29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlasta.on 21.7.2008 3:09

Jen tak na okraj

Vý tady někdoz těch žvanilů, kolika penězi je ten fotbal dotován? Neví co? Akorát blbě kecáte!!!!!!!  A příspěvky od Sazky nejsou dotace!!!!!!! Ty platím, při kurzových sázkách dobrovolně a ze SVÝCH peněz.

Suchý je od doby úmrtí Šlitra jen takový velký h...o v trávě.

Vlasta.on 21.7.2008 3:04

Re: Nebojte se pane Suchý,

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Karel Mach 21.7.2008 2:53

Nebojte se pane Suchý,

nejsou všichni hlupáci, jako většina těch tady okolo.   

Borek@exil 21.7.2008 2:38

Re: Juggernaute:

Van Gogh dostával nějaké dotace od státu?....

Bohata 21.7.2008 1:38

Re: Re: mít za každou cenu pravdu

Zlodějská OSA je taky pro pana Suchého přínosem peněz ale to je prosím málo,že.

Fafa 21.7.2008 1:21

Juggernaute:

co treba pro zacatek prosta uvaha. Tvorit umeni je rizikove a mezi rukama se nam muzou ztratit budouci van Goghove a Balzacove. Takze stat na sebe prevezme cast tohoto rizika. Pokud se chce nekdo zivit umenim a uz to zkusil dejme tomu 3 roky na plny uvazek, tak mu stat poskytne minimalni zaruceny prijem na urovni zivotniho minima vymenou za autorska prava ke vsem vytvorenym dilum. U divadel typu Semaforu obdobna uvaha. Potrebujete grant, dobre dostanete ho, ale autorska a dalsi prava na Deti kapitana Granta prebira poskytovatel.

Ve vede uz to funguje podobne. Muzete dostavat granty od farmaceutickych firem nebo od NIH, ale pripadne komercni vyuziti vysledku je majetkem firmy, nikoliv Vasim. U grantu poskytovanych z verejnych penez pres NIH dokonce autorska prava ze zakona neexistuji.  

Jenda 21.7.2008 1:07

Re: mít za každou cenu pravdu

Odmitam nechat se pouzit k zaplneni Semaforu!

:-))

Juggernaut 21.7.2008 0:59

A a B

Souhlasím, že kultura je speciální statek, který si zaslouží podporu státu. V tom má pan Suchý pravdu, kultura je pro stát důležitá.

Jenže k A patří i B -- kdo má vlastně dostat tu podporu? Ukazuje se, že tady jednoznačná odpověď neexistuje. Máme tu kulturu pro masy, především filmy jako Kameňák X. Máme tu kulturu pro intelektuály. Máme tu kulturu natolik úzce zaměřenou, že ji rozumí jen pár lidí. Mají dostat všechny stejným dílem? Masová kultura je obvykle považovaná za pokleslou, ale zase osloví mnohem více diváků než exkluzivní kultura pro pár nadšenců. Tak jak?

A nebo jinak: I velmi kvalitní kutura může být někdy výdělečná a komerčně úspěšná. Má dostat dotaci bez ohledu na ekonomický úspěch? Ano nebo ne?

A ještě jinak: Pokusy o zavedení objektivních měřítek zatím vždy selhaly, naposled letos. Nemáme nic lepšího než grantové komise. V těch sedí jen lidé, se svými subjektivními názory. To nutně vede k nespravedlivému přidělování peněz. V lepším případě proto, že podle složení komise převládne ten který subjektivní názor na to, co je to pravé cenné umění. V horším případě proto, že značná část peněz půjde projektům spřízněným s členy komise - ale to jsem jistě jen přehnaně skeptický... ;-P

JanaB 21.7.2008 0:43

Už zase?

Minulý týden tu byl ten samý text, nebo Mister Suchý uráčil ten původní poněkud přepracovat? Není s tím už trochu více trapný?

haza 21.7.2008 0:36

Re: Re: mít za každou cenu pravdu

nevím, kolik divadel by nevzniklo - asi jedno? Nic proti Semaforu, naopak, bez něho by nebyla šedesáá léta šedesátá léta. Bylo to fajn, ale jak s tím souvisí vyčichlý pokus o humor současného pana Suchého? Je mi ho líto, že se ztrapňuje a nedokáže odejít důstojně ze scény. Ta úporná křečovitost se kterou bojuje za vyprázdněnou skořápku je tristní.

janabok 21.7.2008 0:34

Re: Pane Suchy:

R^...

bingo! ...

AndyO 21.7.2008 0:29

od té doby, co místo nových her

píšete remcy kvůli tomu, že vaše eseročko dostává málo erárních peněz už jsou ty vaše poznámky o kulturnosti poněkud chucpe.

Trepifajaxl 21.7.2008 0:26

Re: mít za každou cenu pravdu

Nic proti fotbalu, ten je pro každého, ale kumšt dělaný panem Suchým každý holt pochopit nemůže. Napadlo třeba někoho, kolik divadel by, nebýt vzor v Semaforu, ani nevzniklo?

Fafa 21.7.2008 0:23

Pane Suchy:

snad jenom dve poznamky.

- mate pravdu, ze se nesmyslne vyhazuji penize na podporu fotbalu a olympiady. To ovsem neni duvod zacit je utracet i za divadla.

- ano, zlodeji medenych okapu pravdepodobne nechodi na Labuti jezero. U uhlazenych a inteligentnich pachatelu "white collar crime" bych si s tim uz tak jisty nebyl.   

Bohata 21.7.2008 0:17

Pane Suchý,vy ten národ zkulturníte?

Pracujte jako řadový občan a nebo si užívejte důchodu.Je o Vás známo,že v případě Vašeho provozování umění na různých seminárních akcích nevíte co by jste za to chtěl a tak Vás už nikdo nezve.

Naučte se Vašim uměleckým kouskům v ruštině a budete mít o bohaté publikum postaráno.

Fotbal je odporná komedie a Vám přece musí být jaksi pod úroveň se s tímto srovnávat.

realysta 21.7.2008 0:16

mít za každou cenu pravdu

Jsou pravdy, které ten kterého se týkají asi jen-tak nepozře. A tak musí za každou cenu nejspíš sám před sebou obhajovat své vidění reality, které pro něj dopadá lépe....

Pan Suchý, když obdržel díky nátlaku konečně dotaci pro jeho divadlo, místo aby zalezl s příliš nemluvil o tomto lobbyngu o daňové poplatky, začíná ukazovat na okolí... Jako když žák, který obdrží špatnou známku - začne říkat "Ale ten taky, a tamten ještě horší....."

Srovnávat minidivadlo, kam chodí stovky prakticky stále týchž návštěvníků s dotacemi do fotbalu (byť s nimi rovněž nesouhlasím - protože slouží k extrémním odměnám bafuňářů a primadon) - toto srovnání pokulhává. Desetitisícové návštěvy na stadionech svědčí o tom,že je to zábava určitě širšího spektra zájemnců, než skomírající Semafor. Ostatně ať jendou zkusí Suchý naplnit nějaký amfiteátr třeba 5tisíci návštěvníků.