23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rezy 29.7.2008 11:58

DOBRÉ ZBOŽÍ SE OBVYKLE CHVÁLÍ SAMO

sice mám od pana bratra už několik očkování proti krádežím okapů, měl jsem ho ta dlouhá léta za formát kterého jsem si vážil ,ale jak Vás dva teď pozorují, s přeočkováním, si to zřejmě rozmyslím.Rv

Xaver 82.117 29.7.2008 11:58

Hnědočeši, to jsou fašisti?

8-o;-)

Xaver 82.117 29.7.2008 11:57

...takhle hezkou otázku by ani StB nevymyslela...

;-(;-) 

On si Suchý dělá nějaký "nárok"? Není to spíš spor o grantové politice státu v kultuře?Rv!!

Xaver 82.117 29.7.2008 11:54

....vvvvvvto tom to je.....corsini...

;-D;-D;-D;-D

Zebra 29.7.2008 11:53

Re: Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Obávám se, že se již opravdu pomalu přesouváte do vlastního virtuálního světa. Ovšem musím vás varovat, pokud ještě nejste úplně přestěhovaný, nastávají v přechodném období srážky s realitou, někdy i dost bolestivé.

Tou naštěstí konfrontace skutečnosti a vašich představ o dění kolem dotací pražským divadlům není. Takže po kroku prvním, vyvrácením vašeho bludu o donekonečna vyplácených bianco šecích, můžeme postoupit o další krůček: Divadla přijímající dotace o nich přímo nerozhodují, tzn. nemohou jejich výši, trend jejich výše či změny „připouštět“ nebo „vylučovat“. Peníze „nedojdou“ nebo „se nepošlou jinam“ náhodou, nýbrž v důsledku rozhodnutí magistrátu, měnícího jeho rozhodnutí předešlé. Nenastane „jekot“, nýbrž dotazy na důvod rozhodnutí, pokud tyto nejsou zodpovězeny, nastane vymáhání odpovědi, pokud je tato problematická, nastane poukazování na problém. Pokud nastane změna (zrušení / snížení / zvýšení) dotací, divadlo se přizpůsobí (přestane hrát / zredukuje se / rozšíří se).

Setrvačností myslíte jakou periodu ?

Komiks s Richtrem jsem vytvořili my, co máme převahu ? Já, magistrát, zastánci dotací ? Vy ale pro toto tvrzení nemáte sebemenší důkaz, že. Myslíte, že tento komiks přispívá k udržení dotací ? Který další podpásový argument udržující dotace máte na mysli ?

Nic ve zlém, ale nejezděte na poznávací zájezdy s prodavači dek a hrnců. To by už tak bezbolestná srážka s realitou nebyla.

Xaver 82.117 29.7.2008 11:52

Pane Ondřeji Suchý, ačkoli můj vztah k vám je takový nemastný neslaný s mírnou averzí

dneska jste mě fakt pobavil a zdejší diskutující, kteří váš příspěvek nečekaně rozvinuli přesně tím směrem, kterým jste cílil, TAKTÉŽ...;-D;-D;-D;-D;-D;-DR^!!

humorista 29.7.2008 11:52

Re: Jak v domově důchodců

Takž eTy patříš mezi ty, kteří nejsou schopní myšlenku opustit... Rozumím !!

humorista 29.7.2008 11:51

Re: Fandím bráchi a vám,humoru je poteba jako soli

Já zase nadšeně sledovával Návštěvní dny Šimka a Grossmana - asi by to chtělo nějaký grant nějaké nemocnici, aby je resuscitovala a mohli jsme na ně zase chodit  ;-D

I-Worm 29.7.2008 11:09

Re: Re: Lidé bděte a neblbněte...

nad tím se nemusíte rmoutit, neboť je psáno: mnoho je povolaných, ale málo vyvolených...

I-Worm 29.7.2008 11:07

Re: Re: Ale to vůbec není humorné,

řek´ bych, že ta OSA okrádá autory (o kterých tvrdí, že je chrání) víc, nežli nás, prosté konzumenty kultury. Moc rád bych věděl, kam plynou ty poplatky z harddisků, CDček a karet do fotoaparátů.

Corsini 29.7.2008 10:58

Re: Fandím bráchi a vám,humoru je poteba jako soli

Jestli relaxujete s podobně nevtíravým humorem, jako je v ukázce na konci článku, tak to musíte být obzvláště vyvinutý andrtálec.

Corsini 29.7.2008 10:54

Re: Lidé bděte a neblbněte...

Nad ukázkou humoru na konci článku jsem se zamyslel, ale ať jsem dumal, jak jsem dumal, nenašel jsem nic, čemu bych se měl zasmát.

Mirek F. 29.7.2008 10:30

Re: Re: autorske divadlo

Ani ne. Když se po válce vrátili, plni chuti do hraní, publikum natěšené a vyhládlé, tak náhle zjistili, že už vazba mezi nimi a diváky přestala fungovat. 6 let bez kontaktu s publikem ,úplně rozdílná zkušenost mezi životem v Protektorátu a USA, to vše nakonec vedlo k pozvolnému konci.

Jirka 29.7.2008 10:28

Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

ad a) Problém je v tom, že se ze strany obdarovaných připouštějí jen změny k lepšímu. Tedy je vyloučena jakákoliv změna, která přísun zlaťáčků zmenšuje a pokud už nastane, je interpretována jako obecný útok na kulturu. Netýká se to jen divadel, ale i mnoha neziskovek, které jsou ochotny "páchat dobro", ale jen když to někdo zaplatí. A když náhodou peníze dojdou, nebo se pošlou jinam, nastane obrovský jekot.

ad b) Máte převahu jen díky setrvačnosti a mnoha podpásovým argumentům (tím nemyslím ty Vaše), které v diskusi zazněly. Co říkáte třeba na ten komiks s radním Richtrem a tou jeho beruškou? Vkusné, že? Za svatou věc lze bojovat libovolnými prostředky.

Květoslav 29.7.2008 10:19

Re: Re: no nepřišel na to pan bratr, že

A pročpak je pan Ondřej uvedl? Logika praví, že mu zřejmě přišly jako to nejlepší a nejvtipnější, co v dané hře jest.

Bůh buď divákům milostiv.

Bohata 29.7.2008 10:17

Re: Ale to vůbec není humorné,

Pan Suchý má za své produkty ,které mám rád (ty z totáče)jistě dosti příjmů pomocí zlodějské organisace OSA ,kterou šéfují jeho kamarádi.I ostatní pražští komedianti z těchto "osových "peněz postavené vily v Jevanech.Pan Jiří Suchý jistě bídou netrpí.

Byl jsem kdysi TV opravářem takovým,že mě lidé chtěli a dneska(už 10let) si ani netroufám TV otevřít.Pan Suchý by měl postupovat podobně a smířit se s tím,že je po sezoně.

Jirka 29.7.2008 10:13

Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

Dotace ceny čehokoliv jsou prosím pěkně "darem z nebes" provozovatelům, výrobcům, prodavačům, kteří by jinak se svým výrobkem (ať jde o dotovanou evropskou zeleninu nebo gultůůru) na trhu neuspěli.

Ztratili jste veškerou soudnost. Podívejte se na historické fotky: nekonečná fronta promrzlých lidí před semaforskou pokladnou. Cenu vstupenky určoval sice pan úřad, ale tehdy by  pánové S.+Š. mohli dělat svoje divadlo s velkým ziskem bez jakéhokoliv příspěvku státu, magistrátu, ministerstva. Dnes??? Nestydatě natažená dlaň, poloprázdný sál, pár věrných nebo zbloudilých diváků s dotovanou (nebo darovanou, často mi je známý vnucuje) vstupenkou a na jevišti ubohý odlesk bývalé slávy a schopností. Jste si jisti, že ten naprostý (a dlouhodobý) kolaps kvality pana J.Suchého zavinil padouch jménem Richter? 

Mimochodem, neměli bychom povolat zpět do nároďáku Antonína Panenku? JIstě by si zasloužil všechny prebendy dnešních reprezentantů a to přece není možné, že by už nehrál dobře.

Jakub Roth 29.7.2008 9:54

Re: Re: Re: Když se na NP objeví

"modrokomunistický lumpenproletariát ", "Vy komunisté" a "Já to ideologicky nerozlišuji" svědčí pane o tom, že jste skutečně prostinký. Všimněte si, jak jsem tolerantní.:-P

Ivan Nový 29.7.2008 9:52

i.h.

Vám se ten článek zdá humorný? Mě spíše křečovitý.

RomaJ 29.7.2008 9:52

Re: no nepřišel na to pan bratr, že

Doktore, ty titulky jsou opsané z dekorace hry, která je o bulvárním tisku ...

Květoslav 29.7.2008 9:51

Re: Re: Re: Jak v domově důchodců

To, že jde o peníze z obdrženého grantu, jsem pochopil. Proč si myslíte, že ne? Nic to nemění na faktu, že existence dluhů se vylučuje s vaším tvrzením "má peněz dost".

A pokud je dotace určena divákům, pak je zbytečné ji dávat, jelikož jde opět z kapes diváků. Namísto toho, aby vstupenku platili dvěma kanály - prostřednictvím daní a pak prostřednictvím vstupného - budou ji platit přímo vstupným. To bude jednodušší a levnější.

Dále, z tvrzení, že dotace jsou určeny pro diváky vyvozuji, že nepřijdou-li do divadla žádní diváci, nedostane divadlo nic. Chápu to správně? Pokud by totiž divadlo dostalo grant i když nepřijde ani jeden divák, kdo ten grant spotřebuje? Diváci, nebo divadelníci?

A pokud je grant určen divákům, co je špatného na principu dotací na vstupenku?

Ivan Nový 29.7.2008 9:50

Ale to vůbec není humorné,

spíš to připomíná komunistický dikobraz.

RomaJ 29.7.2008 9:47

Re: Nějak od věci

No on ji právě mění na o.p.s. na doporučení magistrátu, který ho předtím donutil udělat s.r.o. ...

Zebra 29.7.2008 9:44

Re: Re: Jak v domově důchodců

To s tou demencí je mi líto. Jinak:

a) Nikterak jsem nezaznamenal, že by magistrát rozdával bianco šeky splaté ad infinitum.

b) Vy si myslíte, že neměl, já i magistrát si myslíme, že měl. Zatím máme převahu.

c) Vy si myslíte, že nelze, já i magistrát si myslíme, že lze. Dtto ad b).

jm0 29.7.2008 9:44

Re: No s vodpuštením pane autor, vy jste asi taky takovej bodrej idiot!

"suchý jde akorát po mých penězích" - no co si to dovolujete, sprosťáku, nekulturní barbare!

"kdo nechodí na suchého, je idiot" - chachachacha, to jsem se nasmál, to je dobrý!

asi tak.

Oskar 29.7.2008 9:41

Re: Tak už i Ondřej Suchý nás zkůlturňovává. Vřelé díky.

No ty bys zkulturnit potřeboval,za tu hrůznou češtinu. Ještě, že ses zmohl jen na jednu pitomou, rádoby ironickou větu.

Zebra 29.7.2008 9:38

Re: Re: Jak v domově důchodců

Pan Suchý holt předpokládá jistou (ne nijak závratnou, ale nenulovou určitě) úroveň informovanosti a intelektuálních schopností proto nejsou jeho formulace zcela polopatické. Spěchám mu tedy na pomoc a pro vás doplňuji: "...zapravím dluhy a z obdrženého grantu mi nezbude nic." Jeho divadlo má dluhy, protože na základě magistrátního příslibu grantu stvořil představení, jehož náklady předpokládal ze vstupného a grantu hradit. Magistrát grant oproti příslibu nevyplatil včas, proto mělo divadlo dluhy.

Té neschopností opustit (s)myšlenku o divadelnících chtivých dotací jste zářným příkladem. Dotace nejsou, opakuji, nejsou určeny pro provozovatele divadel, anóbrž pro diváky, aby vstupenka stála míň a mohlo si dovolit do něj chodit lidí víc, než kdyby vstupenka stála víc a mohlo si do něj dovolit chodit lidí míň. Paňjál ?

jm0 29.7.2008 9:37

Re: Re: No jo, no,

ale vždyť je to jednoduchý: vyhoďte grant a uvidíte ty zástupy

i.h. 29.7.2008 9:35

Re: Re: Když se na NP objeví

Já to ideologicky nerozlišuji, tak jako jste Vy komunisté zvyklí (na ty "dobré", co jsou s vámi a na ty ostatní špatné). Ale určitě se shodneme na tom, že nejhloupějšími přispěvateli na NP jsou bezesporu Jakl s Bartoněm. Proto jsem zdůraznil právě tyto lidi.

Šnek 29.7.2008 9:29

Tak už i Ondřej Suchý nás zkůlturňovává. Vřelé díky.