29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sýček 21.7.2008 14:11

Re: Re: No já jen že navrhujete podobně pitomá řešení

"Na některá ze zde se prezentujících dobytčat je Kytice či Labutí jezero slabé, chtělo by to větší ráži."

Zebra 21.7.2008 13:45

Re: Re: Re: zjišťuji, že

Je vás víc, co "docházejí ke zjištění" že jsem bratr nějaké zimy, možná nevlastní ? A jak se vám to stalo, chudinkové ? Nebo co jste myslel  tou "charakteristikou" vy neustále se mýlící dálkový diagnostiku ?

Zebra 21.7.2008 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Žádná taktika, jen by mě zajímalo, jak jste vyvodil a mně přisoudil něco, co jsem nenapsal resp. co se z napsaného při dodržování pravidel výrokové logiky vyvodit nedá. Jsou snad moje otázky nesrozumitelné ? Nebo nepohodlné ?

Xaver 82.117 21.7.2008 13:37

Pokud nechápete rozdíl mezi slovem zkulturnit a zkultůrnit, tak je mi vás líto...

Nebožejší Oskare...;-)

honzak 21.7.2008 13:36

Re: Re: zjišťuji, že

jistý si buď! Ve své charakteristice tvé osoby evidentně nejsem sám. Asi děláš někde chybu. Možná proto, že jsi systémově soudruh z NDR.

honzak 21.7.2008 13:33

Re: Ještě bych dodal ve svý pomalosti

Dneska místní sportovce dotují místní podnikatelé.  Mají na hřišti reklamu. Tak, jako se to dělalo za 1. republiky. Další příjem je z prodeje mladých sportovců do "vyšších" sfér. Zrovna včera koupila Sparta z Bohemky 16 letého mlaďocha. A když to Bohemka nerozfrncá, tak mají na nějaký čas vystaráno.

Beldor 21.7.2008 13:28

Re: pod článkem mělo stát...

Ale co to povidate.Vzdyt autor nejlepe vi co je pro nas dobre.A my nekulturni otrapove do toho nemame co mluvit!!!:-P

Beldor 21.7.2008 13:27

hehe..

VEcer si zase pustim "jiste pane premiere".TEn dil o kulture tuto diskuzi presne vystihuje.;-D;-DR^Skoda ze lidi na magistratu nemeli "koule" zatocit s kulturakama jako pan premier:-P

Mirek F. 21.7.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Porucha je na vašem přijímači. Či snad stavění se do role nechápavého je vašev taktika?

clay 21.7.2008 13:22

pod článkem mělo stát...

LN, 17.7.2008

Autor je demagog

Mirek F. 21.7.2008 13:19

Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Ať zesměšňuje, proti tomu žádná, ale přijde mi poněkud zvláštní, že tak chce křečovitě činit z peněz zesměšňovaných, takové nedůstojné se to zdá.

xxx Kubeš 21.7.2008 13:18

Re: Zajimalo by me,

Jirko Stejskale, máš pravdu. Jestliže se má přispívat na divadla, pak ale spravedlivě a ne podle nějaké božské komise nebo podle přízně kamarádů Suchého a jemu podobných. Pochybuji, že Semafor (na jehož představení jsem kdysi jezdil 100km) nějak víc přispívá na ozdravění společnosti než jiná soukromá divadla.

Zebra 21.7.2008 13:13

Re: No já jen že navrhujete podobně pitomá řešení

Např. ?

Zebra 21.7.2008 13:12

Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Co takhle ponechat mé cesty osudu a vysvětlit tok vlastních myšlenek ?

Zebra 21.7.2008 13:10

Re: ...Takže platí, co jsem řek...

A co se tím změní na tom, že ten váš grafík je falešnej jak prázdej Topolánek ?

Zebra 21.7.2008 13:07

Re: Re: Re: Re: Proč mám dojem, že se výrok

Mně to připadá výstižné a pravděpodobné, vám legrační - každý holt máme jiný smysl pro humor. K narážkam na papouší inteligenci mě přiměl váš názor, že člověk bez středo-, nedejbože vysokoškolského formálního vzdělání, bez ohledu na celoživotní dílo,  je sám jednoduchý a nemá nárok jednoduchost vyčítat autorovi jednoduché poznámky.

K dalšímu, co vás zaujalo – pravděpodobně již staří Egypťané měli nějaké úsloví, odpovídající českému „Výjiimka potvrzuje pravidlo“ i.e. i milovník umění může být nekulturním hovadem, i zloděj okapů může mít předplatné do opery, ovšem zpravidla tomu tak není. Ani vaše záměna milovníka umění za kulturního člověka mě o vaší inteligenci zrovna nepřesvědčuje, stejně jako řazení Háchy a Havla do jedné lajny s Heydrichem a Zápotockým. Jak říkám, na ptáka dobrý, ale jinak….

šakal 21.7.2008 13:00

...Takže platí, co jsem řek...

...Jste blbej až bučíte, jelikož nedovedete ani číst - a bez "psychologickýho rozboru" ;-P

A teď skočte do rybníka, hulváte kulturní...

Josef Schweik 21.7.2008 12:51

Ještě bych dodal ve svý pomalosti

že madam Pešková by se asi urazila, kdyby za její večer v Rudolfinu ctěl někdo míň než za Barcu na Spartě. To ví i blbej Mamolo, že Monserrat Caballé je víc než BCF. Vědí to i pražani o Peškové, Urbanové a jiných Umělcích.

No pak je tu otázka, jakou ligu holt kdo hraje. Na vokresní přebor se chodilo dycky za bůra. Tak se na manšaft víc sebrali místní, než že by se vybralo na vstupnym. Tomu se řikalo "členský příspěvky".

Mirek F. 21.7.2008 12:50

Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

K závěru z první věty vám nelze než blahopřátR^. Vezmete-li si na pomoc své příspěvky ku článkům k tomuto tématu se vztahujícím, brzy dojdete k cíli a pochybnosti zmizí.

Zebra 21.7.2008 12:48

Re: ...Jistě, jistě,...

Takže milý bonzáku, už jste si k těm pranepatrným sloupečkům prachů, co na školství a zdravotnictví dává pražský magistrát, přidal pfinace od VZP a dalších pojišťoven a do školství z obecních a státního rozpočtu ? A copak vám pak vyšlo ? Pochlubte se, šoupněte to sem, ať každý ještě lépe vidí, jaký milijóny ty umělci berou. Psychologický rozbory si schovejte pro soukmenovce, tam snad zabodujete a s tím vokem to platí furt.

Josef Schweik 21.7.2008 12:43

Jako pověstnej hlupák si myslim

že divadlo a "umění" (umělec jest člověk, kterej umí - co??? dneska pohledem na postmodernu, mam pocit, že cokoliv, co nějakej blázen ocení) jest výsadou bohatejch.

Praha, Matka naše městská, jest toho důkazem - Hrad, paláce, kláštery, domu měšťanský, domy činžovní i domy obchodní jsou ukázkou architektury, kerou si Hanspaulskej či Ořechováckej zbohatlík dovolit nemoh.

Prostě, krásno a "kulturno" jest nákladem životním a řeholí těch nejbohatších. Já vim, ono zlidovělo, nebo, líp řečeno, z loutek jest dnes opravdový dráma, kabaret taky markýruje noblesu, operu v hadrech psal jen Brecht.

Takže, esli dneska proletariát, kterej jejich řeči nerozumí a proto "kultůůůru" kromě Kabátu vynechává, nacpe do forbesů 50 mld. a do fotbalu 150 mld, nevypadá to s vámi na tý lidový frontě valně.  Asi by to chtělo říci jako dříve, esli chceš bejt cháme považován za měšťáka a osobu kulturní, spoř do prasátka, opera tu běžně stojí 1200(ta dobrá), zaMadonnu daj lidi i bůra, tak holt Česká Filharmonie nemůže stát 150 Kč. Potom bude ctí i povinností "slušnejch lidí položit za to jedno představení ročně, co u nich shlédnou těch 1200 za lupen taky.

Přece si do tý kultůry nebudou pouštět tu vožralou chudou verbež ze stadionu!!!

Papouch 21.7.2008 12:41

Re: Re: Re: Proč mám dojem, že se výrok

Papouchovi pripadlo legracni jak jedinec, ktery stezi prolezl ZS (neprijat na gymnazium pro spatny prospech), vytrubuje do sveta ze komentar k billboardove akci "psal nekdo jednoduchy".

Taky se podaril ten odstavec o zlodejich okapu a kladnem vlivu kultury - kdyz historicky nejkulturnejsi vrcholny politik v Cechach byl zastupujici riskeho protektora, nasledovany se znacnym odstupem dr. Hachou, Vencou Veskrnou a Zapotondou...

šakal 21.7.2008 12:40

...Jistě, jistě,...

..."zjevená nějakým šumavákem"... Vám je gancprdöl, že se jedná o údaje volně publikované pražským magistrátem. Volně přístupné a kýmkoliv ověřitelné proto, že to ze zákona ani tajné být nemůže. Lze to při troše snahy dohledat. Ale kdepak, Vás to nesplete! A když vám to někdo navíc přistrčí až pod nos a dostanete to bez námahy, tak si na něj ještě otvíráte hubu...navíc s hřejivým pocitem, jak jste to těm nekulturním mizerům - Vy, titán ducha a arbitr noblesy - nandal. Jste blbej až bučíte a ke kulturnosti Vám nepomůže ani když Vám bude Suchý hrát divadlo třikrát denně nalačno ;-P  ;-D

StandaT 21.7.2008 12:38

Re: Některé příspěvky mě inspirovaly....

To by nefungovalo, Češi jsou známí vykuci. To by se muselo udělat, jako s televizními poplatky. Tam se taky vymlouvali, vymlouvali a zase vymlouvali. Cestičky hledali... Jenže! Bez elekřiny se na televizi nepodíváte.Tak se to udělalo na elektrickou zásuvku - a ejhle, funguje to! No a bez čeho se nedá sportovat? No bez bot přece. Takže kdo má boty, bude platit. Jednoduché, trvalá platba, konstatní poplatek občas valorizovaný poslaneckou sněmovnou.

Zebra 21.7.2008 12:36

Re: zjišťuji, že

Honzak, vaše intelektuální výkony mě soustavně přivádějí k úžasu. Jen si nejsem jistý, zda jejich publikací děláte dobře.

Sýček 21.7.2008 12:31

No já jen že navrhujete podobně pitomá řešení

;-D

Jirka Stejskal 21.7.2008 12:30

Zajimalo by me,

jesli by mohl autor nejak konkretizovat, jak si predstavuje, ze divadla pomahaji s vychovou k poctivosti. Nejak mi to hlava nebere. Jak chozeni do dovadla ovlivnuje treba to, ze si clovek necha penezenku nalezenou na ulici? Nebo ze se chova jako prase za volantem?

Ja si na rozdil od autora myslim, ze na to ma nejpodstatnejsi vliv vychova - a priklad - v rodine. Kultura by nejakou podporu mit mela - nechapu ale, proc by to mela byt jenom kultura v Praze? V praze zije cca 1mil lidi. U nas ve meste cca 50 tis. cili asi 20x mene. Praha dava na kulturu 400 mil kc, takze u nas by to melo byt cca 20 mil? To teda nefunguje ani nahodou. Pritom se v divadle delaji dobre veci - at se autor neurazi - mnohdy lepsi nez ty, se kterymi k nam jezdi on.

honzak 21.7.2008 12:28

zjišťuji, že

zebra je zimovo brácha. Možná nevlastní.

Zebra 21.7.2008 12:16

Re: Re: Proč mám dojem, že se výrok

A to se říká, že papouši jsou prý inteligentní ! No, mezi ptáky možná vynikají.

Malý Aston 21.7.2008 12:16

Re: Některé příspěvky mě inspirovaly....

Daň ze sportu je bezpodmíněčně nutné zavést.Všechno bude fungovat jak píšete jen nevím jak naše sportování v ložnice s ní nebo oním podchytnout.On ten orgán také slouží jako sportovní náčiní.Možná to omezit věkem? Od 15 platit i když nesportuješ až do 90 let,hranici určí až smrt Karla nesmrtelného.A budou platit všichni ať ho mají nebo nemají ať ji má nebo nemá,tak jak to funguje u televizních a rozhlasových přístrojů.Máš připojenou elektriku? Tak posloucháš nebo se díváš.Má ho nebo máš ji? Musíš platit a hotovo.:-D