23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 29.7.2008 6:59

umění včas odejít

Vážený pane Suchý, vašeho bratra si velmi vážím a v sedmdesátých letech jsem prostál před divadlem Semafor nejednu celonoční frontu. O to větší rozčarování citím dnes v poloprázdném sále, když dostanu odvahu zase se na pana Jiřího zajít podívat a znovu so opakuji: "Už sem nepůjdu a nepůjdu, nestojí mi to za to zklamání." S ohledem na pamětníky může divadlo Semafor udělat jen jedno - samo sebe rychle zrušit, tedy pokud má zbytky soudnosti. To, že se pan Jiří Suchý hloupě zapletl do diskuse o systému financování, poškodí ostatní malá divadla a urychlí zánik kdysi jediněčného Semaforu. Pan Suchý by měl dostat státní vyznamenání nejvyššího kalibru za svůj přínos české společnosti, náladě šedesátých a sedmdesátých let, třeba i nadstandardní důchod, ale už ani korunu na své dnešní divadlo.

Papouch 29.7.2008 6:29

vtipe vyskoc

jestli tohle je to nejlepsi ze soucasne produkce Semaforu, tak s tim by neuspeji ani na prehlidce ochotniku (okresni kolo)

Hipik - pravicovy recidivista 29.7.2008 4:06

Re: Re: A jak tam ta vosa sedi na noose, Dzej Dzee Pasek mohutne se ozeene

to neni nostalgie ani slzicky, proste konstatovani skutecnosti, jaka kdysy byla. Zit ze sve minule slavy je vzdycky vec pouze docasna. Jestlize neprijde druhy dech, prijde svina stagnace. Jestlize neumim oslovit spravnou skupinu divaku, nenaplnim divadlo Jestlze nenaplnim divadlo, tak nevydelavam. Jestlize nevydelavam, nemam na managera a kruh se uzavira, proste nejsou lidi, co by to chteli vidat v mnozstvi nejlepe stoprocentnim vuci sedadlum. Pokud takovy majitel netrpi pychou a nekritickym sebevedomim, pujde sve sluzby nabidnout jinemu divadlu, jako herec a mozna bude bez starosti a znacku, kterou opousti prodat, aby mela moznost se zase pozdvihnout. Jenze pochybuju, ze tohohle je dnes pan Suchy schopen.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 29.7.2008 3:51

autorske divadlo

Jiri Suchy byl a je legendou, ale bohuzel uz jen tou legendou. Problem se jmenuje autorske divadlo. Takove divadlo stoji a pada s autorem (autory). Pokud maji napady, divadlo zije. Jak se napady napadne nedostavuji a hraji se reprizy nebo remake, tak divadlo umira. Tak zaniklo divadlo W+V, Lasica a Satinsky a take Semafor. Tedy on porad formalne existuje, ale uz bez napadu a zije jaksi jen setrvacnosti. Myslim, ze pan Suchy mel "vcas odejit" a jen tak z povzdali obcas neco napsat, nekde se mihnout a byl by porad vazenou osobnosti. Penez si myslim nasporil dost a duchod by taky nejaky dostal. Je to velmi smutne, ze ten spravny cas propasl.

Niky. 29.7.2008 3:48

Přišel bráchovi na pomoc.

Ondřej Suchý 1982:zobali vrabci zobali igelitové obali,když už je zobat nemohli,tak si je dali na hlavy.Dejte bráchovy dotace,také potřebuji z něčeho žít.

divana 29.7.2008 3:44

jestli ten závěr se opravdu vylíhl v semaforu,

doporučuji dát tolik peněz, aby se už umělci nemuseli úplně  vyždímat a mohli konečně odejít do zaslouženého důchodu -

J.G. Pašek 29.7.2008 2:59

Re: A jak tam ta vosa sedi na noose, Dzej Dzee Pasek mohutne se ozeene

R^

Nic proti nostalgii a utřít slzu v oku nic nemám . . .  něco jako naše máma nedala dopustit na Osvobozené divadlo J. Ježka, V + W  a R.A. Dvorského . . . .

Ať jde Suchý žebrat u zbohatlíků - milionářů mecenášů dát mu do tobolky na réžii a mzdy, když nechce zvýšit vstupné a snížit mzdy  . . . mecenáš Vašek Havlů a kvíčala K. Gott, L. Bílá  mu určitě přidají do tobolky pár miliónů 

Hipik - pravicovy recidivista 29.7.2008 2:33

A jak tam ta vosa sedi na noose, Dzej Dzee Pasek mohutne se ozeene

Jiri Suchy byl a je legendou. Ve spolupraci traba s Jirim Slitrem stvorili bezpocet nikoliv svetovych, ale ceskych superhitu - kuprikladu Praminek vlasu. Jenze nastal generacni posun, mnoho z tech, co by mohli navstevovat Semafor se odstehovali do ciziny za praci, mnoho z tech, co by mohli a vydelavaji si jako manageri, pracuji mnohokrat i 14 hodin denne a mnoho z tech, co by mohli uz proste nejsou. Co s tim. Podle meho nazoru existuje jedno reseni a to - vyhovet zakaznikovi, tedy novemu divakovi. Od toho musi byt kvalitni management Pouze v tomto pripade se divadlo zaplni. Legenda zustane uz navzdy jen legendou, pokud nepopadne druhy dech. A tak si ja vysvetluji to, proc je takova shanka po grantech. Divadla, az na vyjimky, se nedari naplnit a tudiz je problem s placenim financnich zavazku.

Chris Kelvin 29.7.2008 1:57

Re: Re: "...čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu..."

A opravdu myslíte, že Suchý má peněz málo.......? 8-o

Mard 29.7.2008 1:42

Re: "...čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu..."

Jistě. Někteří si zakládají s.r.o., jen na dotace, nejčastěji z fondů EU. Domníváte se že je problém v tom s.r.o., nebo v tom, že konkrétně třeba pan Suchý, má návštěvnost svého produktu pouhých 57%, to i přes to, že sociální případy mají maximální slevy a vybrané skupiny obyvatel velmi podstatné slevy?

Mard 29.7.2008 1:40

No s vodpuštením pane autor, vy jste asi taky takovej bodrej idiot!

Jsem se domníval, že v rodině pana Suchého jsou vzdělaní lidé, kteří se umí vyjadřovat dobře česky, logicky uvažovat a s nadhledem hodnotit. Tož jsem se zase pěkně seknul. Když velectěné duchovno pokládá zveřejněné příspěvky za vtipné a pousmání vhodné, tak je asi na úrovni většinového humoru TV Nova. To je nadělení. Proti minulým dobám, když o kultuře rozhodovali na ÚV, tak je to mírný pokrok. Snad to bude pokračovat, doufejme rychleji, i nadále, k čemuž jim dopomáhej bůh.

Jenda 29.7.2008 1:39

Ha, ha, ha ... zasmali se zbrojnosi a odjeli na sicim stroji vlevo

nesliboval jste nejake zabavne perlicky? Tak sem s nimi!

Zkuste treba o nejakou pozadat onoho snoba.

Chris Kelvin 29.7.2008 1:30

"...čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu..."

Takových tu moc není, pane Suchý. Tady je to spíše takový podivný spoleklidí , kteří se navzájem ujišťují (nejčastěji) jak jsou jejich názory ty nejsprávnější na světě. A to je věc škodlivá, i kdyby nakrásně byla i zpočátku pravdivá. Viz dějiny lidstva...

Tady si totiž spousta lidí namlouvá, že Váš bratr potřebuje peníze a s.r.o. si založil čistě za účelem jejich získávání. Asi měří podle sebe a nikdy nepochopí, že člověk může mít i jiné pohnutky :-)

Jura Jurax 29.7.2008 1:27

Re: Ondřeje a Jirku Suchejch, ne želvou . . .

Pašku, Pašku, někdo jiný by měl bacen býti palicí, ani by obecní být nemusela ... což třeba Vy?;-€

Jura Jurax 29.7.2008 1:25

Re: No jo, no,

no, nějaký naladěný by se našel - třeba já :-D

No a jestli je to rodové nevím, ale že se to nešíří je škoda - on by se někdo jako pan Suchý, ale mladší, docela hodil, ku vylepšení současné kultůry docela šiknul ... :-D

Vlasta.on 29.7.2008 1:20

No jo, no,

tak ono je to rodové, no. Naštěstí, jak mám dojem,se to moc nešíří ....

P.S.  Těch "čtenáře Neviditelného psa, naladěné na stejnou strunu," tady zatím moc není, co, pane Ondřeji Suchý.

J.G. Pašek 29.7.2008 0:54

Ondřeje a Jirku Suchejch, ne želvou . . .

ale obecní palicí praštit do hlavy do hlavy, aby už byl od jejich žebroty a mudrování už navždy klid a pokoj . . .

Dawn 29.7.2008 0:50

Re: tenhle ukřivděnej seriál jste si pánové

Souhlasím.  A když si pan Suchý přivydělával reklamou na Lanzu, nebyl jsem nadšený, raději bych ho viděl před plným divadlem. Ale byla to alespoň poctivá práce.

Realista 29.7.2008 0:43

Níže výpis z OR -Semafor vlastní p.Suchý a chce dotace. Já teda taky.

Datum zápisu: 11.března 2002Obchodní firma: Semafor, spol. s r.o.

Sídlo: Praha 6, Lomená 702/52, PSČ 162 00Identifikační číslo: 266 85 230

PROČ NEDOTOVAT VŠECHNA s.r.o. BEZ ZISKU ? Hlásím se v 1.řadě...

mol 29.7.2008 0:28

a bodrý idioty

je možno svobodně okrádat. I když on to zase takovej idiot nebude, když chce sám rozhodovat o svých penězích.

BTW Fámyzdat je lepší :-)

Šumavák 29.7.2008 0:27

Re: tenhle ukřivděnej seriál jste si pánové

Nojo, ale zase kde bychom mohli tak krásně sledovat, jak lze během pár měsíců zahodit celoživotní práci a dobré jméno ????

Třeba budou další leta hrát dráma: "Bože, jak hluboko jsem klesl!"

Ale pochybuji, tolik sebekritiky neočekávám....

dedek 29.7.2008 0:21

Když mě bylo 16 - 18 tak jsme se předbíhali v citacích Člověka z půdy, a Jonáše

dnes je Semafor jako bakelitový telefon s točícím číselníkem. Pro klid dejte Suchým doživotní penzi a voskovou figuru, včetně Národních umělců. Možná uvolěte místo na Střeláku.:-P

AndyO 29.7.2008 0:08

tenhle ukřivděnej seriál jste si pánové

mohli na sklonku svých kariér odpustit. :-/