6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan 10.8.2006 21:40

Vše se odkecá

Kdo to tady píše za nesmysly,proč pořád slyšíme slovo v cizině,jak se to hodí,viďte.Ale o platech u nás už s cizinou nesrovnáváte.Nebojte,on se Vám všem energetickým monopolům brzo střihne tipec a budete vymýšlet zákony,aby Vám zase lidi platili,tak to jste vedle.Tak jak Vám Američani zakázali dovoz do ČR automobilů Hunday na Oxygen a pod.,o tom jste ticho a raději dál ani nepíši,jen prosím lidi,nenechte se manipulovat.

mik 10.8.2006 22:26

Re: Vše se odkecá

Běž domů Ivane, čeká tě Nataša, Běž domů Ivane a už se nevracej!

Mysch 10.8.2006 21:09

Nebojte se, už dokončuji na toto téma článek.

uz se tesim, bude tam stat ze se vlastne vubec nic nestalo, jen hlavni inzenyr si rozlil horky kafe, a ekoteroristi z toho udelali katastrofu.

Daneš Burket 11.8.2006 10:35

Re: Nebojte se, už dokončuji na toto téma článek.

Myschi,

dnes se výjimečně nemýlíte

;-)

František Klouček 10.8.2006 21:05

ČEZ

Pane Burket(e) neobhajujte své chlebodárce, a už vůbec není hezké obhajovat monopol.Jako živnostník bych také velice rád disponoval výrobními poŕostředky,které bych dostal od společnosti "darem" nebo snad ČEZ sé rozvodny a vedení vybudoval ze vých tržeb?Nevím kolik dnes platím za kWh a není to pro mne důležité, šetřím energií a to je významné.Jenom mi vadí když například v Mladé Boleslavi podruhé během psledních 10- let distribuční závod dakrát rekonsturoval svoji budovu,nevím jak je to jinde.Nebo vybudoval obvodovou služebnu v Katusicích,podle mého odhadu za 20 milionů a dnes není nijak využívána.Tam nám naskakují haléře za kWh.Kdyby totiž nedej bůh někoho z ČEZu napadlo postavit v Praze nejvyšší mrakodrap na světě, bude stát kWh 100.-Kč a nikdo s tím nic nenadělá.Proto nechte zákazníky  bouřit, to je totiž jediná možná regulace ceny.

herdekbabka 10.8.2006 20:51

mno - výši ceny bude možno porovnávat, až budeme také na euru a relace budou srovnány.. Doposavad pořád platí kurzový rozdíl -

čenda 10.8.2006 20:41

čez a zákazníci

Dobrý večer,

včera nám zaměstnanci CEZU - VČE přendávali elektroměr ze zdi na sloupek v plotu. Připadal jsem si jako za totáče. Naprosto neochotní a neschopní lemplové přijeli s asi tak sto let starou multikárou a práce byla systém DODO. Musela jim asistovat montážní firma, která nám dělala elektroinstalaci (naprosto odkonalí profíci). Kdyby tady nebyli ti naši, tak jsme bez elektřiny dodnes. Jen pro zajímavost, elektroměr museli zapojit moji elelktrikáři a dodnes není zaplombován. Tomu říkám služba zákazníkům.

Jinak, pokud jste někdo něco podobného absolvoval, tak víte co je to za idioty, kteří žádost pošlou na zákaznocké centrum do Plzně, ti ale o tom nic neví a pošlou to zpět do Pardubic. Potom se začne pracovník VČE zajímat o co jde a po telefonu si s vámi popovídá. Na základě vydá rozhodnutí, ale na něco jiného než chcete - a teprve poté někoho donutíte, aby se přijel podívat, co vlastně chcete. To za minutu vyřídíte. Pak si vyměníte čísla mobiů a už to nabere obrátka.

ČEZ bohužel nenapadlo dát na internet informace pro zákazníky a ma debilní inforlince vám neřeknou ani telefon na kohokoliv, kdo sedí 100 m od vás a s kým by se to dalo vyřešit rychle. Stejně nakonec postupně zjistíte mobilní čísla na potřebné lidi, ale ani zvás dělají blbce.

Je třeba se na ceny dívat i z pohledu toho co se za to nabízí. A ČEZ zatím zákazníkům nabízí jen Trabanta, ale chce za něj cenu jako za BMW.

M. Zima 10.8.2006 20:50

Nejste sám, mě zase v Praze

z ničeho nic zapojili byt přes pojistku na osvětlení domovní chodby a zmizeli, takže potom již dva obyčejné spotřebiče tu pojistku vyrazili. Dohadování s jejich linkou bylo, jak jste popsal, nic nevěděli.

Starosta 10.8.2006 18:08

cena elektřiny v domácnostech

V loňském roce sdělil ČEZ, že cena elektřiny v domácnostech se zvýší v průměru o asi 9%. Vyzvedl jsem si přehledný ceník pro různé sazby se vzorerm výpočtu a dospěl k výsledku.: cena za 1 kWh v roce 2006 , ve srovnání s rokem 2005, se mi u sazby D25, či D 26 zvýšila o 25 %. A tak si pamatujte, že zvýšení ceny pro příští rok u domácností nebude zase asi 6 až 9 %, jak se zveřejňuje, ale zase o těch reálných 25%. Průměrně asi 9%= 25% reálně. (Už se neuvádí cena výsledná, ale ceny jednotlivých složek, aby běžný občan to raději nechal holubům a letos na konci roku se davy domácností budou divit!!!).

Ladislav N. :-))) 10.8.2006 18:26

Re: cena elektřiny v domácnostech

A co že je to vlastně ten průměr? ;-)

Starosta 10.8.2006 18:39

Re: Re: cena elektřiny v domácnostech

"Průměr" se uvádí pro média. Aby si lidé řekli, pro nás doma to nebude tolik jako pro továrny. Ale když si člověk dosadí do toho vzorce s těmi položkami, asi 7. tak ten "průměr" z medií se "zreální" ve skutečnou výslednou celkovou sazbu, která je 2 x až 3 x vyšší.

jonáš 10.8.2006 18:53

Re: cena elektřiny v domácnostech

Tak to je divný, mě se u D26 naopak asi o 4% snížila -- asi se to pak zprůměruje ;-)

M. Zima 10.8.2006 18:01

Pane Burket, až teď jsem zjistil, že

jste na mě reagoval, proto jsem se neozval dřív, ale rád bych Vám řekl něco principielního. Management ČEZu se stále ještě chová k občanům, jako za socialismu, jako bezohledný arogantní monopolista. (z části jsou to také stejné figury). K tomu jeden příklad:

Když si bavorské hospodyně ztěžovaly, že mají při východním větru na šňůře urousené podprsenky, byla uzavřena dohoda: Při východním větru byly české uhelné elektrárny odstaveny a energii dodávalo Bavorsko, když se vítr obrátil jako většinou na západní, Češi přiložili a dodávali do Bavorska a české obyvatelstvo žralo saze, nejenom z českých, ale i z německých (filtrovaných) elektráren. Na tomto principu děláte smlouvy dodnes.

rebka 10.8.2006 16:25

Asi jsem blbý já,

jinak si to nedovedu představit.Autor tady popisuje něco,co nemá logiku.Jestli-že je jaká-koliv firma v plusu,tak nevidí jediný důvod,proč by měla zdražovat své produkty.Tak by to mělo platit i v ČEZu.Ten je v černých číslech již několik let(a nejsou to malé zisky),ale taky záleží,kdo má většinový podíl(majoritní).Tam má ale majoritní podíl(cca 61%) stát a tak tedy je to on,kdo schválí,nebo neshválí zdražování elektřiny.Včera jsem volal na "eon" a tam mi jedna paní řekla,že platíme za 1 kWh 3,49 kč.Pokud stát ale prodává 1 kWh za 2,80 do ciziny,tak se potom nemůže divit,že lidé nadávají.Až nám z ČEZu a z vlády přestanou lhát,tak bude občan vědět na čem je,a podle toho se i bude chovat.Takto to ale soudruzi z vlády a ČEZu nepůjde.Podotýkám,že pracuji v oboru elektrotechnika již přes 30 let.

Ladislav N. 10.8.2006 16:36

Re: Asi jsem blbý já,

Asi jo. Jestli pracujete v elektrotechnice 30 let a vykazujete takovéto nepochopení problematiky...

ČEZ nezdražuje o své vůli nezávisle na okolí, jenom ceny přizpůsobuje cenám na trhu. Stát nerozhoduje o cenách, státní ceny tady byly za komunistické totality a někde ještě pár let po ní. Pokud nejste spokojen s cenou, objednejte si elektřinu od konkurence... nebo si pořiďte plynový generátor... ;-)

Skepticus Maximus 10.8.2006 16:43

Ladislav N. a kdo podle Vás ten ČEZ vlastní

Imaginární stát a nebo jeho občané? Proč by měl nějaký český občan chtít po cizí firmě lepší cenu než mu má automaticky a bez hloupých výmluv o reálně neexistujícím trhu(maximálně tak trhni co můžeš, beztak jim nic jiného nezbývá) nabízet firma kterou spoluvlastní?

Ladislav N. :-))) 10.8.2006 16:48

Re: Ladislav N. a kdo podle Vás ten ČEZ vlastní

Běžte si raději prostudovat něco o energetických sítích a tržních cenách, dnes už jste toho nakecal dost...

Skepticus Maximus 10.8.2006 16:54

Re: Re: Ladislav N. a kdo podle Vás ten ČEZ vlastní?

To už mám dávno za sebou, takže až budete mít, co říci na obhajobu svých idiotských názorů o trhu(vyčtených v "Rádci mladého fízla a bonzáka"), tak se ozvěte. ;-D

Flasi 10.8.2006 16:51

Re: Asi jsem blbý já,

CEZ se prizpusobuje cene elektriny. Kdyby prodaval levne, tak by okradal sve akcionare (a ti minoritni by nepochybne podali zalobu na vedeni). Prodavat levne by znamenalo okradat sam sebe.

Jestli ma stat pocit, ze cena elektriny je prilis vysoka a on kvuli ni dosahuje nemravnych zisku, tak muze ten zisk skrze nizsi dane dat nam - svym obcanum. Ale to on si radeji miliardy necha a pak si nas uplati pastelkama pro deti.

Nerad bych se pletl, ale skoro to vypada, ze po 30 letech v elektrotechnice nechapete rozdil mezi cenou elektriny pro maloodberatele (obsahujici i penize pro distributora) a velkoobchodni cenou elektriny.

Skepticus Maximus 10.8.2006 16:57

Flasi, takhle okrádá také své akcionáře

tedy občany ČR, kteří ho majoritně vlastní!!!!

pavel 99 10.8.2006 16:59

Re: Flasi, takhle okrádá také své akcionáře

Koukám, že stále žijete v éře "všeholidu". Někteří se toho holt nezbaví.

Skepticus Maximus 10.8.2006 17:08

pavle 99

Tak když tedy podle Vás nemám pravdu a jsem zpátečník, tak odpovězte, kdo je ten stát a kdo ten ten ČEZ vlastně majoritně vlastní? 8-o

jonáš 10.8.2006 17:20

Re: pavle 99

Nebuďte troškař, hrábněte si radši rovnou do státního rozpočtu, tam je těch miliard skoro tisícovka :-)

Skepticus Maximus 10.8.2006 17:28

Re: Re: pavle 99

1000, ale v mínusu, protože si všichni hňupové jako jste Vy myslí, že ty dluhy vlastně ničí nejsou, stejně jako zisky ČEZu, že patří těm pár minoritním hajzlíkům(pardón vlastníkům), co se na tom přiživili tzv. privatizací. (Y)

jonáš 10.8.2006 17:34

Re: Re: Re: pavle 99

No pokud to čtu správně, tak přes 60% dividend míří právě do toho státního rozpočtu, ale to asi bude menší část zisku, protože většina půjde na investiční rozvoj, třeba posílení propojovacích vedení .. jak se ukazuje, docela důležité. :-/

Skepticus Maximus 10.8.2006 17:40

jonáši fajn

tak už jste pochopil, že ta firma je občanů ČR a ne imaginárního státu, který reprezentuje těch pár idiotů, co si ho díky parlamentní demokracii v klidu přivlastňují? Už prosvítají i snahy o jeho úplnou privatizaci(rozumějte krádež století).

jonáš 10.8.2006 17:49

Re: jonáši fajn

Ale nepochopil, já jsem přece hňup .. si představte že tenhle stát dokonce vrazí ročně šedesát miliard do nějakýho blbýho betonu, jen aby nabobové ve svých plechovkách měli po čem drandit. A tak dále, ještě že přijde ten novej sekáč a všechno jim to zatrhne ;-D

Skepticus Maximus 10.8.2006 17:55

Žvaníte z cesty :-)

Ty cesty si staví občané ČR pro sebe(žádný stát), aby se jim lépe a pohodlněji žilo a zrovna tak ČEZ se má především starat o spokojenost a dobré žití svých majoritních vlastníků, tedy občanů ČR. :-P

pavel 99 10.8.2006 17:58

Re: Žvaníte z cesty :-)

"...Ty cesty si staví občané ČR pro sebe..." - jasně. To už tady bylo. Říkalo se tomu "Akce Z".

Skepticus Maximus 10.8.2006 18:04

pavlel 99 tak, kdo vlastně vlastní ten stát?

Nějaká malá zelená stvoření z galaxie Gamma? To, že majitele firmy zastupuje nějaké vedení či jednatel(vláda, president atd.), neznamená, že si vedení může dělat, co chce a neptat se na názor vlastníků, byť je jich 10 miliónů a těžko se dohadují :-P