16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:36

Re: Re: Re: Re: Re: Když komediant

Na Tebe ani chodit nemůžou, protože jsi v životě nic konstruktivního neudělal. ;-P Krom toho, že to s tím "nechozením" není tak docela pravda - ale jak to máš vědět, když do divadla "nepáchneš", jak je rok dlouhej.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

Přesně tak.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:30

Re: Inu, místo rozsáhlých komentářů jen citát citátu z článu O.Suchého...

To je jenom názor jedné "průměrné" ženy z lidu. Nic víc. Rozhodně nevím, proč bych to měl brát za bernou minci.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:22

Re: Metamorfóza

Což o to, pamflety by Ti šly dobře. Na opravdové umění jsi ale, chlapče (nebo Vy, zhrzelý pamětníků starých semaforských časů, jež jste zůstal někde hluboko v šedesátých letech) ještě nedozrál.

Jonas.Zaborsky 11.8.2008 10:18

Re: s Molavcovou Semafor zemřel

Zase jeden chytrolín, kterej vydává své fantasmagorie za fakty.

karkulka 7.8.2008 19:15

Re: Re: Re: tenhle ukřivděnej seriál jste si pánové

ježíš marjá, viděl jste něco od Suchého z poslednich let? Přiznám se, že já jen něco v televizi, byl to děs a běs. Nedá se ani říct odvar, spíš donekonečna omílané vyčpělé vtipy. Vždycky se honosil, že vlastně dělá kabaret. Kdo kdy na světě dotoval kabaret? Při tom tu chybí politická satira ....I když to je asi blbý dotovaná politická satira co? Kousat ruku která tě živí. No shrnuto podtrženo ...podle mne to nemá zapotřebí. Blbý je , když legenda jaksi přežije svůj vrchol a neumí odejít.

Glosátor 2.8.2008 14:52

Re: No jo, časy se mění.

Kultura není jen divadlo, Sýčku, je to i ta výchova Tvé babičky, je to úroveň školství, hygienické návyky a celá ta infrasktuktura kolem. Nedostatek kultury nebo její absence se pak rovná barbarství, což neznamená, Sýčku, že ten kdo nechodí do divadla je nutně nekulturní barbar. Čau.

Tonda 1.8.2008 22:47

Re: Re: tenhle ukřivděnej seriál jste si pánové

Když to tady tak čtu. tak si myslím, že budoucnost je jasná.  Suchý a další divadla zavřou a všem těm chudáčkům, co přece nebudou ze svejch daní platit ňákýho Suchýho  (což mi mimochodem dost připomíná kecy z mého dětství o studentech, co studujou za dělnický peníze) tady zůstanou skvělý muzikály Michala Davida, Janka Ledeckého a Daniela Landy. Pak dojde na zastaralý režiséry typu Menzela - Troška si přece se svými návštěvnostmi zaslouží dotace víc. Pak zrušíme ČT2 a ušetřené finance dáme Nově, která už dnes bezostyšně označuje paní Jiráskovou ne jako "skvělou herečku" ale jako "hvězdu z Pojišťovny štěstí"... A skoro všichni, co tady mudrují nad Suchého "žebráním o peníze"  budou snad spokojeni.

Tonda 1.8.2008 22:34

Re: Re: Re: Souhlasím

baví mě příspěvky, které si nevidí na špičku nosu... takže suchému dotace závidějí, ale tvůrcům muzikálů by jich pro jistotu dali vrchovatě ( o čem jiném je dotace na vstupenku, že?)

kdepak - jestli na téhle cause něco smutného, tak je to fakt, že spousta lidí vůbec nepochopila, že nejde o to "jirkovi jo a karlovi ne" ale o to, že by už docela byl čas jasně definovat koho by měl stát podporovat a kdo to nejen nepotřebuje, ale hlavně by to bylo trochu nesmyslné. Protože dotace na vstupenku je úplně totéž jako dotacemi podporovat casina, případně restaurace.

mueller 1.8.2008 1:19

Boze, je to mozny, oba Susi

jsou ted takove jebny ?

cc 31.7.2008 19:10

s Molavcovou Semafor zemřel

s Molavcovou Semafor zemřel. Unylá, stále jakoby fňukající, křečovité vtipy ....

Upadl 31.7.2008 16:31

Re: Re: Re: Jaký je rozdíl mezi hercem a politikem?

Že význam divadla upadl, o tom sporu není.

Jirka 31.7.2008 7:22

Poděkování

Dobrý den, děkuji pane Suchý za vaše slova a jestli mohu, můj dojem je že nemoc našich lidí je touha zametat před cizími prahy přičemž zapomínají na svůj vlastní. Možná spoléhají na souseda?

Jirka

Ivan Nový 30.7.2008 16:50

Re: Re: Jaký je rozdíl mezi hercem a politikem?

klam zůstává klamem. Pravda vyřčená na prknech divadla, nebo v parlamentu, není pravdou uvedenou do reálného života. Říkat pravdu v divadle je snadné, horší je ji uvést do života. Dnes se může obojí, proto význam divadla upadl.

Ivo Fencl 30.7.2008 16:45

Re: Jaký je rozdíl mezi hercem a politikem?

Jasně. Ale když se někdo z herců, ať už interpretů anebo herců "autorskejch" (píšou si to sami jako Suchej nebo Lasica nebo Schmid) "trefí" do umění, pak jsou to občas i PRAVDIVÉ lži.

Pravdu jde někdy lépe "prodat" prostřednictvím metafory, alegorie, něčeho vymyšlenýho. 

Zebra 30.7.2008 9:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Napsal jsem za dva-tři roky, neumíte číst, počítat nebo obojí ?

Mard 30.7.2008 8:21

Re: Re: Re: Re: no nepřišel na to pan bratr, že

Tak nevím, navrhujete odebrat dotace ND, nebo ne? A pokud jste ochoten koupit lístek za 1000 Kč, tak proč by měl být lístek jinam za 200 Kč?

Mard 30.7.2008 8:18

Re: Re: Re: Re: Když se na NP objeví

tak prostý že je zněj už jen sprostý kriplík :-)

Jirka 30.7.2008 8:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Pokud se nepletu, začal jste hned svůj první příspěvek označením svých odpůrcu za počínající dementy. A Vaše příspěvky jsou plny osobních výpadů a přezíravého poučování. Považujete se za elitu, viďte? Ale jste jen malý křiváček. A abyste urvali co možná nejméně, o to se teď začnu snažit aktivně. 

Zebra 30.7.2008 7:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

"Jste Krááááva a žebráááák a drzýýýýý a deméééént a autor komiksu je a je a je od vás a kdo to je to neřeknu a neřeknu a neřeknu. " Jeden by řekl, že mluví s osmiletým dítětem.

Při takovém způsobu "diskutování" a s takovým výrazivem se nesmíte divit, že slušní lidé pociťují potřebu jedince jako vy kultivovat. Měl byste chodit více do divadel, na výstavy, na koncerty a hodně číst, my Zebry se budem snažit urvat co nejvíc dotací, aby vás to tolik nestálo. Tak do toho, za dva-tři roky se ozvěte, uvidíme co to s vámi udělá.

Ivan Nový 30.7.2008 6:52

Jaký je rozdíl mezi hercem a politikem?

Žádný, oba živí šalba a klam.

Jirka 30.7.2008 6:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Na Růžkek bohužel nechodím, ale asi začnu, pokud mi to dá jistotu, že se tam nebudou vyskytovat lidé Vašeho typu. Nejste Zebra ani Zebrák, jste spolu se svými blízkými žebráci, kteří se agresivně dožadují společných peněz pro svoje soukromé hrátky a potěšení a ještě mají tu drzost vysvětlovat to obecným blahem.

Autor komiksu je pochopitelně z vašich řad. Ty jsou totiž zřetelně definovány vašimi skutky a názory.

 

Jirka 30.7.2008 5:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Pochopil jsem, milý Krávo, proč tak brilantní odhalení mé počínající demence. Není to náhodou tím, že jste znalec problematiky, který sám má toto období již delší dobu úspěšně za sebou?

nobody 30.7.2008 0:41

Re: Re: Souhlasím

Fajn, ale limitoval bych to kdyžtak na první stovku na každý představení, aby nerozhodovala kapacita sálu ;-P

pamětník 29.7.2008 23:59

Metamorfóza

Suchý dřív býval motýlem, co umem krášlil  ten náš svět.

Dnes je opět housenka, co chce sežrat všechno hned.

 Nerad jsem nevděčný rejpal,

ale stal se tím, do kterých tepal.

Zebra 29.7.2008 23:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Zas ten Růžek. Tam můžete souzvučet se štamgasty o všeobecné špatnosti světa ale nechoďte s tím mezi soudné lidi. Kultura (tak se to píše správně), je zhruba stejně čistá nebo špinavá, jako byznys či politika, záleží jak tmavý máte na nose brejle. Vyslovovat obecné soudy se nepokouším ani v nejmenším, od začátku až potud jen své názory.

Autor komiksu zesměšnil Richtera, mně je Richter ukradený. Metrosexuál je běžné popisné označení člověka dbajícího v první řadě o soulad svého zevnějšku s nejnovějšími módními trendy. Tím končím pro dnešek s osvětou, zůstává jen obligátní, stále nezodpovězený dotaz po autorovi komiksu a jeho objednatelích z našich řad.

Zebra 29.7.2008 22:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

S vaším dopručením se můžete tak leda nechat vyfotit.

woka 29.7.2008 22:21

Tak se nám pan Suchý zařadil do kulturní fronty

škoda, nezávislí lidé jsou sympatičtější a důvěryhodnější. No ale jsou na světe  horší věci. Hlavně aby vydrželo zdraví.  

Jirka 29.7.2008 22:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Vzájemně propojené partičky lidí zdánlivě velmi nesourodých najdete všude. Od nejvyšších pater politiky, v businessu, kam se jen podíváte. Ekonomické zájmy jsou přece jenom pro mnohé primární. Nepřípustné je ze souhlasu několika nýmandů odvozovat obecné pravdy a absolutní soudy, nikoliv poukazovat na souhlas samotný. O špinavostech při přidělování vědeckých grantů bych Vám mohl vyprávět hodiny, o zjevné kriminalitě při rozdělování dotací z EU v ČR i jinde jste se mohl dočíst mnohé v posledních dnech. Jen ta naše gultůůra je zcela čistá, že?

Autor komiksu sleduje stejné cíle jako Vy, jenže používá (o něco málo) drsnější metody. Hlavní cíl celé protirichterovské kampaně je jasný, je to varování: takhle se povede každému, kdo nám sáhne na naše zlaťáčky. Ostatně Vaše označení onoho našťastníka za metrosexuála napovídá přinejmenším souznění duší s autorem těch malůvek.

xxx Kubeš 29.7.2008 21:51

Re: Souhlasím

s Dušanem. Jen bych podotkl, že mi není proti mysli dotace divadel (pakliže tak smýšlí moudré hlavy), jen jsem proti nespravedlivým dotacím (zvláště když pan Suchý nepřináší nic světobornějšího než ostatní divadla) a proto jsem pro dotace na vstupenku, ať sami diváci rozhodují, a ne nějaké hlavy shora, jak to bylo běžné za komunismu.