29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hradny hrobar 23.5.2007 1:56

o jednom pouziti bych vedel

havlovo mauzoleum

No... 23.5.2007 7:04

Paroubkovo, ten si KNIHOVNO zaslouží...

Havel vnesl trochu poetična do všedního života, ten si to nezaslouží. Navíc, prý nám chřadne. Kdyby tak raěji chřadli Paroubek, Dráth a další politici napříč všemi stranami a dle svých "zásluh", to by se krematorium rok nezastavilo...

doxa 23.5.2007 1:04

Čtení ze starých kronik

Léta Páně 1344: Náš mladý kralevic a markrabě moravské Karel se už asi dočista na rozumu pomátl( Rozhodl se zbořiti  dědictví našich předků, již více ne čtvrt tisíciletí starou baziliku sv. Víta, kterou začal stavěti již Spytihněv II., kníže blahé paměti.

A kdyby jen to! Považte! Na jejím místě prý vyrůsti má jakási zrůdnost nesmírná, totiž tak zvaná katedrála, výstřelek nejnovších módních směrů stavitelských v zouplna nečeském nenárodním stylu gotickém, navíc od nějakého neznámého cizozemce, jmím Matyáš z Arrasu

Jirka 23.5.2007 1:19

Re: Čtení ze starých kronik

Neníco dodat.R^R^R^

Zuzana W 23.5.2007 1:32

Re: Re: Čtení ze starých kronik

Fakt. :-P

Lubomir Ptáček 23.5.2007 7:57

Re: Re: Re: Čtení ze starých kronik

Bezvadný citát. Myslím, že něco podobného se seběhlo i kolem Eiffelovy věže. Jak ta byla odporná.

dragon 23.5.2007 16:11

Re: Re: Re: Re: Čtení ze starých kronik

a dosud je.

zalozak 23.5.2007 3:05

Re: Čtení ze starých kronik

Mno.. mam pocit ze dneska bychom preferovali tu baziliku nerusit a chram postavit jinde!. Stejne tak neni problem "takzvane nadcasovou" chobotnici postavit jinde a k jinemu ucelu. Navrh je to univerzalni (s knihovnou stejne nesouvisi) a urcite se nejake uziti najde.

Co treba nova Vodarna.  Koneckoncu - chobotnice dodavajici vodu je prece dobre vyuziti zameru. Slunecni svetlo uvnitr stejne neni treba, u vltavy by se to vyjimalo dobre a turisti mohou zajizdet se divat na tento "unikat"/. 

Rudolf 23.5.2007 8:17

Re: Re: Čtení ze starých kronik

"Mno.. mam pocit ze dneska bychom preferovali tu baziliku nerusit a chram postavit jinde!."

Jenomže do důsledku: Kvůli stavbě té baziliky onen jmenovaný nekulturní kníže nechal zbourat na tom samém místě stojící rotundu, která v té době měla také už par set let za sebou. Co takhle zbourat katedrálu (a odstranit tak soudní spory o ní), odkopat zachovalé zbytky basiliky a obnovit rotundu? Či se vrátit k původnějšímu stavu pralesa, což by potěšilo zelené? Kaplický to má jednodušší, odstraní jen starou tramvajovou točnu.

JK 23.5.2007 9:02

Re: Čtení ze starých kronik

Něco podobného bylo s Eifelovkou. Myslím, že to byl A:Dumas, který se snažil vytvořit jednotnou frontu umělců a zabránit stavbě. Nahraďte si v jeho argumentaci Paříž Prahou a věž blobem a můžete rovnou přetisknout.

Ben Fato 23.5.2007 9:40

Re: Re: Čtení ze starých kronik

Má to malý, ale podstatný háček. Vztah formy a účelu Eifelovky dozajista nikdo nemůže zpochybnit. Rozhodně nebyla stavěna jako národní knihovna.

krmič 23.5.2007 15:19

Re: Čtení ze starých kronik

Jenomže ta gotická katedrála nebyla ve své době žádný architektonický výstřelek, nic individualistického, co by bořilo zavedené představy a na čem by si architekt masíroval svoje ego. V podstatě konvenční stavba ve standardním internacionálním slohu. Podívejte se na jiné podobné chrámy. Takže ten druhý odstavec doxova příspěvku je nesmysl.

(Ten sv. Vít, a to je opravdu rarita, se ale liší od všech jiných na světě tou renesanční bání. Kterou ovšem postavili mnohem později. V 19. století ji chtěli zbourat a dostavět "správnou" špičatou věž. Jako ve Vídni a všude jinde.)

Zuzana W 23.5.2007 0:54

Batoro...

zrovna ten prvni obrazek u clanku je moc pekny. Zertovne, optimisticke, vesele, potmesile to mrka, barevne zapada do te prirody kolem, radost, Batoro, Batoro..

Prétextat 23.5.2007 1:02

ROFL

... a co teprve až z toho vyběhne Tinki-Winky a jeho kamarádi. To teprve bude legrace!

Zuzana W 23.5.2007 1:28

Re: ROFL

No 'sak! ;-D

Prétextat 23.5.2007 0:29

Drobná připomínka k blobu

BLOB pro lidi od počítačů znamená Binary Large OBject. Používá se k ukládání binárních dat. Pro uložení knih by se skutečně více hodila KNIHOVNA.

Jarda 23.5.2007 1:52

Re: Drobná připomínka k blobu

V pocitacove grafice se blob vzil pro oznaceni implicitni plochy funkce F(x,y,z)=0. Zavedl je Jules Bloomenthal, ktery je silne proti pouzivani tohoto terminu a razi matematicky spravny pojem implicitni plocha.

franta ze mlejna 23.5.2007 0:28

ten arogantní šašek

prezentoval svůj flusanec v senátu vskutku s mistrovskou demagogií. moje super dílo je lepší než ostatní návrhy protože má nejmenší hmotu nad zemí, skromně ovšem nedodal, že jako jediný nerespektoval podmínku soutěže, že knižní fond nesmí být pod zemí. tenhle hnus ať si postaví na svojí zahradě a krmí se svými hnusnými příbory a pije ze svých hnusných skleniček. mrkněte na jeho web, schválně co řeknete na jeho vibrátor - green house. blbá tribuna a hnusnej obchoďák jenom sotva dělá z tohoto chudáka světového architekta. proboha to se máme snad z každýho magora zbláznit a nechat si ze sebe s pomocí užitečných idiotů dělat srandu!!!

I. 23.5.2007 7:19

Re: ten arogantní šašek

Ty jsi chudák.

tony 23.5.2007 8:20

Re: ten arogantní šašek

Franto, neleč si tady svoje mindráky.