30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Finrod Felagund 25.9.2006 14:09

Re: Re: Re: Re: Re: Může mi prosím, neznalému problému, někdo vysvětlit:

:-/

Finrod Felagund 25.9.2006 14:08

Re: Re: Re: Re: Může mi prosím, neznalému problému, někdo vysvětlit:

tak to potom nevím, v čem je problém, protože to, co se děje na Zvířetníku je sice kolikrát povídání o všem možném, ale je to milé a příjemné - a k folkloru Psa to patří...

AeroKarel 25.9.2006 14:11

a k folkloru Psa to patří...

Jak podle koho .......

xyz 25.9.2006 14:11

Re: Re: Re: Re: Re: Může mi prosím, neznalému problému, někdo vysvětlit:

Tak radši krásná děvčata a milé pány rychle varujte; určitě je taky brzo smáznou...

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 14:18

Re: Re: Re: Může mi prosím, neznalému problému, někdo vysvětlit:

O co kráčelo /dnes už je to mnohem horší/ už bylo objasněno dnes třeba Ladislavem:

http://www.niggly.net/

Zuzana W 25.9.2006 14:15

Re: Může mi prosím, neznalému problému, někdo vysvětlit:

Jde o pár lidí, kteří se pod starým článkem o Klondike denně scházeli. Skoro nikdo o nich nevěděl, udělali si tam takovou oázu dobře nálady pro sebe. Trošku si tam povídali ve verších, v podstatě to bylo pravidelně přání hezkého rána a noci, tot vše. Komu tím udělali škodu nechápu, pod úvodníkem se řečmi mimo hlavní téma zaplácá prostoru daleko víc...

Sch.glosátor 25.9.2006 14:00

Redakce si vyhrazuje právo odstranit komentáře, které ....

Navrhuji stručnější a výstižnější upozornění :....které nejsou v souladu se zájmy vlastníka listu.

AeroKarel 25.9.2006 14:01

Re: Redakce si vyhrazuje právo odstranit komentáře, které ....

spíš než "zájmy" bych použil slovo předsudky .....

Sch.glosátor 25.9.2006 14:06

Tak ještě stručněji

...kterékoli komentáře.

Lexx 25.9.2006 13:55

Zcela souhlasím

Jev, který jste popsal je bohužel morem všech webů, které umožňují diskusi pod články.

Nedávno jsem na tohle téma mailoval s administrátorem webu Eretz.cz (http://eretz.cz).

  Nejprve jsem se divil, proč tam nemají pod články možnost diskuse. Poté, kdy mi vysvětlil, že se jedná o web nadšenců (a ne profi server) a že prostě nemají čas a sílu odmazávat každou hodinu desítky antisemitských útoků, jsem pochopil.

Škoda, že tenhle mor už ničí i Neviditelného psa.

AeroKarel 25.9.2006 14:00

Re: Zcela souhlasím

Moc neničí a neničil. Antisemitismu bylo moc málo i u politických článků o sstředním východě nebo Izraeli. Byli, ale málo. Psa bohužel momentálně ničí opačný mor.

Zuzana W 25.9.2006 13:54

Herdekbabko,

název článku pana Haase je 'Sbohem, Klondike'. Téměř celý článek je o skupince asi 5 lidí, kteří si dovolili veršovat pod starým článkem o Klondike. Nebyli nezdvořilí, nebyli vulgární, nehádali se, nenadávali si, popřáli si ve veršících dobré ráno a dobrou noc.

V tomto sporu jde o vulgární příspěvky až na posledním místě, jak se to jevi, pranýřováni jsou právě ti slušní. A měřeno je dvojím metrem, viz můj příspěvek níž.

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 13:51

Ano, vážení, redakce volí ono předplyšové

marxisticko-leninské: "svoboda, jako poznaná nutnost". Holt, u někoho tu svobodu projevu odstranila redakce, někdo to poznal nutně sám, že už se zde raději vyskytovat nebude, někdo to zatím zvažuje. Autocensurou se za bývalého režimu ovšem chlubili nejvíce servilní novináři a vlezdoprdelisté.

AeroKarel 25.9.2006 13:51

Obvykle s Vámi souhlasím, zde ovšem ne.

Nejednalo a nejedná se jen o akci Klondike. K zablokování přístupu stačilo podstatně méně(vlastní zkušenost). On je obecně problém, sprosťárnu lze napsat dokonale slušnými slovy a žádné zařízení, vyjma čtenáře ji nezaznamená. Takové sprosťárny "diskutérům" procházejí. Zato jedna p..... a šup, je zákaz. Ne jen neuveřejnění příspěvku, zákaz dalších příspěvků. Možná už nebylo možné pokračovat v duchu starého Psa, tedy předlidovkového. Tam byly debaty na různá, s článkem občas i nesouvisející témata dost obvyklé a mnohokrát jsem se z nich dozvěděl mnoho zajímavého. Možná je to špatně, pak by to ovšem chtělo vysvětlující, nejlépe majitelský článek, asi v některém z úvodníků, pro jistotu ponechaném dlouho dostupným. Aby bylo všem jasno. Zde to proběhlo stylem "střelba bez výstrahy".

Obávám se, že historii znáte jen z jedné strany. Přijdete v pátek k Vodičkovi? A je vůbec le nových pravidel takový dotaz možný?

Pozdrav

Sch.glosátor 25.9.2006 14:05

Asi pošlu pozdravný telegram z paluby letadla.

Důležité, neodkladné povinnosti....

AeroKarel 25.9.2006 14:29

Re: Asi pošlu pozdravný telegram z paluby letadla.

Měl jsem na mysli autora, ale škoda že ty nemáš čas ......

Finrod Felagund 25.9.2006 13:44

To je zajímavé...

Na NP chodím, diskuse čtu, do diskusí píšu, a přesto jsem si nějakého Klondiku zatím nevšiml a najednou dnes po půlnoci zírám, co se to děje. Co se týče plevele, tak plevel je sice špatný, ale naučil jsem se jej nevnímat a někdy jej i vnímat, jako určitý folklor a diskutovat s těmi, kteří o diskusi stojí. Asi jako s reklamou - kdybyste se mě zeptali, co bylo na billboardu, kolem kterého jsem před chvílí projel, řekl bych po pravdě, že nevím. Jinak taková analogie: nedávno jsem navštívil Rusko a rozdíl mezi Ruskem a Ukrajinou, přes kterou jsem jel nazpátek, byl zcela evidentní. V Rusku nebyl na ulicích jediný žebrák, na Ukrajině byli. Že je to tím, že by snad byla Ukrajina chudší? Ne, kdepak. Bylo to tím, že zatímco Ukrajina je dnes de facto svobodná země a žebrat tam může, kdo chce, tak Rusko svobodná země rozhodně není a jakmile by se někdo pokusil o žebrání, policie by ho nekompromisně vyvedla, aby "nezacláněl" a "nehaněl město". Otázka je, chceme NP jako demokraturu bez bordelu, nebo jako demokracii s bordelem? Jiná možnost není.

AeroKarel 25.9.2006 13:52

Re: To je zajímavé...

Tak nějak.R^

Mellein 25.9.2006 20:54

Re: To je zajímavé...

R^

PROROK ELIÁŠ 25.9.2006 13:37

AUTORE

 OBHAJUJETE NEOBHAJITELNÉ.......

herdekbabka 25.9.2006 13:28

ju a taky - co všechno se dá za svobodu slova schovat. Mělo by být asi uzákoněno co pod svobodu slova lze a co ne - vůbec nejde o cenzuru - jen obrana proti vulgaritě a sprostosti.

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 13:41

Re: ju a taky - co všechno se dá za svobodu slova schovat...

No jo, jenže oni byli pacifikování právě ti nevulgární. A navíc, jak se zdá, tak být v Řádu psích hulvátů je potřeba si dnes už považovat za čest. Protože: a) kandidát musí být slušný a brojit proti censurování; b) v tom případě jsou jeho příspěvky mazány; c) kandidát se musí bezpříkladně znelíbit adminovi nebo censorovi /tím, že ho pošle do kopru, když maže nezávadné příspěvky a hlavně nesouhlasí s určitými pasážemi nedotknutelného autora/; d) pokud má ještě založen diskutér svůj vlastní Blog, kde zmíněné metody "řízení" psích diskusí a exkomunikace IP kritizuje, je rovnou Velmistr Řádu psích hulvátů. :-)

PROROK ELIÁŠ 25.9.2006 13:43

Re: ju a taky - co všechno se dá za svobodu slova schovat. Mělo by být asi uzákoněno co pod svobodu slova lze a co ne - vůbec nejde o cenzuru - jen obrana proti vulgaritě a sprostosti.

 Proti vulgaritě a sprostotě - prosím.......Pokud je však cenzura a vyřazení zavedena jen kvůli jinému názoru, pak je to opravdu na pováženou.....Nazvat věci pravým jménem a trochu vtipu, může škodit jen hlupákovi....

Finrod Felagund 25.9.2006 13:47

Re: ju a taky - co všechno se dá za svobodu slova schovat. Mělo by být asi uzákoněno co pod svobodu slova lze a co ne - vůbec nejde o cenzuru - jen obrana proti vulgaritě a sprostosti.

Otevřená vulgarita a sprostota je špatná, ale nemyslím, že by se měla mazat. Nevím, jak Vy, ale já jsem se ji naučil nevnímat a maximálně si tak o podobně onanujícím pisateli pomyslím, že je vůl. Jenže v tomhle spočívá kouzlo naší civilizace, nemyslíte? Zkoušela jste se někdy zamyslet nad tím, jestli svoboda chovat se jako špína (samozřejmě v mezích zákona) je doslova takovým tím "důlním kanárkem demokracie"? Všude, kde dochází k omezování svobod, jsou jako první postiženi ti, kteří představují "špínu" - myslím tím bezdomovce, žebráky, aj. Jenže i když mi rozhodně není libý pohled na tyhle lidi, jejich přítomnost, pokud mě neokradou nebo mi jinak neuškodí, mě ujišťuje o tom, že jsem ve svobodné zemi, kde lze i svobodně říkat blbosti. Nemyslíte?

AeroKarel 25.9.2006 13:59

Re: ju a taky - co všechno se dá za svobodu slova schovat. Mělo by být asi uzákoněno co pod svobodu slova lze a co ne - vůbec nejde o cenzuru - jen obrana proti vulgaritě a sprostosti.

Herdekbabko, zní to krásně. Možnost provedení je ovšem nulová. Mechanické zařízení (nebo tedy SW) to nezvládne, vyloučí jen předprogramovaná slova v předprogramovaném tvaru. Jenže sprosťárnu lze napsat slovy dokonale slušnými a přece se adresáta dotkne mnohem více než pár p...... . Proto civilizované země ponechávají svobodu slova, ovšem s možností rychle soudně potrestat hulváty. Holt přínos takového řešení předčí jeho nevýhody.

Zde jsem různé kecálisty (může se toto slovo?) přeskakoval a četl lidi, kteří mi mají co říci. A rozhodně to nejsou jen ti se shodným názorem. A tuto selekci žádný SW nedokáže.

Bubik 25.9.2006 13:27

Když se loni NP dostal do područí Lidovek, nadšení tady nebylo

emoce emoce emoce. Tehdy jsem ocenil, že mi na můj přímý dotaz proč a k čemu Aston odpověděl slušným vysvětlujícim mailem. Pochopil jsem, proč to bylo nutné a se změnou se díky mailu i lépe smířil.

Pak se ovšem stalo co se stál asi muselo - odkaz na psa na Lidovkách přilákal nejrůznější exhibicionisty, onanisty a hulváty, kteří do té doby o existenci NP neměli tušení. Diskuse se plevelila, počet příspěvků se často pohyboval nad tisícovkou, z toho ovšem možná dvě třetiny byly plky nebo útoky z šesté cenové skupiny. Spousta lidí pak nepovažovala za nutné do téhle knajpy chodit, a když tak jen vypili u pultu jedno a šli.

Takže dnešní snahu o nápravu jaksi chápu. Ovšem zvolená metoda ve mně vzbouzí vzpomínky na bývalý FÚTI malující obraz naší socialistické země na růžovo.  A na stranické kárné koberečky, postihující nositele neoficiálních názorů. Důsledkem pak byla emigrace. Duchovní, často i fyzická.

Přesně tohle asi nastane tady. NP ač je soukromý prostor, vyznačoval se a to i pod Lidovkami tím, že volně přijímal nejen názory korespondující s názorem majitele ale i názory oponentní. Což ovšem vyžadovalo disciplinu čtenářů, aby se nezvrhlo. Disciplina se nekoná, přišla c.e.n.z.u.r.a. Nedefinovaná, nespecifická, dynamická, dle uvážení majitele. Tím se ovšem jakákoliv diskuse zatluče. Nikdo nebude nikam psát své názory, když budou vymazány pokud se nebudou někomu někde líbit. Natož oponentní k názoru autora článku.

Pokud si majitel webu přeje, aby NP zněl jedním duchem jednou myslí, jiná cesta není. Přeji mu v tom mnoho štěstí. Já se toho ale účastnit nebudu.

Zuzana W 25.9.2006 13:27

A zase ten dvoji metr...

Ale bože, to je křiku kolem 'zločinných elitaru' z Klondike..Několik lidí si pod starým článkem zabasnilo či zaversikovalo ráno, aby se jim lépe přežíval den a večer, aby se jim dobře spalo, jaká to elitářská a zločinná činnost! O exhibici se určitě nejednalo, protože o Klondike věděl málokdo.

Pokud vím, Pes funguje někdy i jako Seznamka (došlo tu k několika seznámením a někdy i následným sňatkům)..Nová žena pana Haase ( s níž se taky možná seznámil zde na Psů) kdysi 'plevelila' - zároveň s námi ostatními - drahocenné místo pod úvodníkem záplavou receptů (ty imho měly daleko větší hodnotu než většina příspěvku na politická témata) a nikdo "Ance" ( její nick) neřekl, že tím krade cenný prostor k diskusi - a najednou takový kravál?

herdekbabka 25.9.2006 13:25

no, pane Haasi - možná jde o to , diskuzi zcela vymítit. Jak jsem na to přišla - jednoduše

jsem tu už nějaký pátek - ale tolik sprostosti a hulvátství tu nebývalo byli jsme tu různých názorů - oponovali si, i radili si ,  ale vše mělo úroveň. To co se tu stalo po připojení  lidovek je děs - a tak ta spousta -lidiček - nových - dost těch co bývali na Blesku než zrušil diskuzi - protože dokonce i na něj byla tahleta úroveň moc, měnila úroveň . Smutné je , že se k nim přidali i další staří diskutéři - jako LadislavN, Zíma, taky občas podlehne téhle úrovni iAndyo a Aida a další. Takovej Honza - neskutečná změna . Jak snadno podléhají agresivitě a hulvátství - pak se divíme co se děje ve světě - když je možné az tak krátkou dobu změnit povětří ch charakter - A taky ten obrovský úbytek bývalých diskutérů svědčí o tom - že  bejvávalo,bejvávalo ..... a jak snadné je vulgaritě podlehnout. 

kosatka 25.9.2006 13:34

Re: no, pane Haasi - možná jde o to , diskuzi zcela vymítit. Jak jsem na to přišla - jednoduše

Zcela s Vámi souhlasím. Jsem tu sice poměrně krátce, ale i mě vadí směr, jakým se to tu ubírá. Je tady pár lidí, se kterými lze diskutovat na úrovni. Na jejichž příspěvky se těším, byť politicky jsme někdy i vzdálení. Některé nenávistné, provokující už automaticky přeskakuji. Pokud mě někdo napadne, dám si čas vychladnout a pak zvážím, zda to vůbec stojí za odpověď. Někdy se sama sebe ptám, zda by ti samí lidé spolu takto diskutovali i z očí do učí, či jen využívají anonymity internetu a vybíjejí si zde svoji agresivitu, nespokojennost atd. Fakt smutné.

vobora 25.9.2006 13:17

tedy fakt nevim

proc smazali muj prispevek kritizujici podivne prirovnani s L N Tolstym. Asi jim vadilo, ze se zastavam Rusa. Tak tady ja koncim, a cekam, ze NP skonci brzy za mnou....