19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

INTERNET: Sbohem, Klondike

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milan 25.9.2006 12:44

Re: Svoboda nebo cenzura

Myslim, ze redakce muze jeste neco udelat (krome nesouhlasu). Mohou vam to smazat, mohou to presunout nekam jinam a mohou ho klidne i upravit. Mluvim samo o psane podobe tohoto nazoru.

rezy 25.9.2006 12:03

O své výlučnosti a morální převaze je přesvědčeno mnoho jedinců

myslím, že i našemu červotočovi  by po přečtení Vašeho článku stouplo sebevědomí.Buďte tu sbohem a přiště než použijete přirovnání se zamyslete proč tu naskakují reklamy. Asi proto, že si někdo zaplatil aby je ostatní viděli. Čili, tahle zahrádka je jen naoko zadarmo, my všichni to platíme tim, že si ty reklamy i přečteme. Tak asi tak, milý mudrlante.

Jaka 25.9.2006 11:40

Hernajs, nebylo by nejlepší vyhlásit amnestii,

ale zároveň s udáním přesných podmínek, proč bude příště něco smazáno? Jen nevím, jak lze vyloučit příspěvky, které jsou hulvátské bez jediného vulgarismu.. ?

A mazání příspěvků, které jsou zahrnuty mezi hříchy jen proto, že slušně diskutují o zdejších výmazech..?, to vůbec nepřidá na sympatiích..

Stejně mám pocit, že to s Neffem i Wágnerem nemá moc společného, ale že jsme v moci šíleného admina. Ale za devastaci zdejších diskusí stejně nejvíc mohou ti, co si nedokážou tohle představit bez sprostého napadání oponentů, ale i tapetáři mají svůj podíl. O tyhle nepláču, ale jinak by se měl admin zdržovat svých zásahů, pokud nechce NP odstřelit... chyběl by, tedy ten pes, ne admin..

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 11:38

Inu, přátelé,

skoro to vypadá, že nejlepšími diskutujícími byli ti exkomunikovaní z Klondajku a dále ti nově v pátek před víkendem. Budiž jim provolána třikrát sláva a Psovi skládám kondolence. Zároveň závidím těm banovaným. A jelikož pan Haas musel tento článek psát se znalostí i těchto nových skutečností... :-)

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 11:56

Re: Inu, přátelé,

Ti nově v pátek bloknutí, například: vlk svojpelešník /alias pV./, Halladin, Fakír. Zřejmě jako odveta za protipsí blogy. Poučné. Snad mi dotyční odpustí. :-)

Em 25.9.2006 12:20

Re: Re: Inu, přátelé,

Nešel by nějaký nenápadný odkaz? Nestíhám vše sledovat;-(.

Ladislav N. 25.9.2006 12:28

Re: Re: Re: Inu, přátelé,

Máte je o stránku dál... (zpět)

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 12:29

Re: Re: Re: Inu, přátelé,

No, jak to nenápadně naznačit. takoví ty pavoucive/to, do čeho dáváte v kom, v čem to přepálené ovoce, fl....; .bloguje.cz/. Například. Sakra, asi přejdeme na kódování přes Enigma. :-)

Em 25.9.2006 12:43

Re: Re: Re: Re: Inu, přátelé,

Nedávno jsem zaslechl, snad poláci to po letech dali dohromady. Nebo v GB? Teď už si nevzpomenu.

I.L. 25.9.2006 11:34

Kazdy podle svych schopnosti, kazdemu podle jeho potreb....

Takhle si na to mnozi diskuteri (kupodivu casto i ti pravicovi) na NP za ta leta zvykli... Cenzura bez jasnych pravidel je oskliva vec, na druhe strane, pan Neff ma jisteze pravo rozhodnout se, co s timto prostorem (ktery zatim daval vsanc verejnosti) udela. Zvyk odstehovat hloucek stebetajicich na stary, ci "jinak nezajimavy" clanek je hodny Novinek.cz kde pubertaci, cikanofobove apod. se schazeji na zpravach o pocasi (aby je cenzor hlidajici korektnost hned neobjevil :-) Pro slusne periodikum je takoveto chovani diskuterske obce (navic tech, co se ocividne povazuji za jeji "jadro") ostudou. Tak jako snaha usurpovat si diskusi nestridmym mnozstvim prispevku, nebo kdyz v nedeli vecer nad potencialne zajimavym tematem si uzavrena skupinka vymenovala kucharske predpisy ci osobni vzkazy.

Aston se prece uz jednou pokusil diskuse zrusit, treba

ted vymekne zase a cenzuru zrusi :-)

inspektor Trachta 25.9.2006 11:47

Re: Kazdy podle svych schopnosti, kazdemu podle jeho potreb....

Vždyť je to pořád dokola pane Laengsfeld ;-) Periodicky se opakující vlny marných pokusů redakce - jak odehnat několik nepříjemných problémistů a přitom nezahnat čtenáře...toť otázka :-)

Modrý pták 25.9.2006 11:34

Nevím Tomáši.

Nemám vůbec v úmyslu zpochybňovat právo majitele na určování pravidel, která mají být dodržována. V tom jsem s Tebou zajedno. Ale nejsem si úplně jist, jestli nynější pravidla jsou stejná jako předtím. Zvláště ta kouzelná formulka "netýkají se uveřejněného článku". Nehledal jsem, co bylo napsáno u příspěvků předtím a nepamatuji si to. Jestli byl v minulosti charakter Psa jaký byl, tak to bylo jeho "zaostření" právě na možnost tady žvanit o čemkoli. Samosebou, že to někteří brali po svém a nahrazovali si tak soukromé blogy. No, to je prostě cena za takový formát. Je to úplně stejné jako když svoboda slova s sebou nese různé neomalenosti. Ty jsou tou cenou svobody slova. Aby bylo jasno, tak jsou mně teatrální odchody, povídání o cenzuře a ohrožení svobody projevu poněkud k smíchu (vloni to bylo nemlich to samé), ale vzít to do ruky takhle mně připadá hloupé. Prostě Pes byl nějak "focused" a teď chce být focused jinak. Prima. Tak měl asi odpovědný manager oznámit, že od toho a toho to bude jinak. Tolerovali to takovou dobu.

P.S. Teď mně strašně mrzí, že jsem na tu Klondajskou diskusi nikdy nenakouknul. Samotný článek je úplně bezcenný, tak nevím co tam mělo takovou přitažlivost.

Em 25.9.2006 11:38

Re: Nevím Tomáši.

Taky líto, kdoví o co jsem přišel;-(. Možná to ani za řeč nestojí a je te jen záminka.:-)

Jaka 25.9.2006 11:47

Přesně!

.."tak jsou mně teatrální odchody, povídání o cenzuře a ohrožení svobody projevu poněkud k smíchu "..

Připomíná to spíš uraženou ješitnost a pózu..

Zbytečně

tic-tac 25.9.2006 11:26

no

alespoň se začalo něco dít. Z pohledu člověka, který si chce občas pod nějakým tématem seriózně zadiskutovat vidím lepší časy. Možná k nim povede bolestná cesta, jak se ukazuje, ale věřím že po čase jak diskutující tak administrátoři najdou tu správnou cestu a všem bude lépe.

Sch.glosátor 25.9.2006 11:25

Navrhuji zřídit necenzurovanou sběrnou rubriku Lampárna.

Mazat po deseti dnech.

O.K. 25.9.2006 11:22

A neměl by Neviditelný pes akci Klondajk

naopak podporovat? Kdyby si každý, kdo si chce jenom pokecat a ne diskutovat na téma článku, oblékl oteplovačky a odjel psím spřežením do debaty pod starým článkem - a tím pádem nezabíral místo pod tím aktuálním, tak by mě to ohromně potěšilo.

Přiznám se, že ve věci Klondajk, o které jsem se dozvěděla až dnes, nedokážu zaujmout stanovisko. Přiblblé komentáře o ničem se mi hrubě nelíbí a v podstatě jsem kvůli nim přestala Psa číst. Takže dovedu pochopit redakci, že vyšuměla. Pokud ale v ajfru začala zakazovat přístup nevinným slušným lidem, kteří s věcí neměli nic společného, tak to prostě přeťápla. Jistěže má právo komukoliv kdykoliv zakázat přístup, Pes je její - ale zároveň těm lidem v morálním smyslu slova ukřivdila. Nevinní slušní lidé křivdu obvykle snášejí velmi špatně a pokud se redakce namísto nějakého slušného vysvětlení začala tvářit, že si vymýšlejí, tak dovedu pochopit, že vyšuměli zase oni.

Jaka 25.9.2006 11:49

Re: A neměl by Neviditelný pes akci Klondajk

R^

Mellein 25.9.2006 20:31

Re: A neměl by Neviditelný pes akci Klondajk

R^

onlooker 25.9.2006 21:20

Re: A neměl by Neviditelný pes akci Klondajk

R^R^

Skepticus Maximus 25.9.2006 11:09

Tomáš Haas vyplýtval spoustu slov na to, aby podpořil cenzora.

Hanba mu :-/

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 11:16

Re: Tomáš Haas vyplýtval spoustu slov na to, aby podpořil cenzora.

Souhlas a navíc si našel zástupné téma. Na Klondajku, jak tu jeden známý diskutér v pátek spočetl, přibývaly v průměru 4 příspěvky denně. A jak už uvedl Ladislav N., sprostota se dá vyjádřit i jinak se tváříce celkem slušnými slovy. A to právě pan Haas brilantně dnes dokázal. Rv

Šumavák 25.9.2006 13:03

2 páteční národohospodář, ekonom Béda:

"Na Klondajku, jak tu jeden známý diskutér v pátek spočetl, přibývaly v průměru 4 příspěvky denně."

To máme bratru....od 6.5., ať nežeru! 138 dní x 4 příspěvkydenně... rovná se.... rovná se...už to mám!! = ausgerechnet těch +/- 7000 co jich tam bylo, že?

Nedělal jste Sobotkovi poradce s k rozpočtu?

Béda, medvěd nepsí 25.9.2006 13:45

Re: 2 páteční národohospodář, ekonom Béda:

Já tam nechodil a bylo myšleno v posledním období.

Šumavák 25.9.2006 15:03

a Vltava to při povodni spláchla, že?

Sch.glosátor 25.9.2006 11:03

Zlobili jste

A za trest bude po škole celá třída. V hantýrce vojenských operací a  tajných služeb se tomu říká něco jako collateral damages....O čemsi jako "Klondike" jsem se dověděl až v pátek. Dál jsem tok událostí nesledoval, měl jsme velmi příjemnou cestu na jih. Na jednom odpočívadle necelých třicet km před Českými Budějovicemi je prodejna uzených ryb a jiných dobrot a ovoce z okolí. Uzený úhoř, sumec, jablíčka a pravé švestičky ze zahrádky, jaké to milé potěšení pro zmlsaného pražáka. A místní med, květový, lesní, medová pasta. Jaké blaho po těle. A tady zatím probíhaly hořké boje. No, kdyby příspěvky bylu k věci tak jako za starých dobrých psích časů, tak by žádné problémy nebyly. Ovšem, Haas nemá úplně pravdu, je to jako s pekařem který nabízí "zdarma" chleba  a pak brblá, jak je s ním nakládáno. Ale dá rozum, že chleba není k tomu, aby se s ním třeba dláždily ulice, ale k jídlu. Tak se nedivmě, že pekař se zlobí a že k tomuhle chleba nabízet nechce. Druhou stranou mince svobody je odpovědnost. My zatím vidíme jen tu první. Svobodu. A zlobíme se na pekaře, že nám už nechce dávat chleba abychom po něm šlapali.

Xaver X.X. 25.9.2006 11:11

Šlapat na chleba se nemá, vulgárně či notoricky plevelit

se taky nemá. Majitel si se svým majetkem může dělat co chce, ale dá-li ho veřejnosti k dispozici, měl by stanovit pravidla a sám tato pravidla dodržovat.

inspektor Trachta 25.9.2006 11:42

Re: Zlobili jste

Tak on ten příměr k chlebu taky dvakrát nesedí, protože neznám pekaře, co by kontroloval, jestli se jeho chleba dojí až do kůrky, případně čím si ho kdo namaže...;-)

Pekař chleba prostě prodá a tím to pro něj končí. Tady je to jinak - chápu že redakci může vadit, že sem slabší povahy nechctějí psát články, když jim pak nějaký obejda v komentáři sprostě vynadá.

Taky chápu, že zahlcovat web věcmi které jsou od tématu ala Klondike není zrovna nejlepší - ale co nechápu je to, že se v redakci odhodlali říznout do VŠECH komentátorů. Vždyť to jsou zároveň čtenáři...

Kadlus 25.9.2006 13:25

Re: Re: Zlobili jste

omyl , pane inspektore. Zkuste si představit místo pekaře drahou polovičku, milou, maminku, babičku a její s láskou upečenou bábovku.Podá Vám jí a nebude jí nic do toho, jak Vám chutná? S tím poctivým řemeslníkem je to stejné. Pokud tomu tak není, jde jen o druhou stranu zde diskutované mince. Piplám si dítě ( NP), stejně jako při výchově se dopouštím přijatelného množství chyb a parta mi to dítě vede někam, kam nechci. Zákazy nejsou nic platné, ale do baráku si tuhle partu už nepustím.To neznamená, že vím o podrobnostech v případě Klondajku.Jen mi vadí narůstající nezdvořilost na Netu obecně.Dík za pozornost.JK senior

pf 25.9.2006 13:15

no konecne nejaka poradna informace

musim upozornit kolegu, ktery tim smerem casto komutuje.

A pekar tu nedava chleba zdarma. Na ten chleba 'zdarma' mu prispivaji hlupaci, kteri si mysli, ze cteme reklamy. A pekar kupodivu neprodelava.