29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ustecak 21.7.2008 12:15

Re: Re: Re: Re: mít za každou cenu pravdu

Proč vyhnal Dvořáka, Šimka a Sobotu? No protože na ně chodilo víc lidí než na Suchýho.

milan007 21.7.2008 12:14

Re: Proč mám dojem, že se výrok

a vy jste jakej pták ??

Zebra 21.7.2008 12:13

Re: TAKHLE vypadají pražské granty na kulturu...

Pravda zjevená jakýmsi šumavákem....toť jistě ta pravá, pravďoucí. Vona kultura má taky svojí VZP či jiný pojišťovny jako zdravotnictví ? A do škol jdou jen granty a dotace a z obecních, krajskejch či státních rozpočtů nic ? Pitomce, které tímhle paskvilem chcete přesvědčit, musíte hledat někde jinde, u nás na vsi takový humus nebaštíme !

Do voka si plivat nemusíte, zrak už máte vytřený téměř dokonale.

brána 21.7.2008 12:07

Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Tak to pozor, očekávat od sympatizantů s divadelní scénou trapných obštrukcí solventnost nelze. Tato celá "elita" - skrývající se za kultivací národa - si tropí šašky z naší tržní etiky a ještě si na to vyžaduje alimenty.  Aby nás, usilující o kultivaci výkonosti, flexibility a solidarity aktivistů stávajícího demokratického tržního systému pouze nepodařeně a dětinsky zesměšňovala. Fuj.

Schumacher 21.7.2008 12:05

Už jste viděli kulturně vzdělaného občanského demokrata? Zajisté, včera spoustu.

Právě včera večer cestou do Práglu mě předjkížděli na devadesátce a na padesátce v obcích. Někteří byli tak kulturně nažhavení na metropolitní kulturu, že zapomněli na blinkr. Chápu jejich návrh na stošedesát na dálnici. Aby kultury stihli ještě víc....

cb 21.7.2008 12:05

Chapu

Kdo nema rad Sucheho, je jednoduchy.

Schumacher 21.7.2008 11:57

Maj recht. Tohle ví každá bordelmamá.

 Když nejdou kšefty, nežebrá o dotace, ale vymění  k u r v y.

Papouch 21.7.2008 11:56

Re: Proč mám dojem, že se výrok

paradoxni je, ze zatimco "modri ptaci" jsou obvykle VS, to o jejich jednoduchosti pise clovek bez maturity...

Schumacher 21.7.2008 11:53

Některé příspěvky mě inspirovaly....

Tak jako za vstupného nějaká část je určena na podporu něčeho, tak jak jsou poplatky z paměťových médií, měla by být zavedena i daň ze sportu. Například z používání veřejných prostor, například chodníků. Protože chodník je určený k chůzi a nikoli k běhu. Jinak by to byl běžník. Běžci svým dusotem poškozují dlažbu, případně půdní pokryv, znepokojují pokojné chodce a  popuzují psy. To všechno aniž by platili haléř daní a organizovanému sportu. Proto by mělo být zákonem nařízeno, aby každý běžec měl placený průkaz, tzv. běženku. Výnos by byl určen dílem do obecního rozpočtu, dílem na  podporu organizovaného sportu podle počtu účastníků, přičemž za účastníky by byli považováni i platící diváci na stadionech a u televizních obrazovek. Obdobná placená  licence by byla nezbytná pro provozování jakéhokoli sportu na veřejnosti. Poplatek z provozování sportu v soukromí by byl hrazen z daně ze sportovních pomůcek. Za sportovní pomůcku budiž považován jakýkoli předmět způsobilý plnit funkci sportovního náčiní. V případě, že ke sportu by byl použit předmět osvobozený od sportovní daně, byla by daň doměřena s vysokou pokutou, například  jako když  použijete dani nepodléhající rostlinný olej jako pohonnou hmotu pro automobil. Správcem poplatků ny byl OSS  - Ochranný svaz sportovní. Kontrolou běhavek a jiných sportovních povolenek by byla pověřena městská policie. Režim daně a poplatků budiž  stanoven Zákonem o sportovní dani a poplatcích. Seznam dani a poplatku podléhajících aktivit budiž stanoven příslušnou vyhláškou. Sportu zdar a kolektivnímu organizovanému zvlášť!  Není to skvělý nápad ?  Přinejmenším na běhavku.....

Zebra 21.7.2008 11:52

Re: Pro mne je nezapomenutelná scéna z filmu Hogo Fogo Homolka

Příbuzný s filmovou postavou ? Sýci, sýci, radši se věnuj lovu hrabošů !

Oskar 21.7.2008 11:50

Re: Ano, náš národ potřebuje zkultůrnit...

Hlavně Xaver potřebuje zkulturnit svou nebohou češtinu....

Jakub S. 21.7.2008 11:50

Pirate - ty jsi úděsný chudák. A ani ti nedochází, jak ses odkopal jako

naprostý primitiv - a k tomu (ale většinou to tak bývá) sebevědomý, neschopný komunikace (zeptej se někde, co to je, burane) a agresívní. Ta podle tebe vtipná poslední věta platí krásně na tebe samotného...

Člověk, kterého nikdy neokouzlil ani nedojal či nerozesmál Semafor ani podobná divadélka - takového se bojím. Nařvaný ublížený sebevědomý vážný útočný buran - to je nebepečí pro všecky okolo!

Zebra 21.7.2008 11:49

Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Teda Mirku, tolik mně nesrozumitelných úvah v tak krátkém textu…já snad začnu o sobě pochybovat ! Jak jste proboha z konstatování nesporného faktu, že se ve psí komunitě a konkrétně pod tímhle článkem vyskytlo mnoho nekulturních hovad, odvodil zvýšení frekvence návštěv divadel resp. zahájení obdarovávání divadel mnou nebo signatáři jakési petice ? Jak jste ze mnou zvoleného slovníku odvodil mou příslušnost k „vznosně kulturním“ (co to prosím znamená ?) lidem ? Jak jste přišel k poznatku, že nepotřebuji peníze resp. že si jich cením méně než potřeb „kulturní fronty“ když ani nevím, co „kulturní frontou“ myslíte ?  A financování čeho můžete (kdo všechno?) pokládat za vyřešené ?

Joob 21.7.2008 11:47

Proč mám dojem, že se výrok

"napsal to kdosi velmi jednoduchý" týká nejvíce jisté skupinky - tj. tzv. modrých ptáků? Jak trefné logo - snášej vysloveně jen a pouze do vlastního hnízda - a už jste viděli kulturně vzdělaného občanského demokrata?

tsstss 21.7.2008 11:41

Řešením by mohly být

kulturní převýchovné tábory.  :-)

Xaver 82.117 21.7.2008 11:38

Ano, náš národ potřebuje zkultůrnit...

Naposledy se to povedlo jistýmu Ádovi a pak Chazjájinovi. Proti jejich kultůře se moc neprotestovalo. Jenom nějaký Suchý tenkrát za totáče to začal dělat jinak a rozmluvil národu častušky...co kdyby zase něco někomu rozmluvil? Tak z hrušky dolů, jak říkal jistý Gustav. A ty plakáty jsou fakt úchvatné. Ještě tam měl být text: Uchvátí-li tě, zahyneš...;-)

brána 21.7.2008 11:36

Re: krasa! pane Jiri Suchy1

Pokud jde pane Bubranik o existenční zápasy, navrhuji pojistit naše dítka u privátních pojišťoven. Ta jim pak zaplatí - státem nezajištěné - vzdělání na míru a naši umělci mohou psát účty.

šakal 21.7.2008 11:32

TAKHLE vypadají pražské granty na kulturu...

...Podívejte se sami, kde je v tom grafu zdravotnictví a školství:

http://www.sumavak.bloguje.cz/704926-jaka-je-pravda.php

...A to jde jenom o GRANTY... Pravidelné dotace v tom započteny nejsou! ;-)

Nikdy by mě nenapadlo, že to budu muset napsat zrovna Vám, pane Suchý, ale teď si jděte plivnout do oka ;-P

yorik 21.7.2008 11:32

Není jen Jonáš a Melicharová

Evy a Vaška je plná taška(y). A bez dotací. Jestli nevíte jak na to pane Suchý ,zeptejte se pana Novotného, určitě vám rád poradí.

Baghíra 21.7.2008 11:30

Re: Všecíčko jest relativní

R^

Mirek F. 21.7.2008 11:23

Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Jsem rád, že to vidíte tak naléhavě. Neboť to zajisté znamená, že ode dneška vy a další téhož názoru - minimálně těch 30 tis. signatářů kulturní petice - začnou dávat alespoň pár stovek měsíčně navíc na kulturu - buď návštěvou divadla anebo rovnou posláním peněz na účet. Pro vás, vznosně kulturní lidi - jak už o tom svědčí i váš zvolený slovník -  jsou přec peníze mrzce nepotřebnou věcí ve srovnání s potřebami kulturní fronty. Čili financování můžeme pokládat za vyřešenéR^

brána 21.7.2008 11:20

Re: povězme si upřímně, že

Správně pane honzak, povinná konzumace čehokoliv nechutná ba dezgustuje. Ale pan Suchý se pozastavuje nad diskriminací lidmi, kteří nechápou a neprovozují kulturní činnost jako kšeft.

RomanL 21.7.2008 11:16

Re: Re: Ano pane Suchý, mluvíte mě z duše.......

;-DR^

Klokan03 21.7.2008 11:14

Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Obvinit někoho z nekulturnosti a nadat mu přitom do hovad a dobytčat, to můžel napsat jen vůl. Pruhovanej.

Sýček 21.7.2008 11:07

Pro mne je nezapomenutelná scéna z filmu Hogo Fogo Homolka

Rodinka si vyjela do lesa. Dědovi Homolkovy kroutí studená voda v potůčku klouby a on sám přemýšlí, že je třeba všechny ti lidi vyhnat do takhle krásný přírody, aby se zlepčili jejich mezilidské vztahy. Nejste náhodou příbuzní?

AndyO 21.7.2008 11:03

Re: Re: Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

a kdo vám platil hřiště, trenéry, pomůcky?

Von 21.7.2008 11:02

Re: Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

Ano, mám jednoduché vidění, docela jednoduše si myslím, že ve sportu vůbec je sakramentsky moc peněz, které chybí jinde! Škody působené vandaly jsou samozřejmě téměř zanedbatelné v tom nesmyslném kolotoči "sportovních" peněz! A to jsem poměrně dlouhé mládí doslova prosportoval, zadarmo a na slušné úrovni. 

honzak 21.7.2008 10:56

povězme si upřímně, že

většina dnešních zločinců a násilníků absolvovala v rámci povinné školní docházky mnoho tzv. výchovných koncertů. Zvonku to vyzerá, že výchova kulturou není určitě 100%.

Bylo by zajímavé zjistit, kolikrát byl zamlada v Semaforu třeba paroubek....

Von 21.7.2008 10:55

Re: pan Suchý je významný český básník i divadelník

Když ono ale /bohužel?/ vše souvisí se vším! Bez Suchého, původně snad slušného výtvarníka a muzikanta /na toho jste zapomněl!/ by nebylo Suchého divadelníka a pak ani Suchého básníka! Ale v české kotlině nevděk a jistě i závist, která přetrvává, vládne odedávna. 

J.S. 21.7.2008 10:51

Re: Re: jo

Ach Ti Američané, hodí se ke všemu. Ach to kultivované Vaše vyjádření hodí se né ke všemu ale k Vám.