28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 24.10.2008 9:09

Re: Václav klaus-král všech omylů

Říká spokojený zloděj. Nic nového. Krad starý Mates jako straka, krad u bohatce krad i u žebráka. A nerozmýšleje se dvakrát, dal do truhlice vše co nakrad. Pak nápis zhotovil si na to: Soukromé vlastnictví je svato-  český básník Jiří Haussman.

www racek 24.10.2008 8:42

Re: Václav klaus-král všech omylů

rozeznat čisté a špinavé peníze se pochopitelně umí. je čím dál tím větší problém je vyprat, dokonce i u nás ...

D.P. 24.10.2008 8:48

Re: Václav klaus-král všech omylů

Třeba s tím pomůže kakaový Kraus nebo křišťálově čistý Staník:-D

Harry 24.10.2008 10:52

Re: Václav klaus-král všech omylů

Inu je to celkem proste, napr. spinave penize jsou ty co nekdo ukrad jinde, nebo je dostal za heroin ...na te bankovce to ale poznat nejde, cili je nutno se ptat po zdroji. Cili prinesete do banky melouna a hned Vas chnapnou a zacne vyslech " Jak jsi k tomu prisel". No dost dobre si to neumim predstavit v praxi.

tosek 24.10.2008 8:41

Re: Václav klaus-král všech omylů

Je myslím nepochybné, že k pochopení názorů velkého neomylného Brouka Pytlíka české politiky je klíčová jeho oblíbená věta z 90. let "je to takové, jaké to je". Ten člověk je prostě líný, nic víc bych v tom nehledal. Je těžké poznat špinavé peníze - nedělejme to; je těžké zlepšit životní prostředí - nedělejme to; je těžké měnit právní systém - ignorujme právo; je obtížné řešit současnou finanční krizi, nedělejme nic; atd., atd. Prostě je to takové jaké to je, nedělejme nic, nechme to plavat, nějak to dopadne, třeba dobře, pak se poplácáme po ramenou jací jsme kabrňáci, když to dopadne špatně tvářím se, že je to výborné nebo že to je nevyhnutelný průvodní jev moderní společnosti a kapitalismu. Jsem jenom zvědav, kdy tuto svou zásadu bude chtít Brouk Pytlík aplikovat třeba ve zdravotnictví. Je těžké léčit nemoci - nedělejme to. Lidé přece vždycky byli nemocní, dokonce i umírali, tak proč s tím něco dělat. To je přece "nesystémové".

Niky 24.10.2008 4:14

Václav Klaus má nepochybně pravdu!

Návrhy zakukleného bolševika Sarkozyho by přivedli Evropu k hospodářskému kolapsu a hrozil by následný vojenský konflikt,tak jak tomu bylo v minulosti!

M 24.10.2008 4:23

Re: Václav Klaus má nepochybně pravdu!

OleMule?

M 24.10.2008 3:54

Limity rustu .. je to tady

Dokud Klaus a ostatni nepochopi, ze krize je dusledkem limitu rustu v dusledku, prelidneni, postpneho vycerpavani zdroju a energie,  poskozeni a ubytku orne pudy a vody, tak diskuse s ekonomy nemuze vest k  necemu, co by skutecne krizi dokazalo zmirnit (zastavit ji uz nejde).  Zadna ekonomika nefunguje vne prirodnich limitu a zakonu. Dokud bylo vseho hodne a lidi malo limity se neprojevovaly. Ted narazime na mantinely.

R. J. 24.10.2008 4:23

Re: Limity rustu .. je to tady

Na ty nenarazíme ještě hodně dlouho. Žádný strach. Strach jde však z "majitelů" těch komodit. Tam spíše vidím problém.

M 24.10.2008 4:38

Re: Limity rustu .. je to tady

Jak dlouho jeste mame pred sebou nez narazime na limity?

para 24.10.2008 7:21

Re: Limity rustu .. je to tady

Spíš než náraz na limit dojde k "ohýbání" a celé ředě možná i pozitivních změn. Tepelný výměník oceánů brzdí klimaefekt řádově o století. v tomto horizontu době dojde asi i ropa a značně ubyde uhlí .... JE bud přijde s novými efektivními reaktory - nebo se vše urychlí... Přijdou ke slovu snad i inovace technologií v dalších oborech - ale zřejmě už nižších řádů. Nějaký megawar o suroviny co by zamíchal kartama také nelze vyloučit...  Sám jsem zvědav jak se společnost promění když bude muset žít i pod jiným diktátem než jsou peníze mnohdy nepřesně zrcadlící její obraz.

Hrad 24.10.2008 8:47

Re: Limity rustu .. je to tady

Umíš vysvětlit jak budeš svoji zvědavost uspokojovat rozptýlený do miliard atomů v biosféře, nebo transformovaný do nějakého živočicha, třeba Lumbricus terrestris? Víš jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou? Pesimista říká, všechny ženy jsou neřestné. Optimista tento názor nesdílí, ale má naději. Pokud věříš, že to bude zítra, tak už se těš.   

para 24.10.2008 9:16

Re: Limity rustu .. je to tady

Máš v něčem pravdu Hrade - za sto let tu nebude z nás asi ani jeden.. To mi ale nyní nebrání dívat se na svět po svém už nyní a dovolit si predikovat tím, že si stoupám na ramena jiných tak abych je pokud možno přehlédl a přitom neurazil. ;-)

Hrad 24.10.2008 9:22

Re: Limity rustu .. je to tady

Beru, a omlouvám se.

rif 24.10.2008 3:37

standartni diskuze

tady je zase dneska nablito....

jakovy 24.10.2008 23:00

Re: standartni diskuze

R^

kirast 24.10.2008 2:06

Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

že neumí uřídit ani vlastní zemi, tak teď budou zkoušet řídit celou Zeměkouli! Jen, abychom se přitom nesrazili s Marsem!

para 24.10.2008 3:50

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

Není nutné hned Zemi řídit... snad by zprvu postačilo mít o ní přehled alespon jak Koperník.;-)

Hrad 24.10.2008 8:56

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

To myslíš že jako obíhá, než je obíhaná? Mimochodem není mi nic známo, že by Koperník věděl třeba o migraci kontinentů(Wegenerova teorie), i když v jeho době pohyb litosferických desek existoval. Aspoň jako Koperník, říkáš?.......

para 24.10.2008 9:21

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

Já si Hrade Koperníka cením především proto, že dokázal předběhnout dobu a odlišit Egocentrismus od Heliocentrismu. Kéž by byli dnes na ekvivalentní úrovni i naši představitelé.;-)

Hrad 24.10.2008 14:11

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

Ptolemaiův geocentrický názor, ale to je asi překlep... Ale proč k sousedům? Máme přece Husa. Kritizoval třeba chování svých současníku kteří žili podle strategie: "když nebudu ku.vou já, tak bude někdo jiný. A bude mít z toho prospěch, který nebudu mít  já". ;-D;-D;-D neumím rozeznat špinavé peníze. To u nás někdo říkal. A spousta  papoušků to po něm opakuje a tváří se zasvěceně, jako nositelé Nobelovy ceny za ekonomii. A při tom jde o lidi o kerých mluvil Hus před více jak 550 lety.  

R. J. 24.10.2008 16:07

Re: Zatím všichni přesvědčivě dokázali,

Hrade, chápu že zde není prostor pro větší diskuz,ale aspoň trochu se snaž nepoužívat lži, které vznikly vytržením z kontextu. Děkuji Ti.

para 24.10.2008 1:19

Konec iluzím!

Zkraje tohoto roku vyšel potichu pozoruhodný příspěvek Cílka v Energy Bulletin "Ekonomika která není o tržních vztazích". http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ekonomika-ktera-neni-o-trznich-vztazich s podtextem "Platí termodynamické zákony v ekonomii?" Je tam nastíněn nový pohled laoreátů Nobelových cen na obor "Biofyzikální Ekonamika", který nabízí i vysvětlení pozadí nynějších krizí. Lidstvu totiž začíná docházet levná energie s fosilů i levné suroviny s povrchu... http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ropny-zlom-uvodni-informace a navíc ho začíná trápit "klimatická změna"... http://www.ipcc.ch/index.htm  Klasičtí ekonomové formulují návrhy subvencovat či upřednostnují volnost pravidel hry ale vyhýbají se vesměs popisu základu nynějších potíží. Celosvětovému lidskému termodynamickému systému se totiž začíná nedostávat dynamiky a kýžený lék technologického superobjevu nedosažitelný ani pro nejbohatší. Charles Hall to pěkně znázornil ve svém proslulém "Bublinovém grafu" http://www.theoildrum.com/tag/charles_hall Český výklad k tomu je od Kašíka ve Vesmíru 9/2008 pod nemilosrdným názvem "Čeká nás drastická změna způsobu života?" Drastické to bude zejména pro všechny egoisty, kteří dosud věřili v nadřazenost člověka přírodním zákonům a kteří zaměnily "opojení" s přívalu nových technologií i dosavadního nadbytku potenciálu energií s velmi vysokým EROEI se skutečností. Vystřízlivění dnes skoro sedmimiliardového lidstva  po "energeticko-surovinovém mejdanu" bude asi dost drsné a prvé náznaky již klepou všem na dveře ...;-)

janabok 24.10.2008 1:25

Re: Konec iluzím!

no, to jsou perly! ..

předpokládám, že tyhle "šutry" jsou základní osnovou současného "pokrokového" školství...

para 24.10.2008 1:52

Re: Konec iluzím!

Jo janaboku - jsou to perly! - to máš pravdu - a asi o tom ani nevíš;-)

sopouch 24.10.2008 0:59

velky kecalista zas promluvil

Cloveku, ktery proslul svym odmitanim jakychkoli regulaci, bych za vyraz "špatná regulace finančních trhů" okamzite vytal facku. Svym nezodpovednym zvatlanim primitivnich nesmyslu pomatl celou tlupu zamindrakovanych neknubu touzicich po tatuldovi a zabranil efektivnimu hledani spravnych regulacnich parametru v tolika pripadech, ze bych mu nejradsi naparil 200 let verejne prospesnych praci. Klaus je proste narcisticky primitiv.

Realista 24.10.2008 1:10

Re: velky kecalista zas promluvil

a ty jsi zas ubožák, co si tady jen něco dokazuje, jako ostatně většina z vás. Bléééééé

janabok 24.10.2008 1:15

Re: ...:)))

"efektivni hledani spravnych regulacnich parametru"...

máte na to (c), nebo jest možno volně používat? ...:-)))

sopouch 24.10.2008 1:37

Re: ...:)))

Tak rychle potvrzovat moje slova jste zas nemusela.

Josef 24.10.2008 2:04

Re: velky kecalista zas promluvil

S temi regulacemi to je dobry postreh! Kdysi jsem jeho nazory dukladne cetl a vzdy se to tam hemzilo vyrazy jako  : Volny trh, neviditelna ruka, svoboda, dosti bylo byrokracie a pravidel a narizeni a regulace. A take svym zasadam byl verny a privatizaci nereguloval !! Ted najednou obratil a mele neco o spatne regulaci! Docetl jsem to az na konec, v nadeji ze tam naleznu take nejakou radu na reseni krize. Tak tedy : Nedelat nic a drzet se koruny - vlastni meny. To snad zvladneme.