24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brouk 25.9.2006 9:33

Re: Re: To,že zmizel Žako

Mila Leo!

To ze se za nekoho berete je sice hezke, ale coz skocit do archivu a podivat se jak se cela ta "legrace" se Zakem skutecne vyvijela? ;-) Jinak by si nepozorny ctenar moh myslet ze to co jste napsala je pravda, ale to bohuzel neni;-)

Ostatne "Zako" nebyl nepopsany list papiru, kdyz sem prisel. Jeho "debaty" jse pred tim mohla sledovat na ruznych inter. denicich. Ale vzdyt vite, kazdy za nekoho kopem,ze? ;-)

Hasan 25.9.2006 8:34

Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

Že by potrefené husy?Já osobně dávám přednost tomu,když se diskuse drží tématu a to plevelení je tady jaksi navíc.Zbavit psa blech není špatný nápad.

inspektor Trachta 25.9.2006 8:43

Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

No jo blechy jsou prevít, ale jestli nejsou ty blechy náhodou zároveň čtenáři...pak mi to nepřipadá jako šťastný nápad. :-)

Em 25.9.2006 8:44

Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

Blechy v kožichu mají i pozitiva. Takový pes nezleniví. Mimochodem, znáte nějakou zahrádku, která je totálně bez plevele? :-)

pavel 99 25.9.2006 9:16

Re: Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

"...znáte nějakou zahrádku, která je totálně bez plevele?..." - když si ji důkladně vybetonujete.

Em 25.9.2006 9:36

Re: Re: Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

Pak to není zahrádka!!;-D ale např. letiště, parkoviště u supermarketu (zeleninu tam mají taky.);-D

pavel 99 25.9.2006 10:00

Re: Re: Re: Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

To je jenom otázka definice pojmu. Pokud si na ten beton natáhnete umělou trávu, tak mohou být pro některé lidi všechny atributy zahrádky splněny.

Em 25.9.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Re: Slyším nějaké nespokojené štěbetání.

R^;-D

inspektor Trachta 25.9.2006 8:24

Tomáši řekněme že tomu rozumím...

...ale možná by nebylo špatný dodat k tomu, co je teda ten "plevel" a co ne. Zní to asi trapně, ale mnozí to určitě nevědí (mě nevyjímaje).

Navíc to přirovnání k zahrádce a pleveli trochu kulhá. Já si příkladně do své zahrádky nikoho cizího záměrě nezvu (protože by mi sežral borůvky, jahody a rybíz). Neviditelný pes tedy opravdu nechce nikoho cizího ve svých zahrádkách (komentářích)?? Skutečně? Jseš si jistý?

grr 25.9.2006 8:32

Re: Inspektore

tady už to zjevně není o borůvkách. Tady už se prý někdo začal sápat rovnou na psa a jeho majiteli se prostě přestalo líbit, že mu ho někdo chce upéct a  sežrat.. Tak poslal zřízence a ten nařezal preventivně těm, co měli k tomu nějaký řeči.........:-))))

inspektor Trachta 25.9.2006 8:44

Re: Re: Inspektore

No to asi nechápu. Jak někdo skrz komentáře mohl "sežrat psa"?

grr 25.9.2006 8:49

Re: Re: Re: Inspektore

Už byl dávno sežrán. Původní pes už není, co býval. Jen ohlodaná kost zbyla..........a všichni vřeští, jedni hrůzou, druzí  z hladu.... :-)))).

inspektor Trachta 25.9.2006 8:59

Re: Re: Re: Re: Inspektore

No já teda rozhodně nevřeštím...na NP chodím od roku 1996 a za tu dobu jsem i já pochopil, že komentáře tady nejsou pupek světa...;-) Jen se snažím zorientovat v situaci, nic víc. :-)

Tomáš Haas 25.9.2006 8:51

Re: Re: Re: Inspektore

Ne skrz komentáře, Trachto. Skrz tu kampaň, která následovala po opakovaných pokuses o převzetí prostoru na Webovém prostoru Psa.

inspektor Trachta 25.9.2006 8:56

Re: Re: Re: Re: Inspektore

Do toho zřejmě nevidím ;-) na tyhle hrátky nějak nemám čas... Jen mi připadá, že se nespíš spolu s "banery klondajkisty" svezlo i pár nevinných - a to není dobře.

grr 25.9.2006 8:02

zločin a trest

Mně to připadá  celé komické. Pravidlo jsou následující: autor vyhodí téma a snaží se nalákat co nejvíc diskutérů, aby se zvýšil rating jeho já a virtuálního prostoru a ještě se některé zajímavé informace dostali do širšího povědomí. Diskutéři se slétnou a začnou: diskutovat k tématu, nediskutovat k tématu (třeba tlachat o vaření a sekání trávy), vybíjet si pudy (sprosťačit),  dělat si reklamu vlastních stránek (přetahují klienty), vytvářet partičky diskutérů, do nichž nelze vstoupit, jelikož jiné ignorují... Otázkou je, co je prioritní pro režiséra: aby příchozí hráli jeho hru podle nabídnutého scénáře ?... Hm. Dejte lidem prostor, zaplní ho lecčíms. Dejte jim sirky, podpálí divadlo. Pošlete na ně hasiče a drába, zorganizují stávku. Vyhoďte je z kola ven: žalují těm, kdo to udělali už dávno a nekompromisně... Kdo nepěstuje zahradu, zaroste mu lebedou... tak nevím, o čem že je to vlastně vlastně řeč???? :-))))).

Jenda 25.9.2006 8:20

Re: zločin a trest

Taky, přiznám se, nevím, o co jde. Mohl by mi někdo ten mnohomluvný blábol přeložit do jadrné češtiny? Díky! 

Ladislav N. 25.9.2006 7:42

Proč se píše o "Klondajku" a co to znamená?

Opravdu nejsme na Klondiku? - Tak se jmenuje starší článek Jiřího Witzanyho, který byl zveřejněn na NP 6. května 2006. Několik přátel diskutujících si, aby nepřekáželi v aktuálních komentářích, chodili pokecat na tuto (původně téměř prázdnou) stránku a tím ji udržovali na seznamu "Diskuse" (viz menu nalevo) v aktuálním pořadníku, na němž bylo kdykoli možné stránku najít a pokračovat tam, kde se skončilo předešlý den. (Stránka je nyní odstraněna, podobně jako diskusní stránka k pátečnímu úvodníku Astona - Neffa). Nic, co by působilo vyčíslitelnou škodu, naopak zobrazování reklam majiteli vydělávalo peníze, jako při diskusi na kterékoli jiné stránce, diskutující nikomu nepřekáželi, bylo možno plky kdykoli a bez řečí vymáznout a nic by se nestalo.

Redaktor NP (Wagner ?) se ale rozhodl bez upozornění  "exemplárně zatočit" se  všemi účastníky  "Klondajku",   a to způsobem, který by si nikdo netroufal  předem odhadnout ani  v nejtemnějším snu. Schytaly to také nejspíš desítky dalších, co sice s "Klondajkem" neměli nic společného, ale šílenství Mazala Velikého v nich vyvolalo údiv a po diskusi o probíhající "válce" jim byl rovněž zamezen přístup na web (nemožnost odeslat diskusní příspěvek). O detailech je celá další diskuse....;-)

grr 25.9.2006 8:08

Re: Proč se píše o "Klondajku" a co to znamená?

A nemohli by se ti z Klondajku přestat tvářit ukřivděně? Vyttvořli si tlachárnu a byla jim zrušena. O co go, někdo  snad poslal vzbouřence jinak než virtuálně do polepšovny........:-))))?

hejhula 25.9.2006 7:39

Diskuse

No, fenomén internetových diskusí by možná stál za nějakou hlubší sociologickou studii. Jestli je tu někdo, kdo si vzpomíná, jak diskuse vypadala (nejen na psu) před ještě cca šesti lety, tak si jistě táké vzpomene, že procento "všeznalých",""všudybylých","nejdemokratičtějších","mravně vyspělých", "slušných" atd bylo o poznání nižší. Důvodů proč to tak je jistě mnoho a lze o nich DISKUTOVAT. Škoda jen, že mnoho "pravých" diskutérů, kteří si nepletli pojem diskuse a osobní exhibice už raději takovéto diskuse opustilo .

Veselý 25.9.2006 7:37

Jsem spíš pro větší volnost

srovnal bych to s naším dnešním kapitalismem a bývalým socialismem. Ač se současným stavem společnosti může být málokdo spokojen, najde se málokdo, kdo by toužil se vrátit zpět. Ona větší volnost se projevuje na růstu hospodářství, ale nic není zadarmo. Je to provázeno také negativními vlivy.

vobora 25.9.2006 7:29

taky nejak nevim, o co jde

ale chtel bych pana autora pozadat o jedno: Nechte spat klasiky a neberte si do huby Tolsteho, pane! Jednak byl ten pokus o vtip trapny a pak, L. N. Tolsty byl velikan ducha, jaci se rodi jednou za 100 let. Vetsina z nas si ani nedovede predstavit, kam az jeho mysl dospela, natoz se snazit to pochopit. Delat si z nej legraci je trapne, a pro mne nepochopitelne. Zvlaste pak v pripade, kdy pisete clanek apelujici na slusnost tech ostatnich...

Preji pekny den

Yarda 25.9.2006 7:18

Dost dobře nechápu wo co go.

Škoda, že autor článku neuvedl nějaký konkrétní příklad, který by mi objasnil, co tím chtěl básník říci.

Že se tady i v jiných diskusích a konferencích objevují příspěvky, kterými si jejich autoři snaží ulevit  ze své nevolnosti, je bohužel pravda a administrátoři s tím více či méně úspěšně bojují. Já to beru tak, že tady je to lepší než kdyby se autor zviditelňoval sprejem na čerstvě omítnutou zeď.

in 25.9.2006 7:46

Re: Dost dobře nechápu wo co go.

Souhlas

Aleš P. 25.9.2006 7:17

K článku

Že tenhle blbec bude obhajovat komunistické manýry pravicového NP ,tomu se ani nedivím.Pisálci zde už obhajovali fyzické napadení mininistra ČR nějakým psychopatem Mackem.Až Topolánek vezme na někoho kudlu tak ho taky budou obhajovat.Jak říkám jako za komančů ,ale místo rudé je ted moderní modrá.Takže nazdar modří blbci.

Ladislav N. 25.9.2006 7:22

Re: Jak se pozná blbec

Aleši, blbec je blbcem bez ohledu na to, jakou barvu si maže po těle. A představ si, že se to hned pozná - podle jeho výroků. Někdy stačí jedna věta. Čtyři už mohou být nadbytečné.;-)

Kateřina Dostálová 25.9.2006 7:25

Re: Re: Jak se pozná blbec

U některých stačí i tři věty navíc....

Ladislav N. 25.9.2006 7:45

Re: Re: Re: Jak se pozná blbec

Máte pravdu, 1 + 3 = 4;-)

Charlie 25.9.2006 8:28

Nebudeš nám chybět.

rudý b..e !  Na Halo Noviny za tebou žádný nepůjde.

gerontusinza 25.9.2006 9:07

My ssebou blbce nebereme Re: Nebudeš nám chybět.