26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonáš 8.12.2005 11:45

Re: Re: podily

No a neni vám to divný? Že se CD s nákladem 100 tisíc ks prodává po 550 Kč a CD s nákladem 2 tisíce ks po 290 Kč? Z ekonomiky věci by to přece vycházelo přesně naopak.
I-Worm 7.12.2005 16:55

Re: podily

prostě platíme fůru peněz spoustě příživníků. Sedm procent za reklamu - patrně za tu, která říká, že kopírování je zločin. Tak jako jsou obchody, které za pár korun vypálí moje fotografie na CD, at'jsou obchody, které za stejnou cenu plus 9% pro autora a 9% pro umělce okopírují hudební CD! Nebo je snad potřeba, aby drahá CD sponzorovala reklamu na ta, která by si nikdo nekoupil ?
G. Pašek 7.12.2005 14:17

Ono se to není jenom u muziky CDček, ale taká počítačové programy jakbysmet . . . . .

Chtivost to mít zadarmo trumfuje férovost.
Až se budeme mít jako ve Švédsku, tak budeme také poctivci . . . . .
Sch. realista 7.12.2005 15:04

Programy a audiovideo na cédéčkách jsou chráněny odlišně.

Tedy v České republice. US právo v zahraničí neplatí. Zatím. Když se postihu za něco takového domáhali ve Švédsku tak je vyp(f)akovali s tím, že Švédské království je suveréní stát.
Kdybych Microsoftu vyčíslil bezesné noci strávené nad problémy s Windows tak se nedoplatí.
Na druhou stranu Symantecu zaplatím rád, protože jeho služby pro mě za tu cenu stojí.
G. Pašek 7.12.2005 15:11

Re: Programy a audiovideo na cédéčkách jsou chráněny odlišně.

Používám Windows od samého začátku a ještě jsem problém neměl.
Zamyslel jsi se že ten "problém" jsi ty a ne Windows? Rád bzch se s tebou vsadil . . . . 
Já jsem psal o pirátství počítačových programů a ne IQ majitelů počítačů a Windows.
Sch. realista 7.12.2005 15:40

Možná že chyba je ve mně.

Protože jsem měl drzost kromě Windows nejen nainstalovat i další programy, ale je i používat. Pak byly problémy. Přestaly teprve po instalaci Norton System Works, který našel desítky chyb různé závažnosti a většinu jich opravil. Zbytek byly ruční výkopové práce v registrech. Úplná odinstalace programů z Windows, ano z Windows, ne z počítače, protože bohužel, programy se musí instalovat do operačního systému, není jednoduchá a s vysokým podílem ruční práce. Neplatné klíče registru, zkřížení, položky od dávno odinstalovaných programů, sdílené DLL.  Moje někdejší představa, že odinstalace programu uvede systém do stejného stavu se ukázala jako hluboce mylná. A modrá obrazovka ? Už jsem si zvykl apovažuji ji za standardní vlastnost Windows.  Program provedl neplatnou operaci...chyba na adrese BFFF......pokračujte libovolnou klávesou....NIC...ctrl alt del....NIC....vypnout.....nereaguje....hlavní vypínač....NIC...odpojit napájecí konektor a vynadat baterii....připojit a zapnout....scandisk...opravil....enter....konečně  Windows a můžu pokračovat.  Jako kdyby se v autě při zapnutí rádia zablokovalo řízení a nešel vypnout motor. Moc bych to Billovi přál.
G. Pašek 7.12.2005 15:54

Re: Možná že chyba je ve mně.

Ne každej má v životě štěstí jako já a milióny jiných majitelů počítačů a Windows.
Holt jsi smolař. Nenarodil ty jsi se náhodou třináctého v pátek?
Sch. realista 7.12.2005 16:01

Ne, ale mám tu drzost

že tam mám i další programy než Windows. Kromě toho ani jeden není od Microsoftu. A to je asi hřích za který platím. Protože Microsoft neposkytl úplné kódy pro zajištění plné kompatibility. Nehledě na to, že jsem si musel zvyknout, že není doc. jako doc. a bohužel, rtf jako rtf.
G. Pašek 7.12.2005 16:28

Re: Ne, ale mám tu drzost

Já nepotřebuji vědět co je v hodinkách, jenom chci mě ukázat kolik je hodin.
Každý program má na krabici a CD "Windows Compatible."  Když máš program, který není nebo nevíš, nemusíš být Einstein dovtípit se, že asi budeš mít problémy.
Windows není pro kdejakého samouka amatéra prubířskej kámen šťourat do střev. To ani není pro machry, protože to tak Mikrosoft udělal schválně. A Microsoft by byl blb, kdyby to tak nezakódoval. 
Ano, pro hrdé a závistivé nespokojence, kteří umí a mají čas se v tom babrat? Ano pro takové je  Linux a Cobol, a  . . . . .  
 
Sch. glosátor 7.12.2005 17:15

Windows compatible....

Zatím jsem natolik příčetný, že mě pod Windows nenapadlo instalovat jiné programy než "Windows compatible".
Stejně tak nepotřebuju upozornění, že mikrovlnná trouba není určena k sušení domácího zvířectva, na krabici od bot, že chůze po ulici může být nebezpečná, na krabici soli, že obsahuje chlorid sodný a že jeho požití ve větším množství může přivodit poruchu zdraví nebo i smrt, na balení cukru, že obsahuje sacharózu nevhodnou pro diabetiky, na balení pitné vody, že požití velkého množství může vyvolat poruchu zdraví nebo i smrt utopením,  na čemkoli co není k jídlu, že není určeno k jídlu, v příručce k Porsche, že jde o rychlý automobil a že jeho řízení pod vlivem alkoholu je životu nebezpečné ani zákony typu, že na zadním sedadle automobilu není dovoleno převážet slona,  že mít vanu v domě je v Masatchusets zakázáno a že v Ohiu musí mít kočky při nočních toulkách na ocase červené světlo...
Dobrá je poznámka o politice Microsoftu upřednostňující své programy pro svůj operační systém. Pak se nedivme reakci upřednostnění jiného operačního systému. Když už se mám vztekat software tak alespoň zadarmo. Jo, a Apple přechází na intelovskou platformu.
Jimmi 7.12.2005 15:57

Re: Možná že chyba je ve mně.

Co se týče Windows tak s Vámi hluboce souhlasím. Je to, jako kdybyste si v autě vyměnili autorádio za novější, rázem vám začne jinak fungovat přepínač světel pod volantem (zjistíte až v noci), výkon motoru se sníží o 1/3 - nutno vyjmout motor z vozu, znovu namontovat zpět, čímž přijdu o několik ovládacích prvků k novému autorádiu, topná mřížka se přesune ze zadního okna na okno v pravých zadních dveřích a funguje jen se zapnutými světly, a přestane fungovat osvětlení palubní desky. Po doinstalování ovládacích prvků autorádia přestane fungovat topení a nejdou vypnout stěrače. Nezbývá, než otevřít kapotu a přemístit v registru pojistek několik napájecích vodičů na jiné svorky. Atd...... nechal jsem se unést
Sch. realista 7.12.2005 16:02

Ne.

To je věrný popis smutné reality.
Sch. realista 7.12.2005 15:43

IQ majitelů počítačů a Windows

Něco na tom bude, protože bohatí používají Mac, chytří Linux a ostatním nezbývá než  to ostatní....
nasratý uživatel VirWoken 7.12.2005 23:42

G. Pašek je korunovanej ...

Šmankotéééé, ten Pašek je blbej jak Šprdla, Škromachr a Paroublb dohromady. Zkrátka demagon odtrženej vod reality. Přistaň už Vendelíne, a scholaticky nemudruj! Víš vo Woknech prdinec! Ve zdrojáku jsou tisíce a tisíce chyb. Myšlénka sqělá, ale konkrétní provedení katastrofální! Jak říká klasický ftip: Proč je Bill nejbohatší - protože za chyby se platí. Potažmo je platíme my, protože nám často z důvodu monopolní standardizace nic jiného nezbývá. Katastrofou a arogancí bylo prohlášení formátu .doc jako úředního standardu přenosu textových dokumetů. Něco tak nekompatibilního samo se sebou už na světě asi neexistuje! Bliju... Máčet to tupé byropanstvo ve studené Vltavě málo!
G. Pašek 8.12.2005 0:10

Re: G. Pašek je korunovanej ...

Koukám, pověstná superiórní česká inteligentní elita promluvila.
Kristepane kopněte někdo do toho blba, on má potíže s MS Windows. Můžeš jít a žvejkat žvejkačku, nebo se musíš zastavit, když chceš žvejkat? 
nasratý uživatel VirWoken 8.12.2005 2:15

Re: Re: G. Pašek je korunovanej ...

No ty seš taky elita, nebo spíš ulítá?
ZW 7.12.2005 16:20

Re: Ono se to není jenom u muziky CDček, ale taká počítačové programy jakbysmet . . . . .

S těmi programy to může být opravdu v něčem podobné jako u té hudby. Všimněte si, že zatím žádná BSA ještě neudělala šťáru na žádné škole, přestože na většině z nich se nelegálního SW najde jistě dost. Proč asi? Dětičky (studenti) se naučí používat produkty MS (Adobe... ap.) a až budou samy pracovat, budou automaticky kupovat "důvěrně známý" SW. Při velmi tvrdé protipirátské ochraně (šlo by to a ne že ne) a častých kontrolách by mnoho škol nakonec přešlo na Linux a OpenOffice, čímž by Bill utřel ústa...
P.S.:  Neobhajuji to, jen vysvětluji.
I-Worm 7.12.2005 16:39

On prý to Vilík i tu a tam rozdává zdarma školám (českým !) jako dary. Jako drogoví

dealeři.
Neldelinde 7.12.2005 13:13

Pálení pro sebe

Pan Černý zapomněl na jednu věc - pokud ke mně přijde někdo a bude chtít půjčit nějaké CD, tak mu půjčím přepálenou kopii a originál si nechám doma. Ne že bych nevěřil, že to nevrátí, ale stát se může cokoli - krádež, poškrábání, umaštění, atd. Stejně tak si nebudu dávat originálku na poslouchání do auta.
Peterka 8.12.2005 0:47

Re: Pálení pro sebe

Již na vinylových deskách ale i šelakových bylo psáno, že se nesmí půjčovat, veřejně provozovat, kopírovat atd.. . .Je to "duševní" výtvor nějakého člověka a má právo na odměnu! Duševní výtvor člověka je i vrtačka, kolo (bicykl), kamera, auto atd. Takže  by se také neměly půjčovat ! !  Ještě jedno: věřím tomu, že někteří spisovatelé,  básníci z konce 19. století byli lepšími umělci než tvůrci některých dnes  populárních písní  a byli rádi, když si někdo jejich díla opisoval - kopírovat tehdy nešlo - dnes jsou lidi pohodlní a používají na všechno techniku. Co se týče cen:  v pátek před dvěma týdny jsem v jednom obchodě viděl cenu televizoru 160tisíc   (159900) přeškrtnutou a nová cena byla 50tisíc (49900). Kdo si to koupil den předtím, byl o 110000 Kč okraden nebo ne??? A tak je to se všemi cenami  u nás - co nejvíc okrádat...
zatím ještě slyšící 8.12.2005 0:57

nekupuj auto, zkopíruj si ho!

Vrtačka (přesněji řečeno její podstata) není zkopírovatelná, narozdíl od (zvukové) podstaty hudebního díla uloženého na nosiči, který je ale jen a jen nosičem. Pokud budeš tvrdit že ano, tak si od někoho půjč vrtačku a udělej si kopii. Jestli se s cenou té kopie vejdeš pod 50 tisíc korun, tak seš machr. A auto už vůbec nekupuj, udělej si kopii - hóóóódně ušetříš. Jestli ti ještě teď nic nedošlo, tak se vodstřel!
ZW 8.12.2005 23:28

Re: nekupuj auto, zkopíruj si ho!

Mimochodem, jak je to s autorskými právy, když si někdo postaví dokonalou repliku veterána? A zmenšenou repliku? A model? A když si ho nakreslí? Nebo vyfotí? A smím mít doma nahrávku rozhovoru kámošů z hospody, když na pozadí hraje písnička z rádia? A když hraje tak hlasitě, že kámoši nejsou slyšet?
D.Falge 7.12.2005 13:03

vypálená paměť

pane Žantovský, jste zcela mimo mísu. Jediné v čem máte pravdu je, že to asi nikdo nezmění. To vše o čem píšete pamatuji, ale není to srovnatelné. Je to prostě normální zlodějna ať se to Vám nebo komukoliv líbí nebo ne. Před p.ˇCerným lze pouze smeknout i když i mně občas nastavuje ošklivé zrcadlo.
J.B.Marconi 7.12.2005 13:50

Zlodějna JE

když si někdo nechá za jedno a totéž zaplatit několikrát.
Zlodějna je to i v tom případě, že to podporuje stát svými špatnými zákony.
Slávek 7.12.2005 14:40

Re: vypálená paměť

A prodávat CD za 500,- není zlodějina ?!?!
G. Pašek 7.12.2005 17:39

Re: Re: vypálená paměť

A kde je psáno, že to CD musíš mít?
Jsou na světě věci na které nemám a kdybych měl nekoupil. Tomu se říká život.
Sch.inkvizitor 7.12.2005 11:43

Kopii od originálu běžným uchem nepoznáte.

I neběžným uchem. A nemusíte mít v počítači ani stříbrné highendové kabely za x desítek tisíc. To tvrdí jen majitelé a prodavači v highendových studiích aby se uživili. Jedině oni jsou schopni slyšet i stejnosměrný proud.  Digitální data lze přenést a uchovat beze ztrát. Je lhostejné zda jde o data zvuková, obrazová, textová či jiná. Jde o to aby "kopie", která je originálem se skládala z totožní sekvence nul a jedniček. To je také důvodem protikopírovacích aktivit.  Pokud tomu nevěříte, tak dál malujte hrany cédéček zeleným fixem a strkejte je do mrazáku. Prudké změny teplot  prý dělají  tuze dobře krycímu laku. Zvlášť u nenahraditelných archivních záznamů.
jonáš 7.12.2005 12:16

Zelenym fixem a do mrazáku?

Sakra vidim že mam v oboru moderní magie povážlivý mezery -- o stříbrných a dokonce koaxiálních kabelech k bednám jsem už slyšel, ale tohle u nás na hradě ještě neznáme, i když se mejem.
Sch. poťouchlý 7.12.2005 13:53

Zapomněl jsem na demagnetizér.

To je takový "udělátor" na který se cédéčko nasadí, roztočí, demagnetizuje a tím pádem se jeho zvuk nebývale rozjasní. Proceduru  třeba opakovat pravidelně, rotože se samo nějak, třeba v přístroji nebo  zemským magetickým polem zase zmagnetuje. Sice nechápu co by se mohlo zmagnetovat a jaký by to mělo mít vliv na optické snímání, ale v oboru audioesoteriky jsem toliko málo poučeným  laikem. Zdá se ale, že subjektivní vnímání míry vylepšení zvuku stoupá úměrně výši vynaložené částky. Prý od deseti milionů  výš za takové vylepšovadlo, získáte z obyčejného DVD prostorový obraz o mnohonásobně vyšším rozlišení, s čichovými a hmatovými vjemy,  možností sledovat i prostor za kamerou a ovlivňovat děj filmu. Proslýchá se, že při upgrade za dvojnásobnou částku si můžete zahrát některou z hlavních rolí. Tyto technologie jsou tak nákladné proto, že je velké koncerny tají. Kde bychom mohli být nebýt toho. To je oč tu běží. Je směšné utrácet horentní částky, když i laik si za pár šestáků může postavit highendový přístroj snových kvalit. Popis takového přístroje byl uveřejněn v jednom z posledních čísel časopisu Hudba a zvuk. Již před téměř čtyřiceti lety ! Ano, slavný a populární zesilovač ZBZ 01 s nulovým zkreslením.  Jaký byl asi osud jeho vynálezce a konstruktéra. Také tak tragický jako osud Dieselův ? Kdy promluví komunistické archivy ? Byl autor umlčen a jeho dílo za mrzký peníz skončilo na dně trezoru některého z koncernů ? To se asi již nikdy nedozvíme. Zato si můžeme přečíst pozoruhodný článek Ing. Japkina Ťapkina, sovětského inovátora, "Kak postrójiť GiFi škaf dla dětskich sadóv. Ano, v Sovětském Svazu již tehdy....No nic, kdeže loňské sněhy jsou. Tak alespoň vyberte konto a nakupujte. Ať se pod stromečkem v družném společenství sejdou mrazák, demagnetizér, klubka stříbrných kabelů - pozor, brát zásadně s tenkými, středními a tlustými vidiči v jednom, pro výšky, středy a hloubky,  se speciálním zeleným fixem.  Ale pamatujte, č
Sch. poťouchlý 7.12.2005 13:54

Ale pamatujte,

čím dražší, tím větší bude Váš zážitek z dokonalého zvuku i obrazu.