2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sólista 28.7.2008 16:17

Re: Už aby to bylo...

Podle příspěvků se zdá, že komunismem zdecimovaní a v banánovém kapitalizmu, plném miliardových krádeží žijící lidé se snadno stávají luzou, nenávistnou společenskou třídou anonymů, kteří se nikdy nezmění. Žijí však všude na světě, to jen u nás se nenávist, hrubost, sprostota a podobné vlastnosti šíří, protože vycházejí ze sklepa.

Česká spodina.

matěj 24.7.2008 22:24

Není nic smutnějšího nežli klaun

který je k smíchu.

Lea 24.7.2008 18:11

Re: Pane Suchý,

R^

Lea 24.7.2008 18:10

Re: Také dobrý nápad!

Budou chodit do divadla a nebudou krást okapy. Až se zkulturní docela, začnou krást kulturněji.

Lea 24.7.2008 18:04

Re: Re: Re: mít za každou cenu pravdu

R^

Historik 22.7.2008 15:13

Ti stateční jsou i u jiných profesí

A to selhání v inkriminovaných dobách bylo v té branži masové, téměř 100%, byli totiž moc na ráně. Za mnou třeba nikdo nepřišel, abych podepsal antichartu, za Svěrákem ano.

Kopecký 22.7.2008 13:30

Re: Re: Re: Občane Suchý prozřete, zapomeňte Vaculíkovy stařecké povzdechy

Někdy prostě musí jít kulturní fronta stranou. Zvláště když jde o blaho rodiny a zachování rodinného krbu. Vy taky upřednosňujete flóru, že. Ostatně Bráno, když je jeden hin, není nad pád do lože revoluce nerevoluce.

Elaho 22.7.2008 11:45

Re: Re: Oblast kultury patří pod školství

Píšu to ve svém příspěvku, na který reagujete.

Sýček 22.7.2008 10:24

No to by je (nás - vyberte si) opravdu zkultivovalo. Celej Homolka.

Někdejší má známá, tehdy studentka architektury, se trápila naprostým nevkusem českého obyvatelstva a zašla tak daleko, že navrhovala chránit vkus zákonem - zákazem nevkusu. Naštěstí od své snahy upustila, neboť jsme ji upozornili, že přesně tohoto se dopouštěli nejprve internacionální a poté i nacionální socialisté zavedením pokrokového umění, socialistického realismu či chráněním evropské kultury arijského původu.

    Trest, který navrhujete, je opravdu krutý, ale výsledkem bude naprosté znechucení, alespoň díla Tolstého, nikoli kultivace trestance. Ze školních let vím, že umění mohu vnímat pouze svobodně, abych si k sebekvalitnějšímu výtvoru nevypěstoval averzi.  (Náš výborný učitel hudební nauky nám poslední dva ročníky pravidelně pouštěl "Otvírání studánek" Bohuslava Martinů a mohu vás ubezpečit, že dobré dvě desítky let jsem nenašel odvahu si toto nádherné dílo vyslechnout .)

čtenář 22.7.2008 6:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No vida,

Voprava: slovesa chtít.  ;-)  To víš, kalné ráno.  ;-D

čtenář 22.7.2008 6:13

Re: Re: Re: Re: Re: No vida,

Neznáš hlásku "fau" ? To je speciálně pro tebe pruhovanej puristo.  ;-D  A porozuměl jsi, co jsem chtěl říci o vztahu podstatného jména daně a slovesa moci ?

S.T.K. 21.7.2008 23:04

Re: Oblast kultury patří pod školství

Elaho, píšete: 

"Divadla a kina člověka nezkulturní. Nestaneme se lepšími, když budeme chodit za kulturou."

A čím se, prosím pěkně, staneme lepšími? Poraďte, prozraďte, prosím....:-)

S.T.K. 21.7.2008 22:54

Pane Baldýnský,

 na konci svého článku se ptáte:

"Kde jsou Ztohoven, když je člověk potřebuje? Copak vás neuráží, co si o nás ti ksindlové myslí?"

Ne pane Baldýnský, mě to neuráží. Víte, oni jsou to jenom takoví ksindlové..... ;-)

brána 21.7.2008 22:49

Re: Re: Re: Pokud pan Suchý tolik hořekuje nad dnešními poměry,

A to by jste měla. Žijeme  v demokratické zemi, kde zájem o starosti spoluobčanů patří a je vnímán jako pilíř státotvornosti. A Sisif se mi celkem zamlouvá - zní to něžněji a tím přijatelněji. 

Škrhola 21.7.2008 22:45

Re: Re: Kde jsem se to octl?

A vida! Nic se nezměnilo! Jsou zde stále ty stejně duté hlavy.

Zebra 21.7.2008 22:41

Re: Re: Re: Re: Pro pořádek:

Ale no ták, co je to za otázku ? A teď moje: Umíte rozšířit empíkův výčet Suchého spílání plátcům daní ?

brána 21.7.2008 22:41

Re: Re: Občane Suchý prozřete, zapomeňte Vaculíkovy stařecké povzdechy

Kopecký, váš pád do postele - ač je adekvátní a záviděníhodnou reakcí - ještě není ideální formou angažmá v boji na kulturní frontě. Ať jste hin jak po stěhování, tak po vítězství neokonzervativní revoluce v naší vlasti.

Zebra 21.7.2008 22:40

Re: Máte pravdu,

Tak to je tedy čajíček, pane učiteli. Člověk, který označí člověka, který řekl tu pitomůstku o Gottovi a ochotnících za jednoduchého není drzý, nýbrž k autoru oné věty shovívavý. A když už považujete shovívavost za drzost, furt je jen jednam, tak jaké množné číslo ?

J.A.N. 21.7.2008 22:33

Re: MILÍ DISKUTUJÍCÍ - SNAŽME SE

Jó,to bude pro dost diskutujících problém.

Dana 21.7.2008 22:20

Re: Re: Re: Pro pořádek:

Vy jste článek pana Suchého nečetl? 8-o

Vilda 21.7.2008 22:20

Možná to má prozaické vysvětlení

Pane Suchý, určitě patří část vaší tvorby do zlatého fondu české kultury. Ale třeba už vaše tvorba tolik neoslovuje. Učitě si pamatujete, že i za vás starší generace říkala té mladší jak je zkažená a kam ten svět spěje. A vidíte, stále stojí za to žít. Ten váš problém třeba je, že už neoslovuje své posluchače tak jako dříve. Oni nejsou horší ani lepší, jsou jiní, mají jiné zájmy, jiné koníčky a taky cestují. Mají prostě mnohem víc možností jak strávit svůj čas. A tak jít do divadla je jen jedna z těch možností. Těžko hledat ten nejsprávnější způsob dotace na kulturu. Je tu prostor pro lobismus a kdo dostane málo, vždycky si bude stěžovat. Ta kampaň proti vám a některým vašim kolegům nemusí být férová, ale měl jsem možnost vidět rozhovor s jedním vaším kolegou z plagátu. Naprosto mě šokovala jeho některá vyjádření. Bylo to přesně ve stylu, že jen mi jediní víme, jak se dělá kultura. A ti co nám na ni nechtějí dát jsou buď burani nebo s tím chtějí udělat něco nemravného pomalu ve svůj vlastní prospěch.

Pustil jste si někdy poslední dobou nějaké české celoplošné rádio? Dost často jezdím a tak ho poslouchám. A obvykle so skončí tak, že si pustím raději nějaké CD.  Poslouchat stále stejné odrhovačky už mi leze krkem. Skuste se zamyslet, jestli to co děláte je stejně oslovující jako to co jste dělal dřív.  Česká filharmonie hraje kvalitní hudbu, ikdyž to dřív přece jen bylo lepší, jenže jít za pár stovek na koncert je stejně finančně náročné jako jít do kina v multiplexu. Není pak chyba v marketinku? V zahraničí je návštěva koncertu společenskou událostí a lístek stojí fůru peněz. Návštěvníci si jsou toho vědomi a přesto jim to stojí za to.

Zkuste se zamyslet nad tím, jestli jste schopen stejně oslovit jako dříve a jestli neděláte chybu v marketinku. Ono natáhnout ruku pro dotaci je strašně pohodlné, ale je to i cesta do pekel. Ta bývá vystlána penězi, je široká a vede dolů.

Modrý pták 21.7.2008 22:19

Máte pravdu,

měl jsem namísto spílání napsat drzosti: to je k té jednoduché osobě, u které se Mistr usmál. A má pravdu v tom, že platíme z daní spoustu hloupostí (např. ty chuligány na stadionech), tak proč nakonec neplatit jemu, že. Já bych se samozřejmě zeptal, proč vůbec platíme na ty spousty hloupostí, ale to by byla jiná úvaha. Jinak je mně pan Suchý zcela lhostejný. 

KAHO 21.7.2008 22:12

Re: ... pane Suchy, nemate pravdu. Nevim, jak jste dosel ...

Vážený pane Suchý, chci také úvodem vyjádřit obdiv k působení Semaforu v 60.letech. Tehdy jste mi poslal lístek /předtištěný/ : Texty písniček Vám bohužel nezasílám, neboť jsem si vytkl v životě jiné cíle...Ale byly nádherné, stejně jako další velmi kultivované texty, které jsem od Vás četl, moc díky. Rovněž stojím za myšlenkou L.Vaculíka, že potřebujeme více poctivých lidí, k čemuž humanisticky zaměřená kultura přispívá. Doba se změnila, jak píše jeden anonym zde /můj profesor by řekl chytrolín /, to je pravda, ale neznamená to, že k lepšímu, spíš naopak. Z mnoha příspěvků soudím, že zde píší právě lidi nekultivovaní, kterým kultura resp. divadla opravdu nechybí, protože jim nerozumějí a jsou málo vnímaví. Semafor si zachovával svou linku, i když v posledních letech též Vaše věci neznám... Trh a byznys ovládl vše. Pokleslé kultury, bavící za každou cenu /hlavně za honorář/ je kolem nás hodně, přímo na úrovni zločinu považuji různé TV pořady plné násilí, krve, pistolí, smrtí - neustále se opakující  , "lidé prý je chtějí ", ale kteří ?  Nevzdělaní, jednoduší, pohodlní... Pokleslost je vnucována, je za ní byznys. V TV pořadech nevidíme žádné kladné vzory, žádné humánní zaměření... Nízká úroveň tržní společnosti začíná "odshora", jaká vláda či parlament, taková je společnost....

       Když vidím kolem sebe pouze zjednodušené tržní cíle za každou cenu, je mi smutno. Právě proto by kultura měla mít silnější hlas. Kdo na př. ví , že existuje oponující a kritická Unie českých spisovatelů ? Pane Suchý, dobré kultuře držím palce, ale nevěřím, že tato společnost, která podlehla "zlatému teleti" a svému pohodlí, agresivitě na silnicích, přehnanému honorování vybraných sportů a lehké hudby atd., demagogii v politice, spěje v brzké době k nějaké kultivaci... Ti, kteří toho jsou schopni, ti to nepotřebují... Buďte hodně zdráv !

Zebra 21.7.2008 22:03

Re: Re: Pro pořádek:

...nevděčník..a...poukazem.. Zejtra jdu koupit novou klávesnici.

Zebra 21.7.2008 22:02

Re: Pro pořádek:

Ach, ten proradný pes kousající laskavou ruku, která jeho divákům činí dobrodiní. Jak zpozdilé ! Ještě tak ukázat, kde a jak ten nevěčník to spílání plátcům provozuje. Začít můžete pokazem na spílání v tomto článku.

Modrý pták 21.7.2008 21:55

Pro pořádek:

pan Suchý žádnou dotaci nedostává - tu dostávají jeho diváci na to, aby neplatili plné vstupné, které by pokrylo chod divadla. Zkrátka a dobře návštěvníci jiných divadel a nenávštěvníci divadla pana Suchého platí část vstupenky divákům pana Suchého.

Jinak je pan Suchý hrozný nemotora. Sám sebe dobrovolně vydal všanc úplně všem tím, že si šel pro peníze z daňového hrnce. Nyní se k němu může kdokoli plným právem vyjadřovat a on namísto, aby poděkoval, že ty prachy pro svoje diváky dostal a byl vděčný, že jsou jiní tolik laskaví a připlatí jeho divákům, aby mu tam nadále chodili, tak plátcům spílá. Světem opravdu vládne nevděk :-))))))

Zebra 21.7.2008 21:49

Re: Pro pořádek

Je to hodnej kluk, jako Hanka Zagorová, ale ty milijóny !

Kopecký 21.7.2008 21:49

Re: Občane Suchý prozřete, zapomeňte Vaculíkovy stařecké povzdechy

Helemese Brána. Ohledně tržních zákonů s váma diskutovat netřeba, v tom jsme zajedno. Omlouvám se za včerejší úsečnost byvši hin ze stěhování. Pokusila jsem se dokončit včerejší diskuzi ráno, abych nebyla za lajdáka, a padám do postele.

Zebra 21.7.2008 21:48

Re: Re: Re: Re: No vida,

I vy pyšné Sumo ! Myslíte, že kdybyste se honoráře nevzdal, někdo by vám byl ochoten za toto dílko něco zaplatit ?

josef krouman 21.7.2008 21:46

Re: Re: Romantik Suchý

ale že je někdo tak dobrej a vezme to na sebe, aby ostatní umravňoval, aby určoval, čím mají být umravňováni!