29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 22.12.2009 19:48

Přátelé, emoce stranou !

Zanechte prosím osočování z hrabivosti kohokoliv a podívejte se do očí technické realitě ! Ať jsou procentuelní hodnoty v článku jakékoliv, to, že se v severním Německu postavil větrný cirkus bez propojení sever-jih je holá skutečnost. Dokud fouká jen tak normálně, tak to nevadí, protože stávající linky přenos zvládají. Jakmile foukne trochu více, nastává problém, protože: a) není kudy energii odvést, b) není dohodnutá regulovatelná kapacita, která musí (teoreticky) za každým neregulovatelným zdrojem stát. Protože znovusjednocené Německo se zatím nedokázalo propojit i elektrickým vedením, jdou toky ze severu na jih přes Českou republiku. Takže se koukněte na http://www.ceps.cz/detail.asp?IDP=418&PDM4=0&PDM3=0&PDM2=426&cepsmenu=3 a na vlastní oči uvidíte, co se děje v přenosové soustavě !

Pavel 22.12.2009 19:30

Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Popírači HK: Holokaust je jen podvod židovských historiků, kteří z toho mají zisk.

Popírači GO: Oteplování je spiknutí klimatologů, kteří z toho mají zisk.

Popírači HK: Sice umřeli, ale němci za to nemohli, umřeli na nemoce, protože se nemyli.

Popírači GO: Sice se otepluje, ale lidi za to nemůžou, to samo.

Pavel 22.12.2009 19:31

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Popírači HK: Pokud tedy přece jen byl, tak v něm umřelo míň lidí než se tvrdí.

Popírači GO: Možná se otepluje, ale jen málo, ledovce tát nebudou, nikomu nic nehrozí.

Naprosto stejné uvažování, stejná duševní choroba.;-D

(mimochodem, co si místní "systém" představuje pod pojmem "odstavec"?)

Zlý muž 22.12.2009 19:54

Stačí se zeptat oteplovačů "považujete hrozbu GO za natolik vážnou,

že jste ochotni pro snížení emisí CO2 podpořit přechod na jadernou enregii???" 

Vaněk 22.12.2009 20:04

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

V obou případech jde o prokazatelná fakta.                                      A bohužel v případě oteplování nikdo neprokázal, že by bylo nějak odlišné od oteplování v minulosti - zato se prokázalo, že hlasatelé oteplovací katastrofy data falšovali a falšují a že za to očekávají granty a další příjmy.

Nikdo neprokázal, nakolik oteplování (které podle některých trendů v posledních 10 letech už skončilo) - souvisí přímo na vyprodukovaném CO2 lidstvem - resp. nakolik.

Nikdo neprokázal, jaké jsou přesné koloběhy CO2 v přírodě - zda např. naopak CO2 nevede ke zvýšené tvorbě mraků a tím k ochlazování.

Klimatické modely jsou značně nepřesné a v řadě případů odporují pozorování.

Nikdo doposud nezpracoval hodnověrné, fundované a oponované studie, zda není levnější se klimatickým změnám přizpůsobovat než se snažit je potlačovat - navíc za situace, kdy se neví, nakolik by to pomohlo.

Pavel 22.12.2009 20:12

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Vidíš? I na tebe to sedí.:-D

Vaněk 22.12.2009 20:22

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Vidíš i Ty jsi právě předvedl, že jde o ziskové náboženství a ne fakta.

oh 23.12.2009 2:41

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Odpovím vám pouze na tu otázku v závorce. Místní systém bere jako odstavec KAŽDÝ ŘÁDEK, který se rozhodnete zakončit stiskem klávesy ENTER.

walda 22.12.2009 20:32

Re: Srovnání popíračů oteplení a popíračů holocaustu

Jinak jste zdráv?

JM 22.12.2009 19:23

MILÍ ANTIVĚTRNÍCI, dovolín si parafrázovat rým z kalsika ".....známť několiko veršů, jež se hodí...."

MILÍ ANTIVĚTRNÍCI, dovolín si parafrázovat rým z klasika ".....známť několiko veršů, jež se hodí...." , ze kterých by vám mohli vaše spoluaktivistky, vyšívačky, za dlouhých zimních večerů, na fangli všít?     Vtom spatřili třicet nebo čtyřicet větrných mlýnů, které na té pláni stojí, a sotva je don Quijote uviděl,řekl svému zbrojnoši:Štěstěna vede naše kroky tak, že bychom si lepšího nemohli věru přát. Jen se podívej, Sancho Panzo,druhu můj milý, tam na ty velikánské obry! Je jich jistě třicet, ne-li o něco víc. A já se s nimi dnes utkám a všechny pobiji. Z této prvé kořisti vyroste naše bohatství. A bude to boj po právu a řádu válečném, vždyť Bohu slouží, kdo vyhlazuje to dračí sémě z povrchu zemského.”     Kde jsou, pane, ti obři?” otázal se Sancho Panza. Tamhle před tebou,” odpověděl don Quijote. ”Cožpak nevidíš ty jejich paže, které bývají i dvě míle dlouhé?” Pozor, pozor, Milosti,” řekl na to Sancho Panza, „tamhleto před námi nejsou obři, ale větrné mlýny, a to, co vypadá jako paže, to jsou křídla, která roztáčí vítr, a ta pohybují mlýnským kamenem.” Hned je na tobě vidět,” řekl don Quijote, „že nemáš o rytířských dobrodružstvích ani ponětí. Obři to jsou! A bojíš-li se, odstup stranou a modli se, zatímco já podstoupím ten lítý a nerovný boj.”     Antislunečníkům slibuji, že se pokusím také vyhledat a prosím diskutující o pomoc!

JM 22.12.2009 18:52

POKUD MATOCHA SÁM NENÍ, TAK BULÍKA NA NOS MU NĚKDO ZLOMYSLNNĚ POVĚSIL.

POKUD MATOCHA SÁM NENÍ, TAK BULÍKA NA NOS MU NĚKDO ZLOMYSLNNĚ POVĚSIL.     Prokliknutím autorova jména pod článkem je přehled autorových témat. Pestrý na tolik, že jsem si jist, že "větrníky a slunečníky" vers. elktrická přenosová síť, si někde "načet" a nebo mu někdo nakukal.     Německý podíl větrníků je váděn mezi 20÷30% celkové kapacity. €u celkem ~6%!!  Regulace 5÷30% výkonu představuje každodenní odběrovou regulaci mezi 07.00÷08.00 hod a podobně stejně mezi 22.00÷23.00hod. Před 70 léty tyto výkonové regulace byly zvládnuté na zdrojích s roštovými parními kotly! Dnes, kdy se jedná o kotle výhradně spalování fluidní pevných paliv, hořáková topeniště paliv kapalných a plynných.     Může být, že regulačními procesy z před 70 léty bude obtížné vyhovět nárokům současným. Neřešitelné šílenství sutorovo, je šílenstvím, autor promnine, Neználka.     Třešničkou na bulíkovi, co má pan Matocha na nose je , že když to na "...Severním a Baltickém moři fouká víc...", než je možné, tak se jejich výkon dodávaný do sítě snižuje, protože  větrníkové elektráŕny se od přenosové sítě odpojují. Automaticky! 

Vaněk 23.12.2009 5:22

Re: POKUD MATOCHA SÁM NENÍ, TAK BULÍKA NA NOS MU NĚKDO ZLOMYSLNNĚ POVĚSIL.

Což je ovšem v rozporu se zákonem EEG - takže bezpochyby kecáte Vy. Větrná lobby v Německu je silnější než kdekoli v jinde ve světě a takové omezení svých příjmů nepřipustí.

Další co si pletete je instalovaný výkon a reálně dodávaný výkon a dále denní diagram spotřeby versus náhodný diagram větrné "výroby". U obou je regulace na straně zdrojů a zálohování dramaticky odlišné z hlediska ekonomických parametrů. _ Viz m.j. závislost výkonu na rychlosti s třetí mocninuou - tam nepomůže příliš ani meteorolgické předpovědi, jejichž spolehlivost je v desítkách procent.

Hnyk 22.12.2009 18:33

Matocho

Což takhle psát o něčem, o čem máte alespoň trochu páru??

ladislav 22.12.2009 17:22

Jeden se diví

že ty zelené hyeny po posledních skandálech s jejich podvody a po Kodaňském jalovém mejdanu nezalezou pod černou zem a nestydí se. To, že tady pokřikují nesmysly, je jen důkazem, že jsou to fanatičtí magoři, zralí k vyhubení, dříve, než nás vrátí zpět na stromy.

Fiter 22.12.2009 18:01

Re: Jeden se diví

Naprostý souhlas.Když nefouká a ty jejich příšerné vrtule nerozsvítí ani žárovku,tak je jim elektřina vyrobená z jádra dobrá.Řeknu vám jedno,k moci se dostali ti co v šedesátých a sedmdesátých letech vyznávali Marxe.Podívejte se na ten kodaňský potlach.To jsou ti pravý škůdci.Mě to připadá,že škodit je jejich jediným cílem.

Mára 22.12.2009 16:42

Tomu se mi nechce věřit.

Vždyť ty větrné elektrárny mají převody a přinejhorším se dají zcela vypnout. Přeci i síť SRN lze poměrně snadno odpojit od sítě v ČR nebo už jsou sítě nadnárodní a opravdu musíme vykupovat německou elektřinu z větrníků? Může to někdo nějak srozumitelně vysvětlit?

honzak 22.12.2009 16:56

Re: Tomu se mi nechce věřit.

patrně mají stejně potroublý zákon jako u nás, který přikazuje operátorovi sítě vykupovat všechno, co němečtí větrníci a slunečníci vytočí.

Mára 22.12.2009 17:02

Re: Tomu se mi nechce věřit.

Spíše přenosové firmy v ČR se pod vidinou zisku zavázaly přenášet tento nadměrný výkon bez ohledu na zájmy lidí v ČR. Oni zřejmě ty firmy ani nebudou v českých rukách, takže se nebude čemu divit.

... 22.12.2009 17:15

Re: Tomu se mi nechce věřit.

Jak, pod vidinou zisku? Přestaňte ze všeho obviňovat zlé kapitalisty, přenosové firmy dostávají zaplaceno když tu elektřinu někdo odebere, ne když ji pustí do sítě kde pro ni není využití. Dělají to prostě protože není možné "odpojit" někoho z celoevropské sítě.

Mára 22.12.2009 18:42

Re: Tomu se mi nechce věřit.

To není o zlých kapitalistech, ale o nenažraných nezodpovědných lidech.

Je možné kohokoli odpojit ze sítě, dokonce síť v ČR zcela izolovat, jen chtít.

Zlý muž 22.12.2009 20:00

Re: Tomu se mi nechce věřit.

Je to možné, ale není to úplně jednoduché.

Stoura 24.12.2009 19:23

Re: Tomu se mi nechce věřit.

Poláci na tom pracují. Oddělovací transformátory na každém přeshraničním vedení do Německa.

David 22.12.2009 15:30

Závislost na ropě: Šílenství

Bohužel naprosto totéž se dá říct o závislosti na fosilních palivech. Domnívám se, že hledání alternativ je v pořádku.

honzak 22.12.2009 16:57

Re: Závislost na ropě: Šílenství

alternativ ano. Ale těch ekokravin (čti zlodějen) ne.

David 22.12.2009 17:09

Re: Závislost na ropě: Šílenství

A co je podle vás zlodějna a co ekokravina? Zkuste do toho zohlednit šponování konečné ceny při dostavbě Temelína nebo aféru ohledně LTO  a zjistíte, že v energetice se to prostě nijak jinak nedělá.

honzak 22.12.2009 18:51

Re: Závislost na ropě: Šílenství

větrníky a slunečníky jsou jak zlodějna, tak i ekokravina. Využitelnost těchto "zdrojů" je někde na 12%, pohotovost těchto "zdrojů" je vesměs ukryta v křišťálové kouli.

Až budou větrníky a slunečníky mít odpovídající akumulaci a do sítě budou přistupovat jako každý jiný zdroj (tedy plánovaně a za běžnou cenu), tak se tady písemně omluvím. Bojím se ale, že se toho nedožiju, je mi skoro 60.

Zlý muž 22.12.2009 19:59

Re: Závislost na ropě: Šílenství

Pokud by Temelín inkasoval za elektřinu tolik, jako větrníkáři, byla by celá investice už zaplacena. Pokud tolik, jako fotovoltaici, zaplatil by se ZA ROK.

Glosator 22.12.2009 15:04

Jinak obecně, stačí přrjít na atom a není co řešit

Akorát nevím, čím by se pak živila ta pakáž salónních intelektuálů, profesionální ideologové, kraválisti a podvodníci z Greenpeace, bratři Kužvartové a jiná verbež...

ver 22.12.2009 15:09

oprava - Greenpiss

Jenda 22.12.2009 15:34

Re: Jinak obecně, stačí přrjít na atom a není co řešit

Bez obav, oni by si neco nasli.