29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 22.12.2009 10:27

A ještě k tomu ČEPSu, pánové,

za ČEPS mluví Kříž od ČEZu, protože v ČEPSu se povalují tací soudruzi, jako náš ministr energetiky, Jsou příliš líní na myšlení a pár hesel o atomu, která si pamatují ještě ze školení na výboře jim kriticky posoudit brání vlastní schopnosti. Vedení ČEZu má obavy, aby ČEPSáci ještě neuspořádali nějakou demonstraci za jádro s transparenty , které mají přes 20 let ve sklepě, proto za ně raději mluví sami i když tím odhalují české svinstvo.

Vaněk 22.12.2009 10:35

Re: A ještě k tomu ČEPSu, pánové,

Možná Ti milý zelený soudruhu ušlo, že nejvíce jaderných elektráren nebylo v Sovětském Svazu, ale v USA a největší podíl na výrobě elektřiny nemělo RVHP, ale Francie.

Možná Ti milý zelený soudruhu uniká, že v současné době dochází na krájení chleba a dostavují se zákonité důsledky dočasného vítězství zelené ideologie nad zdravým rozumem a technickou realitou = začíná renesance jaderných elektráren. Kromě Finska se začíná stavět znovu i ve Francii a připravuje se výstavba v celé řadě zemí Evropy i světa.

Pro pochopení důsledků zeleného náboženství bohužel obyvatelstvo potřebuje párkrát Black-Out.

Do Německa jezdím a také sleduji satelitní německé TV stanice - a faktem je, že chudáci obyvatelé jsou tam masírování neuvěřitelnými hovadinami od lidí, kteří problematice naprosto nerozumí, ale sedí na místech, kam je v době nedávné dosadil bývalý terorista později ministr Tittin. Tož se normálním lidem z jiných oborů nedivím, že z nedostatku objektivních informací stále volí zelené věrozvěsty.

M. Zima 22.12.2009 10:39

Nějakým nedopatřením se domníváte, že do toho vidíte, Slyšel jste o tom, co se děje ve Finsku? A podívejte se dnes Francouzi, odpojené Azurové pobřeží.

Vaněk 22.12.2009 10:44

Nějakým nedopatřením se domníváte, že do toho nevidím

Jen jsem v dodávkách na JE pracoval 20 let a mám v oboru m.j. vědeckou hodnost. Na rozdíl od Vás, milý zelený soudruhu.

A nadále se stýkám s bývalými kolegy.

A co se děje ve Finsku i Francii dobře vím. Stejně jako to, že je stále v provozu rychlý reaktor, který ač vyrábí dráž - stále nesrovnatelně levněji než zelené nesmysly a na jeho principu pracující elektrárny mají zabezpečené palivo na tisíce let.

Co tak fakta - na ty nemáte?

M. Zima 22.12.2009 11:05

Když toho tolik víte a i hodnost máte (vědeckou),

proč na ty Vaše vědomosti neberete ohled, ale vyjete bez rozumu se soudruhy z JETE?

BTW: To, co se stalo s tím reaktorem 3,5 generace ve Finsku se nazývá bankrot. Z původní ceny 3 MLD € je skoro dvakrát tolik a o ten převis běží soudní spory. Geniální bezpečnostní koncepce - betonová vana plná vody, která uhasí reaktor při GAU, byla potom, co ti Vámi a pár blbečky zesměšňovaní zelení upozornili na parní explozi, nahrazena vanou suchou, čímž se ovšem neliší od starých konceptů, mohl bych pokračovat k provedení, atd. ale ještě k Francii, tam konečně realisovali odhození od sítě v případě přetížení a vyhnutí se rozpadu, a to celé nejspíš proto, že nemají vodu (to je můj odhad, oni říkají, že stojí 8 reaktorů, což odporuje základním pravidlům pro revize a pod. - a ještě k té vodě:ať již ucpánim přítoku ledem, nebo nízkým stavem).  

Vaněk 22.12.2009 11:26

Když toho tolik nevíte a ani na vzdělání jste se nezmohl

právě, že mám informací víc než dost a s chutí si Vašinci připravených peněz za nic užiji. To by Vám mělo udělat radost ne?

Například jsem očekával, že Vaše skromné znalosti budou sahat jen po jednu z více "rychlých" JE ve Francii. Kde m.j. zásluhou Vašich geniálních zelených mozků byla elektrárna zbytečně odstavena. A že mimo Váš zorný obzor je např. rychlý reaktor běžící spolehlivě v Rusku a vybavený m.j. tou nejdůležitější částí z hlediska bezpečnosti a sice tepelným výměníkem sodík/voda z jisté brněnské továrny.

Pomíjíte zcela fakt, že i přes všechny problémy, které jsou ovšem řešitelné, tyto reaktory vyrábí, či vyrábět mohou hodnotný - t.j. řiditelný a stabilní proud za ceny několikanásobně nižší než bezcenné zdroje náhodného proudu od zelených mozků.

Kteroužto elektrárnu - a to opakuji - postavím s chutí a radostí sám taky.

Banka mi ráda půjčí - jde o sichr kšeft neb zákonem je garantována nejen návratnost, ale bohatý zisk. Já jen dám k dispozici střechu....

M. Zima 22.12.2009 11:46

Ty rychlé reaktory ať si Rusové nechají,

problém je, že je v Česku dost šílenců, kteří by to postavili i tam. Francouzům je ten Superfénix taky moc platný, na jihu si teď  topí nejspíš nábytkem.

Já si dám možná kolektory, ale ne FV. Místo toho se spíš zúčastním virtuelní elektrárny (v Česku neznámá věc na bázi blokjednotek).

Vaněk 22.12.2009 11:58

Re: Ty rychlé reaktory ať si Rusové nechají,

Mno milý soudruhu Zimo, velká část českých šílenců se vyskytuje v jiných zemích než v Česku a nezbývá mi než Vám poděkovat za ilustraci tohoto faktu, dosti pro nás ekonomicky přínosného. Pokud ovšem export nesměřuje do našich nadřízených orgánů. Neb tito orgáni z Brousele plodí jednu velkou technicko-fyzikálně-ekonomickou kuriozitu za druhou.

Jojo a s tím Superfénixem i Fénixem máte pravdu. Sebelepší technologie je prd platná, když se ocitne v dosahu výše zmíněných šílenců - ať už jde o zelené soudruhy ve Francii, neborudé  na Ukrajině.

Jura Jurax 22.12.2009 10:40

Re: A ještě k tomu ČEPSu, pánové,

a faktem je, že chudáci obyvatelé jsou tam masírování neuvěřitelnými hovadinami od lidí, kteří problematice naprosto nerozumí,

on ten Zima je buď masírovaný nebo masíruje - vcelku to vyjde nastejno, a zbytečno mu jeho bludy vyvracet. ;-)

Jura Jurax 22.12.2009 10:38

Re: A ještě k tomu ČEPSu, pánové,

Echtgermán Zima napsal - a my všichni čteme slova hlupce, jako vždy. Ale vytrvalého - opruzuje již léta a neléčí si to.

Jen dál, Zima, napište ještě nějakou takovou srandovní ;-D;-D;-D

gerontusinza 22.12.2009 11:04

Pane Zimo......dost mě překvapujete......Re: A ještě k tomu ČEPSu, pánové,

takový ihloupý příspěvek bych od vás neočekával..... škoda, asi si budu muset zvykat....;-(

M. Zima 22.12.2009 11:08

ČEZ managuje český proud přes holding (víte, co to znamená) A ČEPS, v čem nemám pravdu?

JJ 22.12.2009 10:24

No Nevim

to, ze VE nejdou v Nemcich ci CR vypinat neni jejich chyba, v UK to treba jde v pohode. Technicky to problem neni. Ted budou nemci VE prodavat pres burzu, takze pri dostatecne negativni cene je vypnou.

Co se tyce CEPS, tak normalni je, ze se podili v ramci UCPTE na kontrole frekvence - sitove sluzby. Pokud ovsem sem navali na nekolik hodin distribucka z Nemec elektriku ve vyznamnem mnozstvi, mela by taky za to zaplatit. Je to normalni na vsech ostatnich hranicich.

Jura Jurax 22.12.2009 10:10

Zelení a jim podobní jsou zemští škůdci ... a politikové taky

že náklady vzniklé v důsledku připojení větrné či sluneční elektrárny do sítě musejí být hrazeny tím, kdo je vyvolal.

Naprosto souhlasím. Jenže kdo je vyvolal? Fofrníci. Takže by měli platit fofrníci. Ale to by zelení khmerové ječeli a fofrníkaři a foftovoltaici taky - na dotace, co zdražují elektřinu a plynou do jejich kapes, se sahat nesmí! Pod taktovkou blbů z brusele musíme plnit závazky o procentech obnovitelné energie - co na tom, že je zhusta nahowno jsou neupotřebitelná - a kdo nám to zajisí než fofrníkáři a fotovoltaici - za naše prachy do jejich kapes. Ovšem nepřímo, filtrovaně přes stát, aby měli úředníci co dělat ...

Řešení, jak se dostat ven z tohoto stále více se zrychlujícího kola obnovitelného nebezpečí, je přitom elegantně jednoduché. Stačí přestat dotovat větrné a sluneční elektrárny.

Ano, přímo geniální! Mělo by se to vysílat denně v prime time v TV, vytesat do trvanlivého šutru a tím šutrem mlátit po hlavičkách zelené hňupy tuzemské i bruselské, co to vymysleli, a blbé úplatné politiky, co to schválili. Ale protože je to řešení rozumné a moudré, nebude nikdy použito - protože nám doma i v EU vládnou přinejmenším z tohoto pohledu blbci. Případně uplacení vyčuránkové. ;-O(Y);-€

Kodl 22.12.2009 10:03

To je zase nářků

mohl bych prosím vědět, proč se tedy od toho proklatého Nemecka neodpojíme?To je nejjednodušší způsob, jak takovým incidentům zabránit.!;-D

honzak 22.12.2009 10:38

Re: To je zase nářků

protože jsme v jakési evropské organizaci, která propojuje přenosové soustavy. Od Tuniska po Švédsko, od Británie po Turecko (fyzikální toky mezi elektrizačními soustavami Evropy).

On je přenos elektrické energie zatím pořád hlavně fyzika a ne politika (dokud to soudruzi z brusele nezmění).

bm2 22.12.2009 10:01

riesenie je jednoduche

Riesenie tychto problemov je jednoduche > Hlasujte za Zimu, alebo podobneho idiota za komisara energetiky, alebo rovno euprezidenta. Zvaz bruselskych socialistickych republik je dostatocne zrely aj na takuto blbost.

Zopar black-outov napr. pocas sviatkov snad otvori oci aj tym, ktori veria, ze bruselski uradnici su mudrejsi a cestnejsi ako nasi zlodeji s maximalne politickou zodpovednostou. Jediny rozdiel je, priatelia, ze su DRAHSI.

Takze ZIMA FOR PRESIDENT !!!

Jura Jurax 22.12.2009 10:11

Re: riesenie je jednoduche

R^R^R^

i.h. 22.12.2009 9:52

Phase shifter transformer

pro ty, co maji cas a chut.

ska 22.12.2009 9:51

ZIMA

U těchto článků vždy rád zabrousím do diskuse, protože zde bude opět excelovat pan Zima :-D - humorista a fantasta. Přeju vám pane Zimo další krásný den ve vašem eko-energo osvětovém působení. Doufám že podobně uvažující lidé navždy zůstanou trávit svůj čas na podobných diskusích odkud se jim nikdy nepodaří proniknout do reality. Hezký den všem!

M. Zima 22.12.2009 10:06

Vaším

extrémě konkrétním příspěvkem potvrzujete vysokou českou debatní kulturu. Vaše starost o můj krásný den mě dojímá, vím, že to přichází od srdce, ohledně mého eko-energo osvětového působení se ale mýlíte, já pouze pár poukazy na situaci a na myšlení na Západě upozorňuji na to, že české socialistické diskuse nikam nevedou, ba že se jich účastní často vyložení blbci (združeni v Neffově Lize Vylízaných Mozečků), kteří sice nedokáží nic vyvrátit, ale melou stále svou.

Jura Jurax 22.12.2009 10:23

Re: Vaším

No jo, Zimo, opět jste zde i níže nezklamal a přesvědčivě zahrál echtgermánského kašpárka, napsav očekávané peachoviny stylem Vám vlastním s erudicí u Vás obvyklou ;-D;-D;-D

Vaněk 22.12.2009 10:26

Re: Vaším

Mno - byla zde uvedena celá řada konkrétních faktů, jak větrné a také solární elektrárny nic nespoří  najmě ne přírodu, a jen a pouze stojí zbytečně vyhozené peníze, které jsme nedobrovolně nuceni platit.

Ale protože to je "myšlení ze Západu", tož musí být nabeton správné.

Nakonec i Marx myslel "na Západě".

M. Zima 22.12.2009 10:31

Máte nějakou trucovitou fázi, a jedno oko při šetření zaplácnuté. Tak už nemyslí ani ČEZ.

Vaněk 22.12.2009 10:41

Re: Máte nějakou trucovitou fázi, a jedno oko při šetření zaplácnuté. Tak už nemyslí ani ČEZ.

Opět úžasně fakty naplněný příspěvek.

ČEZ myslí na zisk. Zato dostává vedení peníze a miliony ze vzrůstu cen akcií.

Já také myslím na svůj zisk.

A postavím si solární elektrárnu, o které se nedomnívám, ale bezpečně vím, že nikdy nevyrobí tolik energie, kolik se spotřebovalo při její výrobě (ovšem nutno zahrnout VŠECHNU energii - i tu obsaženou ve mzdách).

Ona se mi totiž zásluhou inteligentů Vaší úrovně zaplatí za <7 let a bude mi přilepšovat k důchodu ještě dalších 13. A navíc mi na to - opět díky Vám zelení idioti - půjčí za výhodný úrok banka, takže mne to nebude stát ani korunu. Kdo by nechtěl mít firmu, která prodá cokoliv vyrobí za vysoce ziskovou cenu, ač je to z hlediska energetiky bezcenný šmejd?

ska 22.12.2009 10:50

Re: Máte nějakou trucovitou fázi, a jedno oko při šetření zaplácnuté. Tak už nemyslí ani ČEZ.

R^ srozumitelné i pro největší zabedněnce zdálo by se, ale oni se najdou vymyslitelé, kteří za tím vším alternativním energetickým boomem a jeho masivní finanční podporou najdou velice rozumné uvažování ;-)

V 22.12.2009 9:15

CEZ

je za bukem, naklady na regulaci techto naporu nakonec stejne prenesou na koncove uzivatele a statni regulator to posveti a CEZ to vi a proto se nijak nebouri, prece ruka ruku myje, CEZ je se statem v holportu a my obcane calujeme a budeme calovat jako mourovati a zeleni si budou jen trit ruce, jak se jim krasne povedlo nasadit obojek tem osklivym kapitalistum, kteri by chteli rozvoj a levnejsi cokoliv, blbci jste si ten obojek nechali nasadit, tak ted skakejte jako zeleni tahaji, muzete si za to sami svou blbosti, ze jste ve sve bezbrehe naivite pustili zelene k veslum kdysi v devadesatych letech, tak si to ted vyzerte

RomanL 22.12.2009 9:31

Re: CEZ

... neboj se, v konečném důsledku si to vyžereš taky... ;-D

delfin 22.12.2009 9:35

Re: CEZ

CEZ nema na starosti systemove sluzby, to CEPS. CEZ je maximalne jeden z poskytovatelu podpurnych sluzeb pro CEPS. Ale to je jedno, ze?

Jenda 22.12.2009 10:00

Re: CEZ

Kliiiid. Na ČEZ nadavaji i to co maji na fakture za elektriku velky napis E.ON. A blekotaji pritom cosi o monopolu.