29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 21.7.2008 9:29

No,

s názory pana Suchého na sportovní "fanoušky" ze srdce souhlasím, a policejní manévry, které mohu třeba v Brně sledovat, kdykoliv sem zavítají příznivci Baníku Ostrava (ale i jiných gladiátorských klubů), mne neskutečně séřou, protože je jako daňový poplatník taky platím. Proboha, proč ty grázly nepustí na sebe? Vymlátí se, ti co budou ještě dýchat se podrobí humánní euthanasii a bude pokoj - a pro příznivce sportu by se ta řež mohla ještě vysílat v TV!

Ovšem ty dotace kultury ... já nevím, jsa laik nerozhodnu, co je kultura dotováníhodná, co již ne, a co je vůbec kultura a "kultura". Akorát si vždycky vzpomenu na toho umělce, co udělal ty obří perdele z umělé hmoty i s žebříčkem, aby bylo lze nakouknout - probůh, ten je taky dotován jako kultůra? A taky toho, co umělecky ozdobil bordelsrdíčkem pražský hrad ... :-/

Řídím se prostým líbí - nelíbí, což ovšem, jak jsem byl poučen, nemůže být kritériem uměleckosti a vůbec ono líbí - nelíbí prý značí nevzdělance. Tak nevím - Semafor se mi líbí a vždy líbíl - a to již od půlky let šedesátých, co se skrze média dostal i do moravských provincií a já dospěl věku schopného jeho vnímání.

Nicméně nejsem pražák a pražská divadla mám hodně z ruky, takže mi jejich osud zas tak moc osrdím nehýbá (i když mám dojem - ale opravdu jen dojem - že se nám v matce měst dívadla malinko přemnožila) a jinak mne soudobá tuzemská kultůra, co se dostane až ke mně, nikterak nenaplňuje nadšením - ovšem ke mně se - kromě TV - dostanou tak akorát filmy a knihy. Knihy jsou na tom mnohem líp - nejspíš proto, že nakladatelství nejsou dotovaná. Nebo jsou? A taky možná proto, že nečtu umělecké výboje, ale poctivé detektivky, scifi, fantasy a literaturu faktu

Je ovšem pravda, že dotujeme-li sportovní gladiátory, měli bychom desetkrát tolik dotovat kulturu. Ovšem nejlepší by bylo nedotovat a každý za svý.

hobis 21.7.2008 9:21

Re: Re: Re: mít za každou cenu pravdu

S nostalgii vzpomínám na Semafor 6O let a tuším,že to už se nikdy nevrátí.ALE!!Ještě jsem nečetl od p.Suchého,proč po 89 vyhnal ze Semaforu Dvořáka,Šimka,Sobotu,tak vznikla místo jednoho divadla,divadla 3,ale diváků nepřibylo.Peníze chceme přece všichni,i já důchodce!!!

Jenda 21.7.2008 9:20

Re: fanoušci

A jak vam z toho, ze se z dani plati jedna ftakovina vyplyva, ze se musi platit jina?

pirat 21.7.2008 9:14

Suchý se odkopal jako trapný namyšlený ubožák

Snůška pseudoargunemtů typu : "a vy zase mlátíte černochy" s "poučením" že jen a pouze  kultůůůůra jakou dělají ON a jeho suita zušlechtí tento národ a proto se musí dotovat... Jen ON ví co je pro národ potřeba, jen ON ví co je to kultura, kdo nechodí na JEHO představení je nekulturní....

Suchý už radši mlčej - každým dalším obhajováním neobhajitelného ze sebe dělaj většího blbce !!

honzak 21.7.2008 9:13

Re: Re: opravdu?

budiž mi omluvou, že k cestě do zaměstnání cyklistické stezky nepoužívám:-D. Navíc existuje velký významový rozdíl mezi "cyklistikou" a "cykloturistikou", že?

hlava22 21.7.2008 9:07

Re: fanoušci

velmi správně, ještě jste zapoměl na honoráře veřejných zaměstnanců, kteří při porušování zákonů asistovali, ty jste zaplatil z daní.

kulis ellinas 21.7.2008 9:04

pan Suchý je významný český básník i divadelník

bohužel v jedné osobě. Básníka beru, spousta jeho textů je ozdobou české kultury. Divadlo, to je jiná. Nutnost pravidelně vymýšlet, čím lapit diváka člověka nutně zdeformuje. Oni najednou přestávají chodit, zejména mladí. Čím to asi bude? A přeci člověk v slabosti své trvá na svém a zkouší to, aspoň ještě jedno představení, aspoň ještě jednu sezónu... Hleďme radši na pana Suchého více jako na básníka, jehož texty Zůstanou, než jako na divadelníka o němž se časem nutně přestane mluvit.

Papouch 21.7.2008 8:56

Re: Re: Re: Juggernaute:

bratr si to mohl dovolit - bylo to mnoho let pred objevem povinneho socialniho pojisteni a DPH

Paja 21.7.2008 8:48

fanoušci

Když přijeli do Ostravy na Bazaly grázlové z Brna tak se jim dostalo plné policejní asistence (aby se jim snad nic nestalo), pod dohedem vylezli ze zdemolovaného vlaku, pod dohledem nastoupili do trolejbusu, který rozmlátili na hadry - na Bazaly přijel bez oken, pod dohledem zdemolovali stadión a znovu je odvezli na nádraží, kde pod dohledem nastoupili do vlaku, který znovu zdemolovali. Náklady zaplaceny slušnými spoluobany ve formě jízdenek. Náklady na divadla jsou procenta oproti sportovním akcím. Náklady na pouhou propagaci nesmyslného záměru Olympiády dělali desítky milionů (jo četl jsem anketu s šéfy největších stavebních firem: unisimo-Olympiáda je národní zájem). Proto žádám: už ani korunu z mých daní pro pitomce běhající za balónem a jim podobným. Raději si zajdu na Revizora.

Tomas Pansky 21.7.2008 8:47

... pane Suchy, nemate pravdu. Nevim, jak jste dosel ...

... k Vasemu nazoru, ale mate na nej pravo.  V prvni rade bych Vam chtel vyjadrit obdiv a podekovani za Vasi drivejsi praci (o Vasich poslednich 10 - 15ti letech toho moc nevim).  ... Paklice se zastavate dotovane kultury, chapu Vasi pozici obchodnika, kteremu z toho plynou vyhody.  Nicmene, o dotovani (prerozdelovani) nebylo v socialismu nouze a lide si zacinaji uvedomovat, ze penize nepadou z nebe a dotovani na strane jedne vede k vyssim danim na strane druhe.  Jake pravo maji nejake sede kancelarske mysi rozhodovat o nasich penezich?  Proc neverit obcanum, ze se rozhodnou pro to, co se jim libi nebo co potrebuji?  Proc nesnizit dane na minimum a vratit lidem pravo na svobodu?  Nebo si neverite, ze by nas Vas jeste nekdo chodil?  top0625top@hotmail.com

jan 21.7.2008 8:39

Re: opravdu?

do cyklistiky teče 100 milionu ročně - závidím Vám je měl byste výstavbu cyklostezek platit sám

Walsroy 21.7.2008 8:35

Re: Pane Suchy:

To je pravda,bílé límečky taky na kultůru nedostanete.Ti  budou únavně pitvat na zasedáních zastupitelstva věci o kterých může diskutovat jen společenství hlupců.Těmito diskusemi lidsvo prošlo x krát a vždy se narodí noví Edisonové kterým se v hlavě rozsvítila žárovka že kultura vlastně je něco jako firma nebo nemovitost která by měla vydělávat. Pak se to těm tupcům nějak vysvětlí žetedy opravdu  ne,ale mezitím jim dorostou jejich děti a mezi nima další Edisonek .

Ach jo,takhle to vypadá když to řídí nevzdělaní manageři,kteří mají za sebou jen kurzy asertivity ,modního oblekání a pseudopisitivního myšlení. Zvedněte všichni ruce nad hlavu a třikrát zopakujte: Jsem King,jsem King,jsem king.!!

bob 21.7.2008 8:34

Kultivace

od bývalého konfidenta StB národ kultivovat určitě nepotřebuje

Bob 21.7.2008 8:32

Re: Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

Určitě mnohem víc, než vy máte společného s rozumem.

Walsroy 21.7.2008 8:25

Re: Také dobrý nápad!

No ty seš myslitel !!!! Jakto že nejsi na Hradě?

Walsroy 21.7.2008 8:20

Re: Jen tak na okraj

Od fotbalového fanouška se ani nic jiného čekat nedá. Takové malé ho... na fotbalovém trávníku.Chudinkové od fotbalu nemají ani na mládežnický fotbálek ,děcka musí na šampionátu spát v tělocvičně. A ty velké trávníkové ho..-- žijou s příspěvků teěch malých a jak to funguje. Pan Suchý na to jen kouká a ještě k tomu musí číst ty hnusy.

tsstss 21.7.2008 8:12

Re: Také dobrý nápad!

:-)  :-)  :-)

MPL 21.7.2008 7:54

Pane Suchý,

texty Vašich známých písní, z doby "zlaté éry" Semaforu, jsou opravdu krásné. Vaše texty z poslední doby, uveřejněné zde na NP, jsou trapné. Nežijete náhodou, podobně jako naši vysocí politici, v "akváriu"?

Malý Aston 21.7.2008 7:33

Také dobrý nápad!

Já s panem Suchým souhlasím,potřebujeme více slušných občanů.Takže místo dotací pro divadla a výstavní síně dáme přímo  lístek do divadla nebo výstavní síňě těm neslušným.A oni budou chodit do divadla a pan Suchý je bude kultivovat a vychovávat.Stejně tam mají prázdno,takže se tam pár bezdomovců vždy vejde.A jak začnou být kulturní,budou si kupovat lístky již za své a divadla a výstavní síně budou praskat ve švech.Nebo obec koupí celé divadlo a autobusem dodá cigány z Chánova a zase bude divadlo plné.Tak to dělali komouši a pan Suchý a jiní na to s láskou vzpomínají.:-D

21.7.2008 7:32

Re: Re: Nebojte se pane Suchý,

Hlavně Vlasta.

J.B.Marconi 21.7.2008 7:32

ANO pane Suchý

máte pravdu je třeba odstranit - vešké dotace - a podobné politické úplatky.

Mejla 21.7.2008 7:25

Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

.

Vojtin 21.7.2008 7:24

Re: Obávám se...

Správně se obávejte! Zkusil jste se dopídit, kolik "našich" peněz nalil magistrát do Sparty a jejího tréninkového střediska na Strahově? Možná by se Vám protočily panenky!!!

Hezký den

honzak 21.7.2008 7:21

Re: opravdu?

stupeň ušlechtilosti vydržel, ba co dím zvětšil se! Krásné ráno, mírný vítr do zad, minimální provoz a relativní vlhkost. Cítím se úplně stejně, jako po návětěvě Ďábla z Vinohrad či Besídky v rašeliništi.

Ještě k té zušlechťovací kultuře - kdysi do tohoto ranku (alespoň podle naší soudružky učitelky) patřila např. Anna proletářka či Rudá záře nad Kladnem.

Chacha 21.7.2008 7:15

Obávám se...

...že pokud někdo např. Na Spartě zdemoluje stadión, tak klub dostane od daňových poplatníků leda prd. Např. sparta je normální akciová společnost a tohle jí asi nikdo dotovat nebude...

PROKOP BUBEN 21.7.2008 6:28

Re: Re: Juggernaute:

Dostával dotace od bratra, jinak by se picnul asi daleko dříve......Podpora neotřelého a avangardního je asi nutná, nebo zajde na úbytě.....

PROKOP BUBEN 21.7.2008 6:25

NO ANO

Domnívám se, že by pan Suchý a jemnu podobní měli bojovat za své pravdy svými uměleckými prostředky......Články podobného charakteru, jitří jedny a vyvolávají souhlas u jiných.......Leda, že by uvedení hodlali vstoupit do naší věhlasné, vrcholné politiky.....

honzak 21.7.2008 5:28

opravdu?

"Nic naplat, kultura zušlechťuje, působí blahodárně na duši člověka, a

jestli má něco mít plnou podporu státu, pak je to právě ona."

Na moji duši i tělo působí blahodárně cyklistika. Už se těším na plnou podporu státu! Určitě dostanu dotaci na nový batoh a nové pláště.

Musím už končit, pln ušlechtilosti vyrážím do práce.

Fafa 21.7.2008 5:18

Vlasto

mate pravdu, prispevky od Sazky nejsou dotace. Samozrejme za predpokladu, ze je Sazka podnik jako kazdy jiny. Pokud ovsem nahodou podnika Sazka v jinem danovem rezimu nez bezne spolecnosti, tak prispevky od Sazky jsou dotace zcela klasicke.

Fafa 21.7.2008 4:14

Borku

nedostaval. Ale mozna zili lide se srovnatelnym talentem a mensi "zizni po zivote".