29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 22.12.2009 10:13

Re: CEZ

Jojo, hezky klnete a rozčilujete se ... teď ještě kdybyste trochu přihlédl k realitě a faktům ;-)

Ludva 22.12.2009 9:12

Akumulkace elektřiny

Chtělo by to oddělit nestabilní zdroje od běžné sítě a stabilizovat je třeba přes přečerpávací elektrárny. K té zmiňované události s německým přebytkem z větrníků jsem četl názor pracovníka ČEPSu, že tuto elektřinu akumulují do rakouských přečerpávacích elektráren, a proto se přenáší i přes naši síť. Jinak mě napadá další možnost akumulace: Poměrně účinnou elektrolýzou vody vyrábět vodík, skladovat ho v obrovském podzemním zásobníku a spalovat v plynové elektrárně.

Ludva 22.12.2009 9:13

Re: Akumulkace elektřiny

pardón - akumulace

Ruda 22.12.2009 9:20

Re: Akumulkace elektřiny

Nápad je to hezký, ale to potom bude elktřina ještě dražší než z fotovoltaických elektráren. Jediná cesta je zastavit zelené šílenství.

ver 22.12.2009 9:24

s tím vodíkem -

Ludvo , vy musíte být nebezpečný i sám sobě

honzak 22.12.2009 9:24

Re: Akumulkace elektřiny

jak mě Rakušáci fest szerou, tak ty jejich přečerpávačky jsou parádní. Když se člověk vydrápe na kole až k horní nádrži, tak si pěkně počte a na pivo jde už vydýchaný:-).

Např. taková Silvretta je paráda nejparádnější!

Jura Jurax 22.12.2009 10:18

Re: Akumulkace elektřiny

Přečerpávačky klidně - jenže fofrníky bývají v terénu spíš placatém, kdežto přečerpávačky chtějí kopeček - čím větší tím lepší. Takže by to stejně muselo přes síť. No a kdyby se do ceny elektřiny z fofrníků a fotovoltaiky promítly náklady na extra síť a ty přečerpávačky,  nespasila by je patrně ani možnost prodávat svou elektřinu jako drahou špičkovou (protože i ta je levnější než to, co se díky zeleným blbům a blbým a podplaceným politikům plati za obnovitelný proud, kdýž náhodou fouká a svítí sluníčko).

BuBu 22.12.2009 8:50

Větrné a sluneční elektrárny . . .

. . . toť pouze pohádka pro Kretény, kteří si nedokáží spočítat na prstech jedné ruky že :

1) V zemi, kde nefouká vítr a sluneční aktivita je podprůměrná - že je stavění větrníků a fotovoltaických elektráren . . . . házení perel sviním !

2) Pro výpadek větrníků a fotovoltaických elektráren musí být udržován stejně rovnocenný záložní zdroj !!!

3) Výroba fotočlánků a větrníků  . . . a jejich likvidace až dožijí - je a bude velice nákladná a problematická !!!

4) Fotovoltaické elektrárny a větrníky by nikdo nestavěl . . . kdyby na to nedostával tučné dotace . . . a kdyby nebyla výkupní cena tak nesrovnatelně obrovská a garantovaná státem !!!! A kdo to všechno zafinancuje . . . . tak o tom snad není pochyby !!! 

M. Zima 22.12.2009 8:52

Věříte těm blábolům sám, nebo to děláte jako placenou PR?

BuBu 22.12.2009 8:56

Re: Věříte těm blábolům sám, nebo to děláte jako placenou PR?

Když už chcete kritizovat něco . . . o čem víte ho*no . . . sám jste k (Y) byl . . . a ho*no tam viděl - tak buďte alespoň konkrétní : Co je na kterém mém slově chyba ?!?!?!

M. Zima 22.12.2009 9:10

Tak např.:

ad 2) Pro který druh výroby el. energie nemusí být udržován záložní zdroj?

ad 3) Výroba a likvidace "velice nákladná a problematická !!!"? Že Vás to nenapadlo u JE? BTW: Ta likvidace je dokonce lehce automatisovatelná.

ad 4) Dotace: Stále ještě je nejvíc dotována JE (Např.: je to jediná branže, u které přebírá pojištění (ručení) stát. - Zkuste si spočítat cenu JE proudu při placení pojištění ČEZem a srovnejte to s alternativním proudem, budete se divit a mlčet) Že jsou dotace tak vysoké, že dokonce ČEZácká mafie po nich jde je jistě špatně. Je ale ubohé, za to dělat zodpovědné zelené a ne nejrůznější profitující parasity (již známý ČEZ). 

Ruda 22.12.2009 9:22

Re: Tak např.:

blahoslavení chudí duchenm, neboť jejich je království nebeské.

Jura Jurax 22.12.2009 10:26

Re: Tak např.:

Nechte echtgermána Zimu, on takhle blbne už léta a neléčí to ... nebo je to holt neléčitélné ... ;-)

RomanL 22.12.2009 9:28

Re: Tak např.:

Vy jste normální MÁÁÁGÓÓÓR!

delfin 22.12.2009 9:29

Re: Tak např.:

ad 2) Zasadni rozdil je v tom, ze vsechny klasiky vyuzivaji spolecnou regulacni kapacitu, kdezto VTE ma tuto zalohu vyclenenou mimo zakladni regulacni kapacitu. Viz kodex CEPS.

ad 4) Jaka jina branze ma zakonem narizene pojisteni proti havarii? Doporucuji prostudovat Atomovy zakon, kde se doctete, ze ve vysledku stene jdou vsechny skody za provozovatelem. Stat je pouze garant. Jaka jina branze ma zakonem narizene shromazdovani financnich rezerv na naklady spojene s odpady a likvidaci provozu?

M. Zima 22.12.2009 10:18

To skutečně věříte,

že by při pořádné havárce JETE vyrovnal všechny škody ČEZ? Nebo by to bylo, jako s Černobylem?

A k těm zálohám: Jedná se o technický problém, pro který není u monopolistů snaha řešit. Krom toho se jedná o problém, který v Česku vůbec neexistuje, proto si můžou Češi dovolit jít na to klasickou prázdnou českou diskusí, zatímco Němci se zabývají Viking kabelem a pod.

Vaněk 22.12.2009 11:36

Re: To skutečně věříte,

Opět se projevuje nezměrná hloubka Vašich neznalostí, milý zelený soudruhu Zimo. V Černobylu nejen, že neselhala jaderná elektrárna, ale aby personál přivedl tuto potenciálně fyzikálně nestabilní aktivní zonu reaktoru k výbuchu, musel naopak technologii poškodit a vyřadit 6 (slovy šest) bezpečnostních systémů a ochran (jednu dokonce přeštípnutím drátu) - ergo se jedná o typický trestný čin. Analogicky byste musel např. otrávení Kurdů vinit ne Sadama, ale chemickou firmu od níž si kupoval suroviny.

A také očividně nevíte, že tlakovodní reaktory jsou fyzikálně stabilní a konstruovány tak, že personál ani kdyby chtěl, tak je k výbuchu nedokáže přivést.

Pojištění takové elektrárny je vyloženě dobrý kšeft.

Mno a dělat z nouze ctnost - s tím kabelem, kde se technici pokouší kompenzovat nábožensko-politickou blbost - to už snad je možno označit jen jako pustou demagogii.

Peta 22.12.2009 9:36

Re: Tak např.:

Výroba a likvidace "velice nákladná a problematická !!!"? Že Vás to nenapadlo u JE?

Zimo! Kecáte! Jestli i další Vaše příspěvky jsou podloženy stejně hlubokou znalostí problematiky, tak opravdu nemá cenu se Vámi dále zabývat.

JE mají fond na vlastní likvidaci do něhož odvádějí část z každé prodané kWh, tzv. OZE nikoliv!

Jura Jurax 22.12.2009 10:29

Re: Tak např.:

Nechte echtgermána Zimu, on se takhle, ba i hůř projevuje už léta a nelepší se to ... ;-)

Glosator 22.12.2009 12:53

NĚMECKÉ jaderné elektrárny odvedly do fondu na likvidaci po ukončení

provozu tolik peněz, že zeleným, v čele s Joschkou Fischerem stálo za to pokusit se tyto peníze UKRÁST. Pak by ovšem mohli tvrdit, že likvidace JE po  ukončení provozu "není zajištěna."

pepan16 22.12.2009 8:56

Re: Věříte těm blábolům sám, nebo to děláte jako placenou PR?

A co jako? To ho platí Zdravý Rozum?;-D

libero 22.12.2009 8:47

No jo,

ale vykládejte to těm, kteří z té zlodějny žijí, nebo těm, které ustavičně někdo děsí, od vyděračského panelu po senzacechtivé sdělovací prostředky.

M. Zima 22.12.2009 8:50

Proč neřeknete na plno, že jsou ČEZáčtí mafiáni monopolističtí arogantní tupci, polykající největší české dotace? Bojíte se?

RomanL 22.12.2009 9:25

Re: Proč neřeknete na plno, že jsou ČEZáčtí mafiáni monopolističtí arogantní tupci, polykající největší české dotace? Bojíte se?

ČEZ je dotovaný...? He? Upadl jste na hlavu v dětství, nebo teď na náledí?

Jura Jurax 22.12.2009 10:30

Re: Proč neřeknete na plno, že jsou ČEZáčtí mafiáni monopolističtí arogantní tupci, polykající největší české dotace? Bojíte se?

On echtgermán Zima takhle blbne už léta - takže asi v dětství, ale zato fest a účinně ;-D

Glosator 22.12.2009 8:39

Absolutní souhlas s autorem

Ale nechápu, proč ty Němce z důvodu ohrožení sítě prostě NEODPOJÍ. Jinak, vláda nemá na školy, hasiče, policisty, zdravotnictví ALE 7,5 miliardy na nesmysly se zeleným tunelářům zaplatit musí.

Někdy mám dojem, že na větrníky by se neměli pověsit jen zelení, ale také Topolánek a Paroubek kteří se na zavedení těchto zvěrstev u nás spolupodíleli. Možná by to mohli dostat podmíněně s tím, že mají dva roky na to, aby dali legislativu do pořádku (v Číně taková možnost existuje, ale odsouzenec pak dostane "jen" doživotí).

libero 22.12.2009 8:48

Re: Absolutní souhlas s autorem

Nezapomínejte na Bursíka a ostatní melouny, ty by bylo třeba věšet opakovaně, aby si to vychutnali. I za jiné věci, mimochodem.

karas 22.12.2009 8:16

nevím, nevím

ale není také problém v tom jak má ČEPS formulované smlouvy? Co když jim tato situace vyhovuje z finančního hlediska natolik, že jí nějaký blackout nevadí?

M. Zima 22.12.2009 8:28

No konečně, ČEPS jednoduše dře socialisticky českou síť, až dráty škrtají českým budulínkům o uši. Vyplatí se to a když to praskne, tak vyprávějí o stromu, počasí, a zlých Němcích.

BuBu 22.12.2009 8:31

Re: Z té Vaší slátaniny je zcela jasné . . .

. . . že nemáte ani ponětí o tom . . . o čem žvaníte !!!