30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dan 11.6.2008 7:18

Antichartu podepsal

Pan Suchy bohuzel Antichartu PODEPSAL a lehce se o tom muzete presvedcit.

M.... 11.6.2008 7:51

Re: Antichartu podepsal

O tom, že nepodepsal, je také se možno přesvědčit:

text

text

text

atd.

fake 11.6.2008 9:03

Re: Antichartu podepsal

tak mne lehce presvecte

M.... 11.6.2008 5:48

Re: Semafor vznikl navzdory tehdejšímu režimu . . . .

Taky omyl Rv

Borek@exil 11.6.2008 4:43

SEMAFOR jsem miloval chodíval na něj. Pana Suchého považuji za klasika moderní české kuktury.

Nicméně....pan Suchý nakousl problém prohlášením, že by bez grantů SEMAFOR zanikl. Vtírá se otázka: A proč by zanikl? Kdo zná odpověď? Já ne, bydlím už dlouho v Americe.

68 11.6.2008 4:06

Pane Suchý, přece musíte vědět,

že nic, ale naprosto nic, nemohlo v  “tom režimu”  vzniknout proti jeho vůli, natož proti jeho odporu. Ani ta obyčejná Charta, prosím vás, natož takové nebezpečné divadélko. Jedině, že by experti jeho nebezpečnost včas nerozeznali, ale to se mi nezdá. Čili, vzniklo určitě alespon, řekněme, v souladu s odporem.  Jinak si to nedovedu představit a mrzí mě to.

mf 11.6.2008 5:47

Re: Pane Suchý, přece musíte vědět,

Tak a ted babo rad. Mame se  vsichni, kteri jsme se v one dobe narodili (nebot nic, ale naprosto nic nemohlo...), zastrelit, spalit a popel vystrelit  na mesic, nebo si ho staci nasypat na hlavu?

68 11.6.2008 6:13

Re: Re: Pane Suchý, přece musíte vědět,

Ne, rozhodně už nestřílet. Natož sami sebe. Baba.

Komik 11.6.2008 7:53

Re: Pane Suchý, přece musíte vědět,

A kromě toho představa, že by se bolševici báli zakázat to divadlo proto, že jeho písničky zněly od Šumavy k Tatrám je velice zkreslující - jiné obdobně známé umělce odstavili bez problémů (Werich, Burian, Kubišová, Přenosilová atd. atd.).

joe 11.6.2008 9:55

Re: Re: Pane Suchý, přece musíte vědět,

J.Suchému byl po Chartě 77 zakázán přístup do médií, nebyly mu vydávány desky atd. Paradoxně nad ním občas drželi ruku někdejší studenti, kteří v šedesátých letech brali Semafor jako ostrov svobody uprostřed rudého moře útokem, aby pak o dvacet let později v partajních funkcích občas přimhouřili oko. Hrál v divadle, které založil a do kterého mu bolševíci nasadili svého ředitele. Z většiny zde uveřejněných příspěvků čiší čirá komunistická závist, která hnala luzu před šedesáti lety do revoluce. Kdo z nich si uvědomuje, že bez mecenášů by nevznikla většina kulturních děl v historii?

Hlavson 11.6.2008 2:04

Ať žije Semafor, ať žije pan Suchý !

Ale za svoje !

mf 11.6.2008 5:48

Re: Ať žije Semafor, ať žije pan Suchý !

Fajn. A na co potom pan Kratochvil a pan Ledecky potrebuji dotaci na vstupenku?

Papouch 11.6.2008 7:31

Re: Re: Ať žije Semafor, ať žije pan Suchý !

oni ji nepotrebuji, uzivi(li) se i bez ni

ale maji byt rovne podminky a "hloupej kdo dava, hloupejsi kdo nebere"

podobna situace jako treba u podpory stavebniho sporeni...

i.p. 11.6.2008 14:35

Re: Ať žije Semafor, ať žije pan Suchý !

Kolik už tě ten Suchý konkrétně stál,  makovice Hlavsone? Ty jsi z těch, kteří si místo divadla raději dají tři piva a potom opilecky mektají. Pro takové pochopitelně skutečné divadlo vymyšleno nebylo, ty se dívej na TV seriály.

JW 11.6.2008 1:00

Snažíte se?

"Snažím se poskytovat ten druh zábavy, který v televizi ani v bulvárních divadlech nenajdou" a je to od Vás hezké, jen ta Vaše snaha je trochu drahá. Dále nevím, jak jste přišel na to, že bez Vás by divadlo bylo prázdné? A co je špatného na tom, že se na scéně hraje tak, aby se naplnil sál diváky? 

Při poslední návštěvě Prahy jsem se šel k Vám z nostalgie podívat, přišel jsem dost brzy  před začátkem, jestli někdo náhodou nebude vracet vstupenky, předpokládal jsem vyprodané představení u divadla, bez kterého, jak jsem se dočetl, by Praha a celé Čechy kulturně strádaly. K mému překvapení bylo spousty volných vstupenek přímo v pokladně a v hledišti byla třetina sedadel prázdných. Když si vzpomenu na ty fronty před pokladnou za mých mladších let, bylo mi smutno. A diváci pouze středního a pozdějšího věku. Inu, ta nostalgie. Když jste divadlo zakládali, byli jste mladí a divadlo bylo mladé. Teď je Semafor něco, jako dědeček automobil. Cena je vysoká, ale prostě už dechem nestačí. Mám Semafor rád jako vzpomínku na mladá léta, ale když si porovnám poloprázné hlediště a náklady na provoz, tak nevím, nevím. Ale na druhé straně, Pražákům, těm je hej, ti na to mají..   

Papouch 11.6.2008 7:33

Re: Snažíte se?

za Husaka se do Semafuru uz nechodilo na Sucheho, ale spis na Simka+Sobotu a Dvoraka - ona uz ta era slabsi produkce a zasle slavy trva docela dlouho

kpt 11.6.2008 10:00

Re: Re: Snažíte se?

Panu Suchému se nedá upřít vytrvalost i obratnost, s níž proplouvá navzdory různým nepříznivým okolnostem, nevím už kolik desetiletí.. Pořád ještě hraje, a rád, to svoje divadlo. Komu se na jeho představení chodit nechce, ten tam nechodí, že ano. To, že již není schopen hrát bez dotací, by mělo být důvodem k zamyšlení hlavně jemu. Nebudu se pouštět do úvah zda byl dobře zapsán či nic, všem je jasné, že aby hrál, zapsán a dobře, být musel. Přesto bych rád řekl jednu věc. Pan Suchý mne nezajímá jako divadelník, ale jako autor několika desítek famózních textů. Nic nechci vědět o jeho životě soukromém ani veřejném, není mi to k ničemu. Člověk vydává ze sebe to nejlepší, co v něm je, ve svém díle. Pro mne jsou jeho texty součástí mého kulturního vybavení. To, že pan Suchý nedokáže odejít včas, je jen lidskou slabostí, na kterou se za padesát let, dejme tomu, zapomene. Jeho texty ovšem budou hřát mnohé i v příštím věku.

VLK 11.6.2008 12:55

Re: Re: Re: Snažíte se?

Tak budu citovat příspěvek o pár pater výš:

Slava Semaforu pohasinala po odchodu Šlitra,až se vytratila.:

Autor: Stařec z hor. IP: 83.208.76.xxx Datum: 11.06.2008 11:01

Jenomže potom přišla Kytice, Elektrická puma, Jonáš dejme tomu v úterý, Dr. Johann Faust, Vetešník a další. Kdo ví, třeba Lysistrata je začátek dalšího plodného období. Suchý nejlépe píše, když je pod tlakem (citoval bych dr. Sommra z Člověka z půdy, ale už si to přesně nepamatuju).

Suchý byl dobře zapsán především u diváků a u posluchačů. A proto ho nemohl režim jen tak odepsat. A proto si mohl dovolit i nepodvolit se. V umění není všechno jako v armádě, kapitáne. Tam není karierní postup podle předpisu. Nebo vy jste od námořnictva? Tak tam byste měl mít pochopení pro to, že jednou jsi dole, jednou nahoře. A tak nemluvte o slabosti.

kpt 12.6.2008 13:33

Re: Re: Re: Re: Snažíte se?

z mého nicku kpt, která je zkratkou mých tří jmen vyvodilo už více lidí lidí kapitán a pobavili mne. Proč ne třeba kopyto? Ale k věci. Je mi jedno jaké věci píše pan Suchý pro své divadlo. Neviděl jsem ani jednu jeho hru, jen nějaké zlomky ukázek v TV, na kterých byl se Šlitrem. Zajímá mne jen jeho tvorba básníka-autora textů pro písničky. Tu jsem pochválil, jak nejlépe jsem uměl. Divadlo je o něčem jiném. Tam musíte vždy vědět, jak říká jiný klasik Před kým se posrat a na koho se vysrat. Že k tomu procesu nevyhnutelně ixkrát došlo je každému dospělému jasné. Vám ne? Navíc, já ho neodsuzuji, je mi to jedno. Proto to ani nechci vědět. Zajímají mne jen jeho texty, dílo jeho lepšího já. Hezký den.

famful 11.6.2008 14:30

Re: Re: Snažíte se?

To byla právě ta tragédie, že se do Semaforu muselo chodit i na druhotřídní komiky, či spíše tzv.komiky, na trapný humor lidí, kteří si ho vydobyli mj.podpisem  Antichart či spoluprací s StB. To byla pravděpodobně éra Papuchovy a Husákovy ´kvalitní produkce´. Nu, každému podle jeho schopnosti vnímání.

Papouch 11.6.2008 16:55

Re: Re: Re: Snažíte se?

podareny treti odboj, jak se ukazuje, Suchy lehce spolupracoval s StB a Molavcova pro zmenu podepsala antichartu

mezi lidmi obihali spis nahravky Simka s Grosmannem/Sobotou/Krampolem nez "hodnotna" Sucheho tvorba, on totiz uz tenkrat pusobil dost trapne (na rozdil od dob se Slitrem)

famful 11.6.2008 14:32

Re: Re: Snažíte se?

Šimek, Sobota, Dvořák - proboha!!!

Jan 12.6.2008 19:20

Re: Re: Snažíte se?

Papouchu, to nemyslíš vážně. Já jsem tam ty fronty stál, lidi chtěli většinou Suchýho.

Mard 11.6.2008 0:19

Cože město postavilo divadlo sobě?

Radní dali peníze na rekonstrukci divadla pro sebe, pro Prahu? A když je tomu tak, tak hrajte pro Pražáky a ne pro získání obolusu, pro mzdu. Vy, který stále jen mluvíte o penězích, už asi nemáte na mysli nic jiného. Je to smutný konec velkého herce a velké postavy našeho divadla.

Bohata 11.6.2008 7:15

Re: Cože město postavilo divadlo sobě?

Pane Suchý,už jste se dávno mohl naučit (s celým souborem ) anglicky a rusky .Teď by jste měl narváno.Noví Rusové by Vás sežrali láskou a zasypali dolary.

drak 11.6.2008 7:58

Re: Re: Cože město postavilo divadlo sobě?

:-D Přečetl jsem si pozorně všechny příspěvky a až ná pár výjimek, které s p. Suchým souhlasí, nebo mají drobné výhrady, je to snůška nenávisti, možná i závisti. Samafor  patří nutně ke koloritu Prahy a ať už je Váš pohled na p. Suchého, jakýkoliv, nesaháte mu svou myšlenkovou úrovní ani po kotníky! Přeji Vám všem pěkný den v kapitalismu, nebo spíš džungli konce19. stol.!;-O

Pišta 11.6.2008 8:34

Re: Cože město postavilo divadlo sobě?

"Národ sobě?" To musel být pěkně blbej národ! On netušil, že divadlo staví hercům? Pakáž jedna komediantská! Těžký peníze berou a ještě se nám vyšklebují! Všechny nahnat do dolů ,ať poznají co je to pořádná práce. Za dělnický peníze hrajou, a furt nemají dost! Ještě , že je tady ten Richtr, aby jim zatrhl tipec. To se hned pozná inteligent.

drak 11.6.2008 13:56

Re: Re: Cože město postavilo divadlo sobě?

:-D  Konečně zase jeden z mála slušných a uvažujícícíh!;-O

Talián 11.6.2008 16:54

Re: Re: Cože město postavilo divadlo sobě?

Pořád platí: "Osel zůstává oslem, byť ho po Paříži vodili". Celá diskuse je perfektním obrazem doby - a někdy dost smutným