17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 21.7.2008 15:03

Re: Re: Re: No já jen že navrhujete podobně pitomá řešení

Mno, tím jsem myslel intenzivnější působení kultury na dobytčata, třeba Vojnu a mír (dvakrát opsat za každou sprosťárnu) nebo tak něco.

Sýček 22.7.2008 10:24

No to by je (nás - vyberte si) opravdu zkultivovalo. Celej Homolka.

Někdejší má známá, tehdy studentka architektury, se trápila naprostým nevkusem českého obyvatelstva a zašla tak daleko, že navrhovala chránit vkus zákonem - zákazem nevkusu. Naštěstí od své snahy upustila, neboť jsme ji upozornili, že přesně tohoto se dopouštěli nejprve internacionální a poté i nacionální socialisté zavedením pokrokového umění, socialistického realismu či chráněním evropské kultury arijského původu.

    Trest, který navrhujete, je opravdu krutý, ale výsledkem bude naprosté znechucení, alespoň díla Tolstého, nikoli kultivace trestance. Ze školních let vím, že umění mohu vnímat pouze svobodně, abych si k sebekvalitnějšímu výtvoru nevypěstoval averzi.  (Náš výborný učitel hudební nauky nám poslední dva ročníky pravidelně pouštěl "Otvírání studánek" Bohuslava Martinů a mohu vás ubezpečit, že dobré dvě desítky let jsem nenašel odvahu si toto nádherné dílo vyslechnout .)

Klokan03 21.7.2008 11:14

Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Obvinit někoho z nekulturnosti a nadat mu přitom do hovad a dobytčat, to můžel napsat jen vůl. Pruhovanej.

Mirek F. 21.7.2008 11:23

Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Jsem rád, že to vidíte tak naléhavě. Neboť to zajisté znamená, že ode dneška vy a další téhož názoru - minimálně těch 30 tis. signatářů kulturní petice - začnou dávat alespoň pár stovek měsíčně navíc na kulturu - buď návštěvou divadla anebo rovnou posláním peněz na účet. Pro vás, vznosně kulturní lidi - jak už o tom svědčí i váš zvolený slovník -  jsou přec peníze mrzce nepotřebnou věcí ve srovnání s potřebami kulturní fronty. Čili financování můžeme pokládat za vyřešenéR^

Zebra 21.7.2008 11:49

Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Teda Mirku, tolik mně nesrozumitelných úvah v tak krátkém textu…já snad začnu o sobě pochybovat ! Jak jste proboha z konstatování nesporného faktu, že se ve psí komunitě a konkrétně pod tímhle článkem vyskytlo mnoho nekulturních hovad, odvodil zvýšení frekvence návštěv divadel resp. zahájení obdarovávání divadel mnou nebo signatáři jakési petice ? Jak jste ze mnou zvoleného slovníku odvodil mou příslušnost k „vznosně kulturním“ (co to prosím znamená ?) lidem ? Jak jste přišel k poznatku, že nepotřebuji peníze resp. že si jich cením méně než potřeb „kulturní fronty“ když ani nevím, co „kulturní frontou“ myslíte ?  A financování čeho můžete (kdo všechno?) pokládat za vyřešené ?

Mirek F. 21.7.2008 12:50

Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

K závěru z první věty vám nelze než blahopřátR^. Vezmete-li si na pomoc své příspěvky ku článkům k tomuto tématu se vztahujícím, brzy dojdete k cíli a pochybnosti zmizí.

Zebra 21.7.2008 13:12

Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Co takhle ponechat mé cesty osudu a vysvětlit tok vlastních myšlenek ?

Mirek F. 21.7.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Porucha je na vašem přijímači. Či snad stavění se do role nechápavého je vašev taktika?

Zebra 21.7.2008 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Žádná taktika, jen by mě zajímalo, jak jste vyvodil a mně přisoudil něco, co jsem nenapsal resp. co se z napsaného při dodržování pravidel výrokové logiky vyvodit nedá. Jsou snad moje otázky nesrozumitelné ? Nebo nepohodlné ?

Mirek F. 21.7.2008 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Vždy, když fandové kulturní fronty začnou nabývat dojmu, že jejich tvrzení či otázky jsou nepohodlné, zlepší se mi nálada, takže na oplátku pár slov se sluší. Doporučil bych se zaměřit na můj příspěvek ve 12:50, kdy jsem jasně konstatoval, že vycházím z vašich příspěvků ke článkům (ano, množné číslo, nejde jen o tento) k tomuto tématu se vztahujícím. Zde na Psu jich již bylo dost, v diskusích se objevujete často, s názory jednoznačnými.

Váš příspěvek, na který jsem dnes reagoval, se nesl ve stejném duchu, (byť ,řekněme, nebyl tak komplexní, teď byli decentně pranýřováni jen čtenáři NP), ovšem vámi zdůrazňovaná nutnost stálé kultivace vede k očekávání, že všichni ti, kdo projevují takovou starost o morálku národa, včetně vás, určitě nebudou váhat proměnit slova v činy.Co jsou peníze proti kulturním potřebám národa, slýchám od nich neustále (takže je jasné, co je pro ně přednější) - a když si vezmeme jenom těch 30 tis. signatářů, každý z nich kdyby dal měsíčně 5 stovek, - anebo klidně jenom dvě - tak účinek nových avangard dolehne zajisté i k nekulturním hovadům, včetně těch na Psu. Vaši příslušnost jsem odvodil především z vašich názorů, ale všimněte si, prosím, že jsem napsal "i váš zvolený slovník ", neboť používáním termínu jako "hovada" (aneb ti, co také platí daně, aby bylo na dotace) se také řadíte do zástupu kulturní fronty, čili těch, kdo vedli a vedou v zájmu vyšších cílů protirichterovský odboj. Desítky milionů, které by ročně pražským divadlům ročně přibyly díky pomoci signatářů petice, by současné požadavky řešily více než uspokojivě.

Zebra 21.7.2008 15:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Díky za obsáhlou odpověď, ovšem slovy klasikovými, „nepotěšil jste mě“, neboť slovy jiného klasika „říkáte jinými slovy totéž“. Já bych na oplátku doporučil soustředit se na můj příspěvek poslední, o výrokové logice, což bohužel povede k opakování již na začátku položených otázek:

Co vás vede ke kategorickému tvrzení, že svojí konstrukci že ti „..kdo projevují takovou starost o morálku národa“ musí proměnit svá slova ausgerechnet v čin vámi předpokládaný tj. v obdarovávání pražských divadel ? Očekáváte také od pražáků stěžujících si na vysokou kriminalitu, díry na silnicích nebo nevysypané popelnice peněžní dary policii, pražským komunikacím či pražským popelářům ? Tam by přece desítky milionů od remcalů taky zalepily pár personálních a jiných děr ? A nebo jinak: když už žijete v zajetí iluze, že pro „kulturní frontu“ peníze nic neznamenají (kde a od koho to pořád slyšíte, to by mě taky zajímalo), jak od ní můžete očekávat, že se bude snažit situaci zlepšit právě oněmi mrzkými penězi ? Trochu konzistence, dobrý muži !

Ještě větším logickým lapsem je vaše domněnka, že „hovada“ jsou ti, kteří platí daně. Tak byste poplatníkům určitě neměl říkat, to by se na vás právem mohli zlobit, i když hovado jako takové je slovo zcela spisovné. Aby bylo jasno, hovady jsem ve svém příspěvku mínil entity, nazývající pana Suchého hov.em v trávě a podobně. Možná, že i ti platí daně, ovšem v tomto případě mi takovéto pojmenování připadá celkem trefné a, nemůžu si pomoci, pořád ještě mírné.

brána 21.7.2008 12:07

Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Tak to pozor, očekávat od sympatizantů s divadelní scénou trapných obštrukcí solventnost nelze. Tato celá "elita" - skrývající se za kultivací národa - si tropí šašky z naší tržní etiky a ještě si na to vyžaduje alimenty.  Aby nás, usilující o kultivaci výkonosti, flexibility a solidarity aktivistů stávajícího demokratického tržního systému pouze nepodařeně a dětinsky zesměšňovala. Fuj.

Mirek F. 21.7.2008 13:19

Re: Re: Re: Článek nesporně splnil svůj účel,

Ať zesměšňuje, proti tomu žádná, ale přijde mi poněkud zvláštní, že tak chce křečovitě činit z peněz zesměšňovaných, takové nedůstojné se to zdá.

Katr 21.7.2008 10:45

Udělejte to jako ti čutálisti pane

Suchý, zajděte do veřejnoprávní televize(máme prý jednu), najděte si tam pana šéfa odpovědného za kultůru a přemluvte ho, aby s vámi divadelníky z extraligy sepsal kontrakt za přímé přenosy v hodnotě sto melounů v českých.:-)

Bubranik 21.7.2008 10:37

krasa! pane Jiri Suchy1

 Ano, mate proklate pravdu, ze nas narod potrebuje  kulturu ve vsech vrstvach.  Ale jak  tu  kritickou cast, co poklesla pod hranici  min. ziv. urovne preskolit, pozvednout?  Vse se zakazy a prikazy  uskutecnit neda.

  Navrh? Pokud jde o fotbalove zapasy, at se daji kluby pojistit u normalnich pojistoven, zaplati si  o soukromou poradkovou sluzbu. Penez maji , jak znamo, vic, nez dost. Ahoj Bubranik.;-P

brána 21.7.2008 11:36

Re: krasa! pane Jiri Suchy1

Pokud jde pane Bubranik o existenční zápasy, navrhuji pojistit naše dítka u privátních pojišťoven. Ta jim pak zaplatí - státem nezajištěné - vzdělání na míru a naši umělci mohou psát účty.

Schumacher 21.7.2008 10:30

Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

kde komoditou jsou hlasy významné specifické části voličstva. Stejné jako před dvěma tisíci lety.

Von 21.7.2008 10:41

Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

Vy si myslíte, že ti vandalové na stadionech, ulicích a ve vlacích chodí volit?

AndyO 21.7.2008 10:42

Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

vy si myslíte, že pár set vandalů, kteří jsou vidět jsou jediní příznivci fotbalu nebo sportu? Trochu jednoduché vidění.

Von 21.7.2008 11:02

Re: Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

Ano, mám jednoduché vidění, docela jednoduše si myslím, že ve sportu vůbec je sakramentsky moc peněz, které chybí jinde! Škody působené vandaly jsou samozřejmě téměř zanedbatelné v tom nesmyslném kolotoči "sportovních" peněz! A to jsem poměrně dlouhé mládí doslova prosportoval, zadarmo a na slušné úrovni. 

AndyO 21.7.2008 11:03

Re: Re: Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

a kdo vám platil hřiště, trenéry, pomůcky?

von 21.7.2008 17:22

Re: Re: Re: Re: Re: Proč vysoké dotace "sportu" ? žádná záhada. Je to trh,

Osobní pomůcky a trenéry NIKDO!, Pouze hřiště, některé míče a některé nářadí stát. Například i hokejky a brusle, vše na lyže, tretry , kopačky atd...jsme si platili sami. Jó - o i některá ta hřiště jsme si budovali sami! Pro Vaši další informaci - ten sport jsme provozovali minimálně na krajské úrovni - čestné slovo!

VlK 21.7.2008 10:29

Omyl

Jako obvykle se pan Suchý plete. Pohlaváři Třetí říše byli většinou inteligentní a uměnímilovní lidé, sběratelé uměleckých děl a obdivovatelé Schilera, Wágnera, Goetheho. Těžko  se o nich ale dá říci, že to byli poctiví lidé, které jejich láska k umění zušlechtila. A už vůbec si neumím představit, jak by byli ušlechtilí, kdyby chodili do Semaforu.

milan007 21.7.2008 10:05

pane Suchý

Co Vás vede k tvrzení že jak píšte "Náš národ potřebuje zkultivovat jako sůl." a že Vy jste ten pravý kdo to dělá ?? Žijete si jak ve vatičce za peníze daňových polatníků, z nichž jich většina na tom není tak dobře jako Vy a kážete jim o morálce a kultivaci ?? Mě se to zdá odporné.

Klokan03 21.7.2008 10:03

Pane Suchý,

to jste mě zklamal. Po měsících diskusí o dotování divadel přijdete s emotivním článkem, ve kterém vypočítáváte důvody, proč by měla být kultura a potažmo divadla dotována. Skutečně vám nedošlo, že otázka nezní "zda", ale "jak" kulturu finančně podporovat? Z tohoto pohledu je vaše argumentace dost podpásová. Potřebu finanční podpory divadel skoro nikdo nepopírá a částka věnovaná z rozpočtu Prahy na tento účel je rok od roku vyšší. Proč nepřijdete s konkrétním návrhem, jak spravedlivě rozdělit částku určenou na dotace  mezi pražská divadla, aby VŠICHNI byli spokojeni? Jinak to vypadá, že vám ani tak nejde o kulturu a divadla, ale o vaši kapsu.

Josef Schweik 21.7.2008 10:00

Všecíčko jest relativní

Pokud bych soudil jako autor na počet a velikost kulturních aktivit, tak nejlíp to vychází na tu dobu, kdy stát pomocí svejch kulturních front a podobnejch inštitucí masíroval duši soudruha vzazala. Divadel bylo dost, praskala ve švech, poněvádž když nepřišli místní, ROH navezlo kolchozníky, vše nějak fungovalo, o peníze se nikdo nestaral. A lidi byli zvěř bolševická.

Vono nějak nejde vo to, jestli jsou lidi kulturní nebo ne, ale vo to, jestli ten či onen kus "táhne" nebo nudí. Nemam pocit, že by lidi byli nějak míň kulturní, jest ovšem otázkou, jestli při dnešních možnostech jsou to zrovínka ta divadla, která si tu "vydobila postavení", jest to, co "frčí".

Každej se vokouká, pane Suchý, každej má svý období, kdy mluví jazykem, kerej lidem něco říká a proto ten kus navštěvujou. Tady byli lidi moc zvyklí hledat v divadle tu intelektuálně alegorizovanou oponenturu režimu, divadlo bylo zpolitizovaný. Dnes jest spousta věcí, na který jste narážel ve svejch hrách natolik banální, osobní věc, že spousta lidí už vo tom nechce nic slyšet ještě večír.

Doby se mění, lidi se mění, můžete to buď mentorovat, nebo se podle toho zařídíte jako třeba ten Hrušínskej. On tvrdí, že umělec by neměl bejt placenej, protože je, ale protože něco dělá. Když chce mít plnej barák, musí dávat něco, na co lidi přijdou. Ne, že jim "někdo" naznačí, že to, co my dáváme jest jistý orákulum, a pokud na něj davové nechodí, je to tim, že "máme špatný lidi".

 Esli maj pocit, že lidi jsou tak hloupí, že jim musí bejt státem vštípený, že ten či onen jest tvorem natolik vzácnym, že ho živíme jako zebru v ZOO - aby byl a my mohli udělat ve spisu čárku (máme i zebru) Mam pocit, že místo novýho Jonáše a novýho tingltanglu tu brbláte nad muzikálem a hlupákama, co na něj jdou místo toho, aby šli na vaše duševno. Ale voni maj dost svejch trablů, aby prožívali ještě nějaký další, dneska se pracuje hodně a dlouho, jest votázkou, esli to umění nejni jen kus věci, co je jmenuje Zábava. 

Baghíra 21.7.2008 11:30

Re: Všecíčko jest relativní

R^

Schumacher 21.7.2008 11:57

Maj recht. Tohle ví každá bordelmamá.

 Když nejdou kšefty, nežebrá o dotace, ale vymění  k u r v y.

tetička 21.7.2008 9:56

jo

Vzpomínám na výroky pana Wericha v jednom velmi starém pořadu s panem Horníčkem. Ptali se ho na kulturu v americe. Označil tehdy skrytě američany za naprosté debily, kteří nevědí co je kultura. Werich tehdy řekl, že my jsme na tom velmi dobře, co se týká kultury a kulturnosti národa.Bylo to v době nejhlubší totality. Dnes jsme na tom stejně jako ti američané. Divadla typu Semaforu, by měla být prohlášena za kulturní památku a dotována přinejmenším tak, jako kostely a církevní objekty. Můžeme děkovat za to, že se pan Suchý snaží /i ve svých letech/ udržet zbytky kultury ducha.

Oskar 21.7.2008 10:34

Re: jo

Američani se píšou s velkým A. Přečtěte si Korespondenci V+W a s úžasem zjistíte, že naprostý debil jste vy.