28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 15.1.2007 9:45

Re: Pane Tyc, jelikož z toho děláte onen známý

Neví co, nevím kdo způsobil, že tento exot nazývající se Zima, nyní "působí" v cizině, ale každopádně, ZAPLAŤ PÁNBŮH ZA TO !!!!

Jura Jurax 15.1.2007 9:42

Re: To sčítání by mohla

Nebo Vás :-D

Jura Jurax 15.1.2007 9:42

Re: Odvolávám.

R^R^

Jura Jurax 15.1.2007 9:41

Co taky čekat od zmocněnce?

Inu, onen Pavlovec je politik, že ano. Nebo spíš politik a rozhodně ne odborník; je to člověk, v jehož zájmu je splnit objednávku - dokázat, že Temelín je schrottreaktor svou technickou úrovní srovnatelný s kaprunskou lanovkou, ba ještě horší, a je tudíž jej třeba okamžitě zastavit, aby to nedopadlo jako s tou lanovkou - ovšem v v měřítku úměrném velikosti a složitosti Temelína a oné lanovky.

No a jako takový lže. Co taky čekat? Stokrát opakovaná lež se stává pravdou a neznalí na ni naletí. Neměl by tento štváč už dávno sedět v kameňu aza šíření vylhaných poplašných zpráv?

M. Zima 15.1.2007 9:40

Kluci, neberte

kLausovi jeho Eintopfový citát, on už je takhle dost labilní, Bůh ví, co by to s ním mohlo udělat.

M. Zima 15.1.2007 9:37

To sčítání by mohla

naučit pana Tyce, hned by se mnohé vyjasnilo.

Plzak 15.1.2007 9:33

Odvolávám.

Vše, co jsem zde v předchozím napsal. Střílel jsem totiž od boku dřív, než jsem článek dočetl.

Jinak ale trvám na tom, že Pavlovec a vůbec všichni zelení se nemají starat o ekonomiku reaktoru. Ta je věcí podnikatele, jeho ekonomů a ne jednoho rakouského pošuka a zelených Talibánů.

Proč Talibánů? Talibání jsou fundamentalisté jako zelení a nevzdělanci přesně stejní. Nebo snad myslí někdo, že Kuchtová umí víc než sčítat?

emp 15.1.2007 9:20

Re: Re: Re: Pane Tyc!

dochází tu k záměně... Palivovými elementy se myslí palivové kazety.. tedy kostra palivového souboru- samozřejmě  včetně proutků. Proutky rostou do délky a deformují kostru v důsledku pnutí mezi proukem a distanční mřížkou

Plzak 15.1.2007 9:13

Re: Re: Pane Tyc!

To zjevně tak není. Kdyby vadilo jejich prodlužování musely by napřed někdy dopadnout na dno, v důsledku vzpříčení se mezi dnem a deklem se ohnout do strany a pak by, teprve po opětném vytažení a při následném spouštění mohly "dřít" svými boky.

emp 15.1.2007 9:11

Re: Re: To byste

Pan Zima je na Eintopfy expert. jen nějak smíchá všechno, až se to nedá jíst

emp 15.1.2007 9:07

Re: Pane Tyc, jelikož z toho děláte onen známý

Pane Zima, je vidět, že se snažíte skládat z útržků svých informací širší závěry, avšak jsou zcela mylné.

Deformace paliva jsou zcela běžnou záležitostí. To, že se o nich dozvídá veřejnost je jen díky "nadstandardní informovanosti" směrem do Rakouska.  Nelze jednoznačně říci, že jsou důsledkem kostrukční vady. Temelínské palivo je prototyp a proto se na něj takto musí nahlížet. Od února bude zaváženo palivo nové - vylepšené konstrukce, které by mělo deformace omezit. Pro Vaši informaci - palivo NEBYLO provozováno déle ani způsobem, který by měl na zvýšení deformací vliv.  Zkuste si podobné informace sehnat u jiných elektráren. Pokud je dostanete, zjistíte, že jsou deformace zcela běžnou záležitostí.

Váš druhý odstavec jsem vůbec nepochopil. Myslím, že takové projevy nesvědčí o velké inteligenci.

vita 15.1.2007 9:04

Re: To byste

Ano, pro racionálně uvažujícího člověka je skutečně obtížné pochopit váš nenávistný eintopf.

Třeba proč jste do toho opět zapletl Klause...

clovek 15.1.2007 8:54

Re: Re: Nebude naše "jihočeská máma"

A teď bude Kucta prosazovat odstavení dokonce za naše peníze. A komu bude zima, tak mu jako ministryně tělovýchovy předepíše dřepy a při nedostatku elektřiny budeme běhat v kole jako veverky.

M. Zima 15.1.2007 8:48

To byste

nepochopil

křovas 15.1.2007 8:36

Re: Pane Tyc, jelikož z toho děláte onen známý

.. a Vám jde především o co?

M. Zima 15.1.2007 8:29

Pane Tyc, jelikož z toho děláte onen známý

kLausovský Eintopf, není z Vašeho příspěvku jasné, zda se jedná o deformace následkem konstrukční chyby, protože jste přehlédli tepelnou dilataci, nebo o následek "spotřebování paliva", doprovázeného odpovídajícími změnami palivového materiálu. Jestliže se jedná o to druhé, (radiační růst), pak opakuji otázku, co jste s těmi tyčemi udělali, jak jste je namáhali a to nejdůležitější, provozovali jste snad některé, ve snaze o maximální výnos, trochu déle, nežli dimensováno? (Jak byste měl vědět, to vše už tu bylo)

Otřesný je dále Váš statistický disput ohledně použité extrapolační metody. Zapadá to přesně do oněch desítek a stovek milionů let ke GAU, kterými jste argumentoval minule. Už tyto záležitosti by měli zcela postačit, aby bylo Drápové nabídnuto povýšení v úřadu a sice na managera puckolony a kapitáni JETE (podle ČT), kteří si přinesli ve většině tu hodnost z činnosti v úderné pěsti minulého režimu by se měli podívat po něčem úplně jiném.

Bertík 15.1.2007 8:28

Re: Ostatně soudím, že Temelín bude odstaven...

;-DR^

Bertík 15.1.2007 8:27

Re: Pane Tyc!

Na průměru sice přibývají taky, ale mnohem víc rostou na délku a tím se deformují (vybočují do strany).

Václav Železný 15.1.2007 8:25

Re: Dilatační mezery?

Dilatační mezera? Za podmínek které v reaktoru panují? Vážený pane, tím reaktorem teče doslova a do písmene řeka, protékají jím desítky kubíků chladící vody za sekundu. Dovedete si představit jak prudký je to proud a jak silná je tam turbulence, a jak by to všechno krásně vibrovalo, pokud by to nebylo napevno. Aktivní zóna reaktoru se rozpíná jako celek třeba vlivem teploty, ale dát jednotlivým kazetám možnost dilatovat, a přitom zabránit nebezpečným vibracím, by nejspíš bylo nemožné.

Haui1 15.1.2007 8:21

Re: Dilatační mezery?

Opravdu si myslíte, že za těch padesát let, co se projektují jaderné elektrárny, všichni odborníci čekají jen na vás, až jim řeknete, že to chce dilatační mezeru? Asi existuje nějaký důvod, proč tam ta mezera není.

Peta 15.1.2007 8:19

Ostatně soudím, že Temelín bude odstaven...

... za 30, 50, 60 let!!! Ale bude odstaven!!! ;-)

Václav Železný 15.1.2007 8:16

Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

"Řekl bych..." A na základě jakých znalostí, mohu-li se zeptat? U nás provozované reaktory mají interval výměny paliva jeden rok. Za normálních okolností  to tedy probíhá tak, že reaktor se odstavuje cca po nějakých 300 dnech provozu, což představuje koeficient využití instalovaného výkonu zhruba ve výši 85%, a to se bere už jako velice dobrá hodnota. Těch 200 dnů tedy není "nejmíň dvakrát častěji". Je to kratší doba to ano, ale je to úlitba jaderné bezpečnosti. A jen tak mimochodem to palivo vyráběli "soudruzi" ve firmě Westinghouse. 

Plzak 15.1.2007 8:06

Pavlovcovy starosti?

Co je Pavlovcovi, tedy Rakušákovi do toho, zda se nám Temelín vyplatí nebo ne? Jde jen o taktiku: Kydat a kydat negativa za každou cenu. Ono už se v myslích posluchačů něco chytí.

Plzak 15.1.2007 7:52

Pane Tyc!

Nemohl byste česky napsat, že "palivové proutky", jak jste hezky pojmenoval palivové elementy, přibývají na průměru? Nebo se mýlím a chtěl jste tím vyjádřit něco úplně jiného?

trp 15.1.2007 7:30

Jsem příznivec jaderných elektráren!

To uvádím proto, aby odpůrci zbytečně neztráceli čas čtením mého příspěvku do debaty.  Pan Pavlovec by dle mého měl být zažalován pro šíření poplašné zprávy. Blbne hlavu lidem, účelově mění fakta a vede si svou vojnu s jaderkama a tím ohrožuje ekonomiku státu! My nepotřebujeme nějaké Pavlovce. My potřebujeme dostatek energetických zdrojů do budoucna. Jihočeské Matky a Pavlovec jsou mi ukradení! Já potřebuji dostupnou elektrickou energii. Pochopitelně ekologicky co nejčistší. Jestli se chce někdo zviditelňovat, tak může dělat třeba charitu, nebo ještě lépe, se prosadit svou usilovnou pracovitostí. Ale ať neohrožuje podstatu fungování státu. PAVLOVCE ZAŽALOVAT!!!                                                                                                                             

Pepa 15.1.2007 7:20

Re: Nebude naše "jihočeská máma"

Klonem asi ne. Ale dělají podobnou práci za peníze ze stejných zdrojů. Pavlovec je Rakouskem placen přímo (provozuje za rakouské peníze protitemelínskou kancelář v Praze), Kuchtová (alespoň co je známo) nepřímo (přes rakouské dotace Jihočeským matkám). Stejné peníze generují zjevně podobné jednání.

Pavel 15.1.2007 7:09

Nebude naše "jihočeská máma"

Kuchtová klonem Pavlovce? Podle vystoupení v mediích to na to vypadá. A teď ještě ministrině (chudáci děti ve školách)8-o.

Delfín 15.1.2007 6:49

Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

Proto se bude zavazet palivo s upravenou konstrukci.

Netřeba 15.1.2007 6:28

Re: To je jistě záslužné, odhalit škůdce

Takže co, zbourat Temelín, jihočeský mamko?

jonáš 15.1.2007 3:55

To je jistě záslužné, odhalit škůdce

akorát pan Tyc z vrozené skromnosti nekomentuje, zda se vyplatí reaktor vždy po cca 200 dnech provozu odstavovat a rozebírat, když se v literatuře tvrdí že "Výměna paliva probíhá při odstaveném reaktoru zpravidla jednou za 1 až 1 a půl roku (nahradí se jedna třetina vyhořelého paliva).". Řekl bych, že to bude přinejmenšim neefektivní, dělat to nejmíň dvakrát častěji -- neudělali přecejen někde soudruzi chybu?