si rozvracet nedáme!

Demokratky a demokraté, přítelkyně a přátelé,

je čas, aby Evropou zazněl z Česka jednotný hlas všech pokrokových a demonkratických sil! Kolik úsilí jsme vynaložili na propagandu, kolik špíny nakydali na ty, kdo s námi nesouhlasí - a to má přijít vniveč? NE, přátelé! A ještě jednou NE!

Když je všechno připravené, z Brd zní radostný zpěv kopáčů, vlajky vlají a davy jásají, v tu chvíli přichází nějaký přivandrovalec z Anglie a chce nám odtrhnout plody naší práce od medem pomazaných úst? NIKDY!

Je třeba zapomenout na malichernosti, které nás dělí a zvolat jako jeden muš: Pryč se zrádci! Pryč se samozvanci! Radar si rozvracet nedáme! ;-€;-€;-€

Rys 27.2.2007 11:41

Re: Re: Nic neni zodpovezeno

Mimo Nemecka je i Francie proti zakladne. Cili pokusit se argumentovat Ribbentropem neni na miste a nemuzeme prece delat ze NATO neexistuje a argumentovat jakousi novou osou zla Nemecko-Rusko. Asi to bude jinak. Nektere zeme NATO neveri tomu co se predhazuje verejnosti v CR jako duvody: ohrozeni Iranem tak jak se predstira a smysl toho umistit rakety ve stredni Evrope. To muzu znovu poukazat na clanek nemeckeho generala ktery rika ze je to nesmysl.

Cruton 27.2.2007 11:37

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

1) Uvedená fakta jste nezpochybnil.

2) Uznávám, že interpretace mnou uvedených faktů může být různá. Bohužel však moje interpretace (tj. úsilí o světovládu USA) není nemožná.

3) Raději nepoužívejte cizí slova.

Cruton 27.2.2007 11:30

Re: Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

1) Hm, když nejsou argumenty, tak se alespoň zpochybní oponent.

2) Můžete nějak racionálně interpretovat mnou uvedená fakta o chování USA tak, aby z nich vyplývalo, že USA jsou mírumilovné státy, které se s dojemnou péčí starají o světový mír?

Starý J. 27.2.2007 11:25

Hrdý septiku s mozkem

Napsal jste:....která nemá ponětí o tom, co je technicky možné a účinné....

Máte k dispozici včerejší i dnešní článek, tak pěkně bod po bodu, technický údaj jeden vedle druhého, položte na lopatky a dokažte své tvrzení o tom, že neví, co je technicky možné a účinné!

Pak Vám rád zatleskám !

Žulový aston 27.2.2007 11:19

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Váš příspěvek má stejnou úroveň jako ona jednoznačná ANO. Je mi líto, ale je to stejně indelikvetní. 

Starý J. 27.2.2007 11:18

Re: Pár otázek pro skeptiky

R^R^R^

Starý J. 27.2.2007 11:14

Re: Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Školitel z VUMLU? Už se mně po těch řečech strašně stýskalo. Mohu za to ale sám, měl jsem chodit na Haló noviny a nemusel mít tu přetržku hesel a zmatené ideologie!

Žulový Aston 27.2.2007 11:11

Čím méně referend, tím větší možnost korupce pro naše nezkorumpovatelné politiky

napříč politickým spektrem.

PS.: radar má stavět má stavět fa Boening

nup 27.2.2007 11:11

Re: Re: Klasika pro septika!!!

Na tebe jsme čekali, ty hajzle! (Tmavomodrý svět)

Jirka 27.2.2007 11:08

Re: Re: víc se přesvědčuji o tom,

Samozrejme, ze by ruske rakety poleti pres Arktidu. Vsak take tento radar spolehlive pokryje obsah v okruhu cca 4000km, coz s zahrnuje oblast od Arktidy, před část Asie až po severní Afriku.... Takze muze sledovat....

Jirka 27.2.2007 11:00

Proc Rusove odmitaji radarovou zakladnu

Na webu ATM se objevil zajimavy clanek o radarove zakladne a pravdepodobnych duvodem proc nyni Rusove tak hlasite tuto zakladnu odmitaji...

Ve strucnosti se jedna o obava, ze by Americane mohli sledovat testovani raket Topo-M s manevrujicimi hlavicemi, o kterech Rusove prohlasuji, ze jsou schopny prekonat jakoukoliv protiraketou obranu. Ovsem princip a zpusob tohoto manevrovani je tajny. A prave tyto testy by mohl sledovat XBR radar. A díky tomu casem upravovat sve antirakety...

Cituji: Je velmi pravděpodobné, že Rusko se necítí být ohroženo 10 antiraketami v Polsku a jedním radarem v Česku, ale tím, že Američané by měli možnost relativně snadno získat jinak nedostupné informace o strategických zbraňových systémech.

Jinak v dosahu radaru by byly vsechny hlavni ruske, iranske a cinske kosmodromy... Vice na http://www.atmonline.cz/analyzy/pro/rusko.htm

Cruton 27.2.2007 10:55

Re: Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

Klidně si jej nasaďte - je mi jedno co máte na hlavě, když sedíte u počítače.

cb 27.2.2007 10:51

Re: Proč jednoznačné NE americké základně?

To chce studeny rucnik.

Cruton 27.2.2007 10:46

Proč jednoznačné NE americké základně?

V roce 2005 USA vydaly na zbrojení 522 miliard dolarů. Druhý největší světový "investor" do zbrojení - Čína "přicmrndává" s 62,5 miliardami, tj. s 12 % výdajů Američanů. Podobnou sumu (61,9 mld.) vydalo Rusko. Írán za stejné období vydal 6,3 miliardy dolarů, tj. 1,2 % amerických výdajů. Skutečně nás Američané mají za kretény? Oni si skutečně myslí, že jim "sežereme" pohádku o tom, že za těchto okolností někdo na USA zaútočí? Kdokoliv - i nejmocnější Rusko nebo Čína, by totiž skončil zcela zničen.

Za těchto okolností není protiraketová obrana (a tedy i radar) určena k obraně USA před útočníkem. Je určena na obranu USA před odvetou. USA se totiž připravují na ovládnutí světa. V roce 2002 přijaly koncepci preventivní války (tj. deklarují, že zaútočí i bez toho, že budou napadeny)a vyhlásily ochotu použít jaderné zbraně jako první. Amerika se tak stala největší hrozbou pro tuto planetu. USA jsou za poslední desetiletí největším agresorem, který se roztahuje v desítkách zemí světa a ostatním diktuje své podmínky. Souhlasem s americkou základnou na našem území jen Američanům poskytneme další možnosti jak ostatním národům vnucovat jejich vůli a "demokracii". Umožníme Američanům, aby otravovali život dalším lidem a aby i jim vytvořili tak "skvělé" životní podmínky jako mají dnes Íráčané.

Dnes někteří dychtivě čekají, kdy USA ovládnou Střední východ. Pak budou dychtivě očekávat zničení Ruska, Číny atd. Nedočkavě a s rozechvěním očekávají ten "krásný" den, kdy celý svět ovládne americká "demokracie". Neuvědomují si, že ten den na ně dopadne bič "amerického nadčlověka", který jej kopnutím pošle do továrny nebo na pole, aby začal pro "amerického nadčlověka" vyrábět.

cb 27.2.2007 10:40

Re: víc se přesvědčuji o tom,

Waltere, ruske rakety poleti na USA pres Arktidu, ne pres Prahu ani Brdy.

L 27.2.2007 10:13

Chceme radar na Petrine

Jsou tam ty predni prazske intelektualni elity. Proto radar na Petrine. Chceme radar na Petrine.

Ten radar nemuze prece nikomu skodit, naopak bude znamenat spoustu pracovnich prilezitosti a dobre placenych. Proto chceme radar na Petrine.

Take esteticky je ten radar velmi zajimavy a architektonicky taky. Chceme radar na Petrine.

jarek tomanek 27.2.2007 10:04

pane walter, vy jste asi bl*zen

ERT 27.2.2007 9:57

Re: Nic neni zodpovezeno

Co treba - jen na základě údajů dostupných na webu - odpovědět takhle?

ad 1) Protože než se NATO k něčemu rozhoupe, může být pozdě. Naopak nikdy nebude pozdě případně zapojit již fungující radar do obranného systému NATO (bude-li někdy) nebo na jeho místo instalovat radar NATO a ten spojit s obranným systémem USA (nejsilnějšího člena NATO, pokud si vzpomínám).

2) To opravdu na 100% nevím. Jen jsem si všiml, že Německo vsadilo na budování své pozice  kooperací s Ruskem a jdou jim zřetelně na ruku.Takový malý skorodemokratický Ribbentrop-Molotov v opačném gardu.

3) Vidět do Iránu musí vyhledávací systém a ten je úplně jinde (zejména na orbitě). Brdský radar má být zaměřovací a ten potřebuje vidět na nízkou orbitu mezi Iránem a Evropou (a mírně pod ní).

4) Na to se zeptejte v Bruselu. Asi ještě nevyhodnotili případný balistický útok ze Středního východu jako nebezpečí. Nebo se dohadují, kdo to zaplatí. Nebo cokoli jiného.

oakman 27.2.2007 9:56

Septiku Maxime!!!

Až budeme za pár let vzpomínat na tento den, nerad bych zase pochodoval do dolu omotaný ruským kabelem jako můj děda. To, že vám se to nestane se domnívám nejen na základě vašich názorů, ale i vaší minulosti. Ani se vás nechci ptát, jak a čím jste se živil za komoušů, jsem rád, že se projevujete, mnozí lehkomyslní u vašich výlevů vlastenectví začnou přemýšlet. U váší generace je to celkem jednoduché - buď jste grázl nebo posera, jiní nebyli (dle vás).

walter 27.2.2007 9:46

víc se přesvědčuji o tom,

že systém je koncipován jako součást protiraketové ochrany USA proti všem možným nepřátelům, nejen "slabým" říším zla, jako je S.Korea či Irán.

Falešným se mi zdá argument, že systém nemůže fungovat proti např. Rusům s jejich tisíci raket. Proti ruskému prvnímu útoku by asi nebyl účinný, ale jako štít proti odvetě by mohl fungovat. Paralelně se štítem se vyvíjejí "neviditelné" bombardéry, asi už budou i "neviditelné" křídlaté rakety, které jsou sami o sobě těžko zjistitelné... O možnostech lokalizace ruských ponorek se strategickými raketami (kterých v posledních letech ubylo) víme pendrek... Pokud budou USA riskovat a začnou si, lze ztráty ruských zbraní odhadnout na 90 procent (možná více). Pár zbylých raket pak už protiraketový systém zvládne...

Harpyje 27.2.2007 9:45

Re: Zase jeden Herr Icik, který neví nic o technice, ale ohání se údaji a názvy, kterým zbla nerozumí.

Vy, hrdý Čechu, vlastenče a polyhistore, musíte tento boj proti všemu co je "artfremd" bojovat sám. Máte mou soustrast.

oakman 27.2.2007 9:38

Pár otázek pro skeptiky

Technologii nechávám odborníkům, ale ono to má ještě jeden rozměr, rozměr sekundárního efektu. Pohlédneme-li na Evropu, tak dnes nastává otázka, zda je Evropa vůbec schopna generovat jedntnou obrannou doktrínou, ještě více hrůzy mne objímá při pomyšlení, co by mohla obsahovat. Mohla by obsahovat podporu islámských teroristů v Izraeli a jejich legitimistického režimu v Libanonu, jak rád Chirac, mohla by obsahovat nějaký ten Drang nach Kroacien na Balkáně a Finlandizaci Střední Evropy dle hohenzollernské imperiální kuchařky v Berlíně a Moskvě. Druhá otázka, která mi rezonuje hlavou, je o tom, jak vůbec můžeme čekat, že se populističtí evropští socani někdy dopustí toho, že by nutili vlastní národ do války za druhé. Po zkušenostech s "razantní a jednoznačnou politikou obrany evropských hodnot" ve Srebrenici, po zkušenostech nás unterevropanů s jednáním úřadů v Rakousku, Německu, Belgii se mi zdá, že: 1. Obrana ČR v Evropském kontextu je chiméra, 2. Jediný, kdo od konce války "bránil" západní Evropu před komoušem byl voják USA. Naši západní sousedé si natolik zvykli, že na špinavou práci tu mají "hloupého" Amíka, oni tak maximálně uspořádají demošku proti. Poláci to pochopili dříve, jsou na ráně, tak už to směřují tím sprvným směrem. Pokud nám radar "přinese" i ty patrioty na jeho obranu, získáme vlastní prostředek ochrany, na který nemáme a EU na tohle fondy nevede. Ona EU nechává to zbrojení na USA, aby mohla financovat svůj vnitřní socialistický chlív. Mám pocit, že tu mnozí odpůrci podléhají naivnímu snu o "ušlechtilém Evropanovi" a dle Benešových pravítek logiky to zase chtějí nechat na jiné. Jedna zkušenost s Benešovou vizí stačila, i když na ni někteří rádi vzpomenou, že Septiku Maxime, ty zasr. bolševickej pacholku!!!

jirka.s. 27.2.2007 9:38

Re: Klasika pro septika!!!

"To byl nejakej Bousek z Libne. Vosumnactkrat za vecer ho vyhodili od Exneru, a vzdycky se jim tam vratil, ze tam zapomnel fajfku. Lez jim tam voknem, dverma, z kuchyne, pres zed do lokalu, pres sklep do vycepu a byl by se snad spustil kominem kdyby ho hasici nesundali ze strechy."

P.S.: On  má septik zřejmě volný přístup k Eichmanovým seznamům, protože přesně ví kdo je a kdo není Žid. Na druhou stranu je  tedy ale s podivem jeho dotaz, zda-li tady ještě je někdo, kdo Židem není. Nabízí se pouze jedno jediné vysvětlení! Nevyzvedl si včas v lékárně chlorpromazin!