29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čulibrk 23.5.2007 12:15

Re: Re: Rozhodně postavit!

Á hele,pan architekt "PÚ" se nám vybarvil.Když za to Kaplický žádné prachy nedostane - stavět může co chce....najednou .Třeba "národní kadibudky".Hlavně žádný prachy-když je nemám já.:-D

23.5.2007 12:21

Re: Re: Re: Rozhodně postavit!

Myslel jsem to trochu jinak - pokud se na Kaplického realizaci složíte vy - zastánci - zbude jistě i na tučný honorář. Je vás jak vidět dost.

 A když se to bude stavět devadesát let, třeba se už v první dekádě zjistí, že to fakt není ono.

Ladislav N. :-))) 23.5.2007 13:13

Re: Re: Re: Re: Rozhodně postavit!

 ;-DR^ ... !!

23.5.2007 15:02

Re: Re: Re: Re: Rozhodně postavit!

Když vás, horlivých zastánců, bude aspoň tisícovka, stačí, když každý dá milión. Kdyby to pak, nedejbože, stálo dvakrát víc, určitě se zlobit nebudete - za tak skvělý barák to jistě rádi dáte.

čulibrk 23.5.2007 12:10

Re: Rozhodně postavit!

R^R^R^ Hitler a Stalin také dbali na architektonickou čistotu.Židovské pseudoumělce nebrat,pyramidy zbourat!!!!:-D

šimon klein 23.5.2007 12:11

Re: Rozhodně postavit!

v tom případě bych ještě oprášil projekt Bulváru budovatelů, či jak se jmenoval - krásnou čtyřproudovku od Stalina ke svaté kobyle na Václaváku. Taky hojně diskutovanou a tudíž kvalitní....a trošku bych s ní cuknul na západ, aby spojovala Národní Knihovno s Národním Muzeem. Historie Prahy v kocce.

vladimír314 23.5.2007 12:31

Re: Re: Rozhodně postavit!

Myslím, že dneska je společenská situace přeci jenom jiná než tehdá, diskuze tehdy a dnes asi nelze takhle snadno paralelizovat, podívejte, v minulosti nikdo nikomu nekecal do toho co zbourá a co kde postaví a dopadlo to jak to dopadlo, že se nám to či ono líbí je dáno tím, že jsme na to zvykli. Jo na manželku jsme si zvykl dobře, ta se mi líbila hned od samého počátku, fakt! :-)

23.5.2007 12:49

Re: Re: Re: Rozhodně postavit!

No vidíte, já si na Vaši manželku nezvyknu nikdy - vypadá totiž jako chobotnice.

šimon klein 23.5.2007 12:55

Re: Re: Re: Rozhodně postavit!

jasně - dnešní diskuze je přece jenom jiná, takže je jasné, že když je to diskutováno dnes, je to kvalitní a tudíž záhodno postavit.....Takže pokud dnes se někomu podaří rozvířit debatu na téma onoho bulváru, má podle této logiky obrovskou šanci ho zrealizovat, protože diskuze o zboření většiny Starého města a Staromáku bude jistě obrovská a bouřlivá.....

spook 23.5.2007 12:59

Re: Rozhodně postavit!

Rovněž souhlasím s tím, co již bylo řečeno v příspěvcích"ach jo:" a "Rozhodně postavit!:". Článek jsem přečetl a souhlasím s jeho hodnocením, tedy blábolu. Článek je napsán jako když legendární pejsek s kočičkou vařili... Jen bych chtěl dodat, že v článku závěru téměř až "rozkošně" působí hysterický nacionalismus, jakoby vystřižený z 19. století, jeho největší pikantností je, že vychází z pera člověka s takovým echt maďarským jménem. Navíc zmíněný téměř neznámý "socialisticky krabicově vyučený" architekt - tj. podnikatel neváhá investovat do "balonové zkoušky", aby se ještě více a především zdarma, na něčí účet zviditelnil. Jeho zkouška - podle fotografií(!!!) - jeho představy nijak nenaplnila (a proto ji "odtroubil" s typickým "nepřítel je jaro, léto, podzim, zima", tentokrát pro změnu horko). [To jen pro ty, co se odvolávají "na pohledy od...".] Podrobnosti, včetně fotografií na: <http://zpravy.idnes.cz/balon-nad-letnou-simuloval-sporny-projekt-knihovny-fyr-/praha.asp?c=A070522_124034_praha_anv>

Vydavatel zmíněných novin onomu podnikateli "nestranně" odpustil nemalou částku za skrytou reklamu, která jinak obvykle bývá nejdražší. Měl by tedy u této praxe setrvat a podporovat podnikání. Bylo by to "o něčem" a neunavovalo by to čtenáře omíláním nechutností z českého politického hnojiště.

MIKA 23.5.2007 11:54

ach jo

NELÍBÍ SE MI VÁŠ ČLÁNEK. JE TO BLÁBOL. VLASTNĚ JSEM HO ANI CELÝ NEČET. CO JE ČESKÉ???

vladimír314 23.5.2007 11:56

Re: ach jo

Souhlas, proboha, co je na Praze vlastně tzv "českého"?? Dyk je to typicky židovské, německé, italské město!!

Pepito 5.6.2007 17:59

Re: Re: ach jo

České baroko, například...

šimon klein 23.5.2007 11:39

Líbí se mi světovost a globální rozhled zastánců Knihovna

Pokud někdo řekne, že se mu to nelíbí, případně líbí, ale někde jinde, hned je "světově" poučen, jaký že to je maloměšťák, český zaprděnec a zcela určitě je hned globálnímu kritikovi jasné, že ten "národovecký" hlupák si hodlá postavit chalupu z ukradených panelů ze sídliště.....mládežníci jak vyšitý...ale světový....

Ivan Nový 23.5.2007 11:46

Šimone Kleine,

nemohu si pomoci, líbí se mi.

šimon klein 23.5.2007 11:50

Re: Šimone Kleine,

já vám to neberu, mně už méně, snad trochu jinde - Pankrác, Rohan, dolní Holešovice....ale vás se tenhle přípodotek netýkal snad, že ??

Ladislav N. 23.5.2007 13:07

Re: Šimone Kleine,

Tak si ten projekt sám kupte a postavte za vlastní peníze, Ivane! ;-)

jepice 23.5.2007 13:14

Re: Líbí se mi světovost a globální rozhled zastánců Knihovna

Mně se zase líbí tahle debata. Maluje hraniční čáry úplně jinak než většina článků.:-)

Miloš Zfrantišku 23.5.2007 11:19

Osobně bych

se přiklonil k jinému návrhu (třetí místo). Ale to by čeští maloměšťáci kňourali stejně. Tento článek je přihlouplý jako české národní podnikatelské baroko.

Karel 23.5.2007 11:59

Re: Osobně bych

Jestli je to ten návrh atelieru HŠH, tak mi také připadá nejlepší. Kaplický mě prostě tentokrát nezaujal.

Dr.Sid 23.5.2007 11:01

Mne se to nelibi (ani trochu), a tak to nechci .. snadne

Taky pocitejte s tim ze to bude prvni tyden posprejovane, ne-li cele pretrene na ruzovo (nebo na hnedo).

Pepa Jetel 23.5.2007 10:59

Knihovna se mi nelíbí, ale tento článek taky ne.

Mám ke knihovně tyto výhrady:

1. Umístění - takováto budova potřebuje kolem sebe spoustu volného prostoru, nejlépe park. Rozhodně nemůže být nalepená na další blok celkem konvenčních budov. Kromě toho, pokud vím, docela mrví důležité pohledy a průhledy.

2. Estetika - neměl bych nic proti tomu, aby v takové budově byl lunapark nebo planetárium, ale k tak konzervativní záležitosti, jako je knihovna, mi to prostě nesedí. Mimo to se mi prostě nelíbí - zdá se mi, že nemá měřítko, má ošklivé barvy, ošklivý tvar.

3. Provoz - myslím, že tato konstrukce bude neúměrně drahá, stavba se prodraží (možná několikanásobně), údržba bude taky náročná. Státní peníze by se měly utrácet jinak.

Jinak tón, který nasadil autor tohoto článku, je přesně stejný, jako Kaplického a spol., takže ten článek nemá smysl.

jerry 23.5.2007 10:38

Tohle by se stavělo z našich daní

na tohle bychom koukali všichni, no myslím, že tohle by otázka na referendum byla./na rozdíl od radaru. / Jestli má Ježek rád chobotnice, tak a´t mu to ten nafoukanec postaví na zahradě.;-(:-)

Honza 23.5.2007 10:16

Mně se to líbí

Mně se Kaplického návrh docela líbí. To ale není podstatné. Podstatné je to, že KONEŇĚ jednou poletech byla vypsaná otevřená architektonická soutěž na důležitou stavnu s mezinárodní porotou. Jiřičná i Hadid jsou slavné a uznávané architektky. Byl vybrán návrh Kaplického, bylo podáno odvolání. Uvidíme, jak to dopadne. Mezitím se občanští aktivisté samozřejmě můžou vyjadřovat, k čemu chtějí, ale zrovna president republiky by měl být zdrženlivější.

A ještě by mě oravdu, ale opravdu zajímalo, čemu pan Bátora říká "národní svéráz". Odpovídá jeho definici národního svérázu třeba katedrála svatého Víta, postavená Francouzem Matyášem z Arrasu a Němcem Petrem Perléřem za peníze Lucemburka Karla IV (po matce poloviční Čech, vychovávaný ve Francii)? Nebo neorenesanční Národní divadlo, postavené dle italských vzorů a vyzdobené obrazy na motivy vymyšlených národních legend dle Hankova plagiátu? Nebo "typicky české" barokní kostely postavené ryze českými, národními staviteli typu Diezenhofera nebo Santiniho? Ach jo....

P.S. Masarykův táta byl Slovák a jeho maminka uměla německy líp než česky, vy národovče....

zalozak 23.5.2007 10:22

Re: Mně se to líbí

Fajn, tak at se ten libivy navrh (ktery je zcela univerzalni a s knihovnou nijak nesouvisi!!) pouzije na neco jineho. Co takhle VODARNA.

Bude to stat u reky, vetsina nadrzi je stejne pod  zemi (coz je v souladu s projektem), svetlo tam nemusi, vyhlidkova restaurace muze zustat ...a turisti se na barak take muzou koukat tak co...

:-D;-D;-D

Ivan Nový 23.5.2007 10:32

založáku,

jak má vypadat knihovna?

zalozak 23.5.2007 11:02

Re: založáku,

Fajn, kdyz vam ten BLOB umistim u more a reknu ze je to sklad surfu, a restaurace ... budete si myslet ze je to knihovna?

Ivan Nový 23.5.2007 11:17

založáku,

proč bych podle budovy měl poznat co v ní je ??? Mám rád tajemno, a rád přicházím záhadám na kloub, tajemné budovy lákají ke vstupu ...... Státní archiv vypadá také jako spalovna. A proč ne.

Karel 23.5.2007 12:06

Re: Ivane,

Protože svět, kde by všechno vypadalo jako cokoli, by musel mít na sobě cedulky s označením;-)

Opravdu, sémantika (významovost) je podstatnou součástí architektury. Můžeme ji oželet u několika málo budov, které se pak musíme naučit zpaměti, ale nemůže chybět všude.

Kočka 23.5.2007 11:27

Re: Re: založáku,

Tam by se mi docela líbila.