29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 22.12.2009 13:31

A to hlásí Češi, kteří dělají kšeft se silovou elektřinou, produktem socialistického charakteru a stejné tradice. Jo, "bezcenný produkt" z Vás vyběhl Vy kecale.

Vaněk 22.12.2009 14:25

Odborník zeleného "myšlení" opět věcně zaargumentoval

Jojo, milý zelený soudruhu, takový  silový produkt z Francie - jediného velkého silového vývozce - toť přímo socialistický produkt. A největší instalovaný výkon v jaderných elektrárnách na světě - v USA - toť přímo komunistická síla.

Jsem rád, že mezi sebou máme jedince, který si jistě již pořídil "atomstop" - vynikající filtr zařazený před zásuvky, který odfiltruje proud z jaderek a za bezvětří Zima zimu v mražáku vyrábí ovíváním vějířem ze ekologických palmových listů.

Kodl 22.12.2009 11:21

Může za to Brusel

a jeho soudruzi, jak jinak si vysvětlovat chytrost českého Brouka Pytlíka;-D

NevericiTomas 22.12.2009 10:51

Bude Zima

bude mraz...

M. Zima 22.12.2009 11:09

Vypadá to, že se i v tom mýlíte, tady už taje, měli jsme 30 cm prašanu a už to utíká.

Vaněk 22.12.2009 11:18

Re: Vypadá to, že se i v tom mýlíte, tady už taje, měli jsme 30 cm prašanu a už to utíká.

Zatím ze srovnání příspěvků plyne, že prakticky jediný, kdo se tu v něčem mýlí, jste tu Vy p. Zíma.

Jak jsem psal, nemohu Vám to při masáži mozků, kterou zblblí žurnalisté v Německu provádí, mít ani moc za zlé.

Ono to není jednoduché se začít zajímat o fakta, čísla, argumenty - a dojít k závěru jinému, než se mu od rána do večera vnucuje z medií.

M. Zima 22.12.2009 11:28

Povězte,

proč se domníváte, že jste jediný, kdo se energetikou zabýval?

A o té masáži mozků v Německu vyprávět z českého mediálního prostředí, je žert. Takovými hloupostmi totálně znehodnocujete vlastní tvrzení, že máte satelit a rozumíte, o co tam jde. (Nemluvím o erotických pořadech, tam Vám eventuelní hodnost a titul neupírám)

Vaněk 22.12.2009 11:44

Re: Povězte,

Možná jste si nevšiml, že- když chcete diskutovat více k mé maličkosti než k tematu - do Německa také jezdím. A mám tam řadu výborných kamarádů a obchodních partnerů.

A i těm - ač obklopeni každodenně zelenými žvásty - připadají leckdy podezřelé.

A když jim prezentuji holá fakta a podotýkám žádné slepé nadšení (mně osobně je docela jedno odkud mám proud v zásuvce - jen ho tam chci mít, když ho potřebuji) - tak prakticky všichni říkají - "Na ja, ich habe mir schon selber gesagt, daß da etwas nicht stimmen kann".

A nemluvě o lidech z branže - v Německu. Ti si nad těmi Tittiny a jinými ekoteroristy mohou jen škubat zoufalstvím zbytek vlasů.

M. Zima 22.12.2009 11:49

Že máte v Německu známé k věci nic neříká. Ohledně "obklopeni každodenně zelenými žvásty" podléháte nějakému sebeklamu

RomanL 22.12.2009 11:56

Re: Že máte v Německu známé k věci nic neříká. Ohledně "obklopeni každodenně zelenými žvásty" podléháte nějakému sebeklamu

No ty taky k věci nic neříkáš, tak co, no?

Vaněk 22.12.2009 12:17

Re: Že máte v Německu známé k věci nic neříká. Ohledně "obklopeni každodenně zelenými žvásty" podléháte nějakému sebeklamu

Mno, vidím, že musíte sahat k už dosti zoufalé argumentaci milý zelený soudruhu Zimo.

Existence známých samozřejmě k věci nic neřiká. Jako obvykle se tak míjíte s obsahem výroku. Něco totiž říká, že tito existující známí (takový průřez populací pedagogové, sociolog, obchodníci, technici..) - mají Vašincoidní názory - do okamžiku, kdy jim uvedu fakta o cenách, návratnosti ekonomické, spolehlivostních parametrech JE, detaily o Černobylu a jeho důsledcích, princip von dem Erneuerberen - Energien - Gesetz.

Zdá se, že průměrný Němec má-li fakta tak je také dokáže zpracovat fakta a myslet.

Někteří exportovaní češi, zdá se,  něco z toho postrádají.

Medvídek:-) 22.12.2009 12:26

Re: Že máte v Německu známé k věci nic neříká. Ohledně "obklopeni každodenně zelenými žvásty" podléháte nějakému sebeklamu

Zima je zamindrákovaný "echt germán". Všudebyl, všenurozumí a všechnoviděl nejménědvakrát!

jakovy 22.12.2009 15:15

medvídku :-) Re: Že máte v Německu známé k věci nic neříká. Ohledně "obklopeni každodenně zelenými žvásty" podléháte nějakému sebeklamu

zapomněl jste uvést, že na todleto mám na M.Zima © já !!  Ale rád půjčím bez nároků na náhrady škody.  

M. Zima 22.12.2009 13:24

Strčte si už toho soudruha mezi hyždě, já jsem komoušům nesloužil a nezastavám dodnes idiotské teorie 50-tých let, jako Vy.

Jura Jurax 22.12.2009 13:30

Re: Strčte si už toho soudruha mezi hyždě, já jsem komoušům nesloužil a nezastavám dodnes idiotské teorie 50-tých let, jako Vy.

Jistě, Vy máte idiotské názory jiné, sobě vlastní, moderní ... ;-D;-D;-D;-(;-D

honzak 22.12.2009 10:50

Viking kabel

Gleichstrom-Unterwasserkabel zwischen Skandinavien und Mitteleuropa

Zimo, to povede z Hamburku pod Labem (Unterwasserkabel) až do Chvaletic? To bude docela maso...

M. Zima 22.12.2009 11:16

Když se tak slušně ptáte, povím Vám to: jde o vazbu mezi norskou vodní a německou VE. Nejspíš nevíte, co to znamená, ale na vysvětlování teď nemám čas, to by mohl přijít i takový trouba, jako tenhle jurax, nebo tak.

honzak 22.12.2009 11:28

Re: Když se tak slušně ptáte, povím Vám to: jde o vazbu mezi norskou vodní a německou VE. Nejspíš nevíte, co to znamená, ale na vysvětlování teď nemám čas, to by mohl přijít i takový trouba, jako tenhle jurax, nebo tak.

Tisíceré díky, o nejúžasnější!  Mám tomu rozumět tak, že německé VE jsou i v Mitteleuropa, tedy i u nás? To by pak leccos vysvětlovalo.

K elektrické stránce věci - u několika norských elektráren jsem byl (na kole) a jen jedna z nich byla (před 10 lety) přečerpávací.  Troufám si tvrdit, že norští soudruzi budou mít dost problém (finanční) s dolními nádržemi.  Ale mohu se mýlit, neznám moc jih Norska (např. Telemark)

M. Zima 22.12.2009 11:37

Jste klasickým příkladem českého turisty. Jak se ukázalo, je zcela zbytečné ho pouštět do světa, on se tím potom doma vytahuje, ale Maroko, Monako, všechno jedno.

Ale ještě zásadní poznámka: Německo má přebytek el. proudu, v takové situaci se na nové projekty nikdo nehrne a vypadá to, že prodlouží běh AE, to jsou cyklostyly na peníze (1 milion €/den). To je tak lákavé, že chtějí koncerny dát část těch peněz na OZ. Tím je to sice ve špatných rukách, ale při německé kontrole, přecijenom ne zcela ztracené.  

Vaněk 22.12.2009 11:48

Re: Jste klasickým příkladem českého turisty. Jak se ukázalo, je zcela zbytečné ho pouštět do světa, on se tím potom doma vytahuje, ale Maroko, Monako, všechno jedno.

Nějak Vám, milý zelený soudruhu Zimo, nedochází, že "přebytek proudu" je jaxi mimo mísu.

To je jako mít přebytek peněz ve formě hrtanu zacpaného bankovkami 5 vteřin před udušením.

Mají občas přebytek bezcenného náhodně vznikajícího proudu.

M. Zima 22.12.2009 11:52

Blbost, BTW: Když v Česku vypadne větší blok, zálohují to Němci, to není v Německu třeba.

Vaněk 22.12.2009 12:25

Re: Blbost, BTW: Když v Česku vypadne větší blok, zálohují to Němci, to není v Německu třeba.

Proč se tak stále, milý zelený soudruhu Zimo, tak ztrapňujete se svými neznalostmi?Chcete tvrdit, že když v ČR vypadne blok, tak Němci začnou foukat?

Nebo nastartují nějakou zahálející jaderku?

Nějak Vám uniklo, že před vypuknutím krize - t.j. v normálních poměrech byly v Evropě v podstatě jen 2 státy schopné vyvážet elektřinu.A sice Francie z jaderek a Česká republika ( z mixu uhelných a jaderných elektráren)

Rakousko, které hodně ječelo kvůli jaderkám a nespustilo si jednu hotovou - nejdříve postavilo Hainburg = uhelnou elektrárnu kam jezdí denně 5 vlaků s polským (radioaktivním) uhlím - a zásluhou intenzivní zelené politiky, stavby obnovitelných zdrojů elektřiny a ještě intenzivnějších úspor (viz zelené heslo o tom, že nejlevnější energie je ta uspořená) - to dopracovali tak daleko, že - de - facto - dnes dováží elektřinu z Temelína.Itálie si po podobné zelné masáži odstavila jaderky a dnes elektřinu ve stejném objemu dováží z jaderek francouzských.

OZE selhaly vždy a všude. Jaderné elektrárny po Finsku plánuje i Polsko, Velká Británie, Itálie - a řada dalších zemí.

M. Zima 22.12.2009 13:20

Německo je exportérem el. energie.Zkuste pochopit, že ta Vaše "Francie z jaderek" právě musela dostat proud z Německa.

Vaněk 22.12.2009 18:24

Re: Německo je exportérem el. energie.Zkuste pochopit, že ta Vaše "Francie z jaderek" právě musela dostat proud z Německa.

Sice o tom nic nevím, že zrovna z nějakých havarijních důvodů by tekl proud ze země, kde je málo výrobních kapacit, že za standartních poměrů už musí proud dovážet - do země, která je jediný velký stabilní evropský exportér - ale proč ne, vyloučit to v případě nouze nelze.

Tak už to v propojené evropské síti chodí.

I když by mne zajímalo, zda jste se nezamyslel nad faktem, že na rozdíl od solárních elektráren, kde proud jednoznačně z plusové svorky odtéká - tak u jaderných elektráren teče chvíli tam a chvíli zpět.

Jestlivá v tom není nějaký podvod atomové lobby

Jura Jurax 22.12.2009 13:31

Re: Když se tak slušně ptáte, povím Vám to: jde o vazbu mezi norskou vodní a německou VE. Nejspíš nevíte, co to znamená, ale na vysvětlování teď nemám čas, to by mohl přijít i takový trouba, jako tenhle jurax, nebo tak.

ten trouba už je tady, vysvětlujte, poučujte, ať neumřu hlúpé ... ;-D;-D;-D

402 22.12.2009 10:31

Lepsi reseni

ODPOJIT Nemecko. To by snad CEPS zvladl, ne?

Proste pri toku neobjednane elektriny okamzite rozpojit vedeni. At si Nemci ten svuj bordel uklidi sami.

M. Zima 22.12.2009 10:35

Jděte do háje s odpojováním, jsou z toho prachy a proto riskuje ČEPS výpadky v Česku, přetěžováním staré sítě. Kolikrát bych Vám to musel ještě nepsat, aby se Vám konečně rozsvítilo?

honzak 22.12.2009 10:39

Re: Jděte do háje s odpojováním, jsou z toho prachy a proto riskuje ČEPS výpadky v Česku, přetěžováním staré sítě. Kolikrát bych Vám to musel ještě nepsat, aby se Vám konečně rozsvítilo?

Jasně, Nikolo Amperoviči! To jen Němci přenáší elektrickou energii zadarmo...

Bohajeho, ty jsi vůl jak lev...

M. Zima 22.12.2009 10:51

Nikoli, ceny jsou dokonce známé, ale oni přitom neskuhrají jako prostitutky a nelžou o zlých Češích a pod.

gerontusinza 22.12.2009 11:05

proč taky ....Re: Nikoli, ceny jsou dokonce známé, ale oni přitom neskuhrají jako prostitutky a nelžou o zlých Češích a pod.

když tu výhodu mají danou zákonem ale je přitom zcela nesmyslná........   :-/