30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lamer 11.6.2008 9:08

Nedá mi to.

V tržní společnosti  mám dvě možnosti, dělat něco o co je zájem a já to dokážu prodat, nebo zbankrotuji. Granty v každé případě budou rozdělovány  nespravedlivě, vždy bude někdo, kdo bude ukřivděn. Dnes je spokojený Suchý,  ale Kratochvíl se bude soudit.  Zkrátka, granty je hanebnost, umožňující přežívání těm, o které není zájem. Takový je tržní mechanismus. A pouze na okraj, pane Suchý. Byl jsem několikrát v Semaforu v pasáži u Václaváku.  A Vaše vztahy se synem tehdejšího mocného byly více než-li nadstandardní.  To jenom k Vašemu prinásledování.

whaler 11.6.2008 9:00

Semafor

býval v 60. letech špička, ovšem přežil se. A ze slávy se žít nedá. Každé podnikání si na sebe musí vydělat. Když to pan Suchý neumí, ať jde do důchodu. Proč mám ze svých daní podporovat neúspěšné umělce, cikány, nemakačenky, církve, svaz chovatelů drobného zvířectva a další, politiky nevyjímaje. Daně jsou důležité v oblasti zdravotnictví, školství, důchodového zabezpečení,  armáda a policie. Potřebuješ-li něco jiného, zaplať si to. Ale za cenu snížení daňové zátěže.

Nářek nad dotacemi umělcům je podobný, jako když si zavedu pekárnu a budu chtít od magistrátu dotaci, abych mohl prodávat laciné housky.

AndyO 11.6.2008 8:53

hm, možná byste místo ukřivděných článečků

či snad celých knih mohl zkusit napsat nějakou opravdu dobrou hru, tak jak jste to uměl tenkrát, když jste měl takové potíže s komunisty. Dneska potíže nemáte a inpirace zjevně v trapu.

dulcibelka 11.6.2008 9:17

Re: hm, možná byste místo ukřivděných článečků

Ani bych neřekla, že komunisti dodávali umělcům tolik inspirace...to spíš byl divák vděčný za každé slovíčko, které jen trochu zavánělo "protestem" - a kolikrát ty jinotaje viděl i tam, kde jich nebylo.

AndyO 11.6.2008 9:27

Re: Re: hm, možná byste místo ukřivděných článečků

souhlas.

Joob 11.6.2008 8:44

Jste jedné krve

Vy pane i ti mocní nad Vámi. V tom je pes zakopán a střet dopředu založen.

Sibi 11.6.2008 8:31

minulost

V 60.letech minulého století se možná vaše písničky zpívaly od Šumavy k Tatrám, ale ta doba je dávno pryč.

komba 11.6.2008 9:20

Re: minulost

Ale ale, copak se teď nezpívají?

Sýček 11.6.2008 10:08

Kterápak z písní od roku 1970

zní od Šumavy k Tatrám. Ano písně z šedesátých let se zpívají doposud, pozdější ne.

Tante 11.6.2008 10:09

Re: Re: minulost

Jistě, že zpívají, ale písničky 40 let staré, ne žádné nové! O vo tom to je!

Pytel 11.6.2008 10:11

Re: minulost

No, já si nedávno v autě zpíval: "... knedlíky se zelím, se zelím kyselým... to koukátéé, to koukátéé, co jsem měl dnes k obědu..." :-D

honzak 11.6.2008 8:12

tě pic!

"kdybych je nezískal, Semafor by zanikl, to krásné divadlo by možná zelo prázdnotou, nebo - v horším případě - by se tam začalo provozovat cokoliv, co zaplní sál."

Pane Jiří, to jistě nemyslíte vážně! Chci věřit tomu, že jen drobná nespojitost v chodu Vašeho mozku zapříčinila sepsání citované věty.

kritik 11.6.2008 8:17

Re: tě pic!

Ono, honzáku, se trochu změnily generační návyky - dnešní mládež si u táboráku (jestli vůbec)  už nezpívá semaforské hity jako my, ale povykuje heavy-metalové rytmy - takže  bez dotací ta sentimentální generace nebude mít na vstupné...

komba 11.6.2008 9:25

Re: Re: tě pic!

Pokud zpívají, tak hity 60.let, Marnivá sestřenice, Naraž si bouřku, Arie měsíce apod. Ovšem někteří nezpívají, vytáhnou reprobedny a duc duc tuc techno, těžký kovy atd. Tož tak.

PPP 11.6.2008 8:04

ale ale

Copak si nikdo nepamatuje na "kultovní " představení Semaforu - Člověk z půdy s Horníčkem v titulní roli? Byla to příkladná bolševická agitka o člověku vytrženém ze socialistické reality a o jeho prozření pomocí častušek, zpívaných mladými svazáky. Na této hře založil Semafor svoji existenci.

balthasar 11.6.2008 9:35

Re: ale ale

Dokonce někteří režimní pitomci ani nepostřehli, že si z nich Jiří dělaj prču a vzali to vážně, to teda koukám 8-o;-D

hrabě krzan 11.6.2008 8:02

Provozovat divadlo je věc záslužná.

Skoro všichni se tu na pana Suchého vrhli jak supi! Ale, je zrovna ON tím kdo to má odnést za všechny co natahují ruce po penězích jež jsou k mání? Český národ si postavil ,, ZLATOU KAPLIČKU" a tu si hýčká jako by nic jiného už tento národ neměl. ND je v podstatě NEDOTKNUTELNOU INSTITUCÍ ať se tam děje cokoli. Když si p. Štěpánek dovolil trochu se jim podívat pod pokličku tak byla ,,revoluce". ND je podle mne stejná žumpa na peníze jako ČT . Padají tam miliardy a nikdo se nikomu moc zodpovídat nemusí! Kdyby se někdo opovážil chtít řádné vyúčtování okamžitě ho všichni z branže označí za barbara nehodného žít v naší kulturou osvícené zemi. Všichni podnikatelé mimo kultury musí jen tupě zírat!  Oni se musí postarat o finance,o produkt krerý firmu svým PRODEJEM uživí ! A moc bych chtěl vidět reakci lidí z ,,kultury" kdyby šli do protestů jako oni ,kteří ve většině nic vyjímečného nenabízejí.

relikt 11.6.2008 8:13

Re: Provozovat divadlo je věc záslužná.

Dejte "venkovanovi" na výběr možnost zajet na představení do ND anebo do Semaforu. Jsem přesvědčený že by si bez rozmýšlení vybral Semafor.

badaxe 11.6.2008 11:12

Re: Re: Provozovat divadlo je věc záslužná.

no z pohledu pražského mistra světa jsem venkovan, ale raději bych jel do ND než do Semaforu a to přes to že se mi kdysi líbil, jenže panáčku v slamáčku, ona doba se změnila a lidé dnes chtějí zřejmě něco co jim Semafor nedává, takže tam moc nechodí (ti "venkované" o kterých píšete to asi nespasí, zájezdy ROH už skončily a pokud si to platí ze svého asi půjdou jinam).

Frank 11.6.2008 7:56

Pane Suchý, už unavujete.

Jestli o vaši tvorbu budou mít lidi zájem, tak budete fungovat i bez nějakého radního a dotací. Jestli ne, tak jděte k čertu! Vy taky bude jeden z těch, kteří sice byli naoko proti minulému režimu, ale nostalgicky na něj vzpomínáte. To byly časy, že? V této republice nejsou na nic peníze, tak nevím, proč bychom si měli vydržovat komedianty? Proč bychom měli podporovat nějaké muzikály J. Ledeckého? Když na něco nemá peníze, tak je spousta institucí, které mu půjčí. A pak je vrátí, tak jak to musí dělat ostatní. A jestli ne, tak on už exekutor bude vědět, co má polepit. Řekl jste nedávno v TV, že do vašeho divadla chodí jenom inteligentní diváci. Jak se to pozná? Jenom podle toho, že vy jste ta pravá kultura a oni na vás chodí? Ale, když vás pochválil Knížák, tak bych si moc nefoukal.

Ken 11.6.2008 17:01

Re: Pane Suchý, už unavujete.

řekl: "velmi kvalitní diváci" a to dvakrát za večer.

Jenda 12.6.2008 19:03

Re: Re: Pane Suchý, už unavujete.

Coze? Oni tam chodi oba dva?

Jiří Bakkal 11.6.2008 7:56

Kultura má své místo na slunci!

Když může naše republika živit nenažrané, hloupé a domýšlivé prezidenty, poslance, senátory  a další politiky, proč nepodporovat ty, kteří národ svým uměním obdarovávají? Bohužel je nenávratně pryč doba mecenášů typu Macešky, Hlávky atd. a místo nich nastoupili zbohatlíci, starající se jen o svá panděra a ostatní jim je šmáfuk. Nevadí mi z mých daní podporovat dobré umělce, divadelníky, hudebníky, i když třeba jejich uměleckým  projevům nerozumím. Ale nerozumím-li já, rozumí jiní. Raději dávat peníze na kulturu, než přispívat trapnému prezidentovi, trapným poslancům a senátorům  na jejich zahraniční výlety, postrádající jakýkoliv smysl, a třeba na jejich levné obědy v parlamentu. Než takovýmto vyžírkům, tak třeba panu Suchému a dalším.! Když nic jiného, tak alespoň pobaví, poučí, na rozdíl od těch hnusných vemen.

POE 11.6.2008 8:06

Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

Vám by nevadilo z daní podporovat kulturu, jiný by raději podporoval církve, třetí zase charitu , či klub starých železnic.  Proto je jediným řešením z daní nepodporovat ani jedno , výrazně je snížit a ponechat na lidech , aby každý podporoval to , co je jeho srdci milé .  Tomu potom říkám "Občanská společnost" , ne tomu , že se různé "instituce" přisávají k prsu státu.

Pišta 11.6.2008 8:17

Re: Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

Zlatá slova.Hlavně  že ten stát nesanuje vytunelované banky, nesmyslné a předem prohrané miliardové arbitráže. Nerozděluje tučné státní zakázky spřáteleným firmám. Když slyším slovo kultura , sahám po revolveru, budiž naše heslo! Již Marie Terezie blahé pamětí, varovala, že po světě se potuluje, řada komediantů, kteří nemyslí na nic jiného, než na cizí peníze. Jako třeba povedená familie "těch Mozartů". Moudrá to žena!

Ondra 11.6.2008 9:51

Re: Re: Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

Jak vidím, nejen Komenský ale i Goebbels je učitel národů.

Pišta 12.6.2008 8:06

Re: Re: Re: Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

Až na to, že to neřekl doktor filosofie a ministr propagandy Joseph Goebbels, ale říšký maršál, říšský vrchní lovčí, velitel letectva, Hermann Göring.

drak 11.6.2008 13:52

Re: Re: Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

:-DPišto, jste jednička !_!!;-O

relikt 11.6.2008 8:20

Re: Vidíte , a v tom je právě ten problém ,

Jistě! Přestat podporovat cokoliv a každý ať si ponechá své peníze. Pak by i umělci měli dost a mohli by vyjet do světa si zahrát divadlo. Divadlo(zvláště malé) je u nás přežitek. Žrádlo je třeba podporovat dotacemi!!!

drak 11.6.2008 13:49

Re: Kultura má své místo na slunci!

:-DJiří, mluvíte mi ze srdce!!!!;-OR^R^R^