16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Walsroy 21.7.2008 8:25

Re: Také dobrý nápad!

No ty seš myslitel !!!! Jakto že nejsi na Hradě?

Lea 24.7.2008 18:10

Re: Také dobrý nápad!

Budou chodit do divadla a nebudou krást okapy. Až se zkulturní docela, začnou krást kulturněji.

J.B.Marconi 21.7.2008 7:32

ANO pane Suchý

máte pravdu je třeba odstranit - vešké dotace - a podobné politické úplatky.

Mejla 21.7.2008 7:25

Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

.

Bob 21.7.2008 8:32

Re: Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

Určitě mnohem víc, než vy máte společného s rozumem.

Jura Jurax 21.7.2008 9:45

Re: Pane Suchý, a co Vy máte společného s kulturou ?

No, Mejlo, teď jste se odkopal jako s prominutím nevzdělaný buran Rv

Chacha 21.7.2008 7:15

Obávám se...

...že pokud někdo např. Na Spartě zdemoluje stadión, tak klub dostane od daňových poplatníků leda prd. Např. sparta je normální akciová společnost a tohle jí asi nikdo dotovat nebude...

Vojtin 21.7.2008 7:24

Re: Obávám se...

Správně se obávejte! Zkusil jste se dopídit, kolik "našich" peněz nalil magistrát do Sparty a jejího tréninkového střediska na Strahově? Možná by se Vám protočily panenky!!!

Hezký den

PROKOP BUBEN 21.7.2008 6:25

NO ANO

Domnívám se, že by pan Suchý a jemnu podobní měli bojovat za své pravdy svými uměleckými prostředky......Články podobného charakteru, jitří jedny a vyvolávají souhlas u jiných.......Leda, že by uvedení hodlali vstoupit do naší věhlasné, vrcholné politiky.....

honzak 21.7.2008 5:28

opravdu?

"Nic naplat, kultura zušlechťuje, působí blahodárně na duši člověka, a

jestli má něco mít plnou podporu státu, pak je to právě ona."

Na moji duši i tělo působí blahodárně cyklistika. Už se těším na plnou podporu státu! Určitě dostanu dotaci na nový batoh a nové pláště.

Musím už končit, pln ušlechtilosti vyrážím do práce.

honzak 21.7.2008 7:21

Re: opravdu?

stupeň ušlechtilosti vydržel, ba co dím zvětšil se! Krásné ráno, mírný vítr do zad, minimální provoz a relativní vlhkost. Cítím se úplně stejně, jako po návětěvě Ďábla z Vinohrad či Besídky v rašeliništi.

Ještě k té zušlechťovací kultuře - kdysi do tohoto ranku (alespoň podle naší soudružky učitelky) patřila např. Anna proletářka či Rudá záře nad Kladnem.

jan 21.7.2008 8:39

Re: opravdu?

do cyklistiky teče 100 milionu ročně - závidím Vám je měl byste výstavbu cyklostezek platit sám

honzak 21.7.2008 9:13

Re: Re: opravdu?

budiž mi omluvou, že k cestě do zaměstnání cyklistické stezky nepoužívám:-D. Navíc existuje velký významový rozdíl mezi "cyklistikou" a "cykloturistikou", že?

Jura Jurax 21.7.2008 9:43

Re: Re: opravdu?

Jeníku, víte, že jsou u nás širé kraje, kde o cyklostezkách slyšeli akorát v TV? Nežije každý ve velkém městě aniž v turistické oblasti - a navíc stát nalil mnohem víc do silnic. 

Ty cyklostezky oddělí zranitelné, nevypočitatelné, kličkující a do kopce vedle plné čáry středem jízdního pruhu rychlostí podrážděného šneka funící, pravidla silničního provozu neznající a v neuspořádané houfce přes celý jizdní pruh se družící cyklisty od nás automobilistů - což já jako každodenní automobilista a cyklista velice hodně občasný nemohu kvitovat jinak než s povděkem jako příspěvek k bezpečnosti.

A nakonec, chodíte-li pěšky  - víte, co prachů stát nalil a ještě nalije do chodníků? Ty jsou ve městech všude ... ;-D

Mirek F. 21.7.2008 10:39

Re: Re: opravdu?

100 mega v celé ČR? Tak to je míň než dotace divadlům jenom v Praze. A porovnáme-li počty cyklistů s počty návštěvníků divadel a připočteme-li zvýšení bezpečnosti ne silnicích, tak cyklostezky jasně rulezzR^.

Vlasta.on 21.7.2008 3:09

Jen tak na okraj

Vý tady někdoz těch žvanilů, kolika penězi je ten fotbal dotován? Neví co? Akorát blbě kecáte!!!!!!!  A příspěvky od Sazky nejsou dotace!!!!!!! Ty platím, při kurzových sázkách dobrovolně a ze SVÝCH peněz.

Suchý je od doby úmrtí Šlitra jen takový velký h...o v trávě.

Fafa 21.7.2008 5:18

Vlasto

mate pravdu, prispevky od Sazky nejsou dotace. Samozrejme za predpokladu, ze je Sazka podnik jako kazdy jiny. Pokud ovsem nahodou podnika Sazka v jinem danovem rezimu nez bezne spolecnosti, tak prispevky od Sazky jsou dotace zcela klasicke.

Walsroy 21.7.2008 8:20

Re: Jen tak na okraj

Od fotbalového fanouška se ani nic jiného čekat nedá. Takové malé ho... na fotbalovém trávníku.Chudinkové od fotbalu nemají ani na mládežnický fotbálek ,děcka musí na šampionátu spát v tělocvičně. A ty velké trávníkové ho..-- žijou s příspěvků teěch malých a jak to funguje. Pan Suchý na to jen kouká a ještě k tomu musí číst ty hnusy.

Jura Jurax 21.7.2008 9:50

Re: Jen tak na okraj

Jojo - obdivovatel gladiátorů se ozval  ;-D ... a s tou Sazkou Vám již bylo odpovězeno - jsou to dotace jak vyšité.

A jinak - umíte Vy fotbal aspoň tak jak pan Suchý psát texty, zpívat a vůbec dělat dívadlo? Nejste náhodou spíš Vy nějaké to s prominutím howno na fotbalové trávě?

Karel Mach 21.7.2008 2:53

Nebojte se pane Suchý,

nejsou všichni hlupáci, jako většina těch tady okolo.   

Vlasta.on 21.7.2008 3:04

Re: Nebojte se pane Suchý,

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

21.7.2008 7:32

Re: Re: Nebojte se pane Suchý,

Hlavně Vlasta.

jm0 21.7.2008 10:35

Re: Nebojte se pane Suchý,

stačí pro příslušnost k intelektuální elitě dát prachy panu suchému? a to je jednoduchý. kolik jste dali?

Juggernaut 21.7.2008 0:59

A a B

Souhlasím, že kultura je speciální statek, který si zaslouží podporu státu. V tom má pan Suchý pravdu, kultura je pro stát důležitá.

Jenže k A patří i B -- kdo má vlastně dostat tu podporu? Ukazuje se, že tady jednoznačná odpověď neexistuje. Máme tu kulturu pro masy, především filmy jako Kameňák X. Máme tu kulturu pro intelektuály. Máme tu kulturu natolik úzce zaměřenou, že ji rozumí jen pár lidí. Mají dostat všechny stejným dílem? Masová kultura je obvykle považovaná za pokleslou, ale zase osloví mnohem více diváků než exkluzivní kultura pro pár nadšenců. Tak jak?

A nebo jinak: I velmi kvalitní kutura může být někdy výdělečná a komerčně úspěšná. Má dostat dotaci bez ohledu na ekonomický úspěch? Ano nebo ne?

A ještě jinak: Pokusy o zavedení objektivních měřítek zatím vždy selhaly, naposled letos. Nemáme nic lepšího než grantové komise. V těch sedí jen lidé, se svými subjektivními názory. To nutně vede k nespravedlivému přidělování peněz. V lepším případě proto, že podle složení komise převládne ten který subjektivní názor na to, co je to pravé cenné umění. V horším případě proto, že značná část peněz půjde projektům spřízněným s členy komise - ale to jsem jistě jen přehnaně skeptický... ;-P

Fafa 21.7.2008 1:21

Juggernaute:

co treba pro zacatek prosta uvaha. Tvorit umeni je rizikove a mezi rukama se nam muzou ztratit budouci van Goghove a Balzacove. Takze stat na sebe prevezme cast tohoto rizika. Pokud se chce nekdo zivit umenim a uz to zkusil dejme tomu 3 roky na plny uvazek, tak mu stat poskytne minimalni zaruceny prijem na urovni zivotniho minima vymenou za autorska prava ke vsem vytvorenym dilum. U divadel typu Semaforu obdobna uvaha. Potrebujete grant, dobre dostanete ho, ale autorska a dalsi prava na Deti kapitana Granta prebira poskytovatel.

Ve vede uz to funguje podobne. Muzete dostavat granty od farmaceutickych firem nebo od NIH, ale pripadne komercni vyuziti vysledku je majetkem firmy, nikoliv Vasim. U grantu poskytovanych z verejnych penez pres NIH dokonce autorska prava ze zakona neexistuji.  

Borek@exil 21.7.2008 2:38

Re: Juggernaute:

Van Gogh dostával nějaké dotace od státu?....

Fafa 21.7.2008 4:14

Borku

nedostaval. Ale mozna zili lide se srovnatelnym talentem a mensi "zizni po zivote".  

PROKOP BUBEN 21.7.2008 6:28

Re: Re: Juggernaute:

Dostával dotace od bratra, jinak by se picnul asi daleko dříve......Podpora neotřelého a avangardního je asi nutná, nebo zajde na úbytě.....

Papouch 21.7.2008 8:56

Re: Re: Re: Juggernaute:

bratr si to mohl dovolit - bylo to mnoho let pred objevem povinneho socialniho pojisteni a DPH

jm0 21.7.2008 10:33

Re: Re: Re: Re: Juggernaute:

a kdyby dostával tlustý granty od státu, nebyl by rozervanej a tvořil by jenom komerční srágory