10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepa Jetel 25.9.2006 13:15

Možná by se tenhle článek měl jmenovat spíš "Sbohem, Neviditelný pse!"

kosatka 25.9.2006 13:13

Jak na fotbale

Stěžujete si na cenzuru ale nikoho asi nezaráží atmosféra, která na Lidovkách i NP v  diskusích vládne. Kdo se mnou nesouhlasí je automaticky můj nepřítel, kterého musím zesměšnit či co nejvulgárněji urazit. Místo kulturní diskuse to tu občas vypadá jak při výtržnostech fotbalových fans. Nekritický obdiv k hráčům svého družstva, ať hraje jakkoliv nečistě či mizerně, a nenávist k těm druhým. Zkrátka záleží jen a jen na barvě dresu, čili oranžová či modrá. Takový zaslepený příznivec, který své straně naletí na spasitelské řeči na straně jedné a strašením ohněm pekelným, pokud se k moci dostanou ti druzí, je nejlepší. Nevidí totiž, že:

1. Všem bez rozdílu nejde o jeho dobro ale o moc a možnosti s ní spojené. 2. Že politické strany, sice naslibují všechno všem, ale v principu fungují jako lobbyistické spolky, té které skupiny obyvatel.3. Že politika pro většinu z nich není poslání, ale dobrý job. Jediný job, kde si sami určují platy, užívají si neslýchaných výhod a přitom nenesou žádnou zodpovědnost za nekvalitní práci.

4.Že neustále nové a nové aféry jen odpoutávají pozornost od důležitějších věcí, které je třeba pragmaticky vyřešit. 5. Že ani jedna ze stran není čistá jako lilie, všichni ti staří matadoři mají své korupčníky, zlodějíčky a 13. komnaty, jen se k nim nechtějí znát.6. Že se do politiky víc než renomovaných odborníků či jinak úspěšných lidí, kterým se evidentně nechce opouštět zázemí a špinit se politikařením, hrne kopa pseudocelebrit, bývalých sportovců, neumětelů s titulem ale bez praxe či lidí se škraloupem, kterým jde především o imunitu.

Zkrátka jestli vyhraje Baník nebo Sparta, lacinější chleba nebo benzín nebude. Ale pokud se tu budou rvát a experimentovat fanatičtí pravičáci s levičáky, doplatíme na to v konečném důsledku všichni.

Sch.glosátor 25.9.2006 13:45

Amen.

Rarach 25.9.2006 13:00

Pes mi připadal už delší dobu podivnej,

ale že je to tak kruté, to mě teda podrž. Míval jsem plné zuby té Jity Splítkové, ale nyní si říkám - to byly krásné svobodné psí časy!

Katka 25.9.2006 12:59

Kdo ještě pamatuje dopisy psané rukou?

Tak ten ví, že když někam nějaký dopis poslal, už nemohl nijak ovlivnit, když adresát ho posoudil jako blbost, roztrhal a hodil do koše. Někdy i bez přečtení, jen když viděl rukopis autora na obálce. A ten pocit zneuznání, když někdo řekl "ani jsem to nečetl", ten si ještě pamatuju...takže můžu chápat rozhořčené, ale to je tak asi všechno. Ostatně mi připadá, že 99% většina těch příspěvků, včetně tohoto, jsou je takové momentální myšlenky, žádná škoda, když zmizí. Ten dopis kdysi bolel víc;-).   

     

M. Zima 25.9.2006 13:13

Milá Katko, že se u některých

Vašich příspěvků jednalo o jakousi mediální menstruaci mohl rozpoznat každý na první pohled. Přesto to jistě všichni rádi akceptovali, protože  věděli, že Vám to ulevuje.

Katka 25.9.2006 15:30

Re: Milá Katko, že se u některých

a) jste si skutečně jistý, že víte, co je to menstruce, natožpak mediální?

b) proč nepíšete k tématu, ale o mně?

c) jak jste poznal mé minulé příspěvky? (když toto byl můj druhý mediální příspěvek v životě...) 

Eva D. 25.9.2006 19:23

Re: Re: Milá Katko, že se u některých

Protože: a/ nemá co říci k věci

                b/ postrádá alespoň minimální "kinderstube"

               c/ myslí si, že je macho.

a,b, c je pravda. Ale na to se klidně vykašlete, Katko, mně se Váš příspěvek pro změnu moc líbil.:-)

Zdravím.

M. Zima 25.9.2006 20:27

Holky, reaguji moc pozdě,

omlouvám se, ale mě se Vaše příspěvky také líbily.

M. Zima 25.9.2006 12:57

Pane Haas,

patolízalství, jakým jste Vy na NP opakovaně na preferovaných místech zesměšňoval sám sebe pochopitelně úroveň Psa devastovalo i co do komentářů.

Jestliže Vám jde o kvalitu, tak proč nezavedete registraci, aby každý ke svým výrokům stál? Místo toho zostřujete cenzuru a hloupě ji presentujete, jako prostředek boje za demokracii. (Vy jeden poradce, nelišíte se tím od české demogratické smetánky, které se tím s Neffem zřejmě chcete zavděčit)

Pravda 25.9.2006 12:48

pV

dovolte mi jako aktérovi sepsat chronologii celého případu:

1) jsou vymazány "soukromé chaty" ve starých diskuzních fórech - kategorie líbí/nelíbí (ač nikde není zákaz této činnosti), bez jakékoliv reakce z mé strany

2) účastníkům těchto chatů je zablokován přístup - kategorie nelíbí (nikde není upozornění na možnost blokování přístupu), bez jakékoliv reakce z mé strany

3) jsou průběžně mazány dotazy na chybějící diskutujícící, dotazy na smazené dotazy a dotazující se komentáři dostávají zákaz IP bez jakéhokoliv předchozího upozornění - kategorie velmi nelíbí. Redakce popírá blokování IP - zakládám stránky http://www.niggly.net/?p=38 Dále již vše běží samospádem...

Prosím redakci, aby uvolnila zablokované IP. Takto se nemohou postižení vyjádřit ani bránit. Prosím také dosud nezabanované, aby tento příspěvěk okopírovali a znovu vložili do diskuze, pokud bude smazán - neshledají-li ho ovšem urážlivým, vulgárním, rasistickým, neplaceně reklamním či nesouvisejícím s tématem. Nepřipadá mi důstojné měnit neustále IP jen z toho důvodu, abych mohl komentovat na veřejném fóru článek, který se mne bezprostředně dotýka.

LOJR 25.9.2006 12:45

Naposledy jsem udělal výjimku a díky bohu za to.

Vy jste mne pane Haasi  dokonale  přesvědčil, že moje rozhodnutí Psa nadále nenavštěvovat bylo naprosto správné. Argumentace je nadbytečná za situace, kdy nehodící se příspěvky jsou nadále částečně či úplně mazány, ačkoliv nejsou ani vulgární, ani od věci. Pokud jste snad oním "soudcem" měl na mysli mne, jste vedle. Štamgasti od fochu moje pracovní zařazení určitě už  uhodli, není to ostatně až tak důležité. Podstatné je to, že křivárnu redakce tady kryjete halasně opakovanou lží za pomoci opět mazacího admina. Usnadním vám to -  žádné další moje příspěvky nebudou. Sbohem.

Em 25.9.2006 12:51

Re: Naposledy jsem udělal výjimku a díky bohu za to.

Ale no tak;-).

jarda 25.9.2006 16:47

Re: Naposledy jsem udělal výjimku a díky bohu za to.

Naštěstí to není poviné sem chodit.

Sam Křepelka 25.9.2006 12:45

přežije NP?

"Starý" NP přežil Neckáře. "Nový" NP však nepřežije Lidovky !!!  Je to škoda, protože články uveřejněné na stránkách NP pouze předhazují čtenářům témata. A teprve příspěvky čtenářů tvoří NP. Uříznutím příspěvků NP skutečně umře na nezájem čtenářů. A o to možná jde.  Snad se k reakcím čtenářů na článek pana Haase někdo odpovědný vyjádří. Snad !

cca3 25.9.2006 13:01

Re: přežije NP?

Neckář - to byla švanda... ;-)

Aleš Procháska 25.9.2006 12:36

Prosím ještě jednou

Pane Haasi, napište to prosím ještě jednou, ale tak, aby i prostý člověk jako já pochopil o čem mluvíte a o co vůbec jde. Metafory a náznaky nejsou nic pro mě, na mně musíte jasněji.

M. Zima 25.9.2006 13:08

Špatně jste odhadl situaci,

Haas v hlavě jasněji nemá, od dává vše, na víc, než na toto blábolení opravdu nestačí.

StandaT 25.9.2006 12:26

pročištění diskuse

pročištění diskuse na NP považuji za důležitou a prospěšnou věc. Že se to ale stalo metodou, za kterou by se nemusel stydět ani Paroubek,  je velice nepříjemné překvapení. Takže výsledek bude:  AUTOCENZURA   AUTOCENZURA   AUTOCENZURA .

Sch.glosátor 25.9.2006 12:22

Kocoure, tak jsem zvědavý, kdy se zase vrátíš.

Při odchodu vždycky hrozně dupeš.....;-)

Ladislav N. 25.9.2006 12:18

Mazání a dodatečné vkládání diskusních příspěvků - T.Haas a redakce NP

Až teď jsem si všiml, že redakce NP opakovaně nasázela (a antedatovala) Haasův plakát (dlouhý text z velké části psaný tlustým písmem)  do diskuse zcela mimo reálné pořadí a čas - dodatečně. Ze zálohy, kterou jsem pořídil po 04:00 hod vyplývá, že Haasův textový "plakát" ve fóru ještě nebyl. Porovnání se současným stavem ale jasně ukazuje, že Haasovy kopírované  "plakáty" mají datování kolem 02:00 hod, což je NEPRAVDIVÝ údaj, protože tento text musel být do diskuse vložen po 04:00. To jenom potvrzuje podvodnou praxi T. Haase a redakce NP při manipulacích s diskusními příspěvky! Jedněm argumety umažeme, neserióznímu autorovi dodatečně vylepíme! To je dnešní redakční práce NP!! Rv

Vlasta Kašpar 25.9.2006 12:31

Re: Mazání a dodatečné vkládání diskusních příspěvků - T.Haas a redakce NP

Jo - ty screenshoty se ukázaly jako moc dobrá metoda... ;-)

Jaka 25.9.2006 12:43

Krucipísek, proč tohle taky přičítáte Tomášovi a ne zdivočelému adminovi

Ladislav N. 25.9.2006 12:50

Re: Krucipísek, proč tohle taky přičítáte Tomášovi a ne zdivočelému adminovi

Protože jednají ve shodě a jednoznačně ve prospěch T. Haase. Ostatně Haas, už podle toho, jak se do tématu namočil, žádným "rytířem slova" není. On taky ten příspěvek musel nejdřív napsat a když to neudělal sám, musel jej někdo do té diskuse nasázet a jiné vymazat. Slušný a seriózní autor by se ničeho podobného nezúčastnil a distancoval by se od podobných podvodných praktik.

pf 25.9.2006 12:13

heledte haasi

bezte si radit prezidentovi a neobtezujte.

uz jste se podival na statistiky US statu, jak jsou zamestnanci walmartu zavisli mna Medicaid? A kolid kava walmart na benefity ve srovnani s prumerem US korporaci. Mozna ze by to bylo vhodnejsi nez ostouzet oponenta ze cerpa z rudeho prava a z informaci ilegalnich zamedtnancu.

Dan 25.9.2006 12:12

Klendike neklondike....

Klendike neklondike mr.Haas, srozumitelne napsat o co slo nedokazete? To je sama metafora a prirovnani. Ledaze jste placen od mnozstvi slov, pak to chápu, ale stejně mi neni jaasny co vlastně zmizelo.

Em 25.9.2006 12:18

Re: Klendike neklondike....

Možná ani jemu ne, nicméně jsem obdívoval , pakliže je to kocour hradní, že se toho tu zůčastnil.

Loajalita je v takových funkcích na prvním místě, tak jako neúčast v podobných taškařicích zdejšího typu.:-)

pf 25.9.2006 12:09

a hele

neznalý 25.9.2006 12:03

Svoboda nebo cenzura

Nebyl jsem v ČR, takže Klondike mi unikl. Pes může mít diskusi a tvrdit, že necenzurovanou - pak v ní bude odpad. Jako všude jinde.

Nebo může mít moderovanou diskusi, té se pak nedá říkat svobodná ani veřejná. Je to pak řízené fórum - pískoviště, učitelky sedí na lavičkách...

Ke každému jen trochu kvalitnímu serveru se rychle nalepí "diskutéři", kteří pro svou onanii potřebují publikum. Řešení je jediné - zrušit diskusi a postavit sílu Psa na kvaiitních článcích. Je to totiž dvousečné - obsah Psa kolikrát není až tak zajímavý,  jako diskuse. Diskuse je pro Psa užitečná berlička, bez níž by v některé dny padl. Nebyl by ke čtení.

S tímto názorem redakce nemusí souhlasit, ale volně citováno, to je tak zhruba všechno, co s tím může dělat.

Taraszátaras 25.9.2006 12:25

Re: Svoboda nebo cenzura

Pane, vy rozhodně nejste nomen - omen.