19.3.2024 | Svátek má Josef


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Puk 25.12.2009 21:32

Bez cynicismu - špatně pochopitelné.

Nedovedu si dost dobře představit, že by nebylo možné odpojit část rozvodové sítě od zbytku  -  to je -   bez legislativní interference. Vždyť se to musí dělat, kdykoli někde spadnou dráty !

 

Takže se domnívám, že nejlevnější řešení problémů s fallickými vrtulkami by bylo naházet výše zmíněné legislatury do Severního moře. (neházejte mi je do Baltu – já mám rád Skandinavii).

 

Čím dřív tím líp  -  a za míň peněz.                                Puk

JM 23.12.2009 13:18

Autor: Vaněk PROKAZUJE ZARPUTILOST POLOŽIT CO NEJVÍCE DŮKAZŮ NEZNÁLKOVSTVÍ

Autor: Vaněk    PROKAZUJE ZARPUTILOST POLOŽIT CO NEJVÍCE DŮKAZŮ NEZNÁLKOVSTVÍ namísto by plně využil čestné diskusní možnosti držet potichu, než by se za blbce odkopával.     Bezpochyby mu patří Servantesovo:"  Vtom spatřili třicet nebo čtyřicet větrných mlýnů, které na té pláni stojí, a sotva je don Quijote uviděl,řekl svému zbrojnoši:Štěstěna vede naše kroky tak, že bychom si lepšího nemohli věru přát. Jen se podívej, Sancho Panzo,druhu můj milý, tam na ty velikánské obry! Je jich jistě třicet, ne-li o něco víc. A já se s nimi dnes utkám a všechny pobiji. Z této prvé kořisti vyroste naše bohatství. A bude to boj po právu a řádu válečném, vždyť Bohu slouží, kdo vyhlazuje to dračí sémě z povrchu zemského.” 

Pavel 23.12.2009 12:11

Autor: Vaněk IP: 194.228.86.xxx Datum: 22.12.2009 20:09

Kdo tě platí, ty zm*de?

Kodl 22.12.2009 23:25

Pro české hlupáčky trochu textu, je to česky

Spolupráce akciové společnosti TVEL s Českou republikou

Sovětské (ruské) jaderné palivo se do České republiky dodává od zahájení provozu Jaderné elektrárny Dukovany, tj. od února 1985. Korporace TVEL zajišťuje tyto dodávky do České republiky od svého vytvoření v roce 1996.

V posledním mezinárodním výběrovém řízení na dodávky jaderného paliva pro Jadernou elektrárnu Dukovany vyhrál TVEL, a. s., v roce 2001. Kontrakt byl uzavřen do roku 2018. Od roku 2003 dodává Korporace do Jaderné elektrárny Dukovany upravené palivo, jehož využití umožnilo uskutečnit přechod z tříletého palivového cyklu na cyklus pětiletý. Přínosem je nejen ekonomický efekt v měřítku miliard korun, ale i úspora místa pro uskladnění paliva. Střední obohacení izotopem uranu se v tomto palivu snižuje z 4,38 % na 4,25 %. Tento, na první pohled nevýznamný, rozdíl znamená významné snížení ceny paliva, která představuje až 25 % nákladů na provoz jaderné elektrárny.

TVEL dodává palivo i pro výzkumný reaktor Ústavu jaderného výzkumu v Řeži u Prahy, hlavního českého vědecko-výzkumného centra v oblasti jaderné fyziky.

V září 2005 se uskutečnila dodávka nízkoobohaceného jaderného paliva (obohacení izotopem uranu pod hranici 20 %) pro univerzitní reaktor V-1 Vrabec Českého vysokého učení technického v Praze. Dodávka se uskutečnila v rámci Rusko-amerického programu přechodu výzkumných reaktorů na méně obohacené palivo (Reduced Enrichment for Research and Test Reactors, RERTR), který je zaměřen na minimalizaci hrozby terorizmu ve světě.

Kodl 22.12.2009 23:28

Re: Pro české hlupáčky trochu textu, je to česky

V roce 2006 vyhrála akciová společnost TVEL mezinárodní výběrové řízení na dodávku jaderného paliva pro Jadernou elektrárnu Temelín. Zástupci české energetické společnosti ČEZ (Skupina ČEZ) a Korporace TVEL podepsali 16. května v Praze kontrakt na dodávku paliva pro dva bloky Jaderné elektrárny Temelín. Smlouva je uzavřena na 10 let, během nichž Korporace TVEL vyrobí a dodá okolo 400 tun paliva. Očekává se, že první část palivových souborů bude dodána již koncem roku 2009.

zlaté české ručičky?;-D;-D;-D

Vaněk 23.12.2009 4:59

Re: Pro české hlupáčky trochu textu, je to česky

Jojo, milý zelený soudruhu, za vlády rudých soudruhů jsme v tuzemsku vyráběli tuším 90% sortimentu veškerého zboží.

Dnes se jaxi dává přednost nákupu od těch, co jsou levnější a lepší.

A to ukazuje i Tebou okopírovaný text.

Jen ještě chybí, abys nějak dokázal, kde tam vznikla nějaká fatální závislost. Něco co nám zabrání provozovat tyto nejčistší a současně nejefektivnější zdroje energie, když rusové budou chtít přiškrtit trakař s palivovými proutky.

Vaněk 23.12.2009 5:01

Od českého hlupáčka, je to česky

Jinak nemusíš mít takové mindráky z toho, že jsi čecháček mezi poněkud inteligentnějšími kolem sebe v zahraničí.

Jsou jiní Češi, co se neztratili

Šelma 23.12.2009 16:25

Re: Pro české hlupáčky trochu textu, je to česky

Doufám, že se najde někdo lepší a levnější než ty. Pak poznáš co je to přijít o práci. A to se ani nemusí najít někdo lepší než ty, pouze snad levnější, nebo ani to ne. Ať žije naše demokracie!!!

Vaněk 22.12.2009 20:09

Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Postavím si solární elektrárnu.

Vím, že nikdy nevyrobí tolik energie, kolik se spotřebovalo při její výrobě neb "zelené" propočty se zabývají jen tavením křemíku ale ne vyplacenými mzdami, které také všechny skončí jako spotřeba energie.

Tato elektrárna zásluhou zelených inteligentů úrovně biomasné JauJau či germánského teroristy/ministra Tittina a spol zaplatí za <7r. A dalších 13 mi bude výrazně zvyšovat důchod. A navíc mi - díky Vám zelení idioti - půjčí za velmi výhodný úrok (pro ni sichr-kšeft daný zákonem) banka, - takže mne to nebude stát lautr nic.

Kdo z Vás, milí čtenáři - by nechtěl vlastnit fabriku, která ať vyrobí co vyrobí, tak se to od ní musí koupit . Tedy konkrétně - Vy milí čtenáři to musíte koupit ať chcete nebo nechcete - a budete mi financovat mou výrazně zvýšenou životní úroveň.

reagovat

Vaněk 22.12.2009 20:10

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Moje domácnost a firma máme průměrný příkon cca 6 kW

Máme elektrikou vytápěný vnitřní velký bazén a cca 500 m2 firma - v zímě topení v létě klimatizace.

Když si postavím na střechy solární elektrárnu, tak nejen, že budu mít tuto elektřinu ZDARMA. Zásluhou zákona o obnovitelných energiích.

Ale ještě mi Vy, milí čtenáři,  musíte prostřednictvím  EON či ČEZ platit 12,60 Kč za každou kWh, kterou elektrárna vyrobí. Tzv "zelený bonus".

Děkuji Vám milí spoluobčané, že to pro mne učiníte. Volte Zelené a strany podporující Lisabonskou smlouvu. S EU na věčné časy a nikdy jinak.

Vaněk 22.12.2009 20:11

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Podle předběžných propočtů mne - milí čtenáři - každý rok obdarujete cca 100 000.- Kč jen na tento účel.

Máme ještě jeden dům, který je pronajatý, zahradu a chalupu. Když to postavíme i tam, tak Vám přátelé předem děkuji za Vašich cca 300 000.- Kč/rok.

A navíc mí milovaní voliči strany zelených a Lisabonské smlouvy mi budete mé příjmy valorizovat.

JaS 22.12.2009 20:15

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Nejvíc ovšem vyděláte, když elektřinu ze své elektrárrny budete posílat do sítě a bazén budete vytápět tou neekologickou ze sítě ;-P

Vaněk 22.12.2009 20:21

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Navíc jsem, mí milí zelení soudruzi, zjistil, že v Číně lze koupit veškeré vybavení pro solární elektrárnu za cenu 3 - 4x nižší, než od tuzemských firem.

Natož firem v EU.

Chápu to tak, že zelení a rudí soudruzi se musí podporovat. Proč tuzemské kapitalisty, že...

David 22.12.2009 21:00

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Můžete uvést odkaz na ty čínské ceny? To by mě fakt zajímalo.

Co se těch dotací týče, zrovna tak tady můžou dělat ramena důchodci, co se do nich pumpuje. Ve srovnání s tímhle jsou nějaké příspěvky na alternativní energii zanedbatelné.

Vaněk 23.12.2009 5:04

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Je mi líto, ale nebudu tu publikovat získané informace, zvažujeme, že začneme z Číny tyto strojky na peníze sami importovat.

Jinak jsem jaxi nepochopil jak souvisí sociální systém s asociálním podporováním energeticky a ekonomicky nesmyslných solárních článků a větrníků.

Pavel 23.12.2009 12:10

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Jste debil.

FVE 22.12.2009 22:18

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

jak se bránit FVE 50 m od baráku? Má mít 600Wp. Poradí někdo?

Vaněk 23.12.2009 5:06

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Pořiď si ji taky - dokud jsou blbci, co Ti to budou platit.... tedy budou muset platit.

Vlasti-mil 22.12.2009 22:24

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Vymýšlíte si. Banka vám dnes na fotovoltaiku půjčí za úrok 8 % a rozhodně ne víc než na 80% hodnoty. Investice s takovým úrokovým zatížením se navrátí asi za 12-15 let. Dost na to, aby o tom každý popřemýšlel: Co se za tu dobu stane s měnou? Má to smysl?

No a pane, proč tedy do toho nejdete, když to je taková tutovka: Kdo z Vás milí čtenáři...

Je to zase to čecháčkování...

Když máte pocit, že vás někdo okrádá, soustřeďte se raději na financování stavby dálnic. Tam utíká mnohonásobně víc a z morálního hlediska mnohem horším způsobem. Tady je alespoň šance, že se tím bude nepřímo financovat výzkum, který se nám bude hodit, až ty skvělé elektrárny na fosilní paliva přestanou mít čím topit.

Vaněk 23.12.2009 5:11

Re: Myslím na svůj zisk aneb ještě jednou děkuji zelení soudruzi mí milovaní

Ale di ty brepto. Však já tu nekecám, já do toho fakt jdu. Právě se zpracovává projekt na úpravu střechy našich domů, kde získáme směrem na jih otevřených cca 200 m2. Cca trojnásobek máme k dispozici na dalších nemovitostech - ale uvidím, jak to bude fungovat tady, kde mám největší vlastní spotřebu.

A že naopak kecáš Ty s tím úvěrem tak se mrkni na http://www.rsts.cz/pujcky-na-bydleni/preklenovaci-uvery/uver-helios.aspx

Vaněk 23.12.2009 5:14

Protože zdejší zelení soudruzi jsou líní myslet a hledat - zde "PŘEDNOSTI ÚVĚRU HELIOS" (kopírováno 1:1)

 * Možnost započítat  výnos z tzv. zeleného bonusu do prokazovaných příjmů

    * Nemusíte mít nic naspořeno (akontace od 0 %)

    * Úvěr mohou získat stávající i noví klienti RSTS

    * Lze použít i k financování již hotového projektu uvedeného do provozu

 

Vaněk 23.12.2009 5:15

Re: Protože zdejší zelení soudruzi jsou líní myslet a hledat - zde "PŘEDNOSTI ÚVĚRU HELIOS" (kopírováno 1:1)

* Minimální výše úvěru od 300 000 Kč 

    * Máte možnost kdykoliv úvěr splatit bez sankcí

    * Úroková sazba úvěru Helios již od 4,9 % p.a.

    * Úrokovou sazbu můžete snížit o 0,1 % p.a., při pojištění úvěru pro případ smrti a trvalých následků

    * Úvěr Helios lze čerpat se spořicím tarifem S041 i s úvěrovým tarifem stavebního spoření S061

Vaněk 23.12.2009 5:15

Re: Protože zdejší zelení soudruzi jsou líní myslet a hledat - zde "PŘEDNOSTI ÚVĚRU HELIOS" (kopírováno 1:1)

* Díky tomu můžete získat výhodnou úrokovou sazbu řádného úvěru ze stavebního spoření již od 3,5 % p.a.

    * Možnost odložit splácení až na dobu, kdy bude fotovoltaický systém zkolaudován a začne Vám šetřit výdaje za elekřinu*

    * Autorizovaný projekt fotovoltaického systému ZDARMA s kartou Více domova

    * Až 40% slevy získáte u vybraných firem, s nimiž můžete výhodně realizovat svůj projekt, s kartou Více domova díky nové unikátní nabídce

JaS 22.12.2009 20:02

Návrh řešení:

Možná by se to dalo shrnout: každý, kdo chce vydělávat na elektřině z větrníku, by měl mít jako podmínku, že vedle postaví nádrž na vodu, přebytečnou energií bude přečerpávat vodu (voda k dipozici musí být podmínkou stavby větrníku) a u té nádrže postaví vodní elektrárnu. To je solidní zadání, které nebude způsobovat žádné blackouty. Tepelné nebo jiné elektrárny se pak budou startovat, pokud dlouhodobě nebude foukat. Na to nebude takový spěch.

JaS 22.12.2009 20:12

Re: Návrh řešení:

Zdroj vody nemusí být přliš průtokový, spotřebuje se jen to, co se odpaří, takže stačí rybník napájený potokem. Akorát ty rybníky musí být dva, ten základní dole na potoce, ten druhý na kopci.

David 22.12.2009 21:08

Re: Návrh řešení:

Možná se o to může postarat stát. Zrovna tak, jak se postaral o stavbu předražené JETE nebo vodního díla Dalešice pro Dukovany. Solidní zadání je i výstavba přečerpávací nádrže, pokud instalovaný výkon alternativních zdrojů dosáhne určitou úroveň.

Stoura 24.12.2009 19:13

Re: Návrh řešení:

Pokud je JETE předražená s výrobními náklady včetně splátek stavby kolem 1 kč/kWh, co jsou potom větrníky nebo dokonce fotovoltaika? :-/

Ludva 23.12.2009 10:55

Re: Návrh řešení:

Už se rýsuje další řešení akumulace elektřiny - elektrolýza vody na vodík a kyslík a zpětná výroba elektřiny přes palivový článek. Má to dobrou účinnost.

Pavel 23.12.2009 12:18

Re: Návrh řešení:

Pokud je mi známo, tak k větrným elektrárnám se právě z tohoto důvodu připojují baterie. Takže vymýšlíš vymyšlené, chytráku. A nedostatečnou síť tim nevyřešíš, pokud nedostačuje, musí se postavit silnější. To žádnou přečerpávací elektrárnou nevyřešíš.

Ludva 24.12.2009 8:50

Re: Návrh řešení:

Pokusím se přepočítat kapacitu autobaterie 5O Ah:  12 V . 50 Ah = 600 Wh = 0,6 kWh Dejme tomu jedna autobateri asi 1 kWh. Větrníky mají výkon stovky kW až několik MW. Mám vám spočítat, kolik autobaterií by bylo třeba na akumulaci ? To se dá použít na chatě pro větrníček metrových rozměrů.