7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BOMBON 25.9.2006 3:29

Re: A abych to upřesnil

tak opravdu posledni...

ano upiram vam NAROK na obranu v NP, pokud to tak majitel rozhodne. brante se inzeratem ve sdelovacich prostredcich, v chatech, na sve strance... ja nevim kde...

neznam nikoho z redakce NP, ale verim, ze pokud doslo k nejakemu omylu, jiste to napravi. a pokud nenapravi, vyuzijte sveho prava - nechodte sem

dobrou noc

pV. 25.9.2006 3:38

To jsem učinil :-)

Ovšem považuju za svoje právo všemi dostupnými prostředky vyjádřit fakt, že noviny, byť internetové lžou - zvláště když lžou o mně. Noviny představují významný prvek v občanské společnosti. Je to však věc subjektivního názoru a nijak Vám jej nevnucuji...

...ostatně, kdyby podobnou diskusi připustil redaktor již před pár dny, vůbec k podobnému vyhrocení nemuselo dojít. Vím, nemusel. Dobrou :-)

BOMBON 25.9.2006 3:23

Re: Vadí mi, když někdo lže... Vám ne?

dobra, posledni reakce a jdu spat:

v obecne rovine samozrejme. v danem pripade vsak moc nevim, na co narazite.

NP je bezplatna sluzba, kterou muzeme vyuzivat. vadi-li vam jeji obsah, forma, autori ci janevimco, nevyuzivejte ji. NP neni zadny verejny statek (nemam tento termin rad) a vy (stejne jako ja) nemame na jeho fungovani zadny vliv a ani na tento vliv nemame narok. muzeme sem proste neprijit a navstivit stranky, ktere nam vyhovuji. je jich dost, dokonce si sam muzeme kazdy sveho "NP" provozovat, ze?

a valet se v milionech za ty bannery :-)

hezky den a dobrou noc

pV. 25.9.2006 3:25

Také dobrou noc a hezký den

Zdá se však, že přeci jen jistý vliv máme ;-)

Ladislav N. 25.9.2006 3:35

Re: Také dobrou noc a hezký den

 ;-)R^

Olinka 25.9.2006 8:09

Re: Re: Vadí mi, když někdo lže... Vám ne?

:-)R^

Tomáš Haas 25.9.2006 2:35

Hugo Haasovi

Milý Hugo, například Taraszátaras.

Vůbec není takový sprosťák, jak byste mohl nabýt dojmu z jeho projevů, které si zde na Psu můžete v archivu najít. Dělal si ze čtenářů Psa srandu, sprosťačil zcela plánovitě a cíleně provokoval, jak se svým přátelům chlubí na jednom "spřáteleném blogu", kde je významným autorem jemných a docela vtipných článků

"Už jsem to ale přestal brát vážně, se Psem se v duchu rozžehnal a na rozloučenou se začal bavit.  Zvolil jsem metodu partyzánského boje: udeřil jsem a stáhnul se. V rámci zostřujícího se třídního boje jsem příspěvky zahajoval nějakým přiléhavým sloganem: modrá vemena se dnes rojí, před chvílí jsem vozil hnůj, je tam krásně, bílé obláčky, modrá obloha, modrý hnůj..., a podobně. Nesetkalo se to s pochopením, nebyli rádi, neocenili vtipnost, i když podobnými hesly o sockomouších operovali stále. A na vybrané hyeny (jirka.s) jsem vyzkoušel metodu jistého stachanovce z čítanky padesátých let, kterého omrzelo bušit palicí do plechu pokrouceného při svařování, a se slovy: „Oheň tě zkroutil, oheň tě narovná!" popadl autogen a plech srovnal plamenem. Aniž bych četl články, našel jsem v diskuzi svého chlapíka, zavěsil se pod něj a označil ho za osobu mdlého rozumu, nebo rovnou za vola, aniž bych si všímal toho, co napsal. "

http://pavouciveflasce.bloguje.cz/397024-denicek-internetoveho-skoro-panice-taraszataras.php

Lunka 25.9.2006 2:13

Pane Haasi

vpodstate souhlasim s Vasim rozhorcenim nad tim, jak si vetsina komentatoru zvykla povazovat NP za sve vlastnictvi - a casem i za privatni chat.Uz mnoho mesicu, mozna i let. Bylo jim to totiz trpeno, pres protesty i solidnich, vecnych komentatoru.

Co me na rozdil od vas VELICE zarazi, je odstavec a Vase vypichnute tvrzeni, "ze zarazejici a prekvapive je i to, ze se k jejich akcim hlasi, souhlasi zcela .......a proti cenzure slusnych s nimi bojuje i jeden prispevatel, ktery je povolanim soudce . Takze se mozna pletu a mam to cele jinak, nepoctivost je ctnost, krast se smi, branit se je tfuj, tfuj. "

Koho a odkud prosim citujete ? Povazuji to za tvrdou podpasovku, ktera me sokuje. Vazila jsem si Vas dosud pro fairness.

Tomáš Haas 25.9.2006 2:18

Re: Pane Haasi

Lunko, podívejte se sama:

http://www.niggly.net/?p=38#comments

pV. 25.9.2006 2:22

Pane Haas, proč mi nechcete odpovědět?

Vzhledem k Vašim detailním znalostem jednotlivých blogů Vám snad smysl, důvod a účel akce nemohl uniknout. Tedy znovu:

Jak se cítíte při diskuzi pod svým článkem, když jste už při jeho uveřejnění věděl, že Vám dotčení nesmějí oponovat?

Tomáš Haas 25.9.2006 2:25

Re: Pane Haas, proč mi nechcete odpovědět?

Mzslím, že mi smysl celé akce neunikl, právě proto, že jsem si prošel obsah těch blogů

pV. 25.9.2006 2:27

Děkuji. Jak se Vám tedy taková diskuse líbí?

Tomáš Haas 25.9.2006 2:32

Re: Děkuji. Jak se Vám tedy taková diskuse líbí?

Nelíbí se mi. A přičítám to právě těm zlatokopům. Proč se nemohou zůčastnit? Není to proto, že začali s tou jejich hloupou hrou? A není to proto, že jí zbytečně dohnali do války s adminisrací Psa? Jenže zase je pravda, že nebýt toho že to udělali, by nebylo o čem diskutovat...

pV. 25.9.2006 2:39

Evidentně si pletete příčinu a následek.

Patříte ke starým komentátorů NP a jistě znáte, jak vždy fungovaly diskuze. Když odhlédnete od faktu, že nikde neexistoval zákaz ani přání "plevelení" ani oznámení o možnosti zablokování IP, existuje velké množství komentátorů, ketří dostali zákaz IP pouze za dotaz, co je pravdy o mazání nebo banech. Ani tito komentátoři s Vámi nemohou diskutovat, mají ban, byť s "Klondajkem" nemají nic společného. Vy to víte a přesto neustále odvádíte řeč od pravého důvodu akce, totiž lhaní redakce o banech a mazání dotazů na cenzuru. Když redaktor lže svým čtenářům, těžko mu věřit v něčem jiném.

Známe se virtuálně už dlouho, proto doufám, že jste pouze nedostal kompletní informace. Přesto děkuji za odpověď, vím, že bolela :-)

Ladislav N. 25.9.2006 2:41

Re: Tomáš Haas - agitátor na objednávku

Oni ale žádnou válku NP nevyhlásili ani nemohli vést (byl jim bez varování zakázán vstup na NP). Válku začal bez vyhlášení správce webu (Wagner?) a - mezi námi - větší hlouposti se dopustit nemohl. Přesně celou kauzu popsala Andy a proto její slova nechci jakkoli dál rozmělňovat.

janabok 25.9.2006 2:45

Re: Re: Tomáš Haas - agitátor na objednávku

R^...

Petr 25.9.2006 8:52

Re: Re: Děkuji. Jak se Vám tedy taková diskuse líbí?

Teď jste to nazval pravým jménem, dle mého názoru se rovněž jedná spíše o adminisraní než administraci

Aquagenic 25.9.2006 4:03

Re: Re: Pane Haas, proč mi nechcete odpovědět?

Pane Haasi, proč si odmítáte přiznat, že kdosi z redakce nebo adninistrace NP šlápl do lejna a ještě se v tom rochní? A vy u toho stojíte a ten puch rozfoukáváte do všech směrů. Vůbec jsem netušil, co Klondyke je. A nyní, když to tším, vidím, že nic extra zavrženíhodného. Pokud ale opravdu šlo  těch pár MB na serveru, stačilo slušné upozornění, že diskuze pod starými články je uzavřena. A byl by klid.

Tomáš Haas 25.9.2006 7:04

Re: Re: Re: Pane Haas, proč mi nechcete odpovědět?

Anebo by stačilo, aby si potom, co ten první Klondike byl vymazán, jeho "oyvatelé řekli "aha majiteli se to asi nelíbí" a  nechali toho. Nikdo kromě nich a  administrace Psa by o tom nevěděl. A nikdo by nebyl banován, a nevzniklo by revoluční hnutí pro svobodu slova,  proti cenzuře a pro bojkot Psa. Ale to by nebyla taková sranda... 

Lunka 25.9.2006 3:21

Re: Re: Pane Haasi

Pane Haasi, dekuji za odkaz, tento blog jsem necetla, omlouvam se Vam za neopravnene obvineni z podpasovky.

Demokracie je pry diskuse. Drzim palce obema stranam,

aby diskuse nejen na NP byla vecna a slusna.

Tomáš Haas 25.9.2006 2:11

2 Hugo Haas

Milý Hugo, například Taraszátaras.

Vůbec není takový sprosťák, jak byste mohl nabýt dojmu z jeho projevů, které si zde na Psu můžete v archivu najít. Dělal si ze čtenářů Psa srandu, sprosťačil a zcela plánovitě a cíleně provokoval, jak sám píše na jednom "spřáteleném blogu", kde je významným autorem jemných a docela vtipných článků

"Už jsem to ale přestal brát vážně, se Psem se v duchu rozžehnal a na rozloučenou se začal bavit. Zvolil jsem metodu partyzánského boje: udeřil jsem a stáhnul se. V rámci zostřujícího se třídního boje jsem příspěvky zahajoval nějakým přiléhavým sloganem: modrá vemena se dnes rojí, před chvílí jsem vozil hnůj, je tam krásně, bílé obláčky, modrá obloha, modrý hnůj..., a podobně. Nesetkalo se to s pochopením, nebyli rádi, neocenili vtipnost, i když podobnými hesly o sockomouších operovali stále. A na vybrané hyeny (jirka.s) jsem vyzkoušel metodu jistého stachanovce z čítanky padesátých let, kterého omrzelo bušit palicí do plechu pokrouceného při svařování, a se slovy: „Oheň tě zkroutil, oheň tě narovná!" popadl autogen a plech srovnal plamenem. Aniž bych četl články, našel jsem v diskuzi svého chlapíka, zavěsil se pod něj a označil ho za osobu mdlého rozumu, nebo rovnou za vola, aniž bych si všímal toho, co napsal. Je zajímavé, že ačkoliv mi přesně to samé předtím dělal celé týdny, nepochopil objekt šokové a stachanovsky autogenové terapie, že se s ním experimentuje, a přičinlivě nadával zpátky."

http://pavouciveflasce.bloguje.cz/397024-denicek-internetoveho-skoro-panice-taraszataras.php

pV. 25.9.2006 2:11

Pane Haas, poslední otázka:

Jak se cítíte, když ti, o kterých zde píšete Vám nesmí oponovat? Jejich přístup byl zablokován v době, kdy redakce nevydala žádná pravidla ani žádné upozornění a dosud nebyli odblokováni. Považujete to za svobodnou diskuzi? Vyhovuje Vám?

Ladislav N. 25.9.2006 1:53

Profesionální agitátor Tomáš Haas už zase v akci?

Pan Haas má k dispozici (zmiňuje se o nich) dostatek informací o tom, že nebyly vymazány POUZE a výhradně příspěvky účastníků a přispěvatelů tzv. "Klondike", ale byl blokován vstup mnoha dalším účastníkům, aniž by byla PŘEDEM stanovena jakákoli pravidla a aniž by kdokoli z redakce napsal předem jediné slovo varování, neřku-li desatero pravidel, která je diskutující povinen dodržovat.

Sám jsem měl zpočátku dojem, že se nejedná o záměrné zásahy do funkce webu, ale o soubor nahromaděných specifických technických problémů, které se projevují nahodile i systematicky od okamžiku přechodu na server Lidových novin - viz např. dodnes (přes tisícero upozornění) korektně nefungující diskusní formulář. Dokonce jsem se naivně dovolával racionálního uvažování těch, kteří psali o cenzuře, s vědomím různých zádrhelů, které při vstupu do diskusí na NP nastávaly v minulosti. To všechno do okamžiku, kdy jsem zjistil, že i mně je přístup do diskuse blokován pod nesmyslnou (protože v dané situaci nepravdivou) záminkou v hlášení o odmítnutí příspěvku, ačkoli jsem prakticky celý den do diskuse nevstoupil. Nebyl jsem sám, jak jsem zjistil dodatečně, a veškeré následné zmínky v diskusích o prováděné cenzuře, resp. spory o to, zda se skutečně jedná o záměrnou cenzuru či selektivní výmaz příspěvků, dříve či později "zmizely", aniž by byla použita standardní metoda (výmaz příspěvku a na jeho místě krátké oznámení důvodu výmazu), ovyklá na civilizovaných webech s profesionální správou. Dokonce byla v pátek vymazána kompletně celá diskuse pod úvodníkem NP. (pokrač.)

Tomáš Haas 25.9.2006 8:07

Re: Re: Re: Re: Profesionální agitátor Tomáš Haas už zase v akci?

http://www.niggly.net/?p=38#comments :

#  ArgonantusZáří 22nd, 2006 at 9.41

Souhlasím zcela; snad s jediným detailem; neznám ho od začátku, ale Pes, kterého znám, nebyl nějak moc vysoko; pohyboval se na hraně únosnosti a odtud pak už jen klesá a klesá.Nesmyslná cenzura slušných je jedna z posledních špatností, která mu ještě chyběla.

Takhle si to Aston představoval…?

Ne. Ladislave, nebudu vám psát že lžete vy. Jen vám dělá potíže se orientovat na internetu.

Ladislav N. 25.9.2006 10:11

Re: Re: Re: Re: Re: Profesionální agitátor Tomáš Haas už zase v akci?

Milý pane Haasi, tohle, co tady předvádíte, je naprostá lumpárna!

Za první částí mého textu následovala další - a vaše reakce To vše je OPĚT SMAZÁNO a to výslovně ve váš prospěch. Vy nehrajete FÉR hru a jste pro mě velmi neseriózní člověk.!!

Tomáš Haas 25.9.2006 8:11

Re: Re: Re: Re: Profesionální agitátor Tomáš Haas už zase v akci?

Vidíte, Ladislave, a vy jste to nepoznal... Nebudu vám nadávat do lhářů, vy se jen nevyznáte na internetu. Neumíte hledat zdroje svých tvrzení, a tak se často spletete.

http://www.niggly.net/?p=38#comments

Tomáš Haas 25.9.2006 8:48

Re: Re: Re: Re: Re: Profesionální agitátor Tomáš Haas už zase v akci?

Já jsem se Ladislave taky kdysi spletl, a hloupě obvinil kohosi ze lhaní. Vy jste mně na můj omyl upozornil. A já strávil dost času rozesíláním omluv všude, kde můj článek vyšel. Na Psu ta omluva visela, několik měsíců. Od vás se ovšem omluvy nedočkám. Ani tady, na příspěvku pod příspěvkem. Vy se nemýlíte nikdy.

J.G. Pašek 25.9.2006 2:05

Láďo, neber se tak vážně . . . . vono se z toho střílet nebude . . .

co je jeden komentář sem, jeden komentář tam. Ano jsou důležité pro tebe, ale pro jiné nejsou, pro ty jsou jejich ty nejdůležitější. Nikdo nikdy neudělal a neudělá komentářem z  hlupáka chytráka, politický převrat, z Demokrata Republikána ať do nich hučíš jak chceš . . . . .  každý jsme, jaký jsme se narodili a má každý z nás od přirození a v genech. 

Ladislav N. 25.9.2006 3:09

Re: Láďo, neber se tak vážně . . . . vono se z toho střílet nebude . . .

 ;-)R^

Hugo Haas 25.9.2006 1:38

Všimněte si, vážení,

jak z každého článku, který je esenciálně nepravdivý až prolhaný, má za úkol falšovat fakta, ublížit nebo naopak hloupě něco propagovat, čouhá topornost a neumětelství jak sláma ze strašáka. Nesmyslné příměry, užvaněnost, rozblemcanost. Chtěl bych však vědět, kdo z Klondajku chodil pod Astona sprosťačit.