30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ZISKY: Proč stát plánuje trestat drobné akcionáře ČEZu?

Přijde mi, že už poměrně dlouhou dobu vedou politici, řada ekonomů a s nimi i sdělovací prostředky cílenou dezinformační kampaň proti drobným investorům, kteří si v minulosti pořídili akcie společnosti ČEZ. Vypouštějí do prostoru lži o neočekávaném a nezaslouženém zisku, aby tím ospravedlnili vysokou mimořádnou daň, kterou jim ten zisk chtějí z velké části sebrat. Rád bych v tomto příspěvku vyvrátil ty největší lži a fauly, protože nevidím jiný způsob, jak se takové státní zvůli bránit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 4.8.2022 0:52

Pěkně napsáno! :-)R^ Potíž je v tom, že meziroční nárůst zisku (po zdanění) je trojnásobný (+200%), aniž by pro to musel ČEZ hnout prstem. Proto ten skok vidí mnozí jako "nezasloužený".

Pravda je, že Fiala a jeho ministři pořád jenom žvaní a žvaní, jako by si chtěli otestovat veřejné reakce na obsah toho žvanění... ;-D Jenomže on taky hloupě žvaní šéf ČEZu, který se tuhle nechal slyšet po boku potrhlé MŽP Hubáčkové, že urychlí přechod k "uhlíkové neutralitě"... Což je zjevná blbost, které bych se jako drobný akcionář ČEZu bál.

https://www.cez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/cez-chce-byt-uhlikove-neutralni-do-roku-2040.-s-ministerstvem-zivotniho-prostredi-uzavrel-memorandum-o-spolupraci-pri-ochrane-klimatu-160947

Protože takovéto nesmysly samozřejmě pokud budou přijímány podle německého vzoru, vedou k energetické krizi. Horuje za ni i mluvčí drobných akcionářů Šnobr odmítáním jaderné energetiky a podporou Občasných Zdrojů Energie... Dělá to snad proto, aby ČEZ na krizi vydělával systematicky a provozoval podle Německého vzoru NEJHLOUPĚJŠÍ ENERGETICKOU POLITIKU NA SVĚTĚ? 8-o

Na druhé straně energetická krize je přesně ten důvod, proč narostly "nezaslouženě" zisky ČEZu. Má to tedy být záměr?

L. Novák 4.8.2022 3:39

Energetická sebevražda s podpisem ministryně vlády ČR

Milan Smutný (19. 07. 2022)

https://smutny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789635

"...Ví ministryně Hubáčková, že zelená politika ČEZ, která nepochybně posílí příslušný „zelený“ rating firmy a nastavené parametry odměn nejvyššího vedení, bude znamenat brzký deficit elektřiny?"

J. Jurax 4.8.2022 10:20

Brzký deficit elektřiny znamená její brzké zdražení ještě vyšší než jaké vidíme dnes. To znamená pro pra

J. Jurax 4.8.2022 10:26

Brzký deficit elektřiny znamená její brzké zdražení ještě vyšší než jaké vidíme dnes. To znamená pro prakticky monopolní ČEZ ještě vyšší zisky, což akcionáře ČEZu může jedině těšit.

Že stát takhle plánuje trestat všechny odběratele elektřiny - tedy všechny obyvatele ČR - zde již není podstatné. Zelení magoři včetně pí ministryně tomu ostatně tleskají.