29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 21.7.2008 10:49

Článek nesporně splnil svůj účel,

Článek nesporně splnil svůj účel,

Přinejmenším prokázal, kolik nekulturních hovad se vyskytuje v této specifické komunitě a jak naléhavá je potřeba jejich zkulturnění. Nesdílím však autorův optimismus ohledně prostředků. Na některá ze zde se prezentujících dobytčat je Kytice či Labutí jezero slabé, chtělo by to větší ráži.

Katr 21.7.2008 10:45

Udělejte to jako ti čutálisti pane

Suchý, zajděte do veřejnoprávní televize(máme prý jednu), najděte si tam pana šéfa odpovědného za kultůru a přemluvte ho, aby s vámi divadelníky z extraligy sepsal kontrakt za přímé přenosy v hodnotě sto melounů v českých.:-)

AndyO 21.7.2008 10:42

Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

vy si myslíte, že pár set vandalů, kteří jsou vidět jsou jediní příznivci fotbalu nebo sportu? Trochu jednoduché vidění.

Von 21.7.2008 10:41

Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

Vy si myslíte, že ti vandalové na stadionech, ulicích a ve vlacích chodí volit?

Mirek F. 21.7.2008 10:39

Re: Re: opravdu?

100 mega v celé ČR? Tak to je míň než dotace divadlům jenom v Praze. A porovnáme-li počty cyklistů s počty návštěvníků divadel a připočteme-li zvýšení bezpečnosti ne silnicích, tak cyklostezky jasně rulezzR^.

Bubranik 21.7.2008 10:37

krasa! pane Jiri Suchy1

 Ano, mate proklate pravdu, ze nas narod potrebuje  kulturu ve vsech vrstvach.  Ale jak  tu  kritickou cast, co poklesla pod hranici  min. ziv. urovne preskolit, pozvednout?  Vse se zakazy a prikazy  uskutecnit neda.

  Navrh? Pokud jde o fotbalove zapasy, at se daji kluby pojistit u normalnich pojistoven, zaplati si  o soukromou poradkovou sluzbu. Penez maji , jak znamo, vic, nez dost. Ahoj Bubranik.;-P

jm0 21.7.2008 10:35

Re: Nebojte se pane Suchý,

stačí pro příslušnost k intelektuální elitě dát prachy panu suchému? a to je jednoduchý. kolik jste dali?

Oskar 21.7.2008 10:34

Re: jo

Američani se píšou s velkým A. Přečtěte si Korespondenci V+W a s úžasem zjistíte, že naprostý debil jste vy.

jm0 21.7.2008 10:33

Re: Re: Re: Re: Juggernaute:

a kdyby dostával tlustý granty od státu, nebyl by rozervanej a tvořil by jenom komerční srágory

Schumacher 21.7.2008 10:30

Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

kde komoditou jsou hlasy významné specifické části voličstva. Stejné jako před dvěma tisíci lety.

VlK 21.7.2008 10:29

Omyl

Jako obvykle se pan Suchý plete. Pohlaváři Třetí říše byli většinou inteligentní a uměnímilovní lidé, sběratelé uměleckých děl a obdivovatelé Schilera, Wágnera, Goetheho. Těžko  se o nich ale dá říci, že to byli poctiví lidé, které jejich láska k umění zušlechtila. A už vůbec si neumím představit, jak by byli ušlechtilí, kdyby chodili do Semaforu.

AndyO 21.7.2008 10:12

Re: Re: Ano pane Suchý, mluvíte mě z duše.......

;-D tak tohle je zásah na komoru.

milan007 21.7.2008 10:05

pane Suchý

Co Vás vede k tvrzení že jak píšte "Náš národ potřebuje zkultivovat jako sůl." a že Vy jste ten pravý kdo to dělá ?? Žijete si jak ve vatičce za peníze daňových polatníků, z nichž jich většina na tom není tak dobře jako Vy a kážete jim o morálce a kultivaci ?? Mě se to zdá odporné.

Klokan03 21.7.2008 10:03

Pane Suchý,

to jste mě zklamal. Po měsících diskusí o dotování divadel přijdete s emotivním článkem, ve kterém vypočítáváte důvody, proč by měla být kultura a potažmo divadla dotována. Skutečně vám nedošlo, že otázka nezní "zda", ale "jak" kulturu finančně podporovat? Z tohoto pohledu je vaše argumentace dost podpásová. Potřebu finanční podpory divadel skoro nikdo nepopírá a částka věnovaná z rozpočtu Prahy na tento účel je rok od roku vyšší. Proč nepřijdete s konkrétním návrhem, jak spravedlivě rozdělit částku určenou na dotace  mezi pražská divadla, aby VŠICHNI byli spokojeni? Jinak to vypadá, že vám ani tak nejde o kulturu a divadla, ale o vaši kapsu.

Josef Schweik 21.7.2008 10:00

Všecíčko jest relativní

Pokud bych soudil jako autor na počet a velikost kulturních aktivit, tak nejlíp to vychází na tu dobu, kdy stát pomocí svejch kulturních front a podobnejch inštitucí masíroval duši soudruha vzazala. Divadel bylo dost, praskala ve švech, poněvádž když nepřišli místní, ROH navezlo kolchozníky, vše nějak fungovalo, o peníze se nikdo nestaral. A lidi byli zvěř bolševická.

Vono nějak nejde vo to, jestli jsou lidi kulturní nebo ne, ale vo to, jestli ten či onen kus "táhne" nebo nudí. Nemam pocit, že by lidi byli nějak míň kulturní, jest ovšem otázkou, jestli při dnešních možnostech jsou to zrovínka ta divadla, která si tu "vydobila postavení", jest to, co "frčí".

Každej se vokouká, pane Suchý, každej má svý období, kdy mluví jazykem, kerej lidem něco říká a proto ten kus navštěvujou. Tady byli lidi moc zvyklí hledat v divadle tu intelektuálně alegorizovanou oponenturu režimu, divadlo bylo zpolitizovaný. Dnes jest spousta věcí, na který jste narážel ve svejch hrách natolik banální, osobní věc, že spousta lidí už vo tom nechce nic slyšet ještě večír.

Doby se mění, lidi se mění, můžete to buď mentorovat, nebo se podle toho zařídíte jako třeba ten Hrušínskej. On tvrdí, že umělec by neměl bejt placenej, protože je, ale protože něco dělá. Když chce mít plnej barák, musí dávat něco, na co lidi přijdou. Ne, že jim "někdo" naznačí, že to, co my dáváme jest jistý orákulum, a pokud na něj davové nechodí, je to tim, že "máme špatný lidi".

 Esli maj pocit, že lidi jsou tak hloupí, že jim musí bejt státem vštípený, že ten či onen jest tvorem natolik vzácnym, že ho živíme jako zebru v ZOO - aby byl a my mohli udělat ve spisu čárku (máme i zebru) Mam pocit, že místo novýho Jonáše a novýho tingltanglu tu brbláte nad muzikálem a hlupákama, co na něj jdou místo toho, aby šli na vaše duševno. Ale voni maj dost svejch trablů, aby prožívali ještě nějaký další, dneska se pracuje hodně a dlouho, jest votázkou, esli to umění nejni jen kus věci, co je jmenuje Zábava. 

Jura Jurax 21.7.2008 9:59

Re: Pane Suchý,vy ten národ zkulturníte?

Fotbal je odporná komedie - tak to je jediné z Vašeho příspěvku, s nímž mohu souhlasit. A jest patrno - to narážím na Vaše doporučení ohledně ruštiny - že k Vašim uším, možná ohlušeným jekotem góóól nikdy nedolehla jména jako divadlo na Tagance, Vysockij ... :-/

jirka.s. 21.7.2008 9:59

Re: Ano pane Suchý, mluvíte mě z duše.......

Gerontosaurus: "Například já svoji duši zušlechťuji nejen soustavnou četbou básnických sbírek a filosofických traktátů, ale dokonce i studiem díla Gutha- Jarkovského!"

_______________________________________________________________

Autor: gerontusinza IP: 78.41.22.xxx Datum: 21.07.2008 09:00modrým svinstvem.... Pokud jste dědek , tak je evidentní, že z mladých blbců a svi@ní schopných lízat jakoukoli (Y) se stávají jenom staří blbci, schopných jenom téhož......  posuzuji článek a jeho hodnotu a váš názor blbce a modrého bolševika mě zajímá jakobolení hlavy vaší tchýně vy blbečku zamindrákovanej.... račte si zazpívata klanět se ke svatému radaru vy hloupá nádobo a neotravujte...... Jinak řečeno račte jít do(Y)(Y)(Y) a můžete si vybrat;-D

tetička 21.7.2008 9:56

jo

Vzpomínám na výroky pana Wericha v jednom velmi starém pořadu s panem Horníčkem. Ptali se ho na kulturu v americe. Označil tehdy skrytě američany za naprosté debily, kteří nevědí co je kultura. Werich tehdy řekl, že my jsme na tom velmi dobře, co se týká kultury a kulturnosti národa.Bylo to v době nejhlubší totality. Dnes jsme na tom stejně jako ti američané. Divadla typu Semaforu, by měla být prohlášena za kulturní památku a dotována přinejmenším tak, jako kostely a církevní objekty. Můžeme děkovat za to, že se pan Suchý snaží /i ve svých letech/ udržet zbytky kultury ducha.

Glosator 21.7.2008 9:55

To odmítnutí "dotace na vstupenku" mi připomíná aforismus

z doby komunismu "on na to skoro nikdo nechodí, ale zato to má velký výchovný význam."

Jinak, je pravdou, že náklady policejní manévry v souvislosti s fotbalem by měly nést příslušné kluby. Ale není pravda, že se o tom nediskutuje. Byla by to položka "pořadatelská služba" a pokud by ji klub nezajistil a došlo ke škodám, náklady by se mu přičetly k tíži včetně mastné pokuty.

Jura Jurax 21.7.2008 9:53

Re: A a B

Hm - a což takhle o dotace losovat? Nejlépe pod dohledem TV kamer jako když se losuje šťastných deset. ;-)

jm 21.7.2008 9:53

Re: Ale delegovali.....Re: MILÝ PANE SUCHÝ - VZDOROVAT BLBOSTI NEPOMINULO

Můžou si za to sami, Suší...to by je ubylo, nejakou veselou scénkou...

Jura Jurax 21.7.2008 9:50

Re: Jen tak na okraj

Jojo - obdivovatel gladiátorů se ozval  ;-D ... a s tou Sazkou Vám již bylo odpovězeno - jsou to dotace jak vyšité.

A jinak - umíte Vy fotbal aspoň tak jak pan Suchý psát texty, zpívat a vůbec dělat dívadlo? Nejste náhodou spíš Vy nějaké to s prominutím howno na fotbalové trávě?

Jura Jurax 21.7.2008 9:45

Re: Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

No, Mejlo, teď jste se odkopal jako s prominutím nevzdělaný buran Rv

gerontusinza 21.7.2008 9:45

Ale delegovali.....Re: MILÝ PANE SUCHÝ - VZDOROVAT BLBOSTI NEPOMINULO

ale nikdo jim na ty jejich pitomosti nechodil ani zadarmo;-D;-D tak to nechali na těch chytrých lidech a jen jim "pomáhali" a by si nedělali co chtěli....;-D tu a tam ovšem pár nejodvážnějších přizavřeli či odstavili... a teď teď jim dají peníze (jako), ti si na základě příslibu vezmou půjčku a pak .....? pak jim nedají nic a divadélka dojedou sami.... elegantní, ne?;-D

Jura Jurax 21.7.2008 9:43

Re: Re: opravdu?

Jeníku, víte, že jsou u nás širé kraje, kde o cyklostezkách slyšeli akorát v TV? Nežije každý ve velkém městě aniž v turistické oblasti - a navíc stát nalil mnohem víc do silnic. 

Ty cyklostezky oddělí zranitelné, nevypočitatelné, kličkující a do kopce vedle plné čáry středem jízdního pruhu rychlostí podrážděného šneka funící, pravidla silničního provozu neznající a v neuspořádané houfce přes celý jizdní pruh se družící cyklisty od nás automobilistů - což já jako každodenní automobilista a cyklista velice hodně občasný nemohu kvitovat jinak než s povděkem jako příspěvek k bezpečnosti.

A nakonec, chodíte-li pěšky  - víte, co prachů stát nalil a ještě nalije do chodníků? Ty jsou ve městech všude ... ;-D

gerontusinza 21.7.2008 9:40

Ano pane Suchý, mluvíte mě z duše.......

R^R^R^ Hezký den.

jm 21.7.2008 9:39

MILÝ PANE SUCHÝ - VZDOROVAT BLBOSTI NEPOMINULO

MILÝ PANE SUCHÝ - VZDOROVAT BLBOSTI NEPOMINULO  - to neodstraní nikde žádná, sametovou nevyjímaje.....Zaplať příroda, že před 50 léty  mocní  pitomce jako mocní  dnes, ke kultuře nedelegovali.....

dulcibelka 21.7.2008 9:38

Tak už zase kultivujeme národ,

a převychováváme zločince z povolání...No nevím. Z mých daní platím i kriminály, a to by snad celkem stačilo.

Jura Jurax 21.7.2008 9:33

Re: fanoušci

Nojo, a když přijedou do Brna grázlové z Ostravy, je to přibližně zoupla stejné. Plně s Vámi souhlasím. R^

Jura Jurax 21.7.2008 9:31

Re: Suchý se odkopal jako trapný namyšlený ubožák

jojo - kulturní je dnes ten, co se jde porvat na ochozy gladiátorských arén ... :-P